vineri, 28 septembrie 2012

TITI DURU





În ultimul timp Premierul României încearcă să arate supușilor că este un om decis, hotărât, că este un om care are principii și nu se abate de la ele indiferent cine i-ar sta în față. Asta după ce în fața lui Barroso a făcut sluj acceptând toate condițiile pe care acesta i le-a fluturat chiar dacă unele erau curat anticonstituționale sau antieuropene. Acolo, domnul Ponta nu a știut să ridice piciorul si să își marcheze teritoriul, a schelălăit lăsându-se pe spate udându-se pe burtică precum un Puppy de o lună jumătate. Și și-a mai udat burtica și când l-a vizitat Secretarul Secretarului de Stat al Statelor Unite ale  SUA și i-a spus că trebuie să îl accepte pe Băsescu în scaun dacă ține la scaunul propriu. Și atunci s-a stropit pe burtică chiar ceva mai mult pentru că SUA e totuși SUA. Și ca să nu vadă lumea cât de mult s-a udat, în momentul în care Parlamentul dădea verde reîntoarcerii lui Băsescu la raportul CCR, domnul Ponta, ca și Crin, s-a dat ascuns vre-o săptămână, ca să nu fie acasă și să nu îl întrebe lumea de ce e ud pe burtică. Crin, după ce s-a trezit din beția puterii, a avut o tresărire și a încercat să joace rolul lui Zorro, fluturând o sabie boantă înspre frau Merkel, don Barroso și mister Gitenstein. Bineînțeles  nu pentru că voia să-i provoace la duel ci pentru a arăta gugustruților că are antigel în instalație.

Până recent, Ponta nu dăduse semne de bărbăție și se simțea dator poporului. El rămăsese în ochii poporului cu imaginea cățelușului întors pe spate ud pe burtică. Uite că s-a ivit ocazia să revină în patru labe : privatizarea Oltchim cu banii lui DD cu tot circul mediatic, cacealmaua lui DD, bâlbele guvernului, graba privatizării, presiunea FMI care ordonă privatizarea la termen fix  fără să se intereseze dacă timpul acordat dă posibilitatea respectării controalelor și procedurilor necesare. Cacealmaua pe care a luat-o cu DD i-a dat ocazia să se dea rotund și să facă pe Titi Duru, amenințând că dacă nu vine cu banii, pe DD îl paște pușcăria. Ce să spun, m-a dat pe spate. Nu știu ce conțin datele privatizării, dacă contractul trebuie semnat oricum ar fi sau DD are dreptul să îl negocieze, dacă statul român a jucat fair play și nici cine are dreptate. Mie mi se pare însă că atâta vreme cât statul  a cerut o garanție  pentru investitori iar aceștia nu se achită de promisiunea de a veni cu banii, investitorul care a câștigat își pierde garanția și cu asta basta. Dar repet, nu știu ce cuprind documentele și procedurile în astfel de cazuri, este însă prima privatizare la care aud că se vorbește de pușcărie.  Culmea este că DD nu a semnat contractul, deci nici vorbă de pușcărie, de nerespectarea contractului de cumpărare, de investiții etc. Atunci amenințarea lui Ponta este balon de săpun. Se dă rotund când de fapt are capul pătrat. Despre miile de privatizări la care investitorii nu și-au respectat caietul de sarcini și nu au adus investiții, nu au modernizat, nu au creat locuri de muncă și au falimentat, Puppy – Ponta  nu spune nimic. Păi nici nu poate pentru că multe din astea sunt făcute sub pulpana PSD.
Și se mai face că e bărbat Puppy – Ponta încă odată, la ședința CSAT unde se face că se ceartă cu  Băse, își ia jucăriile și pleacă.
Continuarea AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating