luni, 14 noiembrie 2011

Şi sanitarii se exclud, nu e aşa ?

Vine sfârşitul lumii, e clar, fără dubiu. A înnebunit lupul, s-au inversat polii pământului, intrăm in anul cataclismelor, pământul se întoarce uspside down şi inside aut, nu mai poţi pune bază pe nimic.
Să faci ce face popa, dar să nu spui la nimeni!
La Bacău, poliţiştii scot castanele guvernului din foc, comiţând abuzuri. Parlamentarii, guvernanţii, nu sunt în stare să voteze o lege împotriva magazinelor etnobotanice, pentru că drogurile, tutunul, alcoolul şi traficul de carne vie sunt aducătoare de bani murdari neînregistraţi, economia subterană şi cotizaţiile clienţilor certaţi cu legea, dar prieteni buni cu apărătorii legii şi legiuitorii nelegiuiţi întreţin conturile personale şi de partid ale celor ce ar trebui să stopeze aceste acte. Şi uite aşa, neputând (sau nedorind) opri vânzarea etnobotanicelor, oficialităţile împing poliţiştii la comiterea de abuzuri prin oprirea ilegală a celor ce vor să cumpere substanţele recomandate chiar de fata cea plină de succesuri a preşedintelui. Nici nu ştii cum să cataloghezi un astfel de gest, pentru că este pur şi simplu incredibil că poţi vedea un poliţist păzind un magazin deschis de EBA-BOTANICE  care funcţiona conform legii, o lege tâmpită dar permisivă, şi împiedicând cumpărătorii să se aprovizioneze. Ori este un abuz , ori mesajul este că în România poţi vinde etnobotanice, pentru că asta înseamnă taxe la buget şi eventual amenzi, dar nu poţi cumpăra pentru că nu vor poliţiştii.  
În Italia, Berlusconi a demisionat şi lumea se bucură de parcă asta ar însemna sfârşitul necazurilor şi începutul prosperităţii italienilor. Nu sunt fan Berlusconi, acest Mazăre italian, recomandat mai mult de escapadele amoroase şi titlurile ziarelor de can - can decât de performanţe, dar cine crede că plecarea lui înseamnă ieşirea din criză va fi dezamăgit. Şi atunci de ce atâta bucurie ? Doamne cât de latini sunt şi italienii ăştia. Numai că italienii aveau nevoie de un ţap ispăşitor, ca şi grecii, şi Uniunea Europeană a considerat că Berlusconi e cel mai potrivit. Berlusconi era prea imprevizibil pentru politica UE. Acum a fost adus un om fidel intereselor comunităţii europene. Dar asta e regula, schimbarea regilor, bucuria nebunilor.
Iar la noi, se întâmplă ceea ce nu credeam să văd vreodată. Unul din sanitarii PDL, despre care vorbeam cu ceva timp înainte este scos la mezat. Cum care sanitar, specia aceea de peşti, Hoplosternum thoracatum , destul de inestetici dar cu un rol major în orice acvariu, acela de a curăţa dejecţiile celorlalţi peşti, mai de rasă, şi de a păstra acvariul curat. PDL ul avea un set de sanitari deosebit de eficienţi, care de câte ori partidul intra în criză, ieşeau pe post şi dădeau explicaţii în locul celor ce săvârşiseră acte neplăcute societăţii. Cred că vă amintiţi de intervenţiile nesfârşite ale domnilor Popoviciu, Tălmăceanu, Oajdea, Vişan, Canacheu, Toader, care mai că se băteau care să fie mai ridicol şi mai devotat partidului. Ei bine , aseară am aflat cu tristeţe că unul din ei a comis-o, a deschis gura împotriva partidului şi este propus la .. excludere, că tot se poartă excluderile luna asta. Este vorba de domnul Oajdea Daniel, propus să fie pus pe liber de către Biroul Permanent Judeţean al PDL Iaşi. Şi cine credeţi că îl înfiera cu mândrie proletară?Domnul Popoviciu, fostul coleg de acvariu. Concurenţa e mare printre sanitarii PDL. Domnul Oajdea este învinuit că a sifonat probleme interne ale partidului sau mai bine zis măgării din interiorul acvariului, ca să nu să nu spun ceva mai urât. Deci, comisia de etică a partidului sancţionează nu comiterea faptelor care contravin eticii ci dezvăluirea acestora în afara acvariului. Unde am mai auzit eu asta ? Şi partidele (sau sindicatele) consideră lipsă de loialitate şi act împotriva intereselor lor, demascarea acestor măgării, nu comiterea lor. Ce ţară mai e şi asta? Ce etică , ce morală guvernează societatea românească? L-am auzit pe domnul Oajdea aseară spunând că la o reuniune a primarilor PDL la Braşov, aceştia s-au plâns că un personaj din partid le cerea acestora dijmă, ca să nu spun şpagă, că e deja perimat termenul. Acest fapt nu este incriminat, personajul nu este discutat în comisia de etică, este un lucru normal şi etic. Anormal şi împotriva eticii este să vorbeşti despre asta, să demaşti aceste fapte. Şi această  politică,  acest cod etic este valabil în toate partidele. Vine în mod cert sfârşitul lumii. Nu degeaba israelienii tot scotocesc prin Bucegi şi fac antrenamente la desantarea containerelor prin zona pe unde au mai pierdut nişte colegi. Nu este  culmea culmilor? Pe toate posturile PDL-ii se laudă cu campania de curăţenie de toamnă-iarnă, cu îndepărtarea uscăturilor corupte de prin Cluj, dar sar în sus când cineva vorbeşte despre uscăturile fidele conducerii.  Păi ce campanie este asta, de înlăturare a uscăturilor sau a incomozilor ?Nu e a bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating