sâmbătă, 11 mai 2013

Craiova de 9 Mai 2013


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Şi Craiova, ca şi alte oraşe ale ţării au comemorat ziua de 9 Mai cu tripla ei semnificaţie. Ca în fiecare an cu această ocazie, Garnizoana Craiova, oficialităţile au marcat momentul printr-o ceremonie religioasă şi militară la Monumentul  Independenţei  de lângă Spitalul Judeţean.
Ca de obicei, la eveniment au participat mai cu simţire purtătorii de uniformă  şi grade activi şi în rezervă din Craiova, membri ai organizaţilor veteranilor de război şi asociaţiilor militare sau din MI,  mai din datorie oficialităţi şi reprezentanţi ai unor partide instituţii publice şi mai mult de curiozitate cetăţenii care se aflau în zonă la momentul desfăşurării ceremoniei. Din ce în ce mai puţină lume mai simte sau pune preţ pe tradiţiile militare sau evenimentele istorice ale neamului.
Ziua practic a marcat seria unor activităţi şi manifestări dedicate lui Mihai Viteazu, activităţi care vor continua tot weekendul, în diferite locaţii şi sub diferite forme în Craiova la iniţiativa „Banului Craiovei”, Olguţa Vasilescu şi se doreşte ca acest eveniment să se perpetueze.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tot pe data de 9 Mai, după ceremonia de la Monumentul Independenţei o parte din militari au participat la Cercul Militar la o activitate de lansare de carte a scriitorului Ioan Marian, Amiral în rezervă, care a găsit potrivit momentul să prezinte „Altfel” de cărţi cititorilor militari sau civili. „Trecând prin viaţă altfel”, vorbind „Despre intelligence altfel” şi „Zâmbind altfel” autorul acestor cărţi a arătat celor ce au umplut sala roşie de la Cercul Militar, că armata trebuie privită altfel pentru a fi înţeleasă dar mai ales pentru a se putea ridica la rolul şi menirea ei.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fost lucrător în serviciile de Informaţii Militare, oltean, de origine din Podari, scriitorul care a fost însoţit şi sprijinit în prezentarea cărţilor de fostul coleg de serviciu gl(r)Dan Niculescu,a găsit repede drumul spre inimile şi interesul militarilor olteni. Să urâm la mai multe cărţi autorului şi o Românie mai respectată românilor oriunde s-ar afla ei! 

Craiova de 9 Mai 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating