vineri, 11 ianuarie 2013

Nu trageţi în poliţişti



Vânătoarea de vrăjitoare
A început campania de reducere a sporurilor, salariilor drepturilor celor din Poliţie. Rămaşi datori faţă de lucrătorii din ministerul de interne din anul 2011 cu banii pe sporuri şi misii, domnul Ponta nu îşi poate permite să umble la salarii ca Boc, pentru că s-ar trezi cu o colecţie de caschete în curte  cât pentru un regiment. El loveşte indirect şi cu ştaif. Dacă Boc s-a mulţumit să declare pensiile şi salariile  din armată şi de la interne nesimţite ca să le poată tăia abuziv, Pontificatorul este mai subtil. El scoate la iveală câte un caz două de „granguri” de la câte o poliţie judeţeană sau de orăşel care abuzează şi el pe unde poate şi asmute presa „independentă” pe el. Lumea se inflamează, media plânge pe umerii bietului ministru care se confruntă cu probleme aşa de grave şi îi dă apoi dreptate când e nevoit să ia măsuri şi să taie sporuri şi drepturi câştigate pentru că nu e aşa,  atunci ”Când ai salariu 80 de milioane, nu mai trebuie să îţi dau bani şi de hrană, de echipament”. Nu face nimeni legătura între declaraţiile lui Ponta şi cazurile astea care “ explodează aşa brusc exact când se pregăteşte belirea poliţiştilor?
Un ministru excitat

Ministrul de interne,  se excită orgasmatic pe posturile tv şi face declaraţii iresponsabile, antepronunţându-se şi anunţând populist dar iresponsabil că din prima zi când se va prezenta la muncă, şeful poliţiei  din Olt va fi “exmatriculat”. Păi asta înseamnă că domnul Stroe a luat locul comisiei de ancheta, procurorilor, judecătorilor şi poate îl va lua şi pe al temnicerilor, declarându-l pe şeful IJP Olt gata vinovat, judecat şi condamnat. Ce deosebire este între Stroe şi cel care acum 6 luni spunea: ”nu e bine domnule chestor, nu e bine “. Eu nu văd nici o diferenţă. Nu iau apărarea nimănui, nu mă antepronunţ, sunt convins că nici chiar procuratura nu va efectua o achetă obiectivă, se va da poate un exemplu, sau se va lăsa cu o mustrare, poate o retrogradare, poate o demitere, dar în nici un caz ancheta nu va scoate la iveală adevăraţii vinovaţi, cei care au dus la apariţia unor astfel de fenomene şi le perpetuează. Astfel de exemple apar ori când e nevoie să se schimbe nişte piloşi cu alţi piloşi fie când trebuie să se facă reduceri de personal sau tăieri de drepturi.
Se va vorbi despre câteva cazuri, vor cădea câteva capete, poliţia va fi stigmatizată, populaţia va fi asmuţită în aşa fel încât dacă aceştia vor  încerca să protesteze pentru măsurile administrative şi financiare care se iau împotriva lor ca şi categorie socială, nimeni să nu le sară în ajutor, să nu aibă sprijin şi astfel Pontificatorul să poată să îi jupoie în linişte. După ei, ca şi în guvernările Boc, vor urma alţii, pe măsură ce noii directori USL care au primit verde la îmbuibare vor goli resursele bugetare.
Nimeni însă nu va pătrunde în esenţa lucrurilor, se va vorbi despre corupţia din administraţie, din interne, din armată, dar cei care  o provoacă vor sta în scaunele lor la primării, prefecturi, ministere şi parlament. Pentru că adevăraţii responsabili sunt  nu poliţiştii care nu fac altceva decât să execute nişte ordine, fie ele şi ilegale sau semilegale, să profite fiecare în funcţie de cât îl ţine plapuma de proptele celor pe care îi sponsorizează, adevăraţii vinovaţi sunt politicienii, cei care au cu adevărat cuţitul şi care taie  fără discernământ cum ajung la putere. “Ciocu mic”  li se spune tuturor de fiecare dată şi toţi păstrează ciocu mic. Unii cu bucurie, pentru că dacă şefii politici fură un bou, pot să fure şi ei o oaie, unii pentru că  dacă deschid pliscul îşi pierd caşcavalul şi nu e bine, alţii pentru că sunt convinşi că şi dacă ar comenta sau spune ceva, tot ei ar pierde pentru că sistemul e corupt de la şef la judecător, senator, ministru, premier sau preşedinte şi atunci de ce să nu stea el în banca lui că nu dă nimeni de mâncare copiilor lui dacă el e dat afară sau disponibilizat pentru că “a trecut strada pe verde.”
Protejaţii
Cum se  formează această încrengătură? Simplu. S-a dat verde din raţiuni de “selectivitate şi necesităţi care nu pot fi acoperite din resurse interne” la recrutarea şi promovarea de “ experţi” pe filiera indirectă. Metoda se aplică cu success atât în MI cât şi în MApN. Şi uite aşa, au fost introduşi în sistem copii, nepoţi, fraţi, veri sau simpli cotizanţi ai frumoşilor noştri politicieni, care nu numai că au luat locul absolvenţilor de şcoli dar sunt şi promovaţi direct pe funcţii fără să aibă habar de meserie, sunt “ specialişti” pentru că au absolvit o facultate cu ILD, au luat licenţa cu copy-paste şi gata expertul. În timpul ăsta cei care au învăţat meserie în şcoală, stau în şomaj pentru că este criză.  Aşa se face că şeful poliţiei din Balş, mult discutatul caz care în curând va bate cazul Elodia, cu toate bătăile administrate cetăţenilor şi cu toate violurile săvârşite, cu tot traficul de carne vie de care este învinuit, este un om cu “origine sănătoasă”, a pornit în poliţie de la munca de jos, de la pulan, fiind jandarm angajat, apoi a făcut şi el o facultate, a dat şi el cui trebuia şi  în cine trebuia, şi a fost promovat până la funcţia pe care o avea sau o mai are. În timpul ăsta cadrele cu şcoală de specialitate, meseriaşii fac “stagiu” în stradă, pentru că nu sunt “orientaţi”.Oameni ca el, orientaţi şi susţinuţi politic primesc prime,  funcţii, calificative superlative iar ceilalţi aşa mai uşor, că nu e concurs. Şi când se fac disponibilizări cine credeţi că pleacă? Păi nu o să plece cei cu calificative maxime, o să plece cei care au pus probleme, fie că au deschis pliscul din când în când, fie au participat la proteste, fie au aruncat cu caschetele fie au stat pe la poarta ministrului să ceară să fie încadraţi după ce au stat 3 ani în şcoală. Nu vi se pare democratic?
Victime şi profitori
O altă placă turnantă a corupţiei o reprezintă colegele victimei de la Balş. Nu o nominalizez neapărat ca reprezentantă a acestui segmnent dar există cazuri. Odată cu nepoţii, fraţii, copii, cotizanţii politicienilor, mai intră în poliţie şi în armată şi încă chiar în şcolile de profil, o grămadă de pupile ale aceluiaşi grup de politicieni. La putere sau nu, toţi îşi bagă fetele, nepoatele, “pupilele” cu ghilimelele de rigoare, în şcolile militare. Se ajunsese la un moment dat chiar în armată ca mai mult de jumătate din promoţia unei şcoli să fie fete, de parcă pricipalul scop al ministerului era să facem o armată de amazoane. Ei bine situaţia încă persistă mai ales în MI unde dacă facem o statistică vom vedea că au fost angajate sau promovate cam 2/3 din candidate în detrimentul fraierilor care nu au nimic de dat. Pentru că şi promovarea sau repartiţia se face în funcţie de medii şi “rezultate” sunt multe fete care obţin unele “rezultate” de excepţie încă din şcolile militare. “Trag “ unele din ele din toate poziţie de ar muri şi Jessie James  şi Catt Ballou de invidie. Şi uite aşa, ajung ele repartizate pe la câte o “orăşenească” câte o judeţeană, cu dosar cu tot, cu “rezultate” cu tot cu“recomandări” cu tot. Şi atunci normal că noii şefi, le iau şi le pun să facă ceea ce au auzit ei că ştiu ele să facă mai bine. Repet, pentru a fi foarte clar, nu vorbesc de cazul poliţistei din Balş deşi şi acolo se ridică cel puţin un semn de întrebare: Cum oare a fost posibil să asistăm la un”viol repetat” ? Dacă ar fi fost viol la foc automat, aş fi înţeles, a fost viol în grup şi  nu a avut timp să scape, că au fost prea mulţi şi nici nu se putea opune. Dar să vii acuma şi să declari că ai fost violată în mod repetat de mai mulţi oameni în decursul a câţiva ani, să fiu iertat şi să mi se aprobe să întreb “de ce nu a bagat surubelniţa în ei de prima oară şi ce a aşteptat atâţia ani, să fie promovată”?
Cine tace, trage
O să mi se spună că îmi vine uşor să vorbesc, că nu ştiu prin ce a trecut, că s-a temut pentru cariera ei etc. Vorbe. Eu ştiu un lucru, dacă ţi se face ceva ilegal, ori iei atitudine din prima pentru a tăia răul din faşă, ori esti sortit pieirii pentru că nu ai forţă şi suficient caracter şi vei fi un looser toată viaţa, ori te complaci pur şi simplu. Eu eram elev în anul I de scoală militară când în urma obţinerii unui calificativ mai slab la tragere, comandantul de pluton m-a înjurat şi m-a pus să fac târâş de la tintă până pe aliniamentul de tragere. Mi-am rupt unghiile în pământ de nervi, dar când am ajuns în şcoală, după ce am depus armele în rastel, m-am dus în cancelarie la commandant şi i-am spus că nu mă interesează cum a procedat înainte de a veni în şcoală cu soldaţii sau cum procedează cu ceilalţi colegi ai mei, dar eu nu am venit în şcoală să fiu înjurat de mamă. I-am spus că suport orice măsură când greşesc dar să fie regulamentară şi să nu amestece persoane care nu au nici o legătură cu armata. Din acel moment comandantul de pluton, care putea să mă facă să muşc pământul sau să se răzbune cu calificative sau note proaste, nu numai că nu m-a mai înjurat pe mine, dar nu a mai înjurat nici un coleg, timp de 3 ani. Din asta am învaţat şi eu şi el şi îi mulţumesc acuma pentru că mi-a arătat  că poţi învaţa din greşeli sau de la un subaltern iar educaţia se face indiferent de vârstă.
Vestele anti-glonţ
Se pun multe întrebări vizavi de cazul de la Balş, dar întrebarea principală nu este de ce se întâmpla aşa ceva, căci toţi cei mari ştiu: se întâmplă pentru că politicienii şi-au băgat nasul şi rudele, protejaţii şi sponsorii peste tot şi aceştia sunt cei care duc la astfel de fapte fie în calitate de “acţionari” fie de victime fie de vestă anti-glonţ.  Întrebarea este cât timp se va perpetua această cloacă politică în sisteme care se spune că sunt apolitice. Aceleaşi lucruri se întâmplă şi în justiţie şi în toate sistemele. Aşa a ajuns şi handicapatul  Zegrean şi condamnata Aspasia în CCR susţinuţi politic, şi Danileţ în CSM susţinut de Macovei şi câţi şi mai câţi. Dacă toate poliţistele ar spune cu câţi şefi au avut relaţii “nepotrivite” sau câţi au abuzat sau încercat să abuzeze de ele,  nu ar mai fi nevoie de legalizarea prostituţiei. Sunt şi din cele care deşi intrate pe pile în poliţie sau alte structuri nu sunt hărţuite. Aceste sunt fie fetele unor mai politicieni, fie “amantele de suflet” ale acestora.Mai este şi  bruma de fete cinstite care au intrat pe merit în Academie sau şcoli, nu au făcut şi nu fac compromisuri, dar nici nu sunt promovate.
Adevăraţii vinovaţi
De asta spun eu, nu poliţiştii sunt de vină, ei sunt numai urmarea şi rezultatul unei clase politice total compromise, depravate, nesimţite care minte cu neruşinare pentru că voturile se obţin prin minciună iar o carieră începuţă cu minciună va continua şi se va sfârşi la fel. Domnul Preda, ministrul de interne vorbeşte despre golănia din ministerul de Interne. DAR DESPRE CEA DIN PARTIDELE POLITICE, DIN GUVERNE , DIN PARLAMENT, DIN VIAŢA POLITICĂ ROMÂNEASCĂ PLINĂ DE SOLOMONI, NEŢOI, ROBERTE, PLĂCINTE, ŞI ALŢI PENALI DE CE NU VORBEŞTE DOMNUL MINISTRU DE INTERNE? CÂTĂ VREME PUŞCĂRIAŞII VOR CONDUCE ŢARA, NE VOM ÎNTÂLNI CU ASTFEL DE EXEMPLE ORICÂTĂ PROPAGANDĂ ŞI ORICÂT DE “LOVIT” S-AR DA MINIŞTRII ŞI PARLAMENTARII.
Adevărata vină o poartă clasa politică, corupţii care s-au băgat peste tot în toate sistemele organizatorice. Nu mai poţi să te angajezi nici măcar măturător dacă nu te sprijină cineva de la un partid.
Iar presa, televiziunile discutând la infinit pe câte un caz, şi scotând din circuit câte un cotizant amărât nu fac altceva decât să schimbe un violator, un traficant, un bătăuş cu altul.
Vă încumetaţi domnule ministru?
Cer pe acestă cale domnului ministru de interne să prezinte o situaţie pe judeţe cu numărul de cadre şi în special din cele cu funcţii de conducere, şefi de secţii, departamente, direcţii, care provin din şcolile şi acadmiile de profil şi câţi pe cale indirectă şi de asemenea cât la sută din cei repartizaţi şi promovaţi sunt de sex feminin şi câţi de sex masculin. La cele mai multe judeţe rezultatul sau statistica  ar confirma ceea ce am spus eu aici. Şi atunci de ce se scot întotdeauna vinovaţi acarii Păun iar adevăraţii vinovaţi, cei care l-au promovat şi susţinut pe şeful de la Balş, de la Olt şi din alte funcţii similare sunt în continuare în funcţii de răspundere în partide, ministere, parlament? Vreţi să ştiţi cine se face vinovat de cazurile din Balş  şi Olt? Intraţi pe fir domnule ministru şi vedeţi unde duceau plocoanele lor şi ale celor la care duceau ei. Aveţi un sistem de investigaţie internă care ştie tot. TOT. Nu se mişcă nimic fără a fi cunoscut dar oare vrea cineva să afle sau să spună tot? Eu personal nu cred,poate  vor cădea două trei capete, se vor tâia nişte indemnizaţii şi sporuri, drepturi de echipament şi hranire şi cu asta gata. Pontificatorul a obţinut ce a vrut, mai scoate un ban de la bugetari ca să îl dea noilor parlamentari  şi directori. În felul acesta  capetele acestei hidre politice vor putea la rândul lor să ceară mărirea cotizaţiei şi a sponsorizării protejaţilor, pentru că nu e aşa, riscul e mai mare, se strange laţul. Aiurea, ei nu vor păţi nimic, doar cei de jos vor plăti. Acuma  a intrat Poliţia în colimator. Ţineţi aproape, nici nu ştiţi ce pierdeţi.
Trădarea şefilor de sindicat
Ca într-o culme a trădării, sindicatele cele care ar trebui să apere drepturile poliţiştilor, jandarmilor, militarilor, chiar şi  împotriva abuzurilor politice, nu abordeaza subiectul, nu se implică, nu se amestecă. Pe blogul SCMD  preşedintele Dogaru anunţă cu durere în glas decesul spriritului camaraderesc şi  al principiilor sindicaliste. Astfel, domnul Dogaru anunţă:
“În atenţia membrilor SCMD din Bucureşti şi Ilfov proveniţi din structurile MAI. Reclamând nedreptăţile comise şi ilegalităţile făcute în disponibilizarea lor, jandarmii, pompierii şi poliţiştii de frontieră, disponibilizaţi în anii 2011-2012, vor să picheteze Guvernul României pe data de 9 ianuarie 2013, începand cu orele 10.00 (adunarea se va face între orele 09.00 – 10.00, punctul de adunare fiind în apropiere de sediul BRD, lângă Piaţa Victoriei).” Până aici toate bune. Mai departe acelaşi şef de sindicat anunţă ce a decis vizavi de acest protest : “Întrucât avem în filialele SCMD numeroşi membri aparţinând acestor categorii socio-profesionale, suntem de acord că aceştia să-şi susţină colegii, fără a arbora însemnele sindicatului.”
Domnul Dogaru nu are treabă, sindicatul nu are ce căuta în acest protest deşi chiar domnul Dogaru recunoaşte că are în sindicat numeroşi membri aparţinând jandarmeriei, deci foşti colegi ai celor ce protestau. Cum să interpretezi o asemenea atitudine de şef de sindicat? Domnul Dogaru, cel care se autointitulează reprezentantul societăţii civile nu a auzit de declaraţia domnului Ponta, prietenul domnului Băsescu când a declarat că intenţionează să ia drepturile de echipare şi hrănire ale poliţiştilor sau unor poliţişti. Nici asta nu este treaba sindicatului. Şi atunci, dacă  de la politician până la şef de sindicat toţi se fac că nu văd ce se întâmplă pe lângă ei, ce facem, ne omorâm între noi pentru ca ei să rămână la butoane adunând noi averi din cotizaţii ? Răul este şi în noi, că acceptăm  şi ne facem şi noi că nu vedem sau nu ştim, şi căutăm vinovaţi de conjunctură, nu sursa răului. Şi atunci de ce toată această campanile? Ca să îi dăm ocazia lui Ponta să taie drepturile poliţiştilor?

Nu trageţi în poliţişti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating