luni, 17 ianuarie 2011

TREI LECTII


 
 “ La cererea majorităţii membrilor SCMD am luat decizia să ne expunem punctul de vedere în această chestiune. Filialele pot face manifestaţii în condiţii legale în faţa Prefecturii, când doresc (spre exemplu Filiala Constanţa a anunţat că va picheta Prefectura în ziua de 17.01.2011), dar rugămintea noastră este ca toate filialele să se constituie drept portdrapel al tuturor categoriilor de militari în rezervă şi în retragere din judeţe şi să-şi manifeste ”simpatia” faţă de domnii Oprea, Igas, Boc şi Băsescu, în faţa prefecturilor, pe data de 24 01.2011, la orele 12.00. Vom trimite un ultimatum care va fi înregistrat la prefecturi, destinatarii fiind cei menţionaţi. La Bucureşti vom organiza, pe 24 ianuarie, la aceeaşi oră, un marş care va începe în Piaţa Victoriei, se va îndrepta spre sediul SRI din Piaţa Amzei, sediul MAI, sediul Mapn, luând sfârşit la Cotroceni. Materialul va fi depus la cele două ministere şi la sediul SRI. Este timpul ca întreagă naţiune să înţeleagă pentru ce protestăm: pentru respectarea principiilor de drept internaţional, pentru respectarea legislaţiei europene, pentru respectarea Constituţiei, în interesul tuturor cetăţenilor României. În această idee, ne vom adresa tuturor sindicatelor, federaţiilor sindicale şi ONG-urilor cu care avem acorduri de cooperare pentru a-i invita să participe alături de noi.
 
 Honor et Patria! Vae victis! 
   Semnat Dogaru Mircea 

  Am postat acest anunţ pentru a se vedea că acesta acţiune de la Constanţa nu a fost o acţiune făcută nici în graba, nici aiurea. Dimpotrivă, chiar şi presa a remarcat organizarea desăvârşită a mitingului . 
 
  Un mic incident a tulburat liniştea unei manifestaţii “linistite “. Un ofiţer,”colonel locotenent” cum a apărut  în presă, care a “incercat să treacă de cordonul de jandarmi”. Şi atât . Nu avea asupra lui grenade, nu a dat foc nici unei şepci, nici unei poze, nu a strigat “iesi afară javră ordinara”. Doar a încercat să treacă de jandarmi. Poate a fost îmbrâncit. Poate a vrut să transmită un mesaj, o plângere, poate avea o petiţie. Poate venise nu ca membru al SCMD ci ca simplu pensionar militar, poate  “simpatizant” al SCMD, poate membru al ANCMRR. În orice caz, în mod cert cunoscut de foştii colegi de serviciu. Şi cum a trecut linia  cum a fost luat în primire de jandarmi. Omul încerca să se ridice şi să spuna ce vrea, jandarmii tăbărau pe el. L-au luat cu japca, l-au dus după bloc, departe de ochii presei, probabil l-au “impulsionat”  un pic apoi aşa fedanzat şi cu chef de ceartă, l-au adus iară şi l-au urcat forţat în dubă. Toată lumea a văzut că "era recalcitrant şi că s-a opus organelor de ordine." 
 
          Ce au făcut colegii  noştri SCMD-işti, foşti colegi de serviciu cu  “inculpatul” ? Ca nişte bravi camarazi  au anunţat că nu e de-al lor, că nu e membru SCMD, -dar era militar- s-au desolidarizat de acţiunea lui “razboinica”  şi au început să strige  “jos trădătorii” . Deci colegul, cel care a fost probabil chemat de alţi colegi, membri ai SCMD să demonstreze alături de ei, a fost imediat respins  şi blamat pentru că “poate împins fie de alţii, fie de nevoi- a păşit un pas peste cordonul jandarmilor. Asta în vreme ce pe 25 Octombrie, aceiaşi SCMD-işti aplaudau incendierea unei poze şi a unei caschete. De ce ? Pentru ca atunci toată lumea a aplaudat gestul iar acuma toată lumea (civilă)  îl blama. Iată unde duce spiritul de turmă . Atunci jandarmii au stat pasivi, petru că reacţia societăţii civile era  favorabilă acelor tipuri de manifestări şi pentru că era prea riscant să intervină. Acuma, s-a schimbat calimera, s-a schimbat şi conducerea jandarmilor şi probabil şi ordinele. Si culmea culmilor, unii “ colegi “ ai impricinatului il mai si loveau cand era trecut deja in mainile jandarmilor, pe la spate, miseleste, razbunandu-si poate zilele cat le-o fi fost comandant. Doar sacalii se mananca intre ei. Nici lupii si nici un alt animal salbatic nu musca dintr-un semen , decat daca este o bataie pentru suprematie intre ei .
 
           Şi s-a mai schimbat ceva . După aproape o săptămâna de “propaganda” intensa , cu ieşiri mai mult sau mai puţin inspirate ale reprezentanţilor nostri, cu nişte moderatori care ne-au dus unde au vrut ei şi cu emisiuni  “de final” în care apărea doamna Pora, şi alţii ca ea, reacţiile  societăţii civile s-a schimbat. Urmăriţi reacţiile din presă şi veţi vedea că şi mierea poate produce greaţă când este mâncată prea mult. 
 
   Trei lecţii se trag de aici . 
   1. Ce a fost bine ieri, nu este bine azi .
   2. Cine îţi e prieten acuma  îţi poate fi duşman mâine .
   3. Cu jandarmii nu ştii niciodată cum să te porţi pentru că nu ştii ce ordine au primit şi dacă le execută sau nu .

       Şi mai e un aspect inexplicabil pentru mine. Să fim chiar atât de răi încât să nu ne uităm la cei care au aceeaşi haină că şi noi ? Este a două oară când văd cum nişte militari lovesc sau lasă un alt militar să fie lovit. Prima oară a fost acum 3 seri când 20 de militari în rezervă au fost chemaţi şi asmuţiţi să lovească în Oprea. Că nu a făcut cinste armatei, sunt de acord. Ca a îngropat armata,   a vândut-o en gros si  en   en detaille  nu contest, ca   şi-a trădat colegii , politicieni , militari,  de acord, dar  să dai în   el şi să   scoţi la suprafaţa  gunoaie de acum 30 de ani,  sa  spui   unei ţări că   nu îl consideri militar după ce ai lucrat cu el mi se pare sub demnitataea unui alt general sub demnitatea unui alt militar. Iar acuma, am văzut cum nişte militari, veniţi  demonstreze împotriva unor măsuri aberante, se uită   la un coleg de- lor căzut  lovit de jandarmi,  ba, mai şi dau în el,  îl reneagă, deşi  venise  să manifeste  alături de ei pentru aceleaşi  drepturi, poate chemat de EI. Mi se pare inimaginabil Unde am ajuns, în ce fiinţe ne-am tranformat, realizăm ce dramă trăim, ne recunoaştem? 
 
      PS.   Mai e ceva ce nu inteleg. Aseara  domnul Dogaru Mircea a anunţat la tv ca  pe 24 Ianuarie    in  fiecare oraş, delegaţii ale militarilor  vor inmana nişte liste prefectilor. Nimic mai mult, nici vorba de demonstratii.  
 
  Astăzi la tv am auzit ca   vor fi demonstraţii la care vor participa miltarii    rezervişti dar si  cei activi ????? Aşa ceva nu am auzit la domnul Dogaru  si   mă întreb de unde a venit informaţia, cine a lansat-o, cu ce scop  de ce nu este negata  de SCMD ? Cine ne dezinformează şi cu ce scop ?
     
  PS2. După întâmplarea de astăzi, de la Constanta, sunt   tare curios cati  simpatizanţi vor mai  veni alături de sindicalişti ?  
                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating