luni, 30 iulie 2012

Tăcerea românilor

A trecut ziua de 29.072012. Ziua Imnului a trecut total neobservată cu toată ceremonia din parcul Carol din Bucureşti. Nimeni aproape nu s-a bucurat sau nu a celebrat această zi. Doar armata, că doar de aia e armată, să marcheze momentele festive , sa participe la deszăpeziri, să participe la lupte în Afganistan să mai moară puţin pentru menţinerea unui „ parteneriat strategic cu aliaţii noştri Nord Atlantici” şi ca să aibă partidele de unde să scoată nişte bani sau nişte voturi.
A trecut şi ziua votului a referendumului, rezultatele se cunosc parţial, s-a înregistrat pe plan naţional un procentaj de 45,9 % conform datelor BEC nu iau în calcul numărările paralele sau estimările unor formaţiuni politice, pentru că e normal să fie subiective. Am avut ocazia să vizitez câteva secţii de votare din Craiova şi rezultatele la ora 21 erau la acele secţii între 35şi 40%. Din rezultatele BEC la ora 20, Doljul avea 43,52%. La ora 10 dimineaţa avea 10,755.Deci în 10 ore crescuse cu 33%.Nu ştiu care va fi rezultatul final, este posibil să se apropie de 50% poate chiar să depăşească, dar oricum mi se pare un rezultat slab.
Interesant este că la încheierea votului, şi USL şi Băsescu îşi anunţau victoria. De ce ?
Băsescu pentru că estimările la ora 23 spuneau că numai 45.9 din români au ieşit la vot, USL pentru că din calcule nu făceau parte urnele mobile, listele suplimentare şi … diaspora, cea care l-a salvat pe Băsescu data trecută. Să se repete figura de la prezidenţialele trecute ? Nu este exclus,  dacă ţinem cont de faptul că voturile nu vor conta , ci doar prezenţa la vot . USL are până la ora asta , în cel mai rău caz, 8.396.263 de voturi şi mai are nevoie de 749000 de voturi pentru demitere. Este posibil ca marja de eroare adunată cu voturile din urnele mobile, listele suplimentare şi voturile din diaspora să dea această cifră de participanţi ?
 750 de mii de oameni nu este o cifră imposibilă, dacă ne gândim cp Băsescu a adunat cam 500 de mii de voturi pentru la ultimele alegeri prezidenţiale din diaspora, fără a lua în calcul voturile contra, cele anulate sau invalide, atunci 750 este floare la ureche. În acest caz, nu este exclus ca mâine dimineaţă Băsescu să fie cel care a pupat-o de pomană pe Mihaela şi Dumnezeu ar dovedi că există, în sensul că sintagma „ Domnul a dat , Domnul a luat, fie numele Domnului lăudat,” este încă valabilă şi Domnul a luat cu aceeaşi mână cu care a dat acum 3 ani. Ironie, blestem, făcătură, sau pur şi simplu dreptate divină? Numai domnul ştie.
Orice ar fi, să fii ales cu 4 milioane şi să vină 8 să ceară să fii demis, este mai mult decât elocvent pentru oricine vrea să ştie în ce ape se scaldă preşedintele. La această oră toată lumea se bucură, dar numai Dumnezeu ştie ce va fi mâine. Dacă din diaspora şi urnele mobile şi listele suplimentare se vor aduna cele 700 de mii de voturi, PDL-ul va striga fraudă, dar să nu uite că la fel au câştigat şi ei acum 3 ani şi nu au strigat fraudă, când diaspora a decis cine va fi preşedinte în România, mai ales că de data asta nu e vorba de cum a votat ci doar dacă a votat diaspora.
Interesant este cum au jucat maghiarii, care au stat cuminţi acasă la un gulaş ciocnind o palincă în cinstea domnului Orban fratele de peste Tisa, care i-a îndemnat să stea acasă, dar culmea domnul Hunor nu i-a auzit declaraţia. Sau poate nu a înteles maghiara. Cert este că UDMR a trădat din nou, iar Ungaria prin reprezentanţii ei îşi bagă din nou nasul în ciorba de potroace şi mă întreb cât o să mai înghiţim găluştile? Când o să avem şi noi un guvern care să dea peste bot celor ce cad în ciorba noastră indiferent de pe ce aerodrom ar pleca, fără să ceară permisiune de survol ? Când o să avem şi noi un guvern şi un parlament care să spună: „domnilor din UDMR, a venit timpul să respectăm constituţia şi să vedem dacă sunteţi cal sau măgar. Sunteţi partid politic? Nu, pentru că sunteţi uniune culturală, nu înregistraţi ca partid politic , deci eliberaţi puţin locurile din Parlament”. Adevărul este că acum , UDMR-ul cam strânge uşor din … dinţi până se vor număra voturile şi se va stabili ce şi cum în problema referendumului. Dacă pică Băsescu, USL nu le va ierta trădarea şi adio arme, aşa că acum UDMR se roagă să rămână Băsescu, mai ceva decât Udrea.
Întrebarea este dacă va învăţa cineva ceva de aici. Eu cred că nu. Băsescu nu va învăţa că jumătate din România îi cere să plece , un sfert este pentru el, iar alt sfert nu îl vrea nici pe el nici pe Antonescu şi din cauza asta nu a mers la vot.
 Antonescu şi Ponta nu vor înţelege că nu toţi cei care nu îl vor pe Băsescu îi vor pe ei, şi vor da vina pe căldură, pe  frig, pe concedii, pe boicot,pe ghinion, dar nu vor recunoaşte că 50% din oameni nu au vrut să li se alăture. Din aceştia jumătate poate îl vor pe Băsescu sau PDL-ul iar ceilalţi în mod cert nu îi vor pe ei, chiar dacă nu îl vor nici pe Băsescu. Nici unii nici alţii nu vor vorbi despre cei care nu îi vor, toţi vor vorbi despre cei care nu îi vor pe ceilalţi. E mai convenabil şi nu trebuie să îşi pună cenuşă în cap. Asta e soarta Românilor, a gugustruţilor, să îşi ascundă capul în nisip, ca să nu vadă pericolul. Şi uite aşa trece şi acest eveniment şi acest eşec al tuturor şi al lui Băsescu şi al USL dar ei îl vor considera o victorie ba a flăcării democraţiei, ba a spiritului cetăţenesc. Jalnică şi inconştientă clasă politică avem . Ce va face Antonescu acum a? Îşi va da demisia ?Dacă nu, USL va scoate la alegeri un scor mai mic decât PDL la locale. Indiferent ce va decide Parlamentul după presupusa  invalidarea a  CCR, Antonescu a spus că va demisiona din toate funcţiile politice , dacă referendumul va fi invalidat prin lipsa de cvorum. Aşa că în noaptea asta nu se decide numai soarta lui Băsescu ca preşedinte  ci şi a lui Antonescu ca politician şi chiar a USL ca alianţă. Din câte bănuiesc eu, PSD nu prea are griji, ei au prim ministru, dar PNL va pierde doi preşedinţi, unul interimar şi unul de partid. Grea lovitură. Noaptea aceasta este  foarte grea în special pentru PNL. Românii au tăcut  şi dacă Băsescu revine la Cotroceni, cei  care au tăcut acum , e bine să tacă pe veci, pentru că nici o durere oricât de mare va fi de acum încolo nu le va mai da dreptul să ţipe. Au avut ocazia să scape de dureri, au preferat să stea acasă. Scriam cândva ceva despre tăcerea românilor, într-o scrisoare adresată poporului român. Mai adaug acum un paragraf la cel apel:
„ Ai avut ocazia să te exprimi, să spui ce vrei, să alegi. Tu ai tăcut!”

9 comentarii:

 1. sa facem un calcul. scadem procentele pro basescu si voturile nule. obtinem un maxim 5% din votantii de baza USL.

  RăspundețiȘtergere
 2. ma uit din nou la procent si observ ca prezenta la urne a fost ca de obicei intre 40-50%. tinand cont ca structura PDL nu si-a urnit electoratul spre urne, basistii au stat acasa, rezulta ca USL pe langa frauda (parerea mea aproximativ un mil de voturi)au urnit din loc neutrii. neutrii lor nu au fost suficienti sa incline balanta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Frauda? Cum dovedesti ?
   Parerea mea este ca tu ai terminat la ..shpiro smangletz.Chiar daca te tine neacsu in brate, tot...geonel esti!

   Ștergere
 3. Blestemati sa fie ,,Gaozarii" si ,,Tigancile imputite " nespalate la ,,pasarica '
  pentru ca au stat acasa!

  RăspundețiȘtergere
 4. Te joci cu focul Cezare. Dar tinand cont ca sunt citate din clasici in viata si contextul nu depaseste limitele, se admite. Nu intinde coarda insa .

  RăspundețiȘtergere
 5. ESTE VREMEA DON NEACSU nu numai sa ,,intindem coarda" ci sa dam drumul la sageata !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cezare, eu ma refream la limbaj. Atat. In rest , fiecare lucru cu vremea lui.

   Ștergere
 6. Stelian P.31 iulie 2012, 07:28
  „Pentru linistea dumneavoastra, va asigur ca, participarea reala la vot a fost de 51,5% din cetatenii cu drept de vot. O vor demonstra documentele oficiale demne de luat in seama de CCR, in zilele care vor urma….
  petrisor mandu”
  luni, 30 iulie 2012

  Răspundeţi
  Răspunsuri

  CEZAR31 iulie 2012, 08:56
  DE data asta Mandu chiar are dreptate!!!

  Ştergere

  Anonim31 iulie 2012, 08:59
  S-a gasit doc. oficial al INS care atesta ca populatia cu drept de vot este 16milioane si ceva ! Cu regula de trei simpla (pentru GAOZARI) aflatI procentul!
  REFERENDUMUL ESTE MAI MULT DECAT VALID ! ESTE FARA ECHIVOC !
  84% PENTRU ,,mars afara javra ordinara"
  CCR nu va gresi de data asta ! Va face istorie! Sniper one

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu mai visati oameni buni. Visatul cu ochii deschisi si imbatatul cu apa rece dauneaza grav sanatatii. Cititi va rog aici si vedeti cum sta treaba http://www.in-cuiul-catarii.info/2012/07/31/referendum2012-concluzii-si-variante-471

   Ștergere

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating