miercuri, 31 august 2011

MAE, LIMBILE STRĂINE ŞI ACARIENII


       Guvernul taie salarii, recalculează pensii, suspendă ajutoare, indemnizaţii, taie sporuri, nu acordă  majorări de salarii stabilite prin lege şi cucerite prin hotărâre judecătorească, trimite handicapaţii locomotori la muncă, micşorează dreptul noului născut timpul pe care îl poate petrece cu mama sa şi îi restrânge dreptul la hrană sănătoasă, maternă, comite toate ororile posibile în numele unei echităţi strigate dar neaplicate sau aplicate strâmb, în numele unei crize mondiale care îi dă ocazia să justifice orice măsură împotriva românului. Şi culmea culmilor, în numele aceleiaşi crize, oamenii din guvern , reprezentanţii ministerelor îşi cer sporuri şi majorări salariale, pentru că nu e aşa , şi ei sunt în criză. Domnul  Baconschi într-un amestec  incredibil de prostie, absurd  şi nesimţire,cere parlamentului să aprobe un spor pentru salariaţii MAE. Faptul că cere, este ok, nu am nimic cu drepturile lucrătorilor indiferent din ce minister, ministrul are dreptul  şi chiar obligaţia să se preocupe de bunăstarea subordonaţilor, dar justificarea oricat de hilară ar fi  frizează nesimţirea. Deci susnumitul cere un spor de 15 % pentru că , spune dânsul"Chiar dacă în percepţia unor persoane, mai puţin avizate, profesiunea diplomatică este foarte simplă, ea se desfăşoară şi în condiţii de unde electromagnetice peste media normală, pentru că avem toate sistemele de transmisiuni, şi antenele respective chiar pe clădirea ministerului, în Bucureşti. În acelaşi timp, este vorba de folosirea constantă, profesională, a mai multor limbi străine, de condiţii stresante de lucru, sub presiunea unor crize, apropo de contextul internaţional volatil despre care vorbeaţi". Şi ca să fie şi mai clar, adaugă : "pe diferite axe, foarte mulţi diplomaţi pleacă extrem de târziu acasă de la serviciu, sunt obligaţi profesional să gestioneze diferite dosare sensibile, muncind foarte mult".
"Deci, nu mi se pare că acest spor, care, cum spuneam, este legal şi acordat din 2004, pe baza unor evaluări şi expertize tehnice, reprezintă un subiect de controversă".

Ei ce spuneţi ? Nu e aşa că citind în documentele oficiale despre criza din lume , domnii directori din MAE se stresează? Nu e aşa că pentru faptul că citesc documente în limbi străine , domnii si domnişoarele din MAE se surmenează? Da , aşa o fi , pentru cei angajaţi pe pile, fără nici o legătură cu afacerile externe, fără nici o altă pregătire sau calitate, care au doar meritul că aparţin marii familii a beizadelelor şi rubedeniilor din PDL, este cu adevărat un stres  şi o corvoadă şi să meargă la serviciu, dar să mai şi citească un document. Şi aşa e,  şi pentru ceilalţi angajaţi cu pregătire specifică şi adevăraţi profesionişti a lucra în MAE alături de atâţia incompetenţi pe care îi ţin în spinare şi şefi ciufuţi susţinuţi de oamenii de partid lucrul în cadrul MAE este un stres continuu. Dar justificările domnului Baconschi sunt pur şi simplu delirante. Auzi,  "pe diferite axe, foarte mulţi diplomaţi pleacă extrem de târziu acasă de la serviciu, sunt obligaţi profesional să gestioneze diferite dosare sensibile, muncind foarte mult".
Păi cine îi ţine domnule Baconschi peste orele de lucru ? Vă spun eu, incompetenţa managerială lipsa de profesionalism a şefilor şi pilelor a căror muncă, cei fără pile şi pregătiţi,  sunt nevoiţi să o facă. Din cauza asta unii oameni pleacă tărziu acasă. Beizadelele pleacă mai devreme, dar vor spor la fel ca cei care le fac munca . Nu e aşa că este echitabil domnule ministru ? Nu e aşa că acest spor nu vi se pare un subiect de controversă?

                  Dar justificările domnului Baconshi sunt apă de ploaie . Apare pe post domnul Smadu şeful sindicatului lucrătorilor din MAE şi încearcă să dreagă busuicul, spunînd că domnul ministru s-a exprimat greşit. Adevărul este ca lucrătorii din MAE merită acest spor pentru că  lucrează cu dosare pe care se depune praful, este zgomot pe stradă şi din cauză de acarieni . Să îmi cadă plombele şi alta nu. Domnule cine conduce acel Minister ? Cine se îngrijeşte de viaţa lucrătorilor din MAE? Doi indivizi care vin în faţa naţiunii şi cer spor pentru ca au învăţat o limbă străină, este praf pe dosare şi  sunt acarieni pe pereţi.În ceea ce priveşte zgomotul din MAE, poate  domnul Smadu  s-a referit la urletele unor şefi sau mai bine zis şefe de direcţie, că de pe stradă, cine a fost prin Zambaccian ştie că şi căinii latră în sticla . Probabil însă că pe domnul Smadu îl deranjează zgomotul produs de acarienii care îşi ţes pânza pe situaţiile cerute de domnul Ministru despre criza mondială. Nu este oare culmea nesimţirii ca un şef de sindicat care ar trebui să se îngrijească de  condiţiile de lucru ale oamenilor, în loc să ceară ministrului crearea unor condiţii de lucru civilizate , să ceară un spaţiu de depozitare pentru dosare, etanşeizarea clădirilor şi încăperilor, deratizarea spaţiilor, le lasă aşa pentru a putea anual să ceară sporul pentru condiţii de muncă dificile? Aşa ceva numai în România se poate întâmpla. Nu e aşa domnule ministru  că acesta nu este un subiect de controversă? Nu e aşa domnule Smadu că acesta este rolul dumneavoastră ca şef de sindicat , să întreţineţi mizeria şi proliferarea insectelor, păianjenilor, şobolanilor, pentru a putea emite pretenţii la spor ? Domnule Smadu, prestaţia dumneavoastră a fost penibilă, explicaţiile aberante, de la praful de pe tobe până la zgomotele  de pe Zambaccian . Poate vă refereaţi la perioada când domnul Năstase îşi punea termopanele, dar asta a fost de mult domnule Smadu. Ce vă faceţi dacă USL câştigă alegerile şi domnul Năstase vine la putere? O sa fie mare gălăgie prin minister. Luaţi-vă  dopuri sau eventual lăsaţi praful să vă între intre  urechi şi acarienii să îşi facă cuib. Aşa o să puteţi cere un spor de 30%.
Eu cred că e nevoie de o deratizare prin acest minister.        
   Să vină sanepidul să înlăture şobolanii şi păianjenii care stau pe scaunele şefilor din MAE.

duminică, 28 august 2011

URMASII LUI BASTUS

Cu ceva timp in urma, am primit pe mail un material legat de prezenta israeliana in muntii Bucegi, cu trimitere la prabusirea elicopterului si moartea tragica a militarilor israelieni si a pilotului roman Stefan Claudiu Dragnea.

Materialul la prima vedere parea o teorie destul de aventuroasa, dar puse cap la cap informatiile nu sunt chiar de neglijat.Este interesant de urmarit ce s-a intamplat dupa accidentul din Bucegi. Am sa redau materialul primit, apoi voi incerca sa comentez putin informatiile.

E greu să întrevezi toate dedesubturile politicii actuale, mai cu seamă de când viclenia este “virtutea” de bază a politicienilor. Se pare insă să fi existat mai multe motive pentru prezenţa militarilor israelieni în munţii Bucegi, după cum indică relatările oamenilor din acea zonă. Totul trebuia să rămână secret, dar ca urmare a prăbuşirii elicopterului israelian, afacerea a început să scârţâie, localnicii să vorbească, iar relatările lor se bucură acum de atenţia întregii ţări. Să le aflăm: Mereu ni se spune ca e bine ca armata romana e in Afganistan si Iraq pentru ca i se ofera sansa de a se antrena in conditii reale, de razboi. Si ca ar trebui sa fim fericiti pentru asta. Acelasi lucru nu e valabil si pentru Israel? S-a spus ca Israelul ar fi dorit sa se antreneze in Bucegi intrucat zona muntoasa de acolo seamana cu lantul muntos Elbruz din Iran cel care face granita comuna cu Afganistanul, situat la nord de Teheran, insa eu nu stiu de ce tind sa nu diger aceasta explicatie…Sa fim seriosi, cine isi pune in cap sa desfasoare operatiuni militare in zone precum cea din zona cuprinsa intre Cabana Pestera – Cabana Padina – Seaua Strunga – Coltii Tapului – Cabana Vf. Omu. unde nu gasesti un loc decent de aterizare cu elicopterul ?
Deci cat timp le-a trebuit salvamontistilor sa ajunga la locul accidentului, aproape 20 de ore? si asta in conditii de vara, urgenta maxima, ajutoare suplimentare? hai mai, nu ne luati de fraieri; n-or fi salvamontistii nostri cei mai grozavi din lume, dar nici babe in carje. Convingerea mea este ca au ajuns abia atunci cand au fost lasati sa ajunga…. Locul accidentului este “Coltii Tapului”, deasupra Poienii Gutanu, situata in partea vestica a Masivului Bucegi.
Cea mai apropiata localitate este Moeciu de Sus, iar accesul in Poiana Gutanu se face pe un drum de caruta, cu plecare din Simon, Bran. Martori din zona spun ca toata ziua intreaga zona cuprinsa intre Babele-Vf. Omu- Muntele Gaura a fost survolata de mai multe elicoptere militare, ba chiar au fost zarite echipe de militari care pareau ca pazesc ceva , mai ales in contextul in care un cioban care se afla pe la Seaua Strunga s-a plans ca nu a fost lasat sa treaca cu oile spre Padina de doi ” militari care aveau un aparat d-ala ce parca masura curentul..”.  Exact in acest areal se afla insa celebra “Gura de Rai”. E vorba despre o panta cu o suprafata
de aproximativ un kilometru patrat, unde se manifesta o anomalie magnetica atipica, dupa cum  o definesc specialistii, zona care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman. Insa in egala masura, aceasta zona de anomalie magnetica, face praf orice aparat electronic de genul celor de la bordul unui…elicopter… sursa Urban Iulian Înainte să uit: cine credeţi că se mai află taman acolo, în acea zonă extraordinară a României, în tabără organizată strict pe criterii religioase şi naţionale ? Citez: http://www.realitatea.net/elicopterul-israelian-sa-prabusit-langa-o-tabara-de-vara-evreiasca_725444.html “Cinci membri ai personalului taberei, purtând cămăşi cu inscripţii în ebraică şi două steaguri israeliene au venit marţi la locul unde s-a prăbuşit elicopterul. Shai Orny, adjunctul directorului filialei JDC în România a declarat, marţi, că directorul taberei şi-a dat seama că în accident sunt implicaţi israelieni, după ce a căutat informaţii pe Internet. “Imediat ce-am auzit, ne-am organizat, am făcut nişte sendvişuri şi nişte cafea israeliană fierbinte pentru echipele israeliene de salvare şi căutare”, a declarat acesta.
tabara evreiasca "de copii" Bucegi
Tabăra se află la aproximativ 15 kilometri de locul catastrofei, în care au murit şase militari israelieni şi unul român. Cotidianul citează autorităţile române, care au confirmat că toate cele şapte persoane aflate la bordul elicopterului de tip Sikorski au murit, la aproximativ 120 de kilometri de Bucureşti. “(Cei care au venit aici să ajute) sunt toţi evrei şi este foarte important pentru noi să facem tot ce putem pentru a fi de ajutor”, a declarat Orny, subliniind că una dintre misiunile JDC este să ofere ajutor umanitar în urma unor tragedii, prăbuşirea elicopterului fiind o astfel de ocazie, a adăugat acesta. Tabăra evreiască va utiliza prăbuşrea elicopterului în scopuri educaţionale, pentru a-i învăţa pe tinerii particanţi despre ajutarea altor persoane, în general, dar mai ales despre ajutarea “poporului Israelului”.  Pentru edificare pe mai departe, vedeti si “Gura de rai” din Bucegi – motivul prezenţei militarilor străini " Acesta este materialul si incercand sa aflu autorul, am dat peste mai multe bloguri si site-uri asa ca nu am putut afla care este cel de origine. De urmarit si materialul http://eufrosin.wordpress.com/2010/07/29/gura-de-rai-din-bucegi/ Tot despre accident si prezenta trupelor israeliene, varianta oficiala se poate citi pe http://www.focusblog.ro/
Ce mai aflam ? Cu o saptamana inainte de accident, un alt elicopter israelian a fost nevoit sa aterizeze fortat undeva in Dambovita.
Apoi, la o saptamana dupa accident, doua elicoptere similare celui cazut in Bucegi, tot cu personal israelian la bord, sunt nevoite sa aterizeze fortat undeva in Arges in zona localitatii Vulpesti. http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/2-elicoptere-israeliene-au-aterizat-de-urgenta-pe-un-camp-din-arges-video-195490.html
Si aici, ca si in Bucegi, romanii nu prea au avut acces.
A devenit Romania o tara in care israelienii se joaca de-a razboiul iar romanii nu mai au acces ?
Sau e vorba de altceva mult mai grav ?
Ce mai aflam imediat dupa accident ? Pai nici nu se uscase sangele celor decedati in accident si prietenii israelieni, indurerati ne anunta ca ..
De fapt acest anunt a fost facut in ziua in care cele doua elicoptere aterizau fortat in Vulpesti. Mai sa fie. Ciudata coincidenta. Dar mai ciudata este incapatanarea Israelienilor de a isi continua " antrenamentele " in Bucegi. Orice alta armata, ar fi scuipat in san ar fi spus un descantec apoi ar fi hotarat" locul asta nu e de noi, ne poarta ghinion .
Da, dar nu israelienii. De ce oare ? Nu cumva tocmai accidentul si incidentul le-au sporit
interesul  pentru zona Bucegilor si vor neaparat sa patrunda in tainele energiilor de sub
 Babe ? Ce spun autoritatile romane despre asta ? Le-a taiat popa limba ? Autoritatile romane nu stiu nimic nici despre cauzele accidentului, nici de ce nu au investigat ele accidentul care in paranteza fie spus,  s-a intamplat undeva in Romania parca, si a dus la decesul unui   pilot roman , nici ce cautau"copii aia israelieni prin zona " si lor li s-a dat voie sa "duca ceai pilotilor decedati " in vreme ce romanii erau goniti din zona, nici ce s-a intamplat cu cele doua elicoptere care au aterizat fortat, nici .. ce cauta israelienii prin tara noastra, ca pe mosia lor .
        Din cate se vede, Romania nu mai apartine urmasilor lui Gerula ci  urmasilor lui Bastos. Sarmana Romanie, Gradina a Maicii Domnului, cand vei scapa de blestemul tradarii ?Cand isi vor indrepta fii tai fata catre cinste si respectul inaintasilor ? GERULA, vino si ia-i pe toti urmasii nenorocitului care a muscat mana care l-a hranit !
POATE CA TOTUSI ZAMOLXES  VA AVEA GRIJA DE SECRETELE BUCEGILOR SI SI NU LE VA LAS PE MANA VENETICILOR
RECEPTIE!

luni, 22 august 2011

PERSPECTIVE- II

Cine vrea să câstige alegerile in 2012?


Au început alegerile. De fapt antrenamentele pentru alegerile din 2012. Pentru că nu e aşa, cum altfel putem numi alegerile de Duminică din cele două colegii din Maramureş şi Neamţ ?
Rezultatele nu se ştiu încă, sau nu se ştiu de toţi. Ce ştim însă? Păi ştim că domnul Ponta şi-a pregătit terenul şi a strigat hoţii înainte de a fi călcat de hoţi. Ca în bancul care urmează mai jos pe care îl voi scrie pentru că strigătul domnului Ponta pare a fi o stratagema ca a celui din anecdotă, dar cu un final diferit.

Un cetăţean dă telefon la poliţie şi cere ajutor, spunând că cineva dă târcoale casei sale. E întrebat dacă a fost agresat sau s-a întâmplat ceva şi raspunde ca nu. Atunci e ok, -i se răspunde, -nu putem veni, nu avem efective.
După o jumătate de minut, tipul sună din nou la poliţie si anunţă să nu mai trimită pe nimeni că l-a împuşcat pe tip în timp ce încerca să intre in casă.
Dupa un minut sosesc 5 maşini ale politiei, salvarea , smurdul, pompierii, procuratura şi un judecator... şi îl surprind pe hoţ în flagrant încercând să intre în casa omului.
Şeful politiei locale, prezent şi el îl întreaba pe tipul care sunase, de ce a mai sunat a doua oară şi tipul spune: Eram curios să văd cate efective aveţi disponibile !
Dacă Ponta a anunţat furtul alegerilor în speranţa că va veni cineva să verifice, a luat ţeapă. Dacă a facut-o din obişnuinţă, sau aşa ca să se facă că lucrează, o să păţească precum Petrică cu lupul.
Una peste alta , alegerile indiferent de rezultat confirmă cele ce le scriam acum ceva timp în PERSPECTIVE.
Ce date avem până la aceasta oră ? Nimic sigur, doar declaraţii contradictorii. Fiecare parte dă cifre in favoarea sa . Până şi participarea la vot diferă de la o sursă la alta. La Neamţ se pare că totuşi nici PNL nu poate infirma victoria PDL. Problema se pune la Maramu, unde era fieful PNL iar rezultatele diferă de la sursă la sursă.
Să facem socoteala :
1. În Moldova lui Pinalti, unde PDL-ul este majoritar, mobilizarea la urne se pare că a depăşit 50%, deci se confirmă ceea ce spuneam în primul articol punctul 5.
2. În Maramureş, zonă neportocalizată , prezenţa la vot sub 30%, PDL a mobilizat cît a putut, dar efectivele lor sunt mici . USL în schimb nu a reuşit să-şi aducă oamenii la urne , confirmând astfel cele spune la punctul 1, 2 şi 4. Aşa că rezultatele vor fi aceleaşi ca şi la alegerile din 2012.Mai ales dacă se aplică şi punctul 9.
Cred că şi în Mramureş va căştiga tot PDL-ul, pentru că absenteismul la vot îi avantajează la numărarea voturilor. Eu nu mai cred de mult în exit pool-uri. De la scena penibilă cu Mihaela, nu mă mai uit la sondaje şi păreri .
Oricare ar fi însă rezultatele finale, important este că în zonele colorate portocaliu prezenţa la vot este mai ridicată decât în cele ale USL. Acesta este un mare semnal de alarmă pentru opoziţie şi dacă nu este băgat în seamă iar USL se va declara multumit de alegeri, în 2012 nu are nici o şansă.
De fapt problema este alta.
Eu stau şi mă întreb dacă USL vrea să căştige alegerile cu adevărat. Am serioase îndoieli că ar vrea cu edavărat. Situaţia din 2012 va fi aşa de dezastruoasă încât a intra la guvernare, ar fi sinucidere curată. Viitorul guvern la pleca la drum cu :
1.Datorii imense la FMI Banca Mondială, plus dobânzile de rigoare;
2. Restanţe de 4 ani la plata salariilor profesorilor, câştigate în instanţă şi neacordate;
3. Revenirea la salariile din 2009 pentru bugetari, salarii care (conform legii )au fost micşorate temporar, dar încă nu s-a revenit la cele dinainte , iar USL militeză pentru revenire;
4. Revizuirea pensiilor celor din Sistemul Naţional de Apărare , revizuire contestată pe care USL acuma “luptă “să o anuleze cel puţin la nivel declarativ;
5. Ajutoare pentru handicapaţi, mame, copii, elevi, revoluţionari,şi alte categorii sociale şi profesionale micşorate , revizuite, anulate , modificări cu care USL “nu este de acord” ;

Toată această “zestre” va intra în sarcina celor ce vor lua puterea în 2012. Dacă alegerile vor fi câştigate de PDL, lucrurile vor merge mai departe ca şi până acuma , guguştruţii vor păstra capul în nisip, convinşi pe deplin că nu mai au ce face, ăsta le e destinul. Dacă alegerile vor fi căştigate de USL, nu va trece anul şi vor fi mişcări mari dar înainte de asta, uniunea se va sparge, pentru că nu îşi vor putea onora promisiunile făcute în 2011 sau cele din preajma alegerilor, pentru că va fi IMPOSIBIL . Nici un guvern nu va fi în stare să rezolve aceste probleme pentru că România este terminată financiar.
Acest lucru este ştiut şi de partidele care se luptă pentru putere. Şi mai miră pe cineva acuma , de ce moţiunile de cenzură au fost făcute în dorul lelii, de ce opoziţia a lasat-o moale iar şefii de sindicate ( la indicaţiile primate din umbră) în loc să organizeze nunţi au organizat zile onomastice, adică în loc să cheme oamenii, au lăsat să vină doar cei care au vrut. Păi cine e nebun să intre la guvernare cu o astfel de perspectivă ?

Aşa că ceea ce urmăresc partidele la viitoarele alegeri este un număr cat mai mare de reprezentanţi în parlament, suficient de mare pentru a conta în orice coaliţie, dar nu destul pentru a forma o majoritate. Cine crede că politicienii actuali vor cu adevărat să conducă ţara asta spre bunăstare, visează. Tot ce doresc este să ajungă în parlament, căci se pot obţine contracte cu statul şi de pe poziţia de parlamentar în opoziţie, pot face parte din AGA indiferent din care partid fac parte, au facilităţi şi avantaje indiferent de culoarea politică, pot face matrapazlâcuri sub ocrotirea imunităţii fără discriminare pentru că nu sunt atât de proşti încât să se bage singuri în puşcarie pe ei sau copii lor.

Aşa că eu stau şi mă întreb de ce ar vrea Opoziţia să vină la putere? Nu e mai bine cum a propus Băsescu? Cînd Băsescu a spus că dacă USL va cîştiga alegerile nu e obligatoriu să formeze guvernul, nu a fost o ameninţare, ci o sugestie, sau cum se spune în lumea afacerilor o propunere de nerefuzat. Ar fi soluţia reciproc avantajoasă, o majoritate parlamentara a opoziţiei cu un guvern PDL. În felul acesta opoziţia nu va fi nevoită să se ţină de promisiuni faţă de alegători dar va putea să voteze doar legile care îi convin sau le convin ca parlamentari, Băsescu îşi va păstra postul şi guvernul deci puterea executivă şi va putea pregăti alegerile prezidenţiale. Pare o aberaţie dar nu e. O astfel de situaţie este posibilă, Băsescu a propus-o, este interesant de ştiut dacă nu cumva şefii de partid au căzut sau vor cădea de acord, poate chiar fără să ştie guguştruţii. Clasa politică actuală este în stare de aşa ceva. Şi unde mai pui că în felul acesta PDL scapă de şantajul UDMR.
Aşa că rămâne intrebarea, cine vrea să câştige alegerile în 2012?


Ştiţi pe cineva ?

joi, 18 august 2011

De la Dolce&Gabbana la Nota 11.


După atâta scandal legat de rochiile, genţile şi pantofii miniştersei(pardon,am vrut să spun ministresei) cu nume de catastrofă troiană, hai să vedem cum se prezintă aleşii locali în vizită pe şantierele din subordine. Azi după amiază, după participarea la festivitatea de primire a scorpionilor în Craiova, unde a avut ocazia să mai dea o mână tovărăşească cu şeful de partid, domnul Antonie Solomon, primarele Craiovei a dat un tur de orizon pe şantierul de la KM 0 unde au început deja să se ridice schelele pilonilor viitorului pasaj suprateran care vrea să decongestioneze o intersecţie şi un traseu care nu ridica mari probleme în trecut. Dar, ordinul e ordin , ambâţul ambâţ şi dacă trebuie, trebuie. Cum spuneam, toaşul primar a purces la vizitarea şantierului, în ţinută lejeră, discutând între două seminţe traseul viitorului drum al oaselor cu câţiva subordonaţi . Cum stăm la capitolul îndeplinirea planului nu ştiu, dar discuţiile erau amicale. Nu cred că va interesa pe cineva dacă tricoul domnului primar era de firmă sau nu, sau câţi euro ar costa pantofii, dar eu sunt curios doar să ştiu dacă spărgea seminţe de dovleac sau de floarea soarelui, şi dacă erau bulgăreşti sau locale şi ce firmă , JIJI sau Nr.11. În rest toate bune, trebuie totuşi recunoscut faptul că de când a primit liber la fotoliul primăriei, a început să se mai schimbe câte ceva prin zonă, ba nişte stâlpi revopsiţi, ba un şantier revigorat. Nu ar trebui să mire pe nimeni dacă va câştiga alegerile locale din nou, indiferent pentru sau din partea cărui partid ar candida. UNPR a făcut o investiţie bună pentru că Solomon ştie cum să adune voturi. Nici el nu va ieşi în pierdere din această afacere, pentru că atâta vreme cât e în relaţii bune cu cei aflaţi la volan, nu i se poate întâmpla nimic rău.
Iată două mâini care se spală bine una pe alta.

vineri, 5 august 2011

O SOLUȚIE PENTRU VIITOARELE ALEGERI


A fost odată ca niciodată o măicuță care cere o audiență la maica stareță:
-        Care e problema fata mea,  întreabă maica stareță.
-        Pai care să fie, azi dimineață când m-ai trimis la oraș după cumpărături, la întoarcere, pe când traversam păduricea, doi bărbați m-au prins si m-au violat.
-        Vaaaaaai, spune maica stareță, săraca de tine.
-        Da, spune sora și acum am venit să mă sfătuiești ce să fac.
-        Păi eu zic sa mănânci o lămâie fără zahăr.
-        Ajută la ceva?Mă gândesc să nu fi rămas gravidă.
-        Nu știu dacă ajută la asta, dar în mod cert îți va dispare zâmbetul acesta de satisfacție de pe chip-răspunde maica stareță.
Ce legătură are acest banc cu românii? Păi are, că dacă nu găsește nimeni o soluție să facă sa dispară starea asta de greață de pe fața și din mintea românilor, greață provocată de toată clasa politică românească, de toți politicienii care s-au perindat și caută să se mențină sau să se întoarcă la putere, o să ajungem ca la viitoarele alegeri să meargă la vot doar hoții și violatorii, pentru că ei sunt singurii cărora le priește atmosfera actuală din România. Ei sunt singurii care vor vota cu oricare din partidele actuale, pentru că toate au condus la crearea acestui tărâm  de basm pentru hoți, trădători, criminali, violatori, pedofili, țepari, incapabili, analfabeți, inconștienți, iresponsabili, acestui mediu propice dezvoltării gunoaielor acestui focar de infecție  al unei Românii aflate în stare de putrefacție, din care puroaiele   corupției supurează prin toți porii. Din cauza asta oamenii nici nu mai ies din casă și nu vor mai ieși nici la alegeri, pentru că s-au săturat să voteze tot hoți, mincinoși, afaceriști, grupuri infracționale, interese de partid, trădători și găinari, care nu fac altceva decât să dezvolte afacerile de familie ale neamurilor și cumetrilor. Decât să se dea cu capul de pereți și să își taie singuri mâna cu care au pus ștampila, cum fac acum o parte din ei, rumunii  vor prefera să stea acasă , măcar vor fi taxați drept inconștienți, dar nu fraieri.
Nu știe nimeni cum putem face să le redăm românilor dorința, voința de a face ceva pentru ei, pentru copii lor, de a le reda măcar  speranța că se mai poate face ceva , de a-i scoate din starea asta de lehamite și dispreț, de vomă continuă de indiferență sinucigașă, de autoflagelare ? Dacă nu apare o soluție pentru scoaterea din această stare, Băsescu nici nu va mai avea nevoie de voturile celor din afară pentru a câștiga alegerile. Vor fi de ajuns neamurile cumătrului Mondialul. Și unde mai pui ca mai și primește bani pentru asta.
 Uniune Social Liberală, din nimic ai apărut, în nimic te vei întoarce, dacă nu pui nimic pe masă.
Importați câteva tone de lămâi măcar, să taie greața românilor.