miercuri, 15 iunie 2011

DORMI ROMÂNE DORMI ÎN PACE, ROMÂNIA PRAF SE FACE


A început iarăşi şantajul.


Varianta Băsescu

UDMR supralicitează pe dorinţa lui Băsescu de a câştiga viitoarele alegeri. Pentru că asta este de fapt pohta ce o pohteşte MĂRIA SA Traian odată cu noua reâmpărţire teritorială. Mai puţine  centre administrative, care să poată fi controlate mai bine de către putere şi prin oamenii numiţi de la centru, reâmpărţirea  influenţelor şi mai puţini primari  prefecţi  si baroni de mulţumit sau de strunit ca şi dispariţia celor ce au altă culoare decât portocaliu prin teritoriu. La viitoarele secţii regionale  de votare, daca se mai introduce şi votul electronic  - şi nu văd cine i s-ar pune împotrivă- măsluirea voturilor ar fi asigurată mult mai uşor şi mai sigur de oameni mai putini, dar bine aleşi, selectionaţi din cei fideli dar şi şantajabili, că doar dragostea nu mai e suficientă. Acesta este gandul domnului Băsescu şi pentru atingerea lui, va risca şi va scoate la bătaie toată artileria grea numai să o obţină.

O varianta UDMR
 
Iniţial a încercat speriind românul că dacă nu împarte ţara, nu mai primim bani de la Europa, deci nu mai e păpica, eterna grijă a românului. Dar cacealmaua a fost descoperită şi s-a schimbat sintagma, acuma nu se mai spune că nu mai primim bani, daca nu ne regionalizăm, acuma se spune nu e nici o problemă dacă ne regionalizăm, Europa nu se supără, ca şi când ar fi susţinut cineva că Europa ar avea ceva împotriva regionalizării. Şi românul tace, nu vede măgăria, tace şi înghite din nou. Şi uite aşa, Băsescu iară ne abureşte „JUR CA NU AM LOVIT COPILUL ....CU PUMNUL !„
Varianta Tinutul Secuiesc

Numai că socoata i se opreşte din nou la  UDMR –işti pe care Băsescu i-ar mânca pe pâine dacă nu ar fi nenorocitele alea de voturi care il ţin în şa. Nimic nu urăşte Băsescu mai mult decît sa fie şantajat  şi ungurienii ăştia l-au şantajat cât pentru o viaţă întreagă. Ce e de făcut ? Ei vor regionalizare, el vrea la fel, dar nu cum o vor ei. Miza e mare. Foarte mare.Dacă acceptă varianta UDMR ştie că va trebui să plece din România şi nu prea ar pleca. O duce atăt de bine aici iar lumina ochilor săi la căt de telighentă este, nu ar putea avea succcesuri în altă parte. Şi aşa e atât de capabilă că doar SIDA  o vrea.  Deci varianta asta cade. Dacă încearcă altă regionalizare decât cea dorită de UDMR chiar dacă o trece prin asumare guvernamentală ar pica la moţiune, că doar aşa  au promis urmaşii lui Atilla şi ştie că se ţin de cuvânt.E pat. Nu are unde să mişte.

Varianta ruseasca-1953

În cazul ăsta nu are altceva de făcut decăt să lase pe alţii să mute, chiar dacă pierde o mutare. USL care a început să dea deja rateuri, prin recunoaşterea faptului că dacă vin la putere totuşi nu pot face să curgă lapte şi miere aşa cum se înţelesese din programul de dezvoltare multilaterală promis acuma o lună este gata să mai facă o greşeală. Revin, ca să nu se înţeleagă greşit şi afirm că prima greşeală nu e cea că ar fi recunoscut că nu va curge lapte şi miere ci dimpotrivă, prima declaraţie cea de la afişarea primelor promisiuni că vor scoate Romănia din criză, vor crea 1 milion de noi locuri de muncă, etc, bazaconii fără susţinere, pur propagandistice, de aburit „stupid pipăl.” A doua greşeală pe care este gata să o facă USL acuma este să afirme că în principiu acceptă regionalizarea, dar nu acuma şi nu aşa cum o doreşte Băsescu. Atenţi însă la nuanţe nu spun nimic de varianta Europeană  şi nici de cea UDMR. Normal, pe unii nu vor să îi supere, pe alţii vor şi ei să îi aburească, lăsând loc negocierilor. Ei bine, nu ar fi exclus ca tocmai această mişcare a USL să îi dea spaţiu de manevră matelotului. În materie de jocuri politice, cei trei Crai  ai USL, nu îi ajung lui Trăiănel nici la oul piciorului. Doar Papa Jean  mai poate descurca iţele când le încurcă Băse.

Salvarea însă vine de peste Prut. Bătălia pentru Marea Neagră încinge spiritele, Ivan şi Sam  Wag the dog . Moldovenii stau crăcănaţi mai e un pic şi cad în patru labe şi atunci să te ţii jocuri patriotice. Românii de aici ar putea să uite de regiuni cu ochii la fraţii de dincolo de care trag sau în care trag şi ruşii şi americanii. Deocamdată sunt la faza cu arătatul pisicii. Americanuii arată steagul românesc, ruşii arată ambasadorul Transnistrean şi uite aşa, hâţa hâţa.

Ce face românul ? Românul noastru face ce ştie el cel mai bine. Papa, nana, caca..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating