miercuri, 31 august 2011

MAE, LIMBILE STRĂINE ŞI ACARIENII


       Guvernul taie salarii, recalculează pensii, suspendă ajutoare, indemnizaţii, taie sporuri, nu acordă  majorări de salarii stabilite prin lege şi cucerite prin hotărâre judecătorească, trimite handicapaţii locomotori la muncă, micşorează dreptul noului născut timpul pe care îl poate petrece cu mama sa şi îi restrânge dreptul la hrană sănătoasă, maternă, comite toate ororile posibile în numele unei echităţi strigate dar neaplicate sau aplicate strâmb, în numele unei crize mondiale care îi dă ocazia să justifice orice măsură împotriva românului. Şi culmea culmilor, în numele aceleiaşi crize, oamenii din guvern , reprezentanţii ministerelor îşi cer sporuri şi majorări salariale, pentru că nu e aşa , şi ei sunt în criză. Domnul  Baconschi într-un amestec  incredibil de prostie, absurd  şi nesimţire,cere parlamentului să aprobe un spor pentru salariaţii MAE. Faptul că cere, este ok, nu am nimic cu drepturile lucrătorilor indiferent din ce minister, ministrul are dreptul  şi chiar obligaţia să se preocupe de bunăstarea subordonaţilor, dar justificarea oricat de hilară ar fi  frizează nesimţirea. Deci susnumitul cere un spor de 15 % pentru că , spune dânsul"Chiar dacă în percepţia unor persoane, mai puţin avizate, profesiunea diplomatică este foarte simplă, ea se desfăşoară şi în condiţii de unde electromagnetice peste media normală, pentru că avem toate sistemele de transmisiuni, şi antenele respective chiar pe clădirea ministerului, în Bucureşti. În acelaşi timp, este vorba de folosirea constantă, profesională, a mai multor limbi străine, de condiţii stresante de lucru, sub presiunea unor crize, apropo de contextul internaţional volatil despre care vorbeaţi". Şi ca să fie şi mai clar, adaugă : "pe diferite axe, foarte mulţi diplomaţi pleacă extrem de târziu acasă de la serviciu, sunt obligaţi profesional să gestioneze diferite dosare sensibile, muncind foarte mult".
"Deci, nu mi se pare că acest spor, care, cum spuneam, este legal şi acordat din 2004, pe baza unor evaluări şi expertize tehnice, reprezintă un subiect de controversă".

Ei ce spuneţi ? Nu e aşa că citind în documentele oficiale despre criza din lume , domnii directori din MAE se stresează? Nu e aşa că pentru faptul că citesc documente în limbi străine , domnii si domnişoarele din MAE se surmenează? Da , aşa o fi , pentru cei angajaţi pe pile, fără nici o legătură cu afacerile externe, fără nici o altă pregătire sau calitate, care au doar meritul că aparţin marii familii a beizadelelor şi rubedeniilor din PDL, este cu adevărat un stres  şi o corvoadă şi să meargă la serviciu, dar să mai şi citească un document. Şi aşa e,  şi pentru ceilalţi angajaţi cu pregătire specifică şi adevăraţi profesionişti a lucra în MAE alături de atâţia incompetenţi pe care îi ţin în spinare şi şefi ciufuţi susţinuţi de oamenii de partid lucrul în cadrul MAE este un stres continuu. Dar justificările domnului Baconschi sunt pur şi simplu delirante. Auzi,  "pe diferite axe, foarte mulţi diplomaţi pleacă extrem de târziu acasă de la serviciu, sunt obligaţi profesional să gestioneze diferite dosare sensibile, muncind foarte mult".
Păi cine îi ţine domnule Baconschi peste orele de lucru ? Vă spun eu, incompetenţa managerială lipsa de profesionalism a şefilor şi pilelor a căror muncă, cei fără pile şi pregătiţi,  sunt nevoiţi să o facă. Din cauza asta unii oameni pleacă tărziu acasă. Beizadelele pleacă mai devreme, dar vor spor la fel ca cei care le fac munca . Nu e aşa că este echitabil domnule ministru ? Nu e aşa că acest spor nu vi se pare un subiect de controversă?

                  Dar justificările domnului Baconshi sunt apă de ploaie . Apare pe post domnul Smadu şeful sindicatului lucrătorilor din MAE şi încearcă să dreagă busuicul, spunînd că domnul ministru s-a exprimat greşit. Adevărul este ca lucrătorii din MAE merită acest spor pentru că  lucrează cu dosare pe care se depune praful, este zgomot pe stradă şi din cauză de acarieni . Să îmi cadă plombele şi alta nu. Domnule cine conduce acel Minister ? Cine se îngrijeşte de viaţa lucrătorilor din MAE? Doi indivizi care vin în faţa naţiunii şi cer spor pentru ca au învăţat o limbă străină, este praf pe dosare şi  sunt acarieni pe pereţi.În ceea ce priveşte zgomotul din MAE, poate  domnul Smadu  s-a referit la urletele unor şefi sau mai bine zis şefe de direcţie, că de pe stradă, cine a fost prin Zambaccian ştie că şi căinii latră în sticla . Probabil însă că pe domnul Smadu îl deranjează zgomotul produs de acarienii care îşi ţes pânza pe situaţiile cerute de domnul Ministru despre criza mondială. Nu este oare culmea nesimţirii ca un şef de sindicat care ar trebui să se îngrijească de  condiţiile de lucru ale oamenilor, în loc să ceară ministrului crearea unor condiţii de lucru civilizate , să ceară un spaţiu de depozitare pentru dosare, etanşeizarea clădirilor şi încăperilor, deratizarea spaţiilor, le lasă aşa pentru a putea anual să ceară sporul pentru condiţii de muncă dificile? Aşa ceva numai în România se poate întâmpla. Nu e aşa domnule ministru  că acesta nu este un subiect de controversă? Nu e aşa domnule Smadu că acesta este rolul dumneavoastră ca şef de sindicat , să întreţineţi mizeria şi proliferarea insectelor, păianjenilor, şobolanilor, pentru a putea emite pretenţii la spor ? Domnule Smadu, prestaţia dumneavoastră a fost penibilă, explicaţiile aberante, de la praful de pe tobe până la zgomotele  de pe Zambaccian . Poate vă refereaţi la perioada când domnul Năstase îşi punea termopanele, dar asta a fost de mult domnule Smadu. Ce vă faceţi dacă USL câştigă alegerile şi domnul Năstase vine la putere? O sa fie mare gălăgie prin minister. Luaţi-vă  dopuri sau eventual lăsaţi praful să vă între intre  urechi şi acarienii să îşi facă cuib. Aşa o să puteţi cere un spor de 30%.
Eu cred că e nevoie de o deratizare prin acest minister.        
   Să vină sanepidul să înlăture şobolanii şi păianjenii care stau pe scaunele şefilor din MAE.

3 comentarii:

  1. Marine,VARULE ,AM AVUT O NUNTA SPLENDIDA LA BAIATUL CEL MARE. DE AIA ADEVARATA. ROMANEASCA. Borcea cu chiciurile lui SA PLECE LA OILE LUI BECALI.Dar vreau sa-ti spun ceva de o sa te crucesti. VARULE DRAGA, PDL-ISTII ASTIA AU AJUNS PANA ACOLO "DE INTERZIC PREZENTA LA NUNTA ' A UNOR PERSOANE PE CARE' LE DIRIJEAZA'. VARULE, trebuia sa vina la nunta baiatului meu 20 de persoane cu diferite functii politice sau administrative din oras IAR P...A DE PRIMAR ( UN PUPINCURIST AL LUI UDREA ) LE-A INTERZIS PUR SI SIMPLU PREZENTA SUB DIFERITE AMENINTARI. Nu ar fi fost nimic sa zicem DAR LE-A INTERZIS CATEGORIC SA MA ANUNTE CA NU VIN LA NUNTA! mai multe o sa-ti spun prin telefon.l-am sprijinit din toate puterile pe acest individ sa ajunga primar SI IN MOMENTUL CAND I-AM SPUS CA ARE MAINILE CAM LUNGI AM DEVENIT DUSMANUL SAU DE MOARTE. NU-L IERT MARINE NICI PE LUMEA AILALTA. De acum sunt convins ca trebuie sa lupt din toate puterile cu GAOZARII ASTIA. ACELASI LUCRU L-A PATIT SI PRESEDINTELE ORG. PSD LA NUNTA FIICEI SALE . VARULE PE LANGA FAPTUL CA SE DAU COIOSI EU ZIC ..CA LE E SI FRICA. (SPUN MULTI DIN INTERIOR).

    RăspundețiȘtergere
  2. Vere, sa iti traiasca baiatul , ii doresc casa de piatra, sanatate si bucurii, sa prinda vremuri cu adevarat frumoase si macar copii lui sa se nasca intr-o tara dreapta si curata . In ceea ce il priveste pe primar, atat stie, atata face. Nu iti incarca sufletul cu ura, te otravesti singur. Il are Dumnezeu in grija, grija ta sa fie familia si prietenii, nu dusmanii. Stiu ca si pedelistii sunt speriati, pentru ca stiu si ei ca nu ii vor mai vota decat cei santajati sau cumparati. In plus, PDL-ul se va sparge dupa alegeri, daca nu cumva inainte.Sunt 3 curente intre ei si toti se uita speriati , nu stiu cu cine sa se traga.
    E vai de ei .
    Iar primarul tau, stai linistit, pica singur la drum de seara .
    Sanatate feciorului !

    RăspundețiȘtergere
  3. @ neacsu
    Marine, iti multumesc mult pentru uari. cuvintele tale m-au facut sa reflectez din nou la RAZBUNARE. vere stii bine ca noi nu am fost educati in acest spirit DAR CE FACEM VARULE CAND NECIOPLITII ASTIA NE CRED PROSTI CA NU RIPOSTAM?sUNT UN OPTIMIST INCURABIL, deoarece cred ca trebuie sa vina schimbarea. In dec. '89, fiind student la Academie, un coleg securist mi-a spus; PE 24 DEC. MANCAM DE CRACIUN FARA CEAUSESCU. Atunci cu tot optimismul meu nu l-am crezut. Mai acum cateva zile am vorbit cu el.Amintiri,schimb de odei etc.SI BINEINTELES CE VA URMA. M-A LINISTIT. DE DATA ASTA L-AM CREZUT DIN PRIMA. NADAJDUIESC SA-MI CRESC NEPOTII IN ALT FEL NU PE MUZICA HAHAITA BASESCIANA. Marine ce mai stii de pensiile noastre? Cineva mi-a spus ca oprea umbla cu limba scoasa prin garnizoane sa lamureasca rezervistii CA A GRESIT. EI..LA DRACU! AM TRAIT SA O AUD SI PE ASTA. (ba respectivul se dadea de toti peretii ,cica a batut cu pumnul in masa la marinar si si-a dat demisia de doua ori!!!1). Noo....nooo...nooo!

    RăspundețiȘtergere

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating