luni, 14 februarie 2011

Cand glumeste si Basescu cu noi ?

Pe timpul lui Ceaşcă , indiferent cât de greu o duceam, indiferent cât de amărâţi eram,  indiferent cât de urmăriţi, de interceptaţi, ascultaţi şi pârâţi eram tot găseam un colţ de stradă, o pauză de masă, o ieşire la iarbă verde să spunem  câte un banc fie cu radio Erevan, fie cu Bulă, fie cu Ceausestii, fie cu miliţieni, fie cu secretarii de partid. Cele mai savurate erau cele cu miliţieni şi secretarii de partid.Cat de gustate erau, spuse pe la cozi, cu priviri aruncate pe furiş să vezi dacă nu te ascultă şi altcineva şi cât de sănătos era râsul ăla  mai ascuns, mai hohotit şi cât de mare satisfacţia că am râs de ei şi uite că nu ni s-a întâmplat nimic.
 
     Ţin minte că circula un banc cu Nea Nicu şi  Bridgite Bardot  savuros şi doamne atât de gustat ori de câte ori îl auzeam. Se spunea că vine BB în vizită în România şi Nicu o primeşte iar după întrevedere, încântat de  frumoasa actriţă, nea Nicu galant îi spune că e gata să îi îndeplinească o dorinţă, dacă doreşte ceva special, ca semn al preţuirii. Iar BB  îi cere să deschidă  măcar pentru o zi graniţele, la care  nea  Nicu  zâmbind ştrengăreşte îi răspunde „ nebunatico, vrei să ramânem singuri ?”. 
 
        Unde sunt vremurile de altă dată ? Acuma românul nu mai are timp şi nici chef de glume. Cum să îţi mai ardă de râs când guvernul face bancuri de prost gust cu salariile, cu pensiile, cu ajutoarele, cu spitalele, cu şcolile, cu poliţiştii, cu armata, cu medicii, dă ordonanţe de urgenţă pentru 5 luni, legi de o zi, totul după cum bate vântul. Domnul Prigoană, face şi el glume cu ziariştii, cu parlamentul, cu întreaga naţiune cerând concediu de paternitate, pentru că apoi, când află că nu are dreptul pentru că este ales al poporului, să spună că a vrut să verifice vigilenţa presei şi să vadă cum reacţionează. Omul ăsta, spre deosebire de Brucan, nu spune, chiar crede că suntem stupid people. Încep să cred că  glumele au devenit apanajul celor ce conduc, că sunt bune, că sunt proaste, nu mai contează, ei glumesc iar noi zâmbim mânzeşte, în colţul gurii, pentru că niciodată nu ştii la ce să te aştepţi de la guvernanţii ăştia glumeţi. Mai nou şi Mubarak s-a apucat de glume. Aseară a ieşit pe post şi a spus că nu pleacă, făcând o glumă la care egiptenii  au îngheţat, mai ales că anumite medii îi anunţaseră că  vor auzi alt banc. Astăzi s-a adeverit că Mubarak a glumit. Acuma, pentru prima oară în 30 de ani, egiptenii râd liber. 
 
       Şi acuma, văzând mulţimea de oameni care s-a adunat în Cairo să savureze gluma lui Mubarak, mă gândeam de ce nu are şi domnul Băsescu simţul umorului şi să facă o glumă măcar de 24 de ore şi să anunţe că îşi dă demisia. Încerc să îmi închipui câtă lume s-ar strânge în Piaţa Universităţii şi la Cotroceni, să se râdă de această glumă. Ce ziceţi domnule Preşedinte, măcar aşa de amorul artei, nu glumiţi un pic cu noi ? Doar aşa, ca să vedeţi cum râd românii. Doamne ce dor îmi e de un banc bun. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating