miercuri, 5 iunie 2013

Nesimțit cu insignă de polițist


Vineri 31.05.2013, Craiova, Calea București, stația Piața Centrală, la blocurile coreenilor. Vremea ca în toată țara, mai înnorat, mai soare cu dinți. În stație oameni, așteptând mașina sau nesimțitul. Care, nesimțit?

Nesimțitul care și-a parcat mașina în stația de autobuz, pe trotuar în adăpostul pentru călători. Priviți și vă minunați.

ein dvai poliytzai

Posesorul, om cu obraz, e adevărat gros, foarte gros, dar cu obraz, s-a gândit probabil la anunțul primarului Negoiță, la viscolul care urma să vină și ca să fie sigur că nu îi cade nici un opac pe mașină, a băgat-o direct în adăpostul pentru călători. Conta că acolo ar fi trebuit să intre oamenii ?

 SI CE DACA E STATIE ?

Da de unde, nu îl interesa dar nici pe polițaii care de regulă stau exact acolo și îi filează pe cei care mai grăbiți, prind câte un trecător cu piciorul pe zebră și .. hap, amenda și ciubucul. De data asta  nu se vedea nici un polițist prin zonă. Ce i-o fi speriat? Faptul că mașina era cu număr de București? Nu cred, au mai văzut ei din astea.

Faptul că nu avea număr în față? Și de astea cred că au mai văzut. Atunci de ce oare nu era nimeni prin zonă și nu verifica nimeni mașina?

eu circul fara numar, te oftici?

Sau poate o verificaseră și i-a speriat o șaibă colorată care trona pe bordul mașinii, suficient de mare și de colorată ca să vadă toți curioșii că posesorul mașinii are balls și ar fi cineva mare prin poliție.

sunt smecher nu ?

Cel puțin așa ar lăsa să se înțeleagă bucata aia de tablă care era pusă ostentativ pe bord. Conform celor scrise acolo, posesorul mașinii, dacă este aceeași persoană cu posesorul bucății de tablă colorată, ar fi membru al asociației internaționale a polițiștilor, deci prin deducție, ar fi cel puțin un purtător sau fost purtător de uniformă. Nu pot însă garanta că este una și aceeași persoană.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ceea ce știu însă sigur este că șoferul care a lăsat mașina acolo este un mare nesimțit și ca să poți să faci asta fără să îți pese de consecințe trebuie fie să ai prea mulți bani în buzunar și să nu te intereseze câte amenzi plătești, fie să fii polițist cu grade mari, suficient de mari încât să știe toți că e mașina ta și să nu se lege de ea, fie să fii un cunoscut local, cine știe din ce neam, dar sigur de neam prost ca  să sfidezi atât cetățenii cât și autoritățile.

poa sa ninga, poa sa ploua

La fel de bine ar putea fi însă o beizadea,o pupilă, sau amantă de polițai, el săracu habar nu are că scumpetea lui i-a șutit insigna din vitrina cu trofee și se plimbă cu ea prin oraș afișând ostentativ o emblemă de care posesorul habar nu are că îi lipsește.  Cum nu știu sigur despre ce ar fi vorba, las poliției locale bucuria identificării posesorului, după insigna colorată de pe bordul mașinii.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Întrebare pentru cititori: câte articole de lege a încălcat șoferul acestui vehicul și de ce ? De ce nu se va lua nici o măsură? Poate primesc răspuns de la poliția circulație.

UPDATE :

Duminică,02.06.2013, acelaşi oraş, acelaşi loc, aceeaşi vreme, aceeaşi nesimţire, doar nesimţitul este altul.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Venind de la moşie, dumimnică cu gând să onorez şi eu Zilele Craiovei, am dat prin locul nesimţirii cu gândul să văd dacă nu cumva mai este insigna acolo. Spre surprinderea mea, insigna nu mai era, dar obiceiul se păstrase.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un alt nesimţit, cu o altă maşină preluase comanda şi îşi parcase maşina exact în acelaşi loc, indiferent şi netemător. Nu ştiu dacă este prieten, vecin sau frate cu cel de vineri, dar cert este neam, neam prost şi el.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bineînţeles şi el are o maşină bengoasă, nu oricine îşi permite Audi, nu oricine îşi permite să sfideze codul rutier, poliţia română şi cetăţenii.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mă întreb doar dacă cei care ar trebui să ia măsuri, patrulele care trec pe acolo pentru a ridica maşinile amărâţilor, parcate şi ele neregulamentar din lipsă de spaţiu şi organizare dar nu băgate în staţiile de autobuz, în refugiile pentru pietoni, or să dea cu ochii de acest articol şi vor lua măsuri. Alo, Poliţia Circulaţie, s-audi?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Două vaci croşetau pe o creangă. La un moment dat una priveşte în sus şi spune : “A trecut un cal în zbor.” După cinci minute aceeaşi vacă priveşte iarăşi în sus şi spune: ” A mai trecut un cal în zbor!” După alte 5 minute acelaşi lucru, aceeaşi replică. Cealaltă, exasperată, se uită pe sub ochelari şi spune : ” Ei, o fi vreun cuib pe aici !”
Aşa cred şi eu, o fi vreun cuib de nesimţiţi prin zona aia !
Nesimțit cu insignă de polițist

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating