miercuri, 7 martie 2012

THE MOST WANTED PERSON ÎN ROMÂNIA



Jandarmeria română nu se dezminte. Şi nici nu îşi trădează şeful şi nici tradiţiile. Pentru cei care nu ştiu, sau au uitat, jandarmeria moşteneşte cazărmile, personalul, metodele, mijloacele, procedurile şi sarcinile fostei securităţi. Cosmetizată, pieptănată, înfrumuseţată cu unele activităţi în sprijinul populaţiei  la vremuri de restrişte, preluând şi sarcini de imagine, jandarmeria a reuşit să facă lumea să uite de unde se trage. Este ciudat şi ceea ce se întâmplă cu jandarmeria dar şi reacţia societăţii  pe termen scurt şi foarte scurt.  Anul acesta am reuşit ca în termen foarte scurt să vedem cameleonismul acestei instituţii, trecerea de la brutalităţile inumane din Piaţa Universităţii ale unor ninja acoperiţi din cap până în picioare cu feţele acoperite ca să nu ii mai recunoască nici mamele  pe care le puteau bumbăci astfel fără probleme, căci în materie de conştiinţă nu se poate spune nimic, la băieţii inimoşi nu numai cu feţele dar şi cu piepturile neacoperite în faţa viscolului, a zăpezilor şi urgiei naturii, pentru salvarea unor oameni blocaţi în zăpadă. Lovitura de imagine a fost bine gândită, Jandarmeria a arătat lumii că jandarmii au faţă şi au ţinut  să ne lase să credem că aceea este faţa lor adevărată. Ceea ce uită domnii de la Jandarmerie este exact ce spunea cândva iubitul lor şef şi anume că iarna nu e ca vara. Din această perspectivă, dacă ei uită, noi nu putem uita că zăpada cade de două ori pe an iar manifestaţiile anti-Băsescu  au loc tot timpul anului, deci principala activitate a jandarmeriei este cotonogirea populaţiei care îl supără pe marinar. Pentru acest scop, jandarmeria a fost dotată cu toate mijloacele moderne, atât de înzestrare cât şi de intervenţie, muniţie de război, jandarmii sunt cu salariile, primele, sporurile la zi, dar pentru deszăpeziri jandarmeria nu a fost dotată decât cu nişte amărâte de lopeţi luate de la firma vreunui membru PDL probabil la 70 milioane  bucata, ca maşinile poliţiei.
Cât de repede uită românul şi ce repede se entuziasmează. Noroc că tot ei jandarmii, nu uită să ne amintească rolul lor adevărat şi de bază în cadrul societăţii, comiţând abuzuri după abuzuri. Aşa am aflat că THE MOST WANTED PERSON IN Romania is .. prinţesa Briana Caradja. Nici Râmaru nu a fost arestat de trei ori într-o zi, celebrul Terente nu a fost arestat niciodată, iar criminalii din ziua de azi, cum ar fi Omar Hayssam, zburdă încă liberi prin ţări mai calde, unde lopata jandarmilor nu ajunge . Să urmăreşti cu atâta încăpăţânare o persoană şi să o reţii de trei ori într-o zi reprezintă nu numai un record absurd ci şi o demonstraţie indubitabilă a abuzurilor fără limite  pe care le comit la ordin,  lingăii  cu petliţe albastre ascunse mai nou sub carapace  de ţestoasă Ninja. Nu pot crede nici în cele mai negre vise că această persoană a devenit atât de periculoasă pentru regim şi reprezintă inamicul public NR. 1. Este în mod clar vorba de un abuz, de o încercare de intimidare, un mesaj clar transmis prinţesei Caradja dar şi populaţiei “ nimeni nu este iertat  dacă se manifestă împotriva regelui Băsescu, nici dacă este prinţ!“
Am văzut-o pe”criminală” la tv, mirată, neştiind cu ce a greşit de a fost ridicată de trei ori de teştoase.
Răspunsul este simplu.
 Prima oară a fost ridicată fie din greşeală, fie pentru ca a tulburat ordinea publică. Sunt convins că unul din jandarmi, a fost “ tulburat “ de vederea prinţesei printre demonstranţi, s-a confesat şefului iar acesta după “câteva momente” a  dat ordin să se aplice legea pentru cazurile de tulburare a ordinii publice. Aşa se explică şi somaţia cu momentele ale jandarmului. Reprezenta jandarmul ordinea publică? O reprezenta . A fost tulburat? Afost! Atunci totul era clar.
A doua oară când a fost arestată nici nu mai suportă discuţii, jandarmeria avea în faţă un caz clasic de recidivă, domnişoara Caradja s-a aflat în aceeaşi situaţie cu cea de mai înainte, adică se afla pe stradă şi era clar recidivistă.
A treia reţinere era nu numai normală ci chiar necesară, ba mai mult, intra deja în obligaţia jandarmilor. După ce ai fost arestat de două ori de poliţie, toată lumea ştie că ţi se întocmeşte dosar. Poza cu semnalmentele "recidivistei" Caradja era deja multiplicată şi pusă la dispoziţia organelor  care nu au făcut altceva decât să aresteze un urmărit general cu dosar la poliţie. Clar ca bună ziua.
Deci nedumeririle „criminalei” Caradja sunt inutile. A devenit persoana cu dosar şi de acum orice mişcare îi va fi monitorizată, telefoanele ascultate, reşedinţa supravegheată, contactele urmărite, pentru că a devenit persoană antisocială, iar la trei reţineri într-o zi pentru aceeaşi faptă, orice judecător de bun simţ nu poate decât să admită luarea tuturor măsurilor pe care le cere jandarmeria, fiind clar că avem de a face cu un recidivist periculos, pentru care măsurile obişnuite nu sunt eficiente.
Recomand tuturor oamenilor de bine să evite asocierea fie şi întâmplătoare cu această persoană deosebit de periculoasă, dacă o văd pe stradă, să treacă rapid pe partea opusă a străzii, cu riscul de a provoca un accident de circulaţie, şi să dea urgent telefon la 112, anunţând ora şi locul  unde a fost zărită  persoana. Cei care nu vor acţiona în acest mod vor fi catalogaţi drept complici şi li se vor întocmi dosare de urmărire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating