duminică, 10 iulie 2011

FEREȘTE-L DOAMNE PE BUTE....


Acum câteva luni, prin martie, când Bute îşi apăra pentru a şaptea oară titlul, spuneam că este ghinionist. Şi am spus asta, pentru că victoria sa, superbă şi atunci a trecut neobservată aproape în media Dâmboviţeană,  mai mult datorită unor evenimente politice care au excitat condeierii şi vorbăreţii decât victoria sa. Încheiam atunci cam aşa :
”Ghinionul lui Bute este că e contemporanul şi conaţionalul lui Băsescu şi Severin şi al lui Bercea şi al lui Păsat şi al lui Voicu şi al lui Ritzi şi al lui Roberta şi al lui Vântu şi al lui Felix care au grijă ca presa sa aibă ce scrie.”

Aseară Bute a reeditat evenimentul şi şi-a mai apărat odată titlul, de data asta la el în ţară, împlinindu-şi un vis de aur: să îşi apere titlul în faţa românilor. Cuvintele sale, lacrimile sale au fost sincere şi pentru asta merită tot respectul nostru.
Numai că nu se putea să nu apară şi cineva care să strice toată frumuseţea serii şi să nu dea cu băţul în baltă. Până acuma, la celelalte meciuri ale lui Bute, l-am observat intercalându-se în toate momentele mai importante, în toate pozele pe care cineva încerca să le facă cu Bute. Apărea peste tot, enervant de insistent, ca ciocănitoarea Woody, ca nu cumva să apară poze în vre-un ziar şi să nu fie şi el remarcat prin zonă. Mi-am dat seama că omul e în campanie de imagine şi vrea să îşi lege fizicul de tot ce e frumos şi bun, dar gestul său de aseară m-a convins că nu e numai băgăreţ, este şi responsabil cu lustruitul. În timpul cuvântului lui Bute s-a insinuat iarăşi in spatele lui, şi i-a şoptit să nu uite să pomenească în acatistele sale si despre TOAŞA, doamna doamnelor, spaima rododendroanelor. Iar Bute, de bună credinţă, a considerat că nu e rea ideea pentru că în ultimă instanţă, şi ministerul toaşei contribuise substanţial la împlinirea acestui vis, lucru pentru care ar fi meritat aplauze. Numai că ce nu ştia Bute, canadianul, şi ştia Obreja românul, era că o simplă menţionare a numelui Toaşei sau Toaşului sau a altui membru al clasei la conducere va stârni “ovaţii” furtunoase. Şi uite aşa o seară care merita aplaudată de la cap la coadă, a fost împănată cu huiduieli mai ceva ca la Iaşi.

 Păcat, Bute este într-adevăr ghinionist. Sincer sa fiu, cădere ca a francezului nu am văzut la nici un meci de box nici chiar al greilor şi văzând cum a căzut Mendy, am crezut că a dat trenul peste el. Cred că nu s-a mai putut ridica din cauza căzăturii, nu a loviturii. Oricum trebuie să fie ceva în pumnul lui Bute şi dacă aş fi medic l-as recomanda tuturor somnambulilor.

Ce nu aş recomanda nimănui este un “sfătuitor” ca Obreja. Nu ştiu dacă sfatul său a fost dat intenţionat, pentru a-i strica seara lui Bute, sau a fost pur şi simplu un act de lustragiu dar în mod cert îl descalifică pe Obreja. Domnule Obreja nu mai amestecaţi sportul cu propaganda politică. Dacă doriţi să pupaţi posterioare, făceţi-o în particular, nu mai împingeţi pe alţii la prostii. În cel mai fericit caz l-aţi fi putut sfătui să menţioneze implicarea ministerului în eveniment, nu a Toaşei. Nu de alta dar aţi putea avea reclamaţii şi mai trebuie să staţi şi la coadă.

Acum pe lista ghinioanelor lui BUTE va mai intra un contemporan, Rudel Obreja. Dacă la prietenul Obreja îl mai adăugăm şi pe prietenul Doroftei care supărat că a greşit pronosticul şi Bute a dat cu Mendy la podea mai devreme decât pariase el, îl învinuieşte pe acesta că a făcut din box o afacere, avem o imagine de ansamblu. Şi trebuie să îi dau dreptate. Aici a greşit Bute, afacerile se fac cu iaurt, prin reclame penibile. Şi pentru ca penibilul să meargă până la sfârşit, mai apare şi câte un Bursuc cu o manea dedicată lui Bute. Doamne cum poţi lăsa să trăiască în aceeaşi ţară, oameni atât de diferiţi ?
Fereşte-l doamne pe Bute de prieteni, ca de adversari, are singur grijă!
Merită revăzuta căzătura!

6 comentarii:

  1. Dacă mi-ar fi cerut cineva să scriu despre acest subiect, cred că mi-ar fi plăcut să arate precum analiza din această postare. Adica perfectă!

    RăspundețiȘtergere
  2. Inseamna ca gandim la felsi asta e important.

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce ar fi neapărat așa cum susțineți?
    Mă refer la partea finală a postării.. adevărul este relativ; nu cred că francezul a suferit din cauza căderii, ci pentru că i-a fost aplicată o lovitură de mare tehnică.
    Nu-i înțeleg pe confrații noștri care nu pot trăi bucuria unei explozii de fericire, nici măcar trei zile, ca în basme.
    p.s. doar cine gândește la fel cu dumneavoastră are dreptate?
    Adevărul este relativ

    RăspundețiȘtergere
  4. Incertitudini
    Eu nu am sustinut ca sunt detinatorul adevarului absolut.Nici ca am intotdeauna dreptate.
    In ceea ce priveste KO-ul, eu nu am minimalizat meritul lui Bute , nici nu am spus ca l-a mangaiat.Am spus doar ca supa cum a plecat lovitura nu parea asa de tare, dar aversarul a cazul parca ar fi dat trebul peste el. Daca asta vi se pare ceva in defavoarea lui Bute,atunci eu nu mai comentez. In ceea ce priveste cazatura lui Mendy, repriviti de cate ori doriti si veti observa ca a cazut ca o scandura, cu mainile pe langa corp. Dupa o asemenea cazatura si nelovit iti trebuiesc 10 secunde sa iti revii, dar sa mai fii si lovit.Si repet, asta nu micsoreaza cu nimic meritele lui Bute.

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnule Neacșu,
    Am ascultat un boxer - nu i-am reținut numele- vorbind despre impactul produs de o lovitură „specială„, cum a fost aceasta care i-a pricinuit francezului căderea .
    El spunea că a trecut printr-o asemenea situație, o descria ca pe o stare de somn instantaneu, cauzată de o lovitură specială.
    Și eu am revăzut scena cu pricina, de aceea, îi dau crezare sportivului care nu avea motive să improvizeze.
    Este primul meci , de fapt, jumătate din el, pe care l-am urmărit. A lipsit spectacolul!
    Unii ar fi vrut „artă„. Mă gândesc că boxul ar fi ultimul sport prin care cei doi „bătăuși„ ar putea face artă.
    Știți ceva? Discutăm, nu dăm cu pumnul!
    O seară bună!

    RăspundețiȘtergere
  6. Incertitudini
    Dar eu am dat cu pumnul? Si daca veti citi articolul meu mai atent, ati vedea ca ceea ce a spus prietenul dumneavaostra am spus si eu. Pumnul lui Bute poate fi folosit pe post de somnifer. Si atunci, chiar nu va inteleg supararea si inversunarea.

    RăspundețiȘtergere

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating