vineri, 13 decembrie 2013

Prietenii mei infractorii


becali si piturca
Conform ultimelor legi si indicatii promovate de oamenii premierului,  România se pregăteşte să devină ţara infractorilor, a păcănelelor, jocurilor “de noroc” a evitării plăţii datoriilor către stat şi a favorizării câştigurilor bazate pe învârteli . Aşa reiese din ultimele legi pe care Guvernul şi Parlamentul le promovează. Astfel se consfiinţeşte oficial că în România este mai bine să obţii bunuri prin fraudă, pentru că vei fi amnistiat, graţiat, iertat şi reintegrat  sau să câştigi bani din pariuri, păcănele, poker, alba neagra, sau orice formă de înşelătorie sau activitate dubioasă, decât din muncă cinstită, pentru că munca cinstită este taxată, impozitată, sidcalizată, deci pedepsită fără posibilităţi de graţiere. Asta spune guvernul şi parlamentul României. ROMÂNI, MUNCA CINSTITĂ ESTE PEDEPSITĂ ŞI NU SE AMNISTIAZĂ!
Printr-o iniţiativă a guvernului, intenţie care se va materializa printr-o ordonanţă de urgenţă, se va modifica actual lege privind jocurile de noroc în aşa fel încât anumite activităţi şi jocuri de noroc nu vor mai fi impozitate.
Guvernul spune ca nu poate sti care sunt castigurile realizate la unele dintre aceste activităţi printre care şi cele din cazinouri sau JOCURI D ENOROC ON LINE CARE -ASE REŢINE-  ÎNCĂ NU EXISTĂ, dar se “bănuişte ”   că vor prolifera. Cu alte cuvinte se iniţiază o lege “la comandă” pentru cei care vor să se dedea la astfel de activităţi dar nu înainte de a fi siguri că nu vor fi impozitaţi. Ce spuneţi de asta? Nu e aşa că  în România, legile le fac infractorii, iar proiectele de lege sunt băgate pe sub mână direct de cei care vor să fraudeze statul, propunereaca şi activităţile mergând mână în mâna  de la infractori la parlamentari? Cine mai deosebeşte mâinile pe sub masă ? Cea mai mare minciuna este aceea că nu se poate determina câştigul. Cea mai mare manipulare este aceea că pe lângă unele situaţii în care nu există o posibilitate strictă de a verifica venitul obţinut, şi mă refer aici la păcănele, sunt introduase şi cazuri sau câştiguri care pot fi verificate şi monitorizate foarte clar. Dar chiar şi câştigurile la păcănele pot fi înregistrate, pentru că câştiogătorii, la fel ca şi la cazinouri, câştigă fise  sau jetoane care apoi sunt tranformate în bani iar la schimbarea acestora în bani, se poate complete o declaraţie de primire a acestor bani  cu datele câştigătorului, şi duplicatul ei poate fi trimis către organelle fiscale de către firma de jocuri de noroc şi astfel iată că există evbidenţa câştigului. Ca să nu mai spun că impozitul se poate deduce direct din câştig printr-o lege corespunzătoare. Aceeaşi problemă e şi la cazinouri.  Cazinourile opresc ceea ce se numeste caniotă, care înseamna o cotă parte din castig de la participant, cazinourile au o evidenţă clară a câstigurilor fiecărui jucator , pentru că primesc bani şi dau fise, jetoane, cartoane, apoi primesc fisele şi dau banii. Deci povestea cu imposibilitatea aflării câştigurilor este o gogoriţă, făcută să acopere o lege care avantajează din nou câştigurile nemuncite şi frauda. Rezultă deci că dacă nu poate urmări câştigurile jucătorilor, guvernul nu va urmări şi nici impozita nici câştigurile firmelor şi patronilor de cazinouri, deci acestea vor frauda categoric statul român, pentru că conform opiniei guvernului, “autorităţile nu pot afla câştigul acestora”. Iată deci o nouă sursă de fraudare şi de bani negri pentru partide, pentru guvern. Acesta este interesul guvernului Ponta.
Guvernul Ponta nu luptă pentru înlăturarea fraudei fiscale ci pentru încurajarea acesteia.
 Şi mai este un caz  S-a  introdus în parlament o lege a amnistierii prin care anumite categorii de infractori să fie eliberaţi. În timp ce ţara este vândută companiilor private  prin legea minelor, ce mai rămâne din ea este dată pe mâna infractorilor care vor fi eliberaţi.  Marţi se va vota o lege prin care infractorii vor avea şi ei dreptul de a se “reintegra” în parlament, guverne, ministere şi de a li se curăţa cazierul, pentru că actuala lege a amnistierii, pe ei îi vizează şi faptele săvârşite de politicieni şi odraslele lor. Asta îl preocupă pe domnul Ponta. Asta este grija guvernului , apărarea drepturilor colegilor infractori, a pasionaţilor de jocuri de noroc, fie ei antrenori ai echipelor de fotbal sau oameni ai legii care deturrnează fondurile instituţiilor ,  încurajarea fraudei şi a câştigurilor nemuncite, pentru că şpaga dată de cei în cauză intră direct în buzunarele celor care au grijă de soarta lor, nu în bugetul statului. Nu e mai convenabil aşa ?
Interesant este şi cum a fost votată legea în comisia juridică a Camerei Deputaţilor.  Ia citiţi şi vă cruciţi:

Proiectul de lege privind aministierea propus de deputatii Nicolae Păun şi Madalin Voicu a fost amendat luni noaptea la secret de către deputaţii jurişti. În timp ce la şedinta Comisei Juridice se discuta legea lobby-ului, o parte din membrii comisiei s-au întîlnit separat într-o altă sală şi au amendat legea amnistierii.”
Deci legea amnistierii puşcăriaşilor de lux gen Năstase,  Solomon, Becali , Voicu, este votată de colegii lor parlamentari în cel mai pur stil infracţional, pe sub masă, şmechereşte, palmat, aşa cum se ascund cărţile la poker. Păi e şi normal, o infracţiune se ascunde cu altă infracţiune, un infractor este salvat de alt infractor. Nici nu se putea mai bine . Trăiască România infracţională, trăiască România infractorilor amnistiaţi, căci a lor va fi România!

Prietenii mei infractorii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating