luni, 24 decembrie 2012

Epoca porcului



21.12 O dată istorică pentru români.
Acum 5125 de ani începea o eră nouă în calendarul maiaş. Astăzi era s-a sfârşit şi dacă ne privim înapoi, nu prea am evoluat. Descoperirile arheologice  mai noi sau mai vechi ne arată că şi acum 5000 de ani existau astronomi care puteau să calculeze evoluţia pământului, a astrelor, a planetelor a galaxiei nu numai a sistemului solar, nu ştiu dacă mai repede dar mult mai précis decât o fac computerele cele mai performante la ora aceasta. Picturile, siturile descoperite din vechile culture arată că şi  atunci oamenii ştiau să scrie, foloseau roata, apele termale comunicau, dar aveau mai puţine războaie, mai puţină ură mai puţină poluare şi mult mai multe bogăţii în pământ şi suflet. Ciudăţeniile descoperite sau neanunţate arată că şi atunci medicii operau pe creier şi pe cord, că exista current electric, s-au descoperit pile voltaice, că şamanii de atunci vindecau oamenii mai bine decât încearcă acuma “medicina alternativă” sau paranormalii ţinuţi acuma în centre de cercetare ultrasecrete. Între timp s-au ridicat piramide şi noi habar nu avem cum se face asta, nu ştim ce conţine pământul, de dăm cu presupusul chiar despre istoria ultimelor sute de ani. Au trecut 5125 de ani şi nu avem cu ce ne lăuda.
Acum 23 de ani România începea o nouă eră, se sfârşea epoca de aur a lui Ceauşescu, începea o epocă din care unii spuneau că va curge lapte şi miere într-un capitalism luminat, cu  o nouă democraţie,vom avea  o viaţă nouă. Da, a început o viaţă nouă pentru foştii securişti şi comunişti, au întors haina pe dos şi au trecut la muncă . O munca tenace, o muncă feroce pentru căpătuire şi rescriere a istoriei, o luptă totodată între cei ce credeau că democraţia înseamna egalitate  şi pentru căţei şi dulăii care erau învăţaţi cu osul şi nu aveau nici un gând să îl lase altora. Şi aşa au trecut cei 23 de ani care nu au adus nici ei nimic bun, nimic mai bun în afară de libertatea de a fura fără să fii condamnat, de a înjura fără să fii pedepsit, de a pleca din ţară fără să te mai întorci dar şi fără să mai ai la ce să vii, libertatea pe care şi-au luat-o unii de a vinde tot oricui, fără teama că ar putea fi învinuiţi de ceva, libertatea de a trăda şi de a primi în acelaşi timp cele mai înalte distincţii ale ţării. Au trecut 23 de ani şi nu avem cu ce ne lăuda.
Astăzi, în Parlamentul României domnul Ponta, comemorând cele două evenimente, se leagă de ele pentru a ne anunţa că se sfârşeşte o lume,  începem o nouă epocă, una mică, epoca angajamentelor  neonorate, epoca doctoratelor plagiate, epoca acordurilor semnate la ceas de noapte, epoca loviturilor pe sub masă cu picioare învineţite şi zâmbete forţate de dragul camerelor de luat vederi şi a ciolanului virtual, epoca aranjamentelor politice meschine făcute de dragul menţinerii unui scaun, epoca vânzării voturilor şi federalizării unui teritoriu pentru care acum 5000 de ani unii mureau ca să îl adune sau îl visau unit sau, mai nou, epoca porcului. Chinezii au anul porcului, noi vom avea epoca porcului.  Dacă nu am avut cu ce ne lăuda în 5000 de ani, apoi în 23 de ani, e normal să cred că nici după 4 ani nu o să fiu mai vesel. De ce aş fi?  O să fie domnul Ponta şi poate domnul Băsescu, sau domnul Hunor şi poate Nyiro Jozef eroul fascist care a dat numele a două şcoli şi o stradă în judeţul Harghita. Poate peste 4 ani noul guvern  va fi reuşit performanţa de a face ca numărul românilor nefericiţi să “scadă” semnificativ, prin alipirea unor regiuni româneşti la Ungaria sau măcar ieşirea din tutela ţării, într-o primă etapă. Atunci, abia atunci o să avem cu ce “ne lăuda” pentru că noi, cei care de 23 de ani privim cum trec pe lângă noi atâtea guverne şi punem în parlamentul ţării ciobani agramaţi ajunşi din celulele puşcăriei în Parlamentuul European ca să vadă întreaga Europă cine ne reprezintă, apoi direct în comisia juridică a Parlamentului României, stăm şi ne uităm la televizor cum se declară o nouă epocă. Suntem ţara epocilor şi a cârmacilor, suntem ţara gugustruţilor care preferă să se facă  că nu văd ce se întâmplă pe lângă ei, se îmbată cu apă rece şi îşi fură singuri căciula când nu mai au ce fura.   Se sparg tăbliţele de la Tărtăria de ruşine
Epoca porcului

miercuri, 19 decembrie 2012

Harta lui Porty ?


Prin mail am primit nişte informaţii care pot să nu însemne nimic sau puse cap la cap, corelate cu altele, poate cu  pactul secret UDMR – USL din septembrie, poate cu pactul dintre Ponta şi Băsescu, poate cu înţelegerile dintre guvernele României şi UE, poate cu insistenţele lui Băsescu de a da verde mineritului cu cianuri şi gazelor de şist, poate cu schimbarea Constituţiei, poate cu federalizarea tării pe care Ponta o numeşte regionalizare care va duce la formarea şi apoi  ruperea Regiunii Autonome Maghiare de sub România poate cu multe alte acte sau angajamente de care nu ştim încă nimic, vom vedea că totuşi nimic nu este întâmplător. Doar noi suntem întâmplător români şi dormim pe noi.
“O importantă reţea feroviară europeană ar putea trece chiar prin capitala Banatului, conform reprezentanţilor ONU.
Cei mai importanţi specialişti în domeniul căilor ferate din Europa Centrală şi de Est, alături de membri ai comisiei economice a ONU, se află timp de trei zile la Timişoara, pentru a pune la punct detaliile viitoarei reţele feroviare de mare viteză, în care este inclusă şi România. Proiectul prevede legarea Europei de Asia Mică şi apoi de Africa de Nord, prin reţeaua feroviară.
 
„E important ca în faza următoare să poată lega Budapesta de Bucureşti, iar reţeaua va trece prin Timişoara. Trenul rapid este noul spirit al Europei. Vom vedea în ce măsură UE va putea sprijini acest proiect, e nevoie de uniformizarea legislaţiilor, căutarea de finanţare alternativă pentru realizarea reţelei. Vom prezenta şi băncilor europene acest proiect, să vedem cum ne pot ajuta”, a declarat Helmuth Meelnich, managerul de proiect şi reprezentat al comisiei ONU. Proiectului ar costa aproximativ 200 de milioane de euro. Finalizarea acestuia este estimată între cinci şi şapte ani.Exista oare vreo legatura cu transportul minereurilor extrase din subsolul Romaniei?
Wolframul, un metal mai scump decat aurul si mult mai pretios, greu de gasit, este foarte necesar in industria militara si spatiala,  iar uraniul in industria nucleara.
      Primul se afla, in cantitati INEPUIZABILE si in starea cea mai pura (nemaifiind necesare procedee industriale costisitoare de decantare a lui) doar in ROMANIA. La ROSIA MONTANA !
 
             Zbaterea de a pune gheara pe minele de aur de la Rosia Montana are acum o miza periculoasa, cu atat mai mult cu cat Exploziv-News si GIS-SSR o dezvaluie in premiera: 
 
                  Zacaminte de wolfram, neexplorate niciodata, se gasesc insa, in cantitati uriase, si in muntii Retezat (zona Gugu   Sureanu, axa care le uneste trecand prin Varful Peleaga, ca punct de reper. Exact zona in care a cazut, in urma cu cateva luni, avionul militar israelian – posibil neintimplator in misiune in acea zona !) si, inainte de 1989, au fost pazite cu strasnicie, de catre DEPARTAMENTUL ZERO.”
Acesta a fost materialul . Acuma aşa ca o completare să vedem care este harta  viitoarei Românii  şi ce propunea domnul deputat UDMR Edler András György, secretar al Comisiei de administraţie publică acum  un an şi jumătate când se pusese problema regionalizării ţării. Bineînţeles că domnul deputat era “întâmplător” secretar în comisia respectivă.
Iată harta regiunilor propuse de PDL.
Acum să citim ce spunea deputatul UDMR acum un an şi jumătate:
Oricum, judeţele Harghita, Covasna şi Mureş ar trebui să meargă
împreună. Acum, în ce formă se va reuşi acest lucru, încă nu ştiu, dar acesta este principiul. Pe de altă parte judeţele Bihor, Arad, Sălajul, Maramureş ar trebui să meargă împreună. Să fie separate două sau trei regiuni de dezvoltare
Iată şi varianta propusă de UDMR
Să adăugăm şi ce spunea Liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Mate András-Levente,  pentru cursdeguvernare.ro : “actuala coaliţie de guvernare cu PDL nu mai poate funcţiona, dacă în viitoarea organizare administrativ-teritorială nu se va introduce un regim de autonomie teritorială pentru o regiune constituită de judeţele Harghita, Covasna şi Mureş.”
Priviţi pe harta regiunilor propuse de UDMR cum s-ar completa regiunile respective  cu o altă hartă pe care o redau mai jos, pe care mulţi români nu au uitat-o şi nici nu e bine să o uite vreodată:




Să fie asta HARTA   LUI HONTY?
Apropo, să pună cineva zăcămintele României pe harta asta.

Harta lui Porty ?

luni, 17 decembrie 2012

CIO decernează României Medalia de Onoare



Anul acesta România va primi Medalia de Onoare a Comitetului Olimpic Internaţional pentru reînvierea spiritului olimpic şi aplicarea principiilor enunţate de Pierre de Coubertin până în cele mai oficiale structuri ale statului.În motivaţia care însoţeşte alegerea, se specifică:
„ Nici o organizaţie, nici un sportiv, nici un stat  nu a reuşit să demonstreze cu atâta putere spiritul de fair play şi necesitatea participării la competiţie, cum au făcut-o recent politicienii români, BEC şi guvernul României. S-a mai întâmplat şi în cadrul competiţiilor sportive, să acordăm două medalii de aur la unele competiţii sau întreceri unde câştigătorul nu a putut fi stabilit şi egalitatea a fost aproape perfectă sau diferenţa imposibil de sesizat. Dar ceea ce au realizat oficialităţile române la alegerile Parlamentare  depăşeşte de departe chiar şi intenţiile lui Pierre de Coubertin şi merită admiraţia întregii lumi. De aceea am decis să acordăm această diplomă pentru prima şi probabil ultima oară oficialităţilor române, pentru modul în care au demonstrat că în viaţă nu contează pe ce loc termini o competiţie, important e să participi, odată lansat în competiţie, vei fi câştigător. Diploma va fi înmânată unuia din câştigătorii care au plecat fără nici o şansă, un fost om de sport, care nu numai că nu avea nici o şansă dar a participat în condiţii vitrege, având o condamnare definitivă care îl trăgea în jos împiedicându-l să concureze, mediul în care concura era total ostil şi cu un ultim efort a reuşit să mai fie şi implicat pe timpul competiţiei într-un accident de circulaţie care ar fi închis definitiv culoarul alergătorului. Cu o ambiţie nemăsurată, o dorinţă de a participa şi câştiga împinsă  până la ridicol, frizând bunul simţ, competitorul pe numele său Gigi Neţoiu, a reuşit nu numai să termine pe locul 3 dar chiar şi să fie declarat învingător. Prin această faptă, România va intra cu siguranţă „dans l’analle d’Olimpism Mondiel” pentru că ceea ce a realizat prin aceste alegeri parlamentare a depăşit puterea de imaginaţie a întregii omeniri.
Notre respect La Roumanie !”
Mesaj primit de la Comitetul Olimpic Internaţional prin FAX  YOU.
P.S.
Se pare că anul 2012 va fi anul record al României, „anul victoriei” pe toate planurile. După această binemeritată medalie, România concurează cu succes şi la Medalia de Onoare a Comitetului Internaţional al Circarilor pentru realizarea celei mai complicate  figuri de circ  şi celei mai mari densităţi de parlamentar pe metru pătrat. Să ţinem pumnii parlamentarilor români. Iată propunerea de rezolvare a locurilor în parlament.

Propunerea prezintă avantajul că nu necesită număr suplimentar de scaune, deci se realizează economie, se poate folosi şi tavanul şi pereţii  deci eficienţă maximă în folosirea spaţiului, şi în plus este introdus în circuit şi patul atât de necesar parlamentarilor.

CIO decernează României Medalia de Onoare

sâmbătă, 15 decembrie 2012

Români, treceţi la cuşcă!



Nu este vorba doar de admiterea UDMR la guvernare sau admiterea unui amărât de ministru sau doi ai UDMR (dar pe posturi care îi interesează în mod deosebit), ci de forţarea mâinii lui Ponta de către UE de a-i  lua la guvernare, desi nu are nevoie nici de UDMR nici de acordul UE. Numai că dorinţa lui Ponta de a guverna este atât de mare încât acceptă orice numai să fie sigur că nu i se va opune nimeni, iar dacă UDMR este garanţia  OK-ului extern, ce treabă are el, o dă pe conciliere şi gata, s-a scos. Ce nu spune Ponta şi nici Băse cu care a bătut palma, este de ce insistă  forţele externe să intre UDMR la guvernare. De dragul respectării drepturilor minorităţilor conlocuitoare? Da de unde. Toată Europa ştie că maghiarii din România se bucură nu numai de drepturi ci de privilegii în România iar cei discriminaţi cu adevărat sunt  românii şi nu numai în Transilvania ci în toată România. Pentru că de 23 de ani cu o pauză de un an, legea în românia a făcu-o UDMR prin şantajele pe care le-a exercitat asupra tuturor guvernelor în care a intrat.  Să nu uităm Târgu Mureş unde toată Europa s-a dat de ceasul morţii la prezentarea imaginilor cu “maghiarul bătut cu bestialitate”.Cum s-a aflat că de fapt maghiarul era român iar românii care îl băteau erau maghiari, nu a mai strigat nimeni că se face o nedreptate.

Deci nu drepturile maghiarilor din România le apără UE prin introducerea UDMR la guvernare, ci drepturile maghiarilor din Ungaria care doresc federalizarea României şi apoi ruperea teritoriului şi alipirea acestuia la Ungaria. Bineînţeles că asta nu se va face uşor, şi nici pe degeaba. România va primi la schimb o parte din teritoriile de peste Prut că doara asta strigă românii de decenii nu ? Numai că nici asta nu se va realiza de dragul românilor de peste Prut ci de dragul întărâtării Ursului pravoslavnic  Cui îi va conveni acest lucru? Păi este cineva care aşteaptă să intre în coasta ruşilor mai mult decât dorim noi să ne reîntregim ţara.

Şi dacă lucrurile stau aşa şi indiferent ce votează românii, Băsescu şi Ponta bat palma şi pupă mâinile euroatlanticilor nu înţeleg de ce mai dăm bani pe alegeri, de ce stabilim un număr de senatori şi deputaţi şi nu se trag la căciulă, sau la babaroase, de ce atâtea minciuni spuse în campanii electorale, când e mai cinstit să ne spună să nu ne facem iluzii, că tot ce vor ei fac? Nu e mai cinstit să ni se spună că România este bătaia de joc a Europei sau mai bine zis a Alianţei Euro-Atlantice, că mâncăm ce vor ei, dunp[ Codexul lor, ne conduce cine vor ei, ne sunt exploatate  bogăţiile pe care le vor ei, ne plimbăm unde vor ei, ne divizăm cum vor ei iar rolul nostru este rolul cobaiului.

Domnul Dragnea, încercând să justifice intrarea UDMR la guvernarea susţine că o doresc pentru a îndeplini dorinţa românilor de a avea USL la guvernare, fără surpriye, deci se sacrifică de dragul celor care au votat. Uită domnul Dragnea că românii au votat în primul rând scoaterea PDL, UDMR şi UNPR  de la guvernare, prin votul celor 75% care nu au votat, iar pentru USL au votat numai 25%  din români şi nici ăia toţi, pentru că mai mult de jumătate din cei care au votat, deci cam 2 milioane şi jumătate au dat un vot negativ, nu unul pozitiv. Atunci a cui voinţă o respectă Dragnea, a alegătorilor sau a politicienilor umili şi aserviti  lui  Barroso ?Ca să vă conving domnule Dragnea, vă dau două cifre: la referendumum au votat pentru demiterea lui Băsescu 7,5 milioane din cifra oficială de 18 milioane. La alegerile parlamentare candidaţii USL au fost votaţi de un număr de 4,5 milioane de români,  dar mulţi din aceştia au votat pentru că nu aveau altă variantă mai bună nu pentru că vă iubeau, aşa că lasaţi nasul mai jos, nu răstălmăciţi votul românilor cum vă convine.

Mai nou, Comisia de la Veneţia a dat un verdict asupra învinuirilor aduse de Monica Macovei, Băse şi CCR asupra referendumului şi actelor politice din August. Din câte se aude, nici vorbă de confirmare, toate acuzele au fost prostii, aşa spune onor comisia. În aceste condiţii, este normal ca Parlamentul să pună serios în discuţie faptele plângăcioşilor care sunt practic dovedite ca minciuni şi acţiuni îndreptate împotriva statului şi democraţiei din România, acţiuni care au adus un deficit de imagine imens României politic, economic, financiar. Să nu uităm cât scăzuse moneda naţională în acea perioadă. Se va întâmpla ceva, se vor lua măsuri împotriva vinovaţilor? Nu cred. Ponta a bătut palma cu Băse vrea conciliere. Să nu uităm totuşi că de fapt nu aveam nevoie de părerea acestei comisii, că de fapt lucrurile în România şi pentru români erau clare, că de fapt această poziţie a Comisiei de la Veneţia arată ceea ce spuneam mai sus, România nu mai e guvernată de români, alegerile nu mai au nici o valoare, referendumul nici atât, sforile se trag prin alte părţi democraţia în România este semnată şi mutilată pe alte meleaguri, nimeni nu este acceptat la putere în România până nu se ploconeşte şi nu acceptă condiţiile impuse de „prieteni” Nici Imperiul Otoman nu ne-a umilit atâta. Măcar atunci domnitorii erau aleşi de boieri, iar poarta le dădea firmanul. Acum domnitorul este ales de „Poartă”, iar alegerile sunt doar ocazii de a cheltui nişte bani. Culmea nesimţirii a aparţinut domnului Ghittenstein care şi cu un picior pe scara avionului ne spune ce să facem. Cât o să mai stăm cu gâtul în jug? Hai, gata, la cuşcă, am vorbit destul.


Români, treceţi la cuşcă!

vineri, 14 decembrie 2012

Ponta şi trădarea


Ponta tinde să devină mai tiran decât Băsescu. Băsescu a avut măcar răbdarea să vadă cine nu e cu el şi abia apoi a reacţionat şi i-a pus pumnul în gură. Ponta nu mai are răbdare. Dacă nu îi place cineva, nu aşteaptă să crească sau să deschidă gura, îi taie picioarele înainte de a se ridica în genunchi.
Măsurile pe care şi le-a luat semnând hârtii şi bătând palma cu toţi trădătorii şi foştii colaboratori şi şantajişti ai lui Boc, arată că nu vrea să dea nici măcar ocazia cuiva să i se opună. Frica de opoziţie îl face să înghită în partid toate resturile şi rahaţii de pe drum pentru a fi sigur că nu va exista nimic în calea numirii sale ca prim ministru. Ce stomac trebuie să aibă dacă acceptă toate scurgerile unor stomacuri mai sensibile? În plus calcă în picioare toate înţelegerile sub pretextul luptei împotriva căpcăunului.
Mai nou, după ce a adus PNL la poziţia de figurant fiind în măsură să asigure o majoritate parlamentară simplă şi fără PNL, începe să se ocupe de incomozii din interiorul partidului. Cine îi poate pune piedici ? Păi ar fi Marean, dar pe Marean nu îl bagă nimeni în seamă, este doar un Becali al USL. Singurul care a fost şi a rămas un potenţial pericol pentru el şi socrul său scump, este Geoană cel care a fost ales preşedinte în 2009, dar a fost furat ca în codru după ce sfătuit de un staf… din care făcea parte şi actualul „socru guvernamental” , s-a „dat în vânt” după un spa privat.  Deci Geoană, pe care Ponta l-a mai mazilit odată cu riscul de a pierde conducerea Senatului, revine pe scena politică, este încă o voce in PSD şi asta nu îi cade bine la stomac lui Ponta. Şi atunci apare de undeva din neant o ştire că Geoană a atentat la funcţia de prim ministru. Ştirea este aruncată de Crin. Interesant este modul în care a spus-o. Curios, nimeni nu a sesizat nuanţa, otrava  şi ironia lui Antonescu. Să vedem ce a spus referitor la persoana , sau grupul din care a încercat Băsescu să caute un „trădător”: “Din PSD, din PNL nu se punea problema, de la bun început. Singura posibilitate a domnului Băsescu de a crea, să zicem aşa oarecare neclaritate în sânul USL, teoretic nu putea fi decât prin PSD. Pentru că o variantă cu cineva din PNL, în afară de faptul – trebuie să spun – nimeni din PNL nu se preta la o asemenea ipoteză, nu mergea”
 Este deosebit de subtil şi de dur Antonescu atunci când face această afirmaţie şi nimeni nu a sesizat această lovitură dată  PSD ului, ca fiind singurul partid din cadrul USL care s-ar fi pretat la o asemenea trădare. De ce a făcut Antonescu această declaraţie care în altă conjunctură ar fi creat scântei? Păi este foarte simplu, Antonescu avea în vedere recenta trădare a USL prin invitarea UDMR de a participa la guvernare indiferent de motivaţie, ştiut fiind faptul că PNL se opune acestei idei de foarte mult timp. Neputând să îl facă pe Ponta trădător pentru declaraţia făcută imediat după închiderea urnelor, Antonescu se răzbună făcând din USL un partid de trădători, pentru că „nimeni din PNL nu s-ar preta la aşa ceva”, adică la ceea ce s-a pretat PSD prin preşedintele său. Bine, nu ar fi fost prima oară, şi acceptarea celor 11 porunci ale lui Barroso  tot peste capul lui Antonescu s-a făcut, ceea ce practic a însemnat  menţinerea lui Băse la Cotroceni, dar nici atunci Antonescu nu a avut ce să mai facă, a fost luat prin surprindere şi nu mai avea ce face, chiar dacă după reaşezarea lui Băse a avut o izbucnire de orgoliu  criticând baroşi şi merkeli şi gordoni de-a valma. Dar atât. Antonescu nu are antigel în sistemul de răcire pentru a lua taurul de coarne şi nici PNL-ii nu sunt dispuşi să iasă de la guvernare.
Acum, odată cu această „ştire” privind ÎNCERCAREA LUI BĂSESCU DE A DEPISTA UN EVENTUAL PRIM MINISTRU ÎN INTERIORUL PSD, ALTUL DECÂT PONTA, Antonescu şi-a putut trimite săgeata înspre Ponta şi PSD. La rândul său, Ponta făcându-se că nu a văzut în ce direcţie a fost trimisă săgeata lui Antonescu, se foloseşte de această aşa zisă „negociere” pentru a trage şi el o săgeată înspre Geoană, spunând că cine a negociat va fi exclus din partid. Ceea ce nu spune însă Ponta este care ar fi vina acelui „negociator” care în primul rând nu a iniţiat el discuţia, deci nu a avut nici o intenţie de a-i lua locul, şi în plus a şi refuzat oferta? Indiferent că ar fi Geoană sau nu, omul nu are absolut nici o vină, a fost contactat, a spus „pas!” şi cu asta basta. Nu era nevoit să îi spună lui Ponta. Dar nu, Ponta Puritanul este mai dur decât codul penal care spune că „şi intenţia de pedepseşte” şi pedepseşte şi faptul că a acceptat să răspundă la telefon sau să afle despre ce e vorba, ca şi când ar avea drept de viaţă şi de moarte asupra „supuşilor” Către ce ne îndreptăm? P(rostul) P(roştilor) DD când a primit banii solomonilor şi neţoilor  pentru locurile pe listele parlamentare, a avut grijă să se asigure că aceştia nu vor evada la alte partide după alegeri şi i-a pus să declare că dacă pleacă îi vor plăti 2 milioane Euro. E şi asta un fel de încercare de îngrădire a dreptului la opinie şi convingeri politice,drept trecut undeva prin Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, dar asta nu îl priveşte pe DD aşa cum nu îl priveşte nici pe Ponta faptul că cineva are dreptul constituţional să vorbească cu cine vrea despre ce vrea, fără a suporta nici un fel de consecinţe.  Dacă lucrurile evoluează aşa ne îndreptăm spre un totalitarism la care Băsescu nici nu a visat.
Deci Ponta vrea pentru  a doua oară să scape de un potenţial oponent în cadrul USL pentru că realizează că vor veni momente, cât de curând, când va fi contestat nu numai din interiorul partidului ci şi din interiorul alianţei şi al electoratului şi vrea să pe cât posibil să sugrume vocile  liderilor de opinie, alta decât opinia lui.
Şi totuşi îmi mai pun o întrebare : să presupunem că a avut loc o discuţie de taină între Băse şi Geoană pe subiectul respectiv. Dacă a fost de taină, nu ştia de ea  decât Băse, Geoană şi – dacă discuţia a fost prin telefon – STS. Întrebarea este CINE A DAT TOTUL ÎN VILEAG, Geoană, Băse, sau STS? Să se fi lăudat Geoană cuiva care la rândul său l-a turnat? Atunci înseamnă că Antonescu a avut dreptate, numai în PSD se poate întâmpla aşa ceva, şi nu numai odată. Băse? DE CE? Nu cumva ca să dea de lucru lui Ponta şi presei pentru a uita de nominalizare şi a îi ţine ocupaţi aşa cum i-a ţinut ocupaţi şi cu varianta Tăriceanu? Vizavi de această variantă de care Antonescu a uitat, când a spus că numai la PSD se poate întâmpla aşa ceva, cine ne garantează că nu au avut loc discuţii între Băse şi Tăriceanu ? Şi în sfârşit varianta 3, STS a dat pe goarnă. Să fie semnul că Băse nu mai e susţinut de servicii ? Atunci, nu văd de ce se mai teme Ponta de astfel de discuţii, pentru că dacă nici serviciile nu îl mai sprijină pe Băse, în curând îl vor lăsa şi cei din justiţie, care deja au fost”încurajaţi” de guvernul Ponta în ultima şedinţă de guvern parcă, printr-un buget (com)promiţător, corespunzător sarcinilor şi eforturilor ce le vor primi.
În concluzie:
-Dacă USL are majoritate lejeră în Parlament, de ce mai negociază Ponta  cu UDMR? Ca să fie sigur că nu mai mişcă nimeni în ţară, sau ca să scape de PNL?
- Dacă Băsescu nu mai poate vorbi cu nimeni la telefon fără să afle Ponta, de ce îl dă Ponta afară pe cel care a răspuns la telefon ? A dat cumva circulară în interiorul partidului cine cu cine are voie să vorbească la telefon ?
- Către ce ne îndreptăm, ce urmăreşte “democratul” Ponta, să bată recordul de totalitarism al lui Băsescu?
Să nu uite că acum 4 ani Băsescu şi partidul său se aflau unde se află el acum.
Sic Transit Gloria Mundi !
Paradoxul este că despre dictatutura lui Băsescu s-a vorbit dupa ani de zile, pe când despre a lui Ponta se vorbeste înainte de a fi numit prim ministru.

Ponta şi trădarea

sâmbătă, 8 decembrie 2012

Mizerii pe ultimii metri



Mă aşteptam şi am spus de mult că această campanie va scoate  la suprafaţă lucruri pe care nu le-am mai văzut până acum. Miza politică, gravitatea faptelor şi riscurile la sunt supuşi unii din cei care  nu câştigă alegerile, au făcut să  aducă lupta electorală prin unii competitori până la nivelul trocului celui ce aşteaptă cu şunca tremurândă transformarea în piftie.

La o foarte scurtă şi rapidă analiză, observăm că am avut cazuri de parlamentar scos din parlament pentru incompatibilitate, deşi Parlamentul era cel care îi dăduse girul şi chiar îl asigurase la cererea respectivului, că nu este nici o problemă, prin autoritatea comisiei legislative, adică a celor ce fac legile. Culmea culmilor, parlamentarii sunt cei care fac legile, ei le votează, dar nu sunt în stare să le şi aplice sau să le explice. Ca la noi, la nimeni. Iar când un om se ţine de capul procurorilor şi vrea să îşi bată joc de un parlamentar, unul din puţinii cinstiţi din Parlament, rezultatul într-o ţară anormală nu poate fi decât anormal, pentru că aşa au decis nişte judecători politici.

Tot în premieră avem doi parlamentari , câte unul din fiecare tabără, daţi pe mâna aceloraşi procurori sau judecători aserviţi politic, în plină campanie electorală, asta pentru a arăta lumii că acelaşi judecător unic face ce vrea el cu cine vrea el, când vrea el. Se joacă la intimidare.

Acelaşi judecător unic, care încă se mai crede preşedintele românilor, îşi permite să iasă pe post în această campanie în care ar fi trebuit să se relaxeze, făcând o propagandă nu numai ilegală ci şi mizerabilă, mergând până la a face porci pe cei din tabăra adversă. Să te ferească Dumnezeu să intri în trocul domnului Băse, că nu se opreşte din grohăit.


 Continuarea aici :
Mizerii pe ultimii metri

marți, 4 decembrie 2012

Oprea sau Dobriţoiu?


În mod normal, o astfel de întrebare nu ar trebui să se pună. Când spun în mod normal mă refer la o ţară normală cu politicieni normali, cu o politică normală şi cu o minte normală la conducerea unei alianţe sau guvern.
Întrebarea se referă bineînţeles la cine va fi următorul ministru al apărării, în caz că USL va câştiga alegerile şi mai ales că fi desemnat să aleagă premierul. Deja unii membri mai mult sau mai puţin marcanţi ai USL au început să discute şi să nominalizeze viitorii miniştri. Eu nu mai cred în aceste baliverne. Ţin minte că încă din Ianuarie 2012, de când în Piaţa Universităţii se tremura şi se rupeau picioare sub urletele câte unui jandarm drogat cu ochii ieşiţi din orbite ca Maradona la Mondialul din SUA, USL, respectiv Ponta, susţinea că are pregătite două guverne, cu oameni capabili, meseriaşi, care sunt peste orice dubiu iar planul de guvernare aşteaptă de 4 ani să scoată România din haos.  După câştigarea alegerilor nici nu a apucat domnul Ponta să îşi nominalizeze meseriaşii că au şi început să cadă ca popicele. După 6 luni de guvernare  guvernul Ponta are aproape 3 sferturi din cabinet  remaniat prin renunţare la nominalizare, retragere, demisie, demitere, incompatibilitate sau plagiat. Poate aşa a înţeles el să arate lumii că chiar avea pregătite două guverne.
Acum, la sfârşit de mandat, nu am văzut nici programul de guvernare anunţat de Ponta, nici măsurile extraordinare care s-au luat. E adevărat, s-au luat unele măsuri reparatorii în ceea ce priveşte abuzurile săvârşite de fostele guvernări,ale lui Boc, pentru că MRU nu a reuşit decât să îşi împrospăteze frigiderul şi toaleta cu unguente şi a plecat. Ceea ce a făcut însă Ponta şi s-a văzut, a fost să îl reabiliteze şi el la rândul său, ca şi băse, pe cel mai avansat ospătar al armatei române, pe naşul fiului său, maiorul Oprea. Pentru mine, acest rezervist militar are gradul cu care a ieşit în rezervă pentru că acele grade sunt luate , fie şi cu kilogramele de salam şi carne cărate în sacoşe  şefilor, pe perioada cât a fost militar, nu sclavul unor politicieni sau şefi de haită, precum Cozma. Când un om  nu este în măsură să spună cum şi-a câştigat gradele, eu nu i le pot recunoaşte.
De cam o lună, re-re- re- evaluatul paharnic, trecut de la traficul de brânză la traficul de terenuri ale armatei, a început să ridice capul să privească din nou către freza din frunte şi să dea din coate, ca şi Udrea care până acum a uitat şi că există. Mai întâi au apărut zvonurile, susţinute de unii, infirmate de alţii, dar cum nu iese fum fără foc, iată că însuşi Oprea a ieşit în media precizând că în cadrul viitorului guvern despre care presa deja scrie, UNPR urmăreşte Ministerul Apărării. Pentru unii nu e o noutate, pentru alţii este o imposibilitate, pentru finu’ Ponta  însă este negociabil. PNL bineînţeles îşi doreşte acest minister, pentru că există o diagramă a repartiţiei ministerelor care trebuie respectată. Cine va câştiga? Păi hai să vedem care sunt şansele. Să dăm răspunsuri la nişte întrebări:
continuarea aici:

Oprea sau Dobriţoiu?