sâmbătă, 31 martie 2012

Curăţirea clasei politice

Curăţirea clasei politice
Foarte multa lume e nemulţumită de actuala clasa politică. Cei mai mulţi de actuala guvernare  dar foarte mulţi şi de ceilalţi politicieni din toate partidele. Absenteismul la vot din ultimii 15 ani o spune. Ce se întâmpla acum cu trecerile de la PDL la USL, este o trădare  şi din partea celor care pleacă şi a celor care îi primesc. Este posibil ca oamenii, cei care erau decişi să iasă la vot să schimbe ceva, să se reîntoarcă acum la prima variantă pentru că votând cu USL ar  vota tot foştii PDL-işti şi nu numai pe oricare, ci pe cei mai lipsiţi de scrupule, pe cei care vor puterea cu orice preţ chiar şi al trădării. USL face o mare greşeală primind aceşti oameni şi mai ales punându-i ca recompensă pentru trădarea lor, pe liste pe locuri eligibile. Nu este vorba aici  doar de trădarea foştilor lor candidaţi ci de trădarea dorinţei cetăţenilor, care nu mai vor să audă de PDL işti. De aceea cred că ce face USL- ul acum este trădare dar şi sinucidere politică, iar dacă cei care vin la ei vin cumva la ordin, infiltraţi ca să creeze această stare de lucruri, e şi mai grav. Ar fi mai mult decât diabolic acest plan şi trebuie să recunosc ca Băsescu e în stare să coacă aşa ceva. În acest fel alegătorii vor pleca de lângă USL şi vor sta în casă, sau vor vota alte partide, precum PPDD PER, PNŢ, orice , numai USL nu. Este exact ce vrea Băsescu. Pierde 4-5 parlamentari, (pe hârtie) şi 50 de primari, dar ii recuperează după alegeri şi scoate din electoratul USL. Diabolic plan.
Ce trebuie făcut pentru a dejuca acest plan ? În primul rând ar trebui ca USL să nu îi primească în partide pe cei plecaţi de la PDL. Dar dacă totuşi din spirit de „colegialitate” îi primeşte, să nu îi pună pe listele lor, să îi lase să o ia de jos, de la simplu membru şi să se ridice în timp, dacă au valoare. Aşa ar da dovadă de respect faţă de proprii membri dar  şi faţă de alegători. Ceva îmi spune însă că nu vor face aşa. Am văzut faţa lui Ponta după ce s-a întors Piedone (împins de văcuţa Milka) în PC şi după  zâmbetul de satisfacţie mi-am dat seama că nu se poate face nimic în direcţia asta. Liderii de partid nu visează altceva decât voturi, indiferent cum, indiferent cu cine. Ca să nu mai vorbesc de tupeul lui Piedone care întrebat cum rămâne cu dragostea faţă de UNPR, a spus pe un ton dur jignitor, că simpatizează pe cine vrea. Cu alte cuvinte, face ce vrea şi nu dă nimănui socoteală. Dacă adăugăm aici şi declaraţia lui Frunzăverde care spunea că a intrat în PNL dar nu se ştie cît, avem imaginea greşelii pe care o face USL punând pe listele sale tradători de partid. Cine trădează odată va trăda şi a doua oară. Despre imagine nu mai vorbesc. Nu interesează pe nimeni. Doar voturile îi interesează.
 Ar mai fi o variantă. ALEGĂTORII să taxeze partidele şi traseismul politic. Cum ? Simplu. Să nu voteze NICI UN CANDIDAT CARE A TRECUT PE LA DOUĂ PARTIDE INDIFERENT PE LISTELE CUI CANDIDEAZĂ. Acolo unde pe listele USL este un candidat venit din alt partid, să voteze un alt candidat, independent sau de la un partid altul decât PDL sau UNPR sau partidele anexe, gen PPDL, PNG, PNŢCD. Şi  să nu voteze nici un candidat al PDL şi UNPRsau al partidelor satelit, mai mult sau maia puţin mascate, gen PPDD sau PNŢ. În felul acesta scoatem PDL-ul şi UNPR-ul din viaţa politică, dar şi traseiştii şi arătăm celor rămaşi ce îi aşteaptă dacă vor continua cu lipsa de respect faţă de alegători. Şi aşa vom proceda şi la alegerile următoare cu cei care vor crede ca ajunşi acolo sus fac ce îi taie mintea şi vor fi la putere toată viaţa.  Stă în puterea noastră. Este cert şi clar că nu putem schimba toată clasa politică dintr-o dată, că nu putem înfiinţa acum alte partide şi nici vota pe oricine, fără discernământ. Dar putem scoate ACUM din viaţa politică traseiştii şi partidele de trădători. Are cineva o idee mai bună ?


6 comentarii:

  1. de ce nu s-a solicitat asta cind oprea lua rind pe rind mormoloci in jurul lui basescu

    RăspundețiȘtergere
  2. sa apelam la toate posibilitatile sa-i dam jos pe nemernicii astea de acum ,pe urma dupa ce se ocupa locurile cu acesti pdl-sti in puscarii ,cei care vor veni nu vor mai gresi ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect. Avem acum ocazia sa le stricam jocul, cum ne-au stricat ei viata. Anuntati-va pe mail toti prietenii, sa nu voteze nici un candidat, indiferent al cui ar fi, daca a schimbat macar odata partidul.NICI UNUL. Sa ascoatem traseistii profitori din politica

      Ștergere
  3. Simplu. Erau deja alesi. Nu stiam ce vor face. Acuma stim si noi alegem, nu ei.
    De data asta noi facem cartile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cristiana irina anghel2 aprilie 2012 la 09:10

      Credeţi? Pe mine mă doare sufletul. Am pierdut orice speranţă. Poate sunt eu mai "blondă" şi nu înţeleg jocurile politice. Dar să faci tu, Felicia Filip şi Bleonţ, comitet, şi să stângi în câteva zile 31000 de semnături pentru candidatura lui Vâlcov, aşa ceva.... Căte semnături au strâns aceşti domni când armata era făcută praf? Dar când s-au închis spitalele? Nu mai pun problema protestului meu, că deja este o "nesimţire" să am asemenea "pretenţii"...
      Se pare că jocurile sunt deja făcute...
      Mă doare sufletul...
      Promovaţi emisiunea lui Stan de vineri. Poate înţeleg şi alţii ce n se pregăteşte.

      http://inregistrari.antena3.ro/view-30_Mar-2012-Conexiuni_cu_Valentin_Stan-22.html

      Ștergere
    2. Ascultati melodia lui Anda Calugareanu.http://www.youtube.com/watch?v=roAeSV9Xzvs&feature=related

      Ștergere

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating