miercuri, 19 iunie 2013

PODUL MINCIUNILOR


DOGARU, FUMURI SI GARGARA
Când eram mic, tatăl meu obişnuia să ne spună mie şi fraţilor mei poveşti, sau să ne citească din cunoscuta colecţie “traista cu poveşti”. Cine nu a cunoscut-o, nu cunoaşte sentimentul. Erau pe vremuri câteva colecţii  cum ar fi „traista cu poveşti” „biblioteca pentru toţi”, sau era culegerea de exerciţii şi probleme de matematică”Gheba”, „Magazinul istoric„ care erau cumpărate ca pâinea caldă şi cine nu le avea în casă, nu era om.
Dintr-o cărticică din aia mică, am aflat eu poveste cu Podul Minciunilor, cu copilul care spune că a întâlnit un câine cât un bou care apoi, pe pod ajunge o potaie mică gen Bubico. Mai târziu, când am ajuns mai mare m-am întâlnit cu Podul Minciunilor la Sibiu. Apoi “Podul Minciunilor” a ajuns festival de umor cazon. Şi aşa a rămas până azi, sau până ieri, mă rog până în zilele noastre.
Pentru viitoarea ediţie recomand juriului să aibă în vedere câţiva artişti care nu numai că mint, dar mint de te apucă râsul. 

1.      Despre cazul doamnei Caloian şefa departamentului juridic al SCMD,una din mâinile drepte ale lui Dogaru, cea cu care minte legal, am povestit acum câteva zile. Doamna respectivă, fost cadru militar ajuns jurist ca şi Oprea, participă la o şedinţă a Comisiei de Buget a Camerei Deputaţilor şi vine de acolo cu un rezultat numai bun de podium fiind şi mincinos şi hazliu. Nu ştiu ce explicaţii o fi dat domnia sa la şedinţa Comitetului Director din  data de 14.06, dar cert este că i-a aburit pe cei puşi să conducă destinele sindicaliştilor, dovedind că sindicatul este mult mai maleabil decât PRM. Aş râde dacă nu ar fi de plâns pentru sindicalişti. Cu asemenea oameni la conducere, sindicatul va stârni în mod cert râsul. Dar ca să nu spună lumea că vin cu poveşti vechi, iată ce spune în urma aceleiaşi şedinţe, domnul Dogaru :
„Mesaj al Comitetului Director al SCMD catre rezervisti
 Comitetul Director al SCMD, luand in calcul prioritatile rezervistilor cu privire la necesitatea aparitiei urgente a Legii reparatorii, transmite tuturor camarazilor rugamintea de a renunta la actiuni personale si de a transmite propunerile referitoare la amendamente si alte initiative, la Comitetul Director, prin intermediul Birourilor Operative ale filialelor. Fie ca sunt sau nu membri ai SCMD.”
Dacă însă căutăm nu cu mult timp în urmă, vedem că aceeaşi conducere cerea: „Speranta noastra este ca Proiectul Legii reparatorii va fi votat in deplina cunostinta de cauza si in Camera Deputatilor (la lamurirea membrilor careia toate filialele nostre din teritoriu sunt chemate sa contribuie) saptamana viitoare, masurile reparatorii putand fi aplicate imediat dupa promulgare.”

Să nu te apuce râsul? Între cele două îndemnuri care se bat cap în cap nu au trecut decât 3 săptămâni. Nu e prima oară când domnul Dogaru dă dovadă de “clarviziune” şi schimbă macazul după cum se scoală dimineaţa, a devenit deja proverbial. Întrebarea care se pune este ce fac ceilalţi şefi şi şefuţi din Comitetul Director, şi şefii de filiale, cei care se cred foşti  „comandanţi” de unităţi, cadre militare de nădejde, militari sadea, nu făcuţi ofiţeri la Apelul de seară? Cât mai suportă baleajele unui cârmaci cu aptitudini de cârpaci? 

Tot din comunicatul domnului Dogaru aflăm că s-a decis pichetarea sediilor PSD şi USL datorită neonorării promisiunilor de a vota proiectul revenirii pensiilor la nivelul anului 2010 (pentru cei cu pensiile scăzute), în această sesiune parlamentară, cu aplicare din momentul votării. 

Şi aici te apucă râsul. Păi Ponta nu a spus niciodată (de la alegerile din iarnă încoace) că va da banii în 2013, dimpotrivă, a spus clar, chiar şi în punctul de vedere al guvernului pe proiectul de lege, că este de acord, dar cu începere din 2014. Şi atunci ce îi reproşează Dogaru? Sau mai bine spus de ce susţine că Ponta ar fi promis 2013 şi de ce îl pichetează? Nu îi iau apărarea lui Ponta, sunt departe de a fi un susţinător al său, dar ce vină are Ponta că Dogaru în loc să discute cu el a discutat cu locotenenţii lui care i-au promis marea cu sarea. Din câte ştiu cel care a promis că va rezolva problema până la sfârşitul lui … martie, este Oprea. De ce nu se duce Dogaru să protesteze în faţa UNPR, de ce nu îl strânge de boaşe pe Oprea, de ce nu spune nimic despre lipsa de onoare a lui Oprea, de ce îl laudă Pricină şi îl scoate erou al naţiunii ? Nu vi se pare ciudat ? Sau de ce până acum nu a iniţiat Sindicatul nici o încercare de a discuta direct cu Ponta, cel care face de fapt jocurile şi îi manevrează pe toţi prin locotenenţii săi ? Nu s-a gândit nimeni că numai acolo se poate negocia sau obţine un răspuns în urma căruia poate stabili o strategie? Acum aşa vag se anunţă că se va cere o întâlnire cu Ponta. Probabil s-a studiat programul lui Ponta şi în perioada când militarii vor picheta sediul PSD, Ponta va fi plecat din ţară şi vor fi primiţi de Duşa sau Dragnea, sau Oprea. Nu m-ar mira. Ceva miroase a pute pe aici dar culmea toţi au nasurile înfundate. 

2.     2.. Şeful ANCMRR, domnul Iliescu, candidează şi domnia sa cu succes la un loc pe podium la festival. Pe data de 11.06. domnia sa trimite un apel către domnul Ponta cu care are semnat un act de colaborare, ceva mai tare decât are SCMD cu USL,  apel în care vă supunem atenţiei dorinţa noastră justificată de urgentare a promovării proiectului de lege referitoare la pensiile acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională care a fost acceptat în Senat şi se află acum la Camera Deputaţilor, – cameră decizională. Întrucât instituţiile titulare ale caselor de pensii sectoriale (M.Ap.N, M.A.I., S.R.I) au comunicat că au identificat în bugetul aferent anului 2013 sumele necesare pentru reîntregirea pensiilor diminuate, vă propunem să modificaţi Punctul de vedere al Guvernului înaintat Parlamentului României – favorabil iniţiativei legislative, cu luarea în considerare a aplicării Legii în cel mai scurt timp posibil de la aprobare, urmând ca fondul pentru 2014 să fie stabilit prin bugetul pentru acest an.”

Ei ce spuneţi ? Deci ANCMRR PE DATA DE 11.06 CERE LUI PONTA SĂ APROBE APLICAREA (în cazul în care legea va fi votată şi va fi votată într-o variantă convenabilă sindicaliştilor) LEGII CU ÎNCEPERE DIN 2013 ŞI ESTE DE DORIT CÂT MAI REPEDE. Nu este frumos ce spune ? Nu îţi vine să râzi ? Îţi vine, pentru că tot cu 3 săptămâni înainte, tot pe data de 23.05, în aceeaşi zi cu domnul Dogaru, mister Iliescu îi spunea domnului Ponta:”Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” (ANCMRR) mulțumește, pe această cale, domnului prim-ministru Victor Ponta pentru sprijinul consecvent acordat pensionarilor militari. Domnia Sa a făcut încă o dovadă a apropierii sale față de Armata în rezervă, prin susținerea totală a demersurilor domnului viceprim-ministru Gabriel Oprea.
Păi coane Iliescule, ori e susţinere totală, ori e bătaie de joc?

3. Eu cred că băieţii ăştia doi Dogaru şi Iliescu sunt în concurs, care abureşte mai tare, care îl pupă  mai mult pe Oprea şi se roagă mai frumos de Ponta.
Dar hai să vedem ce spune Ponta despre ei ? 

3.      4. Pe data de 13. Iunie mister Ponta este invitat de  fostul rival la graţiile Dacianei, Turcescu la „sub semnul întrebării” . Făcând o paranteză, nu am putut să nu observ încrâncenarea lui Turcescu care şi acum plânge probabil că nu a devenit ginerele lui Sârbu şi nu poate uita cine i-a suflat-o, răutatea şi maniera mitocănească în care a condus discuţiile, insistenţa cu care urmărea să scoată ceea ce voia el şi nimic altceva şi abilitatea lui Ponta care i-a dat foarte fin peste nas de câteva ori, reuşind să iasă pot spune magistral din încercările lui Turcescu de a-l prinde în offside. Nu îl iubesc pe Ponta, dar ce e al lui este pus de o parte, nu îl prinzi la înghesuială. Revin la oile noastre. Turcescu a întrebat şi despre pensiile militarilor şi nemulţumirile acestora şi promisiunile neonorate ale lui Ponta iar Ponta a răspuns „ pentru cadrele militare a  aprobat Parlamentul şi vor fi incluse în bugetul pe 2014 ÎN MĂSURA ÎN CARE LEGEA ESTE PROMULGATĂ. AVEM UN ACORD CU REPREZENTANŢII CADRELOR MILITARE  ŞI AU FOST EXTREM DE REZONABILI ŞI AU ÎNŢELES CÂND PUTEM SĂ FACEM LUCRUL ĂSTA.” Această afirmaţie poate fi urmărită pe înregistrarea emisiunii din data de 13.06, intre minutele 23şi 24.



Este de reţinut aici sintagma : ÎN MĂSURA ÎN CARE LEGEA ESTE PROMULGATĂ”. Nu este prima oară când Ponta pune un DACĂ în faţă şi asta ascunde un joc foarte pervers pe care şefii celor două organizaţii ale pensionarilor militari se fac că nu îl înţeleg.
Dar interesantă este afirmaţia că AVEM UN ACORD CU REPREZENTANŢII CADRELOR MILITARE  ŞI AU FOST EXTREM DE REZONABILI ŞI AU ÎNŢELES CÂND PUTEM SĂ FACEM LUCRUL ĂSTA.”
Aici e mult de vorbit, am să încerc să fiu scurt. Ştiu că Ponta minte aşa cum clipeşte, chiar fără să clipească, dar el minte atunci când promite ceva, nu când face afirmaţii. Este o mare diferenţă. Este normal pentru el să facă promisiuni electorale pe care din varii motive să nu le respecte, aşa fac toţi politicienii, dar el excelează. Dar ca jurist de meserie,( jurist jurist, nu Caloian) nu îşi permite să facă afirmaţii mincinoase care se pot verifica sau pot fi detectate ( aşa cum a făcut madam Caloian).Deci eu  cred că nu a minţit când a spus are un acord . dar cu cine ?
1.      Poate a vorbit cu nişte reprezentanţi obscuri, ai unor asociaţii minuscule , aşa ca să spună că a discutat cu cineva şi au căzut de acord. Nu este exclus.
2.      A discutat numai cu reprezentanţii ANCMRR care sunt prin definiţie mai maleabili şi ductili Ghiocei irecuperabili, dar atunci de ce domnul Iliescu afirmă sau mai trimite scrisori primului ministru cerând aplicarea legii din 2013? Îşi minte proprii colegi ? Domnule Iliescu, se apropie alegerile naţionale la ANCMRR. Cu ce ieşiţi în faţa votanţilor, cu minciuni ? Sau dacă de la apelul făcut pe data de 11.06, deci cu două zile înainte de emisiunea în care spunea că a că căzut la înţelegere, până pe 13, au intervenit modificări şi aţi bătut palma de ce nu aţi dat un comunicat să afle şi boborul?
3.      A discutat numai cu SCMD şi  a bătut palma cu Dogaru( sau cu altcineva din conducerea SCMD sau care pretinde că face parte din conducerea SCMD???????) iar acesta nu spune nimănui făcând pe indignatul pe data de 14 şi cerând manifestaţii de protest? Ce face domnul Dogaru, joacă la două capete, îşi dezinformează proprii sindicalişti ? Dacă e să ne luăm după cazul Caloian, nu ar fi nimic exclus.
4.      Ponta a vorbit cu amândoi, au bătut palma pe ascuns iar aceştia fie au ascuns din proprie iniţiativă totul faţă de oamenii lor, fie aşa au convenit în”acordul de coabitare” . Nici asta nu ar fi exclus, Ponta este maestrul acordurilor semnate pe sub mână, în 11, sau mai multe puncte. Şi cum 11 este cifra norocoasă a lui Ponta, 11 puncte cu Barroso, ora 11 cu Băsescu, mă întreb dacă nu cumva s-a întâlnit pe data de 11 iunie cu cei doi .. candidaţi la Podul Mincinoşilor?
Dacă ceea ce a afirmat Ponta nu are nici o legătură cu ANCMRR sau SCMD, liderii naţionali ai acestor două organizaţii AU OBLIGAŢIA MORALĂ FAŢĂ DE PROPRII MEMBRI, SĂ DEA DEZMINŢIRE SAU SĂ ÎI CEARĂ DOMNULUI  PONTA SĂ MENŢIONEZE CU CINE ANUME A CĂZUT LA ÎNŢELEGERE PENTRU CĂ ALTFEL, AMÂNDOI SUNT SUSPECTAŢI DE JOCURI MURDARE ŞI TRĂDARE A INTERESELOR PENSIONARILOR MILITARI.
Asta e cu atât mai grav pentru domnul Dogaru, cu cât susţine încetarea oricăror încercări de introducere a unor amendamente (care sunt de altfel necesare , mă refer la cele ale sindicaliştilor, nu cele depuse aiurea de parlamentari cu intenţia de a lungi boala). Păi dacă legea tot va fi aplicată din 2014, ATUNCI INTERESUL  ESTE SĂ SE INTRODUCĂ AMENDAMENTELE DORITE PENTRU CA LEGEA SĂ FIE CORECTĂ.  Dacă domnul  Dogaru  a bătut palma pe 2014 şi pe deasupra mai şi cere să nu se introducă amendamente care ar fi în avantajul sindicaliştilor, cerând cum se vede în primul citat ca nimeni să nu mai intervină cu nimic, atunci este de două ori trădător.
De aceea spun că ATÂT DOMNUL ILIESCU CÂT ŞI DOMNUL DOGARU TREBUIE SĂ IASĂ ÎN FAŢA PENSIONARILOR MILITARI ŞĂ SĂ CLARIFICE CEEA CE A AFIRMAT DOMNUL PONTA, ALTFEL MILITARII TREBUIE SĂ IA EXEMPLUL PRM.

PODUL MINCIUNILOR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating