sâmbătă, 4 decembrie 2010

DOMNUL OPREA S-A PLIMBAT PRIN AFGANISTAN

                                          Un pas mic pentru domnul Oprea, dar unul imens pentru UNPR                      

Ministrul Apararii Nationale l-a insotit pe Domnul Basescu Traian in vizita pe care acesta a efectuat-o in Afganistan de Ziua Nationala a Romaniei. Un gest normal, as spune chiar obligatoriu pentru cel ce conduce destinele armatei, cu atat mai mult  cu cat era vorba de Ziua Nationala a Romaniei, cea mai importanta sarbatoare a Romaniei. Tinand cont de importanta evenimentului, de faptul ca era vorba de o vizita oficiala care marca o sarbatoare nationala, ca venea sa isi vada subordonatii aflati in teatrul de operatii si ca acestia se aflau in misiune de lupta iar mesajul ce urma sa se transmita era unul destul de important, te-ai fi asteptat ca domnul ministru sa vina imbracat in tinuta militara.

       Ei bine, va inselati. Domnul ministru a venit imbracat ca la picnic, in blugi, ca si cum isi vizita niste amici la un gratar. Daca ne gandim ca masa ce a urmat a fost mai de lunga durata decat vizita in sine, s-ar putea sa nu fim departe de adevar. Nu intru in amanunt in prezentarea vizitei, s-a marcat un moment, si-au facut datoria, nu i-a huiduit nimeni, cum s-a intamplat acasa cu domnul Boc,  deci se poate puncta o activitate reusita. Dar sa te prezinti de Ziua Nationala in fata trupelor care iti prezinta onorul, imbracat in blugi, parca e prea mult. Asta e respectul pe care ministru il acorda Zilei Nationale si Armatei? Pai cum ar fi fost daca militarii i-ar fi intampinat in tricouri si  pantaloni scurti, asa cum este recomandat sa stai in astfel de zone ? Oare domnul Ministru nu stie ca anumite momente si festivitati obliga atat pe subordonat cat si pe comandant la o tinuta adecvata ? 

         Sau i-a fost cumva rusine sa se prezinte in fata militarilor, a adevaratilor militari care isi castiga gradele cu transpiratie si la propriu si la figurat, cu haina plina de stele obtinute fara sa stie cum ? Dar putea sa vina imbracat cat de cat elegant, nu in blugi, ca la o agapa oarecare. Uite, domnul Boc de exemplu, si cand inaugureaza 10 metri de sosea, tot la cravata se duce. Momentele oficiale se marcheaza ca atare. Probabil insa ca domnul Oprea a vrut sa fie “mai aproape“ de militari, sa nu ii stinghereasca printr-o tinuta oficiala. Asa e dansul, mai “popular“ asa se simte mai aproape de subordonati. Din pacate subordonatii nu il simt la fel. Prin masurile si legile pe care le-a sustinut si votat personal si prin partidul pe care il conduce,  a aratat ca este departe de interesele armatei si ale militarilor si foarte apropiat de interesele partidului si presedentiei. Interese care din pacate nu coincid. Armata se spune ca nu face politica, dar conducatorul ei, suplineste din plin  Este ca si in bancul “mai , tu esti de etnie roma ? Nu, doar parintii!”

        La plecare, domnul Basescu le-a oferit militarilor pixuri. Inante le dadea decoratii, dar de cand aceatsea nu mai au nici o valoare prin noua lege a pensiilor  si propunerile de schimbare a legii 80, s-a gandit ca e mai bine sa le  dea ceva folositor. Acuma militarii pot sa-si bage pixul in buzunar.
        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating