joi, 22 martie 2012

RÂDE CIOB DE OALĂ SPARTĂ

Noul cap de afiş al tuturor cotidienelor şi emisiunilor de ştiri şi talk-showrilor nu mai este Băsescu cu ale sale umiliri şi păreri de rău ci junele Mihai Boldea, parlamentarul mafiot, sau noul om invizibil. Nu pun în  discuţie nici multitudinea de învinuiri ce i se aduc sau i se vor aduce în instanţa media”, nici temeinicia acestora, deşi nu m-ar mira să aud că a făcut şi trafic de droguri,  fiinţe umane, (nu armament, acolo nu are nimeni voie să mişte fără ştirea fratelui Băsescu, şi cine face cu ştirea lui, este scutit de orice probleme  cât este cumătrul  Traian  la Cotroceni )  sau că a sechestrat, torturat sau schilodit pe cineva şi nici activitatea sa de parlamentar sau avocat. Să fiu sincer personal nu mă mir de ceea ce scrie acum presa şi spun colegii despre el, pentru că meseriile de avocat şi politician pe lângă faptul că te pun în contact cu activităţile infracţionale sunt înrudite. Ca parlamentar faci legea lăsând portiţe de interpretare,  ca avocat o aplici şi o invoci, ca mafiot o încalci  ieşind  pe portiţele desenate de parlamentar şi deschise de avocat.  Nu se putea o simbioză mai reuşită între avocat, parlamentar şi mafiot. De trei ori infractor, ar spune un hâtru.
Dar după cum spuneam nu asta este interesant pentru mine, este ceva normal” în peisajul românesc. Citesc prin presă că noul Voicu fusese deputat PDL apoi s-a transferat cu afaceri cu tot, cu conturi cu tot , cu trupă cu tot la UNPR. De la Solomon încoace, nici asta nu mai miră pe nimeni, se pare că UNPR face colecţie de mafioţi şi posesori de dosare penale sau iubitori DELACO .  Cea mai bună glumă ar fi să spună cineva că a plecat din PDL şi s-a înscris în UNPR din motive doctrinare. Nici bancurile cu Radio Erevan nu ar suporta o aşa gogomănie. Spre exemplificare să luăm câteva din cele mai recente transferuri:
Domnul Vasile Crişan,membru marcant al PDL Alba Iulia a plecat în Decembrie 2011 la UNPR. Credeţi că din convingeri politice ? Ei aşi! Domnul era şef ROMARM şi auzise că funcţia va trece în organigrama UNPR aşa că a schimbat partidul, ca să nu fie nevoit să schimbe caşcavalul.
Domnul Mircea Budău fost membru PDL Bihor, trece în Noiembrie 2011 la UNPR. Bineînţeles aceleaşi motive ideologice l-au transferat. Dânsul era Şeful Direcţiei Sanitare Veterinare  şi pentru Siguranţa Alimentelor şi fusese scos la pensie de conducerea PDL, care avea alt protejat. Supărat, omul a plecat la UNPR care îi promite o candidatură pe listele sale.
Domnul Mihai Luca urmează acelaşi traseu, PDL – UNPR şi dânsul mare şef pe la Oficiul Cadastru şi Publicitate Imobiliară plecat din curtea PDL din motive de “izolare” sau mai pe româneşte cădere în dizgraţie.
Aşa că de ce m-ar mira că Boldea a trecut din PDL în UNPR. Care cum se ceartă cu şefii din PDL sau nu mai vrea să cotizeze sumele pe care le cere tătucul, fuga fuga la UNPR că acolo se cere mai puţin , se promit funcţii şi candidaturi şi graţie colaborării dintre partide, se scapă şi de urmăriri penale. Spre ghinionul domnului Boldea, noul şef de partid nu a mai apucat să intervină ca în cazul Solomon pentru că bomba a explodat.
Dar mai e un aspect,  care pe mine mă face să nu mai urmăresc emisiunile indiferent de televiziune.
Cum apare câte un subiect de genul acesta, cum sunt invitaţi parlamentari să îşi dea cu presupusu despre caz. Ei bine, cine credeţi că era chemat să discute cazul lui Boldea la una din televiziuni ? Nimeni altcineva  decât domnul Gelu Vişan, deputat PDL de Dolj, cunoscut şi el cu dosar penal, condamnat pentru un viol  “produs” în 1993 pe când era pedagog la Liceul Traian Vuia din Craiova liceu la care până în 1989 activase ca profesor şi protectorul său care l-a tras de păr până a ajuns deputat, domnul Berceanu. Deşi domnul Vişan nu recunoaşte faptele, există procesul verbal al Consiliului de administraţie al Liceului Traian Vuia încheiat în data de 04.05.1993 când s-au discutat faptele pedagogului Vişan.



 Că a fost sau nu condamnat sau că a fost graţiat aşa cum rezultă din decretul prezidenţial semnat de domnul Constantinescu, dacă numele apărut pe acea listă nu e cumva o coincidenţă nefericită, este prea puţin important, importante sunt faptele. Oricum şi dânsul face parte din cei ce se înscriu în partid ca să îşi acopere şi închidă dosarele,  pentru că a intrat în PDL în 94, după incidentul de la liceu când s-a retras şi din învăţământ. Aşa a ajuns uşor uşor ca din agresor să ajungă şef tineret PDL ba ca o culme a ironiei în  1996-1998 ajunge  preşedinte Comisia naţională de disciplină a Org. de tineret a PD. Domnule, în ce ţară trăim ?Dacă un pedagog care agresează o elevă de liceu ajunge şef de partid la tineret sau şef comisie de disciplină de ce ne mai mirăm că un avocat,  tot deputat dă o mână de ajutor unor infractori sau se pune în fruntea lor pentru escrocarea unor cetăţeni ?
Ei bine, acest individ  vine pe post să ne ţină lecţii de etică şi morală şi să înfiereze cu mânie proletară faptele camaradului Boldea. Cum să nu spargi televizorul ? Iar moderatorii aceştia, din cei 460 de parlamentari nu au găsit pe altul să îl cheme decât pe agresorul Vişan ? Ce dracu domnule, în tot parlamentul nu avem nici un parlamentar curat din punct de vedere moral care să poată privi direct în teleobiectiv când vorbeşte despre morală şi etică, de ne sunt aduşi toţi penalii care privesc pe lângă noi când ne vorbesc ? Eu mă întreb moderatorii ăştia sunt chiar atât de lipsiti de orientare sau atât de dezinformaţi încât nu ştiu pe cine invită sau efectiv nu îi interesează şi cheamă aşa pe cine le vine la mână sau pe cei care ştiu ei că sunt dispuşi să se vadă pe sticlă ? Ba mai are tupeu domnul Vişan să vorbească şi despre cearta lui Boldea şi tutorele său Toader, dar nu spune nemic despre cearta dintre Vişan şi tutorele său Berceanu. Pe când îl vedem şi pe Vişan la UNPR ? Sau, când e invitat la emisiuni domnul Vişan, de ce nu îl întreabă nimeni despre faptele domiei sale ? Aşteptăm să fie ridicat de DIICOT şi abia apoi îi chemăm pe alţii să vină şi să vorbească despre Vişan ? Nu sunt de vină numai ei, Vişanii şi Boldii că fac ce fac, sunt de vină şi şefii de partide care primesc şi aşează pe listele elctorale pe locuri eligibile toţi “cotizanţii“, în funcţie nu de valoarea lor ca persoană ci de valoarea aportului financiar la Campania electorală. Eu aş propune ca toţi parlamentarii aflaţi în această situaţie să fie eliminaţi fără posibilitatea ca partidul să mai nominalizeze alt candidat pentru alegerile parţiale, amendând astfel partidul pentru selecţia făcută,  prin pierderea locului în parlament. Şi mai sunt de vină şi televiziunile care invită la talk- showri tot felul de indivizi fără ţinută morală pe care îi văd pe post foştii colegi de serviciu sau foştii elevi, şi spun,”ia  uite domnule, ăla nu e pedagogu Vişan, ăla care a ieşit din învăţământ  pe uşa din dos ? Ia uite ce bine i-a prins violul ăla,  a ajuns deputat, e mare la partid, s-a procopsit. Dacă nu o viola pe tipa aia era şi acuma un amărât de pedagog de liceu.“
Se apropie alegerile, ţara e plină de Vişani, Voicu,Boldea, stau şi mă întreb ce partid va reuşi să pună mai mulţi pe liste, că sunt sigur că va fi bătaie pe ei. Cu astfel de oameni în partid eşti sigur că vor fi votate legi bune în parlament şi nu va mai adormi nici unul la stop. Penalii sunt cei mai disciplinaţi, nu îşi permit să mişte în front, pentru că îi aşteaptă dosarul. Aud că PDL , domnul Toader, pregăteşte o lege care să absolve de orice vină sau orice faptă comisă de parlamentari în exerciţiul funcţiunii  pe perioada cât sunt parlamentari. Adică dacă se deplasează în interes de serviciu de acasă  la firma soţiei şi dau cu maşina peste un grup de copii care traversează strada pe trecere de pietoni, domnul parlamentar este absolvit de vină şi nu poate fi condamnat. Sau dacă un parlamentar primeşte bani de la cineva pentru a obţine o informaţie confidenţială privind un contract sau o aafecere cu statul în domeniu în care  lucrează parlamentarul, să nu poată fi judecat pentru că era în exerciţiul funcţiunii. Ei bine, cum să te cheme Vişan sau Boldea şi să nu votezi aşa o lege ? Păi aşa poţi viola la liber tot ce intră în parlament fără probleme nu, că doar este în timpul serviciului !?!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating