marți, 11 ianuarie 2011

Americanii se tem de chinezi ?

SUA ÎNGRIJORATE DE TEHNOLOGIA MILITARĂ A CHINEI ?
 
 
          Secretatarul de Stat al Apărării SUA, Robert  Gates, face o vizită de “informare“ în China, conform Fox News. Aparent, vizita se datorează  “noilor” ştiri privind avioanele invizibile ale Chinei, testate , fotografiate şi filmate de curând. Deşi SUA este cu mulţi ani înaintea Chinei, conform declaraţiilor lui Gates făcute în faţa presei la bordul avionului ce îl transporta către Beijing, secretarul de stat nu a uitat să evidenţieze faptul că totuşi  “Ei au fără îndoială posibilitatea să pună în pericol forţele noastre, dislocate în zona” . El a continuat: “Trebuie să le acordăm atenţia cuvenită şi să ne luăm măsurile adecvate prin programele noastre,” justificând astfel următoarele acţiuni şi programe militare ale SUA. 
 
         Ar fi hilar să credem că americanii s-ar simţi cumva ameninţaţi de tehnologia Chinei despre care ei singuri spun că sunt cu cel puţin 5 ani în urma lor, mai degrabă  sunt  un pic  deranjaţi că Marea Putere Galbenă a îndrăznit să îşi arate colţii, mai ales într-un moment în care SUA ar vrea   să fie arbitrul unic şi necontestat al conflictului dintre cele două Corei. Ei bine, nu tehnica Chinei îi îngrijorează pe americani şi îi trimite la discuţii, ci atitudinea acesteia, se vede şi de pe Marte. Îşi închipuie cineva că discuţiile se vor axa pe amărâtele de avioane ? Da de unde. Americanii se simt ameninţaţi de tupeul chinezilor de a arată că sunt  pregătiţi şi nu vor lăsa pe alţii să îşi facă de cap într-o zonă în care interesele şi securitatea le sunt ameninţate direct.”Bine bine, voi suntei pe locul 1, dar noi suntem acasa,” par să spună ultimele dezvăluiri ale Chinei.
 
               Nici nu e de mirare, după atâta tăcere şi discreţie, China s-a descheiat la copcă, iar americanii îi învinuiesc de strip-teasse dar nu spun nimic despre imaginile  “de cabaret” pe care ei înşişi  le oferă lumii de decenii întregi în domeniul tehnologiilor militare.  Este hazliu şi ruşinos totodată. Discuţiile oricum se vor purta pe alte subiecte, nu avioanele invizibile ale Chinei, mai ales că vizita prin zonă se va prelungi cu halte prin Coreea de Sud, probabil pentru o cafea la nisip.Domnul Gates totuşi, pentru a nu se face de râs în faţa conaţionalilor nu a uitat să afirme că “serviciile noastre secrete au deţinut informaţii despre eforturile Chinei de a dezvolta astfel de capacităţi, dar nu credeau că au ajuns aşa departe” “ Don’t bullshit me !” ar spune un american sadea, sau pe româneşte  “no kidding mister Gates ?”
 
          Un lucru este cert, Ministrul apărării va avea toate motivele să solicite Congresului noi fonduri pentru apărare  şi poporul American, sensibil la noile ameninţări la adresa păcii şi liniştii în lume, va da gir aleşilor neamului să dezvolte noi programe de înarmare. Trăiască marele prieten de la răsărit care da de lucru firmelor de armament şi tehnologii militare americane. 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating