marți, 4 ianuarie 2011

SE POARTA URATUL PE STRADA ANUL ASTA



                                            NE-A URAT SAU NU PRESEDINTELE DE ANUL NOU ?

           La americani presedintele, prezinta periodic date privind “starea natiunii“  iar la sfarsit de an, ca in mai toate tarile  lumii, presedintele tarii se adreseaza muritorilor de rand incercand sa faca un scurt bilant si sa le dea sperante pentru anul ce vine. Asa s-a intamplat peste tot, mai putin la noi . Si mi se pare ca si nici in Republica Bimbidusha presedintele nu a prezentat mesajul de Anul Nou catre natiune.Nu stiti unde e Republica Bimbidusha ? Nici Basescu nu stie unde e si totusi e presedintele Romaniei, asa ca nu mai cautati cu Google Earth ca  oricum nu conteaza.

             Unii oameni, nostalgici sau romantici, au stat in noaptea de revelion cu ochii lipiti de TVR1 desi poate  era mai bines a stea “in puii mei, “ pentru a vedea Mesajul Domnului Presedinte si sa spere ca mai da 5 lei la salarii in anul care vine. Asa stiau si cei care alcatuisera programul  si se intrebau in carul cui il vor vedea pe presedinte ? Si uite ca s-au tapit, Domnul Presedinte s-a cam saturat sa  ni se arate de cate ori si cum vrem noi si se arata  cum, cand si unde vor muschii dumnealui. Care ai nelamuriri?  Ce vreti ? Cum de ce nu a vrut ? Pai uite asa , ca  nu l-a invitat nici un primar sa vina pe scena sa ni se adreseze.
  
               Domnule, oamenii astia  le au cu invitatiile. Bine Domnule Oprescu, pai e frumos domnule ? Nu ai tiparit o invitatie  pentru scena din piata Universitatii si pentru domnul Presedinte ? Ca tocmai voia sa vina in slalom  din Predeal pana  la poalele Pietii  Universitatii cu o oprire in plug, ca tot urau unii cu plugusorul prin  zona, dar nu a putut sa-si etaleze talentele  in cristiane pentru ca nu a fost invitat. Vreau nu vreau, imi amintesc de presedintele SCMD care nu a vrut sa participe la niste demostratii nationale alaturi de alte sindicate pentru ca nu a fost invitat. Stimati si dragi presedinti  dinti , tin sa va anunt, care nu stiati, ca la greve   zile onomastice si mesaje de anul nou NU SE INVITA se participa pe baza de voluntariat, fiecare cu ce are. Te anunti, te  treci pe lista si gata.


            Dar admitand ca nu a vrut sa ii vada dintii domnului Oprescu si nici sa pateasca precum saracul Huidu, si sa opreasca cu frana de copac,(aici  nu pot sa nu evidentiez faptul  ca daca domnul Basescu era in locul lui Huidu, nu i s-ar fi intamplat nimic.Pai ce s-ar fi uitat el ca loveste un amarat de copil ? Nuuuuuuuuuuuuuu, domnul presedinte nu se fereste, da in ei, peste ei, pe unde apuca si pe scena, si  pe partie, unde cat de cat, s-ar fi putut spune ca copilul l-a lovit pe domnul presedinte) inchidem paranteza, ar mai veni intrebarea de ce nu s-a adresat domnia sa multimii de undeva din Predeal ?De la vila preztilentiala, sau o sala amenajata corespunzator. Pai suntem in vremuri de Criza si nu a vrut sa mai cheltuiasca 10 lei cu o fata de masa portocalie pe care sa o puna ca fundal in spatele domniei sale. Ar fi avut, e adevarat niste steaguri pe acolo, dar din pacate nu erau ca cele de la Alba Iulia(Domnule Alba iulia a devenit simbolul presedintilor de la un timp, toti se uita spre Statuia lui Mihai) deci necorespunzatoare si nu ar fi vrut sa dea romanilor aceeasi imagine pe care o vad de zeci de ani, cu un presedinte si un steag. Oare  domnului Basescu
nu-i  mai place steagul nostru ? Dar sub steagul Ungariei la Miercurea Ciuc cum s-o fi simtit ?.   Dansul e mai nonconformist.Ar fi fost mai bine venita frunza carpatilor dar nu a vrut cocosul de munte.

Deci mai bine fara nimic, fara steag , fara frunza fara  mesaj, ca  si asa ce ne mintea atunci, ne minte de ani de zile si ne poate minti si maine, ce rost mai are  sa ne minta cand vrem noi ?  Si acuma toti se intreaba de ce nu ne-a mintit, pardon, urat domnul Basescu de Anul Nou? Ei bine, va inselati stimati concetateni, domnul Basescu ne-a urat, chiar foarte mult si ne uraste  de cand se stie dansul. Noi nu am sesizat si ar trebui  sa ne fie rusine. Cat de mult ne-a urat domnul Presedinte se poate vedea si din gestul sau de a nu se deranja sa apara in fata natiunii. Dansul a crezut ca este ca la table, la bodega din colt, “ bai baieti, nu vin ca nu am chef, zau asa, jucati voi singuri !” Multi si-au dorit un presedinte “popular” care sa le zica asa pe sleau, marinareste  si sa injure birjareste, “ tu-le muma lor de tigani“  sa se adreseze reporterilor  cu “ ce faci pasarica ?” si sa rada cand e intrebat ceva serios. Ei bine, il au.

              Dar ca sa nu zicem noi ca a uitat complet de noi, domnul presedinte Basescu, s-a intalnit cu niste reporteri pe pista de zbor, pardon, partia de schi Clabucet sosire si acolo ne-a certat ca nu am fost cuminti si ne-a promis ca in noul an concedierile vor continua, statul n-are ce oferi contribuabililor, cei ce au asteptat pomana de la stat au ramas cu masa goala. Acesta a fost mesajul si cine nu a inteles cum l-a urat presedintele de anul nou, sa iasa in strada si sa spuna . Asa a facut  dansul si anul trecut , a iesit in strada , pe trotuar , a spus la multi ani si gata .  Asa sa facem si noi, sa iesim in strada si sa-l uram  cum ne-a urat si dansul. Se poarta uratul pe strada anul asta. E trendi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating