marți, 15 mai 2012

Lansare cu cântec …sârbesc

Ora 19.45
Nu e vorba de o lansare “cu cântec” ci de o lansare  cu muzică. Luni seara, pe o vreme rece dar totuşi şi îngăduitoare, pentru că se putea şi mai rău, a avut loc pe stadionul Ion Oblemenco lansarea candidaturii USL la primăria Craiovei şi a candidaturii la Consiliul Judeţean, doamna Lia Olguţa Vasilescu, respectiv Ion Prioteasa. Vremea rea, intunecată, rece, a tinut probabil departe de stadion şi alţi doritori de a participa la eveniment, mai ales că invitat special era sârbo-croat-bosniac-iugoslavul Goran Bregovici. Un alt "special" mai era anunţat şi primarul Constanţei, sau ultimul  play mate domnul Mazăre. Nu am să-mi maschez lipsa de interes pentru un primar care întreabă copii de grădiniţa când au de gând să se încalece, aşa că am să încerc să nu dezvolt subiectul.
ora 20.00
Pe la 19.30, lumea curgea către stadion, nu în valuri ca la meciurile Maximei, dar destul de consistent, dacă ne raportăm şi la frigul de afară. Pe la 19.50  începe să plouă şi lumea începe să se refugieze de pe stadion  către tribuna oficială, singura acoperită unde cu toată opoziţia organelor de ordine reuşeşte să ajungă pentru a se feri de ploaie. Activitatea trebuia să înceapă la ora 20 şi cam pe atunci începe să cânte trupa HIQ pentru a dezmorţi oltenii rebegiţi şi a pregăti atmosfera. Dupa aproximativ 20 de minute stă ploaia, oricum se mai răresc picăturile şi oamenii se reîntorc pe stadion spre liniştirea bieţilor stewarzi care nu mai ştiau pe unde să scoată cămaşa, că nu mai erau locuri la “oficială” pentru oficiali la concertul lui Bregovici. După ce lumea a început să părăsească tribuna oficială, responsabilii cu ordinea, au început să îi ridice pe cei ce nu aveau invitaţii pentru oficială.     Prinseseră curaj.
ora 20.40
În jurul orei 20.30 apar şi vedetele serii, doamna Olguţa Vasilescu, domnul Ion Prioteasa, Domnul Mihai Voicu  şi paramilitarul Mazăre cu un grup de tineri şi tinere cu nelipsitele berete roşii  şi tricouri mozaic. Costumaţia a devenit atât de banală încât fără să vreau mă întreb când va apărea pe scenă cu fetele de la play boy, căci  chestia cu beretele nu mai stârneşte interes. Tipic pentru Mazăre, în loc să stea cu cei pentru care a venit şi cărora le datora respect măcar ca şi colegi dacă nu pentru demnităţile pe care le ocupau, Play Boy-ul a stat între  fetele cu berete, susţinând chiar mai mult serios decât în glumă că el pentru ele a venit. S-a văzut.
Discurs Olguta Vasilescu
Au urmat discursurile celor 3 oficiali ai Craiovei. Au fost discursuri în nota obişnuită a fiecăruia, al doamnei Olguţa Vasilescu  cu trimitere la nevoile şi problemele Craiovei, neuitând să amintească şi cea mai recentă  măgărie a mafiei politice şi sportive, respectiv decizia Adunării Generale  FRF conduse de groparul fotbalului românesc  românesc la care a participat şi cancerul Corleone doi dintre clienţii DNA,de a exclude echipa Universităţii Craiova din fotbalul românesc  pentru “neobrăzarea” lui Mititelu de a-i acţiona în judecată pe cei care au desfiinţat echipa .

 Doamna Olguţa Vasilescu a menţionat vizavi de acest aspect că va încerca să readucă Craiovei nu o echipă de fotbal, aşa cum au “îngăduit” din milă dar şi din interese  comerciale mai marii de la federaţie, ci echipa Universitatea Craiova. Grea sarcină, mai ales că nu este nici şeful FRF şi nici judecător să poată lua o decizie în acest sens. A mai promis doamna Olguţa Vasilescu să dea Craiovei un alt primar. Cred că acesta ar fi cel mai mare câştig al Craiovenilor. Mie personal îmi e greu când mă întâlnesc sau discut cu cineva din afara Craiovei şi a judeţului şi mă întreabă zeflemitor, “ce faci Marine , cine mai e primar la voi,  tot Puşcărie ?” Cu ce am greşit Doamne?

Mă aşteptam ca doamna Olguţa Vasilescu să aducă în discuţie subiectul care a apărut de dimineaţă pe DCnews vizavi de “devalizarea” sediului său de campanile. Sincer vorbind aş fi fost dezamăgit să abordeze acest subiect, deşi era tentant, mai ales după ce mă informasem şi aflasem că devalizarea anunţată de ziarul domnului Val Vâlcu consta de fapt în încercarea  cuiva de a dezlipi un autocolant de pe geamul de la sediul de campanile. Indiferent cine a comis fapta, nu merita atâta caz iar termenul devalizare este de-a dreptul hilar. Spre cinstea dumneaei, Olguţa Vasilescu  nu a făcut referire la subiect, tratându-l cu importanţa cuvenită unui astfel de gest.
Domnul Prioteasa s-a menţinut şi dânsul în nota obişnuită, fără nimic deosebit, mergând la pas cum se spune, cu convingerea că nu are contracandidat şi nu se pune problema cîştigătorului la Consiliul Judeţean .

A urmat domnul Voicu, şeful PNL Doljean. Nu ştiu de ce îmi face impresia că nu e oltean . Nu l-am văzut niciodată nervos, radicând tonul, iritat sau incitat. Dicursurile şi intervenţiile sale au fost întotdeauna de un calm … ardelenesc şi nici acuma nu putea face excepţie.Un discurs la obiect, fără laude, fără promisiuni electorale fără ranchiună, pentru că totuşi dacă stăm să analizăm, Craiova este unul din puţinele  oraşe  mari care au ambele candidaturi şi la primărie şi la Consiliul Judeţean din partea PSD. Nu ştiu ce o fi în sufletul  său de PNL, dar are o stăpânire de sine remarcabilă, un tact şi o diplomaţie care îi fac cinste.  

A mai luat cuvântul şi paramilitarul, dar în afară de “mânca-v-aş gălăgia” şi de faptul că după eveniment merge cu fetele la club, nu am reţinut nimic. Ba mai mult, uitând că el nu e Solomon, a încercat să facă o glumă de vaporean făcând aluzii la tricoul Olguţei Vasilescu sau “mai bine zis ce este sub tricou”. Dacă asta e tot ce are în cap domnul Mazăre, mă întreb ce o fi în al celor care l-au votat.

Spre surprinderea mea,  partea oficială  a fost relativ  scurtă, viitoarea Primăriţă (spun gurile rele, adică sondajele)a dat ordin de plecare de pe scenă pentru a face loc muzicii lui Bregovici.

 De apreciat gestul, dacă ne gândim că vremea era deloc favorabilă şi doamna senator a dorit să lase craiovenii veniţi pe stadion să profite de faptul că a stat ploaia şi să poată să asculte concertul până să vina alta.

Hai Craiova !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating