joi, 19 mai 2011

De ce nu mă tem eu  de Sfârșitul Lumii
ca prin unele zone din țară și în special în SUA, lumea a intrat în fibrilație, au apărut profeți și profeții care spun că sfârșitul lumii nu mai e în 2012, cum spunea calendarul Mayaș, ci ar începe în 21.05.2011 si ar dura câteva luni, cam până prin Octombrie 2011.
Și imediat ideea a găsit adepți s-au găsit destui care să se înspăimânte suficient încât să dorească să  își pună capăt zilelor. Asta nu înțeleg. Îmi scapă această logică. Dacă ești așa sigur că mori, de ce nu aștepți măcar din curiozitate, să vezi ce se întâmplă? Care e logica? Nu am să înțeleg aceste decizii. Sunt gata să îi înțeleg pe cei care își cheltuiesc ultimele resurse pe distracții, sau sisteme de securitate, sau alimente, sau adăposturi antinucleare sau mai știu eu ce forme de protecție într-un gest disperat de a supraviețui fie și măcar 5 minute celorlalți.

De  fapt zvonul are o singură sursă, Harold Camping(http://en.wikipedia.org/wiki/Harold_Camping), un pastor american care are ceva firme si prin țara noastră și cine mai știe pe unde și care își permite să cheltuiască bani pe panouri publicitare pentru a-și propaga previziunile. De fapt nu e la prima tentativă, a mai avut o prezicere prin 1994, dar nu a căzut la pace cu divinitatea. Ce spun ai lui despre el, puteți vedea aici (http://www.jesus-is-savior.com/Wolves/harold_camping.htm)
Astfel de profeți au existat și vor exista, se poate câștiga un ban cinstit si de pe urma credulilor. Este însă ciudat cât de mare e Grădina Domnului. Unii încercând să fie mai catolici decât Papa, plusează la teoria Fundamentalistului Creștin și aduc alte ”argumente”. Se aduc în discuție păsările moarte prin SUA acum câteva luni, ca semne prevestitoare sau unele evenimente mai noi aparent fără explicație care au avut loc, printre care schimbarea culorii râului Victoria din Canada, în verde pentru câteva ore. E adevărat, pus în fața unor astfel de evenimente ieșite din comun  îți vine mult mai ușor să crezi că e un semn divin decât să găsești explicații logice sau științifice. Și astfel, asistăm la o întoarcere cu fața către divinitate a tot mai mulți oameni. Numai că întoarcerea către Dumnezeu nu se face pe drumul normal, al credinței ci pe cel fals, al disperării și ignoranței. Subiectul acesta ar merita atâta atenție, pentru că este atât de interesant și de complex încât mă tem că ne apucă sfârșitul lumii și nu îl epuizăm.

Curios să văd care e situația râului verde , am intrat pe site-uri Nord Americane  și am aflat că într-adevăr fenomenul a avut loc,( http://news.nationalpost.com/2010/12/31/green-chemical-in-b-c-river-not-toxic-study-confirms/) dar în urma analizei apei a rezultat că motivul colorării apei o constituie o substanță, fluoresceină (FLUORESCEÍNĂ s. f. materie colorantă galbenă, care la fluorescenţă devine verde, extrasă din rezorcină, folosită în hidrografie şi în farmacie. (< fr. Fluores céine). Și uite așa a dispărut misterul. Acuma este la fel de adevărat că în articolul cu pricina nu se spune cum a ajuns substanța respectivă în râu sau fântână, nici ce cantitate era necesară pentru a colora timp de atâtea ore râul, și nici daca rezorcina  se poate găsi în stare naturală .Am încercat să mă documentez și să aflu de la Gogu ceva despre rezorcină și am aflat doar că are doi izomeri, Pirocatechina și Hidrochinona. Cum deja mă apropiam de domeniul academicienei de renume mondial, cu  formule complicate gen codoi, am renunțat și m-am oprit la termenii aceștia. Deci până la further investigation să ne mulțumim cu ce avem. Cine dorește să exploreze partea mistică e liber să o facă, mie mi-a trecut.
După aceste cercetări sumare m-am liniștit și recomand același lucru tuturor, din următoarele calcule simple:
1.      Celor  care doresc să se pocăiască în ultimele luni, zile, ore,momente, le amintesc că dacă vecinii sau cunoștințele le pot păcăli că s-au făcut băieți de treabă, pe Doamne Doamne  nu au cum așa că să se lase de sporturi extreme. Și așa până la Doamne Doamne îi papă sfințișorii.
2.      Celor care se sperie că e sfârșitul Lumii, și vor muri, le amintesc că dacă e sfârșitul lumii, înseamnă că e sfârșitul lumii, nu al străzii, sau al orașului sau al națiunii, așa că oriunde s-ar ascunde, tot acolo ajung. Să stea frumos la rând, fără panică, fără țipete, fără îmbrânceli, e loc pentru toți.
3.      Celor care cred că vor fi câțiva aleși care vor scăpa și vor repopula Pământul, ca la Potop, le amintesc cu supușenie ca selecția se face sus de tot și nu ii va întreba nimeni, așa că să nu-și facă iluzii că prin mită vor lua locul altora. Cel născut fără de păcat, nu va păcătui mânjindu-se cu câțiva arginți.
4.      Celor care cred că  e mai bine să trăiască decât să moară, le readuc aminte că dacă despre ce va fi după moarte s-a mai scris câte ceva prin anumite cărți mai mult sau mai puțin sfinte, sau unii mai norocoși care s-au uitat după colț chiar au relatat anumite secvențe, dar  despre ce va fi pe pământ după sfârșitul lumii, nu se știe nici o iotă și nu ar fi deloc exclus să fie chiar mai nasol decât in viața de dincolo. Sunt ei oare dispuși să  intre in beznă totală și să se înhame la o muncă silnică pe viață, reconstruind nu un oraș, nu o țară, ci o întreagă omenire, si civilizație? Sunt ei gata să stea precum cârtițele , sub pământ, fără soare, fără televiziune, fără internet, fără prieteni, fără sex, fără distracție? Sincer mă îndoiesc. Și apoi asta e treabă de japonez,de neamț, nu de român. Ce o să facă săracul, ca nu va fi nimic de furat, nimic de păcălit, lume puțină, Doamne Doamne va fi cu ochii pe ei, pe toți cei rămași, să nu greșească proiectul și vai de cine trage chiulul sau cade in păcat. Așa că nu vă înghesuiți la selecție că nu știți unde vă duce și ce vă pune să faceți.
În concluzie stimați concetățeni, colegi întru păcate, hai să așteptăm ii.
 Uite  de asta nu îmi e mie teamă de sfârșitul lumii.
decizia Domnului, atunci când se va milostivi să ne-o aducă la cunoștință, cu demnitate, calm si bun simț. Măcar acum, la sfârșit (dacă e să fie ) să arătăm puțină decență, și să ieșim din cursă cu capul sus. Dacă americanii, pastori sau păstori vor să se prostească, să ii lăsăm să se facă de râs singuri. Noi ne-am făcut destul luându-ne după ei sau alții.

 Așa că de asta nu îmi e mie teamă de sfârșitul lumii.

4 comentarii:

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating