sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Gigi Neţoiu, securistul pe care îl votezi.




 Gigi Neţoiu este singurul candidat doljean la actualele parlamentare care a menţionat în declaraţia dată cu ocazia depunerii candidaturii, că a lucrat pentru securitate. Acum, nu stiu ce anume o fi făcut el pe acolo, dar se ştia de mult că este „dinamovist”, chiar dinainte de a trece cu echipa Craiovei cu tot la Dinamo. Că a reuşit să îi păcălească odată pe Craioveni şi să îi convingă de bunele sale intenţii când a luat Universitatea Craiova, e clar. Mă întreb însă cât de uituci sau indiferenţi îi crede el pe craioveni acum încât aceştia să îl voteze. Trecând peste apartenenţa sa la o structură deloc iubită, eu mă întreb ce oltean ar pune ştampila pe numele său. S-ar răsuci şi Oblemenco în mormânt.

Acum normal, Neţoiu poate veni cu fel de fel de explicaţii, că nu a avut încotro, că afacerea e afacere, că jucătorii au vrut să plece, că Staicu nu i-a mai vrut, e apă de ploaie. Căderea Craiovei, ştie tot olteanul a început de la decimarea echipei odată cu plecarea sa la Dinamo. Multă lume se întreabă dacă nu cumva a luat Craiova exact pentru a o decima şi a pleca cu toţi jucătorii valoroşi din care unii încă mai joacă. Cine e atât de uituc încât să îl voteze ? Nu ştiu. Sper să fie cât mai puţini.

 În ceea ce priveşte apartenenţa sa la securitate, sper să nu creadă cineva  că el e singurul om cinstit care a avut curajul să recunoască colaborarea sau lucrul la securitate deci trebuie apreciat. Nu! El este doar singurul care ştie că daca nu spune el, vor spune alţii şi i-a fost frică să nu fie prins în timpul campaniei sau să nu fie descalificat pentru fals în declaraţii. Ceilalţi care mai au pete din Dolj sau de oriunde,  ori se ştiu asiguraţi, ori cred că au cum să contracareze. Domnul Neţoiu, candidând la un partid mititel în care chiar fondatorul are probleme cu moralitatea, căzând în capcana celor 50000 de euro, s-a gândit să nu rişte şi el întâlnirea cu ANI. Oricum, cu judecătorii care vor decide soarta sa, pentru că a fost contestat, nu îşi face probleme, sunt doar şi printre ei foşti colegi de la securitate şi corb la corb nu îşi scoate ochii nu ?Se ştie că toţi cei din MI si Secu, pe vremuri terminau dreptul. Nici acum nu s-a schimbat obiceiul, ba acum devin şi doctori. Sunt convins că va căpăta verde la candidatură. Riscă o suspendare… sau mai bine zis, noi vom sta puţin suspendaţi, până judecătorii vor decide că nu este incompatibil, că legea „frustraţiei” sau cum îi spune nu se aplică pentru că el a fost „securistul bun” cel care ne salva de „miliţianul rău” şi gata, va fi apt de deputăţie.

 Şi aşa se va dovedi că nu judecătorii sunt de vină că avem parlamentul plin de nomenclaturişti, foşti secretari UTC prin facultate, sau securişti cu acte în regulă, ci noi, cei care mergem, la vot după ce am primit punga cu ulei şi zahăr. Votaţi cu încredere, securiştii veghează asupra legilor.

P.S. Am căutat o poză mai blândă a domnului Neţoiu pe internet. Asta este cea mai umană pe care am găsit-o singura în care nu ne priveşte interogator sau încruntat. Nu vreau să fiu învinuit că am încercat să îi distorsionez imaginea, acesta este securistul cel bun care cere votul Oltenilor. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating