sâmbătă, 22 octombrie 2011

Romania- salvarea Europei

În Europa şi nu numai, oamenii, populaţia nemulţumită încearcă să îşi ia soarta în propriile mâini şi să îşi stabilească priorităţile şi căile de urmat. Unii protestează, alţii sparg şi distrug, alţii refuză să plătească taxe, alţii vor să se rupă de o organizaţie care nu le reprezintă interesele şi  necesităţile, alţii pun mâna pe arme. Lumea întreagă este în mişcare, politologii, filozofii, sociologii, economiştii nu mai înţeleg nimic, societatea capitalistă nu mai face faţă situaţiei şi nimeni nu are nimic în schimb, nimeni nu are soluţia, nimeni nu poate spune ce urmează. Unii vorbesc despre Noua Ordine Mondială, care nu este chiar aşa de nouă, alţii spun că totuşi  societatea socialisto-comunistă sau mă rog partea stângă ar reprezenta totuşi mult mai bine interesele celor mulţi sau mă rog ale celor nemulţumiţi. Dacă ai întreba pe fiecare în parte, ar fi oripilaţi numai dacă ai rosti cuvântul comunism, dar dacă le prezinţi un set de măsuri de orientare de stânga fără să le spui că aparţin unui partid de orientare comunistă, ar vota cu plăcere.
În România  oamenii stau liniştiţi. Încep să dau dreptate şi să cred ceea ce spunea Băsescu prin 2009, la noi nu a venit criza. Dacă ar fi venit, dacă ne-ar fi fost rău,dacă am fi fost săraci şi oropsiţi, s-ar fi văzut, oamenii ar fi protestat măcar, când le-au fost băgate pe gât atâtea legi si ordonanţe când li s-a luat până şi laptele praf de la gura sugarilor, când li s-a luat mamelor dreptul de a fi lângă copii măcar doi ani, când le-a fost luat dreptul de a sta acasă lângă soţul, soţia, mama, tatăl, fratele , sora  cu handicap locomotor sau în imposibilitatea de a se ajuta singur în activităţile casnice. Dar nu au făcut-o, nu au protestat, nu au strigat, nu s-au revoltat. Pe ici pe acolo, câte o demonstraţie organizată de nişte şefi de sindicate  care trebuiau să mai bifeze nişte activităţi sau să mai deconteze nişte datorii , demonstraţii la care s-a râs s-a glumit, s-a dansat pinguinul, iar la terminare s-a mâncat un mic, s-a băut o berică şi gata, s-a marcat momentul. Dacă aşa se comportă românul la criză, atunci celelalte guverne trebuie să invidieze al dracului de tare Guvernele Boc si să importe la greu români. Nu ştiu ce mai aşteaptă englezii, islandezii, irlandezii, portughezii, grecii. Stimaţi guvernanţi români , nu mai lăsaţi oamenii să plece din ţară unde vor ei şi pe gratis, pierdeţi o mină de aur, alta mult mai rentabilă decât Roşia Montana.  Oamenii ăştia reprezintă visul oricărui guvern totalitar şi slavă domnului, toţi conducătorii ar vrea să poată face orice cu populaţia, fără să aibă nici cea mai mică problemă.
Cred că o să deschid o societate de comercializat români către ţările cu probleme financiare sau sociale. „Vând, împrumut, închiriez român docil, leneş, lipsit de reacţie, lipsit de simţ civic, lipsit de conştiinţă , de simţul responsabilităţii, lipsit de orientare şi de voinţă. Consum mic, doar pâine şi circ. Silenţios, cooperant, aplaudă la cerere, memorie scurtă.”
Domnul Cozma  şi Miron, cel care a lăsat de mai multe ori şi  mai mulţi români cu capul spart  în piaţa Universităţii decât Ceauşescu, şi-a tras partid şi acum aspiră la fotolii înalte. Nu contează ce, fotoliu să fie Aşa sunt românii. Le e greu să îşi ia soarta în propriile  mâini dar când e vorba de a altora, parcă toţi românii sunt pregătiţi şi făcuţi pentru asta. "Aşa m-a sfătuit un mare patron de presa, sa mă duc şi la europarlamentare ca să am o varianta de rezervă în cazul in care nu reuşesc la Cotroceni". Citat din Luceferi .
Aşa a gândit domnul Cozma, văzând cât de fericiţi şi uituci sunt românii, să se facă europarlamentar ceva, sau măcar preşedinte, şi să mai aibă puţin grijă de soarta românilor, că tot e românul dezorientat şi scârbit de  clasa politică actuală . Bună socoteală Luceafăr Blând , dar cu calul ce-ai avut ?
Acum brusc şi dintr-o dată , domnul Cozma se crede nici mai mult nici mai puţin decât salvatorul naţiei, omul pe care îl aşteptau toţi românii încă de când era aşteptat numai de unele partide,  dar nu vede că situaţia s-a schimbat. Mai sunt câţiva care  cred  că ei sunt noul Messia, SMURD ul  poporului Român, providenţa personificată,  aşa că nu mai vine pe loc viran, concurenţa e mare şi să nu ne fie cu bănat, dar domnii DD, MD,VT, oameni cu state vechi, unii chiar cu derogări de la glumeţi nu pot sta cu mâinile în sân şi să se uite cum vine unul cu studii la mititica să le ia lor caşcavalul.
Apropo de export, oare nu o cumpăra nici un stat, salvatori din ăştia de profesie, că la noi cresc pe toate drumurile.

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating