miercuri, 9 ianuarie 2013

Cai de lemn, soldaţi de plumb şi ofiţeri de paie



“COMUNICAT DE PRESĂ
 Anul de instrucţie 2013 în Armata României a fost deschis luni, 7 ianuarie, în toate unităţile Ministerului Apărării Naţionale. Cu acest prilej, la sediul M.Ap.N. a avut loc o adunare la care a participat personalul Statului Major General (SMG).
Generalul-locotenent Ştefan Dănilă, şeful Statului Major General, a transmis  cadrelor militare că anul 2013 va fi unul de austeritate, în care se va menţine deficitul bugetar pentru operare şi înzestrare.
“Anul acesta va fi un an de referinţă pentru transformarea şi modernizarea Armatei României, iar Statul Major General are obligaţia de a conduce acest proces şi de a sprijini deciziile politice prin prezentarea unor soluţii corecte, eficiente, viabile şi realiste. Ştim unde ne aflăm, ştim ce avem de făcut, cunoaştem vulnerabilităţile şi problemele ce trebuie rezolvate şi de aceea sunt convins că împreună vom găsi soluţii, ce trebuie atent analizate prin simulări şi evaluări care să le valideze”, a făcut cunoscut generalul-locotenent Ştefan Dănilă.
În opinia şefului SMG, “2013 va fi anul restabilirii echilibrului între nevoi şi resurse, în gândire şi acte normative, precum şi în relaţiile dintre oameni”.

 Biroul de Presă”
 Imi permit să comentez acest comunicat pentru că nu poţi trece nepăsător pe lângă o afirmaţie pe care nicifostul ministru al  Apărării, Dobriţoiu, nu a făcut-o deşi ar fi avut acoperire:
“Statul Major General are obligaţia de a conduce acest proces şi de a sprijini deciziile politice ..”
CINE SPUNEA CĂ ARMATA, OFIŢERII NU FAC POLITICĂ ? Ce treabă are şeful SMG cu deciziile politice? Dacă ar fi spus-o ministrul, parcă aş mai fi închis un ochi dar să vii tu,  şef al SMG, rudă de sânge cu soţia preşedintelui statului, alt neimplicat politic, să afirmi ca SMG-ul are datoria de a sprijini deciziile politice, trecând peste ministerul şi ministrul de la care primeşti ordinele, este ceva ce numai în România se poate întâmpla. Şi apoi cu un cinism greu de imaginat să spui că datorită lipsei de fonduri “2013 va fi anul restabilirii echilibrului între nevoi şi resurse, în gândire şi acte normative, precum şi în relaţiile dintre oameni” este pur şi simplu bătaie de joc.
Din câte lasă să se înţeleagă domnul Dănilă, a restabili echilibrul dintre nevoi şi resurse înseamnă a aduce nevoile la nivelul resurselor şi asta se va face prin relaţiile dintre oameni, mai bine spus prin convingerea acestora că nu au nevoie de resurse pentru că statul , politicienii şi el nu au cum să le asigure. Şi pentru aceasta  se va umbla şi la acte şi toate nevoile de instrucţie vor fi raportate la nivelul resurselor. 
Acuma am înţeles de ce a fost mazilit Dobriţoiu. El cerea ridicarea resurselor la nivelul nevoilor armatei, gradat, procentual, dar totuşi ridicare. Domnul Dănilă, pupila preşedintelui are altă variantă mult mai economicoasă şi mai uşor de realizat.  Mai trebuia să spună că armata va fi dotată cu cai de lemn, soldaţi de plumb şi ofiţeri de paie şi astfel dotată  se va achita de sarcinile Euro-Atlantice cum spunea ministrul Duşa. Îl doare în Duşa pe şeful SMG de nevoile de înzestrare a armatei, de încercările de a aduce fonduri pentru înzestrare, el a înţeles că nu i se vor  da şi cum e conştiincios, în anul ce va urma va umbla la ” relaţiile dintre oameni” şi acte normative  că acolo nu e nevoie de fonduri, e suficient să dea ordin. Nu m-ar mira să se umble la “lungirea normelor” pentru a nu mai fi presaţi să umble la retehnologizare, reînzestrare şi upgradare. Halal instrucţie!
Cai de lemn, soldaţi de plumb şi ofiţeri de paie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating