miercuri, 4 decembrie 2013

1 DECEMBRIE 2013 CRAIOVA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
La Craiova ca în întreaga ţară s-a sărbătorit Ziua Naţională pe 1 Decembrie. De fapt nu a fost chiar ca în întreaga ţară pentru că în Craiova primăria nu a dat fasole cu cârnaţi şi nici mititei ca în alte locuri din ţară. Poate conducerea de partid şi de stat a considerat că stă destul de bine cu voturile ca să mai fie nevoie de o astfel de propagandă, poate în Craiova sunt mai puţini amatori de pomeni electorale, poate fondurile primăriei şi ale prefecturii sunt mai sărace, poate e mai interesant să fii capitală culturală europeană decât să faci concurenţă lui Onţanu, poate la Craiova nu există nici o doamnă Daiana, poate toate la un loc.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cert este că  la Craiova evenimentul nu a fost stropit cu bere şi mititei nici împroşcat cu fasole, a fost un eveniment marcat printr-o prezenţă destul de mare a cetăţenilor, câteva discursuri lipsite de obişnuitele sforăituri din alţi ani, scurte, la obiect, fără pampoane.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Aş spune că a fost mai degrabă o sărbătoare  decentă, lipsită de acel entuziasm comandat prefăcut, cu speech-uri  pământeşti şi activităţi solemne.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
După slujba religioasă scurtă şi la obiect, au urmat discursurile celor 3 capi ai judeţului şi oraşului, în care chiar şi mesajul premierului s-a înscris în tonul activităţii. Apropo de slujba religioase, văzând cine are acces la farfuria cu colivă la veşnica pomenire, mi-am adus aminte fără să vreau că pe vremuri şampania era o băutură pe care o bea clasa muncitoare prin reprezentanţii ei.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pe timpul  discursurilor s-a iscat un mic incident într-un anumit sector, câţiva cetăţeni erau supăraţi pe cameramani şi fotografii care stăteau în faţă şi din cauza lor respectivii cetăţeni nu o puteau vedea pe doamna Olguţa. Acum nu ştiu dacă dorinţa lor se datora faptului că avem cel mai frumos primar din ţară sau faptului că în ultimul timp nu prea a fost văzută prin Craiova. Cert este că uite lumea vrea să o vadă, aşa că doamna primar mai staţi şi pe acasă, ochii care nu se văd se uită.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Apoi   s-a trecut la depunerea coroanelor de către organizaţiile şi asociaţiile care au dorit să  cinstească memoria eroilor la Statuia lui Cuza. De data asta, faţă de anii de tristă amintire când unele asociaţii ale militarilor nu erau acceptate să depună coroane pentru că nu erau pe placul partidului tată, au depus coroane toţi cei care au simţit imboldul, inclusiv masonii care de regulă se menţin undeva în umbră.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Să fie un semn că aceştia încep să se facă tot mai simţiţi în viaţa publică, au primit verde la imagine sau cei care au depus coroana sunt doar  gardul vopsit? În fine, nu contează, am remarcat diversitatea şi multitudinea de  asociaţii. Până şi romii au venit cu două asociaţii, una mai colorată decât cealaltă, mă refer la fustele reprezentantelor . Parcă era mai frumos dacă unii dintre ei măcar pe timpul depunerii coroanelor s-ar fi oprit din mestecat ciunga. Mai e de lucru la imagine aici, ar trebui ca cineva să facă un pic de instrucţie de protocol. Bine că nu au mestecat de floare de soare.
După depunerea coroanelor a urmat mult aşteptatul moment al defilării trupelor şi tehnicii. Nu ştiu cu cât la sută din tehnică a ieşit armata, dacă a depăşit 40% din efectivele operative dar la capitolul tehnică nu am putut să nu constat că în timp ce armata a defilat cu tehnică de împrumut sau vechea tehnică revopsită  jandarmii şi SRI -ul au impresionat prin „tehnică de ultima generaţie” semn că actuala conducere, ca şi cea dinainte  se pregăteşte să lupte mai mult  cu populaţia decât cu duşmanii externi.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Este şi normal atâta vreme cât „ecoanarhiştii” sunt declaraţi acum duşmanii numărul unu ai României. Am auzit la ştiri că şi la Pungeşti au defilat jandarmii printre protestatari  şi localnicii sunt foarte „marcaţi” de această defilare care a început la ora 5. La Bucureşti un copil a fost rănit de un blinda. La Pungeşti se pare că au fost mai mulţi „copii” care s-au întâlnit cu “tancul”.
După defilare a urmat un program artistic, cu cântece şi dansuri populare. Nu la Pungeşti, la Craiova. La Pungeşti după defilarea jandarmilor, sătenilor  nu le mai ardea de cântat, că jucaseră tontoroiul sub bastoanele lor, suficient. Că aşa e în  România de Ziua Naţională.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De remarcat că vremea a fost plăcută, măcar Dumnezeu a ţinut cu românii,  că vremurile sunt mult mai vitrege.

1 DECEMBRIE 2013 CRAIOVA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating