miercuri, 5 octombrie 2011

Prinţul Charles poate ridica pretenţii la tronul României

Prinţul Charles de... România

      Travel Channel UK  prezintă un clip publicitar despre România, cu accent pe zona Transilvaniei  pe care o numeşte Carpathia.  Trecând peste denumirea Carpathia care vrea să delimiteze zona dintre Carpaţi, care deja poartă o denumire pe care producătorul clipului o ignoră , clipul este reuşit şi cred că ar putea lua locul celui prin care Elena Udrea a promovat imaginea României. Sunt sigur că preţul pe care România l-ar plăti pentru acest clip, ar fi cel putin de 20 de ori sub cel plătit de blonda de la PD, mai ales că în acest clip, apare gratis şi Prinţul Charles al Marii Britanii. Ce altceva şi-ar mai dori cineva decât un prinţ de aşa anvergură pentru promovarea imaginii ţării?
      Surpriza cea mare însă nu stă în promovarea imaginii României  pe Travel Channel UK, nici apariţia Prinţului Charles, nici dragostea sa pentru Transilvania, ci ceea ce spune prinţul în acel clip:
“Genealogia  arată  că sunt descendent al lui Vlad Ţepeş!”
Şocant!!!! Este o afirmaţie, sau declaraţie cu implicaţii extraordinare pentru România (dacă nu este doar o glumă)
Nu  ştiu pe ce se bazează Prinţul Charles când face o asemenea afirmaţie, cred că nu este o simplă declaraţie publicitară, la un asemenea nivel, nu arunci cu vorbele de dragul publicităţii. Rămâne ca eventual Ministerul de Externe să ceară oficial Prinţului Charles să ne informeze cu privire la dovezile şi documentele pe care le deţine privind descendenţa sa din Vlad Ţepeş. De ce ? Pentru că având în vedere sîngele său mai albastru decît al Prinţului Duda, ca şi rădăcinile mult mai adânci in pământul românesc (dacă descendenţa e dovedită), decât chiar ale ex Regelui Mihai, se pare că în cazul în care Românii decid să se întoarcă la Monarhie- aşa cum ar dorii unii – cel mai îndreptăţit  să urce pe tron ar fi .. Prinţul Charles pentru că :
- Nu a abdicat niciodată;
- moşteneşte ce mai cunoscută Casă Regală din lume , dar şi cel mai incoruptibil  şi  des evocat din  domnitorii Ţărilor Româneşti ;
- nu a semnat nici un contract cu comuniştii pentru livrarea la cheie a României;
- nu a colaborat cu securitatea;
- nu are contestatari în ceea ce priveşte originile regale;
- Este prinţ de sânge  nu de conjunctură;
-Este rudă cu Regele Mihai, deci  poate emite pretenţii şi sub acest aspect;
- Mihai nu mai poate candida deoarece a abdicat, domnul Duda nu este prinţ decât prin căsătorie, iar prinţesa Margareta nu poate deveni regină  pentru că nu se respectă  Legea Salică. Chiar dacă Mihai a schimbat regulile Casei Regale, fără  a avea o hotărâre a Parlamentului României  în acest sens (absolut  necesară , pentru ca actul său să fie recunoscut juridic şi în fapt) Legea Salică este încă în vigoare în România.
Deşi pare uşor forţată, această   variantă nu poate fi exclusă în totalitate, pentru că –dacă cele afirmate de Charles în acel clip sunt reale- se poate înscrie cu succes în  lupta pentru tronul României. Este un fapt iar autorităţile române ca şi toţi cei care se gândesc la Monarhie, trebuie să îl aibe în vedere.
  Iată clipul, cu declaraţia lui Charles

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating