sâmbătă, 16 iunie 2012

Răspunsul domnului ministru Dobrițoiu


În ultimele zile au înnebunit lupii. După apariția comunicatului Ministerului Apărării Naționale cu privire la decizia Parlamentului pe legea pensiilor, cu amnistierea sau anularea procesului de reținere a banilor prevăzuți a fi reținuți conform OG1/2011 de la cei cărora le-au scăzut pensiile prin revizuire, deși ministrul Dobrițoiu explicase că asta este tot ce se poate face în acest moment datorită  bugetului a imposibilității aplicării revenirii la pensiile din 2010 ACUM, ÎN SECUNDA ACEASTA,că există factori obiectivi care împiedică aplicarea acum a revenirii la cuantumul pensiilor din 2010. Cu toate acestea, românul dorea, spera și cerea măsuri imediate în condițiile în care nu există nici resurse financiare și nici posibilități. Unii întărâtați de anumiți lideri care în față spun una și pe la spate alta, alții pur și simplu dezorientați, au început să strige sus și tare că au fost mințiți, că au fost înșelați, că sunt duși cu preșul. Pe anumite forumuri sau bloguri se concep scrisori și se inițiază mișcări de protest împotriva singurului om care până acum a dat dovadă că îi pasă de soarta militarilor în rezervă. Și pentru că nu au ce îi reproșa, îi reproșează folosirea unor termeni care îi deranjează sau faptul că familia sa în loc să trăiască  din pensia dânsului, are o capră mai frumoasă și mai lăptoasă decât a majorității românilor și beau un lapte mai alb. Doar atâata putem face ? Să fi devenit atât de meschini încât să învinuim pe cineva că  trăiește mai bine ca noi fără a dovedi cu ceva fapte nedemne sau ilegale?
Unii se leagă de termenul amnistie conținut în decizie, termen pe care îl consideră jignitor, dar nu vor să înțeleagă că acesta este termenul financiar corespunzător acestui proces, termen care se aplică și marilor întreprinderi cu datorii la stat, sau tuturor celor care sunt financiar absolviți de o datorie. Ne place sau nu aceștia sunt termenii, ne convine sau nu,conform OG1/2011, legal suntem datori cu acești bani iar până la abrogarea legii aceștia sunt termenii în care ne încadrăm. Iar legea nu poate fi abrogată până nu se pune altceva în locul ei, lege la care ministerul apărării deja lucrează .
Alții se leagă de termenul pensionar militar și se supără că nu li se spune rezervist. Dacă li se spunea rezervist , plângeau că nu mai sunt pensionari. Domnilor, armata asta a fost formată din copii de grădiniță? Chiar nu realizați unii, absurdul în care cădeți plângând pentru fiecare virgulă? SAU DE FAPT URMĂRIȚI CU TOTUL ALTCEVA? Cui nu îi convine faptul că se pun bazele reîntoarcerii la situația dinainte de guvernele Boc și armata își recapătă drepturile ? Guvernele Boc v-au luat drepturile în tranșe, în trepte, lege cu lege,  OG după OG timp de trei ani de zile iar domniile voastre vreți totul într-o zi. Sunteți chiar atât de lipsiți de înțelegere sau urmăriți de fapt altceva?
Domnul ministru a primit unul din materialele care circulă pe bloguri și prin mail. Materialul intitulat ”Pleacă ai voștri vin ai noștri, noi rămânem tot ca proștii ” pe care nu îl mai postez aici ca să nu lungesc inutil postarea, a căpătat un răspuns din partea Ministrului Apărării, răspuns pe care îl postez  pentru liniștirea celor care nu mai știu unde să se uite:
Dle Bănceanu,
Din păcate realitățile bugetare ale celorlalte instituții de "forță" ale statului dlui Băsescu, cu excepția MApN, nu sunt în măsură să acopere efortul fiscal al creșterii plafonului pensiilor reduse, la nivelul avut în plată în decembrie 2010, datorită, în principal, MAI care are restanțe majore în asigurarea celorlalte drepturi la capitolul costurilor de personal (200 mil euro). Această situație generează posibilitatea apariției unor discriminări între pensionari, ceea ce reclamă necesitatea, pe de o parte, a renegocierii acordului cu FMI, în prima jumătate a lunii iulie a.c., pentru creșterea cifrei de deficit bugetar în scopul satisfacerii nevoilor financiare pentru a asigura plata tuturor drepturilor personalului activ și în rezervă  începând cu anul fiscal 2013. Acesta este motivul pentru care rezolvarea problemei pensiilor diminuate va fi posibilă în două etape, prima fiind legiferată săptămâna aceasta în Camera Deputaților, iar în cea de a doua etapă, începând cu 2013 vom aduce cuantumul pensiilor reduse, în mod gradual, la nivelul lui decembrie 2010. Nu în ultimul RÂND, consider că este nedrept sa mă învinuiți de complicități  atâta timp cat eu sunt un om a cărui pensie este redusă cu 25% (deci am un interes direct pe aceasta temă). Este adevărat că am pensia sistată, pe perioada cât voi îndeplini aceasta funcție, cum tot adevărat este că nevoia refacerii acestei nedreptăți criminale este acută și camarazii mei sunt în suferință în cauza noastră comună. Un alt aspect ce trebuie menționat este că pensiile care au fost mărite ca urmare a rectificării, vor rămane în plată, iar dacă în urma verificării modului de recalculare a pensiilor de către Curtea de Conturi vor rezulta nereguli (gândindu-mă că  au fost emise mai multe decizii de pensie cu valori diferite în baza aceleiași baze de date), persoanele care au fost implicate în procesul de revizuire vor răspunde penal.
Al dvs., cu aceleași intenții nealterate de vremelnicul periplu în fruntea MApN,
Gl lt (r) Corneliu Dobritoiu”
Comentariile vă aparțin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating