duminică, 22 iulie 2012

AMR în scădere


Pentru cei care au făcut armata, AMR era  cel mai des folosit termen sau abreviere în timpul stagiului şi se refera la cât A Mai Rămas din armată. Am intrat în ultima săptămână până la referendum şi e cazul şi ţinem evidenţa nu numai a zilelor până la momentul adevărului, ci şi a evenimentelor, pentru că în mod cert vom avea evenimente deosebite, dacă nu decisive din belşug, mai ales din partea lui Băsescu. Acesta nu admite să piardă, mai ales că prin demitere îşi va pierde aproape toate privilegiile ca fost preşedinte, printre care şi locuinţa de serviciu, maşina de serviciu şi imunitatea. Deci riscul e mare, pierderile imense şi Băsescu nu va sta cu mâinile în sân. Ce a fost până acum a fost floare la ureche, mezelic, de acum vor urma adevăratele lovituri, care se vor desfăşura cu repeziciune nelăsând nici presei momente de respiro, dar celor ce i-au pregătit debarcarea. Iar ultima zi va fi cea mai puternică, atunci se va da lovitura de graţie, pentru a-şi găsi adversarii în stare de KO la momentul votului.Să ne reamintim ultima seară a bătăliei cu Geaonă, când a întors  voturile a sute de mii de oameni. Şi atunci a fost mâţă blândă.
Dacă facem o retrospectivă a săptămânii trecute vedem că Băsescu este în avantaj faţă de oponenţii săi. Sondajele de opinie arată că numărul simpatizanţilor este în creştere. Aşa cum spuneam imediat după alegerile locale, USL-ul trebuia să îşi facă poze cu rezultatele obţinute atunci pentru că nu se vor mai întâlni cu acele cifre. Am şi motivat opinia prin aceea că de atunci încoace, vor fi taxaţi pentru fiecare greşeală şi nu vor avea scuze în faţa populaţiei pentru eventualele eşecuri, având la îndemână atât sectorul legislativ cât şi pe cel executiv. Şi faptele au demonstrat că am avut dreptate. Nu mai trec în revistă faptele, sunt cunoscute, o să mă axez pe referendum.
Băsescu a adoptat o tactică agresivă, plină de tupeu, la intimidare cu dezinformări, speculaţii, insinuări, provocări, mergând până la intoxicarea inclusiv a presei şi opiniei internaţionale cu date şi informaţii false sau parţial adevărate abil strecurate. Practic adversarul politic nu a avut timp să îşi desfăşoare o tactică proprie, a trebuit să se muleze pe tactica impusă de Băsescu, plecând de la mitingurile organizate, continuând cu sigilarea biroului prezidenţial şi culminând cu blocarea iniţiativei CSAT de a-l schimba pe Opriş. Toate aceste acte sunt clar în defavoarea preşedintelui Antonescu şi a premierului toate sunt eşecuri, chiar dacă acum o zi, i s-au retras telefoanele speciale, dar toată lumea a sesizat lipsa de siguranţă şi fermitate a lui Antonescu mergând până la amatorism. Antonescu novice, visător şi lipsit de experienţă a făcut declaraţii de bunăvoinţă faţă de Băsescu, crezând că astfel va impresiona opinia publică, dar declaraţiile şi atitudinea lui s-au transformat în dovezi de slăbiciune şi lipsă de autoritate. Abureala şi inconsecvenţa declaraţiilor privind telefoanele lui Băsescu, au arătat lumii un Antonescu aerian, care nici nu ştie, nici nu are pe cine să întrebe şi acţionează după ureche. Să menţii în plată consilierii personali ai fostului preşedinte este o dovadă nu de eleganţă ci de lipsă de fermitate şi teamă. Îi e teamă să facă lucruri la care are dreptul, dar face fără să gândească greşeli nepermise. Participă la mitinguri electorale, politice pe subiectul suspendării, dar numai ale USL, sub pretextul că doreşte să se exprime populaţiei pe tema referendum, ului privind participarea, nu rezultatul votului. Pe lângă faptul că justificarea e subţire, se pune întrebare de ce nu participă şi la mitingurile PDL că şi acolo sunt tot români şi dacă e imparţial ar trebui să se adreseze şi acestora şă încerce să îi convingă pe simpatizanţii PDL să participe la vot, pentru că aceştia NU VOR SĂ VINĂ LA VOT, deci logic lor trebuie să se adreseze, nu celor care au declarat deja că merg la vot. Deci declaraţiile privind scopul participării la mitingurile USL nu se susţin nici civic şi nici logic. Dar el se încăpăţânează să participe, deşi efectiv aportul său este inutil, participând sau încercând să convingă nişte oameni să facă ceea ce ei deja vor să facă. Deci practic activitatea este nu numai inutilă ci şi dăunătoare, pentru că DACĂ BĂSESCU VA CĂDEA, ŞI VA RĂMÂNE PREŞEDINTE INTERIMAR, PDL-ul ÎN MOD CERT VA CERE SUSPENDAREA SA, PENTRU APRTICIPAREA LA ACESTE MITINGURI, ŞI DIN PĂCATE CU SORŢI DE IZBÂNDĂ. Nu pot să nu mă întreb ce consilieri are ca preşedinte sau personali şi ce îl sfătuiesc aceştia? Dacă va continua cu aceste participări riscă suspendarea.
Un alt aspect pe care îl consider greşit al campaniei USL pentru demiterea lui Băsescu, este menţionarea ca şi prezenţa lui Antonescu la mitinguri sau în emisiunile televizate. Şefii USL, premierul, preşedintele, fac două greşeli imense:
 1. Consideră că dacă lumea îl vrea jos pe Băsescu într-o proporţie destul de mare, aceeaşi proporţie îl vrea pe Antonescu în locul lui. GREŞEALPĂ FATALĂ. Este o mare diferenţă, foarte mare între cei care îl vor pe Băsescu jos şi cei care îl vor pe Antonescu în locul lui. Uită domnii de la putere, că printre cei care îl vor pe Băsescu jos sunt şi membrii altor partide sau chiar neafiliaţi politic, care nu îl vor pe Băsescu, dar nici pe Antonescu. Ori această campanie agresivă cu Antonescu prezent peste tot, băgându-se în toate şi susţinând ideea că el va face, va drege, după ce pleacă Băsescu, ÎI VA FACE PE CEI CARE ÎL VOR PE BĂSESCU JOS DAR NU ÎL VOR PE ANTONESCU ÎN LOCUL LUI, SĂ UITE CĂ PRACTIC ANTONESCU VA STA DOAR CÂTEVA LUNI, APOI VOR URMA ALEGERILE ŞI VOR PUTEA ALEGE PE CINE VOR EI ŞI PRACTIC ÎI DETERMINĂ SĂ NU SE PREZINTE LA VOT, PENTRU CĂ NU ÎL VOR NICI PE BĂSESCU, NICI PE ANTONESCU ŞI ATUNCI EI ÎI LASĂ SĂ SE RĂZBOIASCĂ INTRE EI. Această atitudine ar fi fost ok, dacă nu era acel 50% plus unu obligatoriu din listele de alegători. Această înfumurare a liderilor USL şi aceasta pompare a lui Antonescu salvatorul, va avea efectul invers şi îi va goni de la vot pe cei care ar dori plecarea lui Băsescu dar nu pentru că l-ar iubi pe Antonescu. Sunt oare atât de orbi politicienii USL încât să nu vadă acest lucru? Cel mai înţelept ar fi să îl lase pe Antonescu departe de această campanie şi nici măcar să nu-i pomenească numele în discuţii, discursuri, mergând NUMAI PE DEMITEREA LUI BĂSESCU.
 2. Face mitinguri după vechiul sistem Ceauşist, ca şi PDL-ul de altfel, cu simpatizanţi aduşi de la zeci de km, poate sute, unii plimbaţi cu autocarele şi plătiţi, pe la toate locurile unde se organizează mitinguri, îmbătându-se cu apă rece, şi unii chiar crezând că oamenii ăia au venit de dragul lor, neştiind că primarii din comune în special vin cu „oamenii lor”, aceiaşi mereu, că oamenii vin ori din obligaţie, ori de nevoie sau plătiţi, fără a avea nici o dorinţă de a pierde o zi de muncă de dragul lui Ponta sau Antonescu. Mulţimea de oameni prezenţi uneori, cum a fost la Craiova, din toate comunele judeţului şi din judeţele învecinate, aşa cum a făcut şi PDL la Iaşi, demonstrează că de fapt ei îşi arată muşchii unii altora, jonglând cu cifrele, pentru a arăta adversarilor dar şi celor din afară că au simpatizanţi şi ei sunt cei mai iubiţi. Adevărul este cu totul altul, adevărul este că dacă oamenii nu ar fi aduşi pe linie de partid, de primarii comunelor, la miting uneori ar fi mai mulţi oameni pe scenă decât lângă ea, atât pentru USL cât şi pentru PDL. Cui slujeşte această minciună perpetuă? Pe cine păcălesc? De ce îşi fură singuri căciula? Domnilor din partidele politice, anunţaţi un miting de susţinere undeva şi nu mai daţi sarcini primarilor câţi oameni să aducă fiecare, lăsaţi oamenii să vină singuri, să vă arate dragostea. Veţi fi surprinşi dacă veţi găsi mai mult de 50 de oameni, fără oficialităţile de partid. Are cineva curajul să încerce?
Îmi e teamă că proasta campanie a USL combinată cu loviturile pe care le va da Băsescu prin justiţia care îi stă la dispoziţie, va face ca participarea la referendum să fie sub 50%.
Şi totuşi Ponta a spus un lucru mare, pe care trebuie să meargă în continuare: NOI L-AM ADUS PE BĂSESCU LA JUDECATA DUMNEAVOASTRĂ. AVEŢI OCAZIA SĂ ĂI DECIDEŢI SOARTA. Acesta trebuie să fie mesajul campaniei USL fără nici o referire la Antonescu. Acelaşi mesaj l-a transmis şi doamna Cristiana Anghel la Craiova şi reprezintă un mare adevăr. Acest referendum NU ESTE PENTRU ALEGEREA PREŞEDINTELUI CI PENTRU A STABILI DACĂ MAI VREM SĂ ÎL AVEM PE BĂSESCU PREŞEDINTE SAU NU. Românii au de ales între încă doi ani cu Băsescu, sau 3 luni cu Antonescu. CE VOR PREFERA?
Consider că dacă USL –ul se va lăsa copleşit de atacurile lui Băsescu dacă va merge mai departe pe includerea lui Antonescu în campanie chiar şi la nivel declarativ şi nu se va axa pe ELIMINAREA LUI Băsescu şi atâta tot, fără alte referiri la Antonescu, sau se va limita la a răspunde atacurilor lui sau a se deculpabiliza, vor pierde bătălia cu tot dispreţul românilor faţă de Băsescu. Îi sfătuiesc să îşi amintească cum a pierdut Solomon, care crezându-se câştigător detaşat în faţa firavei Olguţa, a pierdut tocmai din înfumurare, contând pe nişte sondaje care îl dădeau câştigător până în ultima zi aproape. Şi să nu uităm că Băsescu nu vine de pe poziţia de out-sider. USL trebuis ă se folosească mai mult în mesajele lor mai ales cele televizate, pe perspectiva întoarcerii lui Roberta Anastase, Elena Udrea, Blejnar, şi toţi penalii din PDL la putere. Dacă Băsescu în discursurile sale, evită să se apropie de PDL, ştiind că nu îl avantajează, declarând chiar că se dezice de ei dacă îndeamnă lumea să nu meargă la vot, USL trebuie să scoată în evidenţă tocmai această minciună şi să arate că prin prezenţa sa la mitingurile organizate de PDL cum a fost cel de la Iaşi, Băsescu nu face altceva decât să mintă lumea şi să se folosească în continuare de cei pe care pe posturile tv îi renegă declarativ. Nu poţi spune că te desparţi de cei din PDL şi apoi să mergi la mitingul lor. USL trebuie să demaşte această intoxicare, această manipulare ordinară a lui Băsescu şi să îl ţină strâns legat de imaginea PDL cu toate culorile sale. Deci pentru USL, campania trebuie să se axeze pe menţinerea unei direcţii proprii a unei campanii care să nu se lase dusă sau condusă de atacurile lui Băsescu, să împartă eforturile pe două direcţii, una contracarare şi cea de-a doua, lovitura principală, pe campania proprie care să se bazeze pe:
 1. Demascarea intenţiilor lui Băsescu;
 2. Prezentarea viitorului românilor cu Băsescu la putere încă doi ani;
 3. Legătura de sânge dintre Băsescu şi PDL prin Olteanu, Udrea, Anastase, Toader, Videanu, Vişan, Falcă, Bercea, Mafia vânzărilor de armament, Alro, Roşia Montana;
 4. Scopul referendumului, acela de a-l da jos pe Băsescu şi atât;
 5. Scoaterea lui Antonescu din discuţii, campanie, motivaţii, opţiuni. Antonescu va fi un preşedinte interimar, iar românii vor decide la alegeri cine le va fi preşedinte, NU ACUMA;
Domnii Ponta şi Antonescu au mai făcut câteva greşeli cu ocazia listei lui Barroso:
 1. Au minţit succesiv şi diferit vizavi de existenţa şi cererile acelei liste;
 2.  Au acceptat-o necondiţionat dând impresia că sunt slabi şi nu se pot impune nici măcar acolo unde au dreptate;
 3.  Au făcut declaraţii contradictorii unele de bravadă, altele apoi de supunere, prin care s-au cam făcut de râs;
 4. Au cedat chiar şi acolo unde BARROSO sau CE nu aveau dreptate;
Ar fi trebuit ca atunci când a venit domnul Barroso, să îl invite la o emisiune televizată în direct, pentru că făcuse declaraţii vizavi de naţiunea română care ar fi fost în pericol şi acolo să fie întrebat, să i se ceară să explice românilor, el cel care impunea unele direcţii, în baza căror legi, Constituţii sau reglementări a cerut unui stat şi preşedintelui său, să:
 1. Nu se folosească de dreptul constituţional de a graţia, drept prevăzut în Constituţie;
 2. Nu schimbe pe şeful DNA sau procurorul şef la termenul legal, conform legilor în vigoare;
 3. Modifice legea referendumului, prin prevederi împotriva unui document al Comunitâţii Europene, şi anume declaraţia de la Veneţia;
 4. Modifice legea şi procedurile privind nominalizarea avocatului poporului;
Şi să i se fi cerut ca o concluzie, cu ce drept şi-a permis insinueze, fără probe, jignind conducerea statului şi poporul român, prin lista de cerinţe, că acele cerinţe nu erau deja implementate şi că România deviase de la democraţie şi cerinţele statului de drept? Cum şi-a permis să insinueze aceste lucruri fără a face măcar dovada unei singure acuze şie ea şi indirectă? De ce domnii Antonescu şi Ponta nu l-au invitat la o discuţie deschisă, în faţa naţiunii pentru a proba cele afirmate cu infatuare şi nesimţire aş spune? Domnilor din actuala conducere a statului, de ce şi de cine v-a fost frică? Nici acum timpul nu este pierdut. Aţi putea cere domnului Barroso, pentru a putea implementa mai bine cerinţele sale, să exemplifice şi să demonstreze concret, punct cu punct toate insinuările-cerinţă din lista sa pentru a vă fi mai uşor să le duceţi la îndeplinire. Şi la fiecare punct să vă specifice şi baza legală. Ce spuneţi, domnilor care vă doriţi viitorii conducători ai ţării, puteţi să îi cereţi domnului Barroso să fie concret?. Dacă nu, vă rog să îmi spuneţi ce concluzie ar trebui să trag.

6 comentarii:

 1. mariane de ce le-a fost frica? esti inteligent ce dracu, nu au bani. daca nu canta cum vrea merkel in 4-5 luni nu mai au bani pentru bugetari si pensii, si atunci sa vezi tu revolutie nu mascarada din iarna sau tampeniile organizate de axa soros. ai impresia ca merkel si acum hollande se impiedica de un ciot ca ponta si un senil ca antonescu referitor la SUE. pariez cu oricine ca in 20-30 de ani proiectul SUE se va realiza. ca e bine ca e rau nu stiu ce sa zic.

  RăspundețiȘtergere
 2. Merkel da banul ea comanda lautarul, asta este concluzia, basescu, ponta sau antonescu sunt prea mici in aceasta ecuatie

  RăspundețiȘtergere
 3. Mariuse, intrebarea era retorica si era pusa pentru cei care nu vor sa vada sau sa recunoasca. In ceea ce o priveste pe Merkel, cred ca te inseli, Nici Merkel, nici Germania nu conduce Europa, sau UE, Merkel e doar pe post de jandarm, ordinele le dau altii. Merkel vrea sa fie jandarmul europei, asa cum SUA este jandarmul lumii. In ceea ce priveste SUE, la-o jos. Nu ai sa vezi asa ceva, in nici un caz cu toata Europa, slava domnului mai sunt state si popoare care nu se lasa fraierite.

  RăspundețiȘtergere
 4. mariane, asta-i trendul dictat de germania si franta. ori SUE ori nimic. si va fi SUE. avem europarlamentari, avem un tratat fiscal impus de germania si sustinut de sarkozy, aia mici au mers pe mana tiranului (danemarca de exemplu)mai lipseste un cod penal, cod civil si justitie comuna (ce a declarat recent doamna aia de la justitie care la urecheat pe corlatean? ca ar fi bine ca la nivelul UE este nevoie de un ministru al justitiei). eu nu spun ca SUE va ataca independenta unui stat, SUE va impune anumite reguli stricte. in minte in vine organizarea administrativa a spaniei

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Marius, eu spun ca asta nu se va intampla cu statele adevarate, doar ci cele care au conducatori de carpa. Poate 3-4 speriati sa accepte un alt Basescu cine stie pe unde.

   Ștergere
 5. Băsescu, critici dure din partea analiştilor americani
  Lucian Negrea / 25 Jul 2012 11:29 Salveaza PDFPrintEmail2 comentarii129 accesari
  Traian Băsescu a încercat să ducă lupta pentru supendare în afara graniţelor României. Imediat după supendare Băsescu şi PDL s-au folosit de toate canalele pentru a informa, în viziunea proprie, ceea ce se întâmplă în România. Analiştii de la Centrul pentru Progresul American au realizat o analiză prin care contrazic toate argumentele pe care le-a invocat Băsescu în Europa. Centrul pentru Progres American notează că suspendarea lui Băsescu este constitţională şi remarcă eforturile lui Ponta de a menţine un echilibru cu instituţiile internaţionale în timpul acestei crize politice.

  “Băsescu s-a confruntat cu acuzaţii de corupţie, fraudă electorală şi încălcarea flagrantă a Constituţiei de când a devenit preşedinte în 2004. Băsescu a fost pus sub acuzare, dar a fost apărat de ministrul Justiţiei de atunci, Monica Macovei”, notează analiştii americani.

  “Băsescu a devenit extrem de nepopular şi încearcă cu disperare să reînvie capitalul său politic şi a încercat cu disperare să implice instituţiile statului în favoarea sa. Românii şi-au pierdut încrederea în preşedinte după e acesta a anunţat măsurile de austeritate şi a avut o seri de încălcări grave ale Constituţiei”, mai notează analiştii de la Centrul American pentru progres.

  Analiştii mai notează şi faptul că Băsescu are o luptă personală cu premierul Victor Ponta. Ei notează că în timp ce Băsescu caută să-l decredibilizeze, Ponta a luat o serie de măsuri economice apreciate la nivel european. “În paralel, noul prim-ministru a promis să crească salariile bugetarilor şi a luat decizia ca pensionarii să primească înapoi banii sustraşi ilegal”, se notează în analiza specialiştilor americani.

  Vezi aici întreaga analiză.

  RăspundețiȘtergere

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating