joi, 12 iulie 2012

Strategia de campanie a lui Băsescu



Toată lumea așteaptă să vadă ce strategie de campanie va adopta Băsescu pentru referendum. Eu nu înțeleg de ce e nevoie de o declarație din partea staffului de campanie sau a lui Băsescu, pentru a ști cum va lupta. Strategia ar putea fi un subiect de interes sau o surpriză, dacă cel care o adoptă ar fi o persoană necunoscută sau ar avea ca șef de campanie un necunoscut. Cu Băsescu însă nu te poți aștepta la nici o surpriză în condițiile în care se știe că este în stare de orice măgărie, că ar fi în stare să îl îngroape a doua oară pe Stolo cu lacrimi în ochi, pentru a reuși.
A folosit PDL-ul și Băsescu pungile cu zahăr și ulei, bicicletele,  și cadourile, pentru voturi? Folosește și Băsescu pungile cu fructe și baxurile cu ape, umbrelele pentru reporterii care vin să îi ia interviu. Cât de amabil a devenit Băse de două zile cu țigăncile împuțite și păsăricile. Ptiu-ptiu, să nu-i fie de deochi.  Este a doua oară când văd această practică la Băsescu dar cu părere de rău și uimire și sărăcia bieților  reporteri care au uitat de ce îl așteptau, au uitat că voiau un mesaj, o declarație și au tăbărât pe fructe și apă, să ia și ei de la Băse. Pe cine trimit televiziunile  să facă reportaje, studenții de la jurnalism, sau  redacțiile sunt pline de fripturiști? Eu dacă eram acolo i-aș fi pus lui Băsescu fructele baxurile și umbrelele  înapoi în portbagaj și i-as fi spus să le dea copiilor lui, să mănâncă și ei în gura lor. Săracii jurnaliști, ce se făceau dacă nu le dădea Băse laptele și cornul?
În ceea ce privește strategia pe care o așteaptă lumea cu nerăbdare, nu e nimic de așteptat.
A folosit Băsescu în campaniile făcute până acum atacuri la adversari? Păi slavă domnului, asta face și acum, și vom avea în fiecare zi câte un caz ca să aibă presa ce discuta, străinii de ce se indigna și USL ce apăra. Practic USL va fi sufocat cu apărarea cazurilor scoase pe piață de campania de troc a cocinei de campanie a lui Băsescu și nu va avea timp să facă altceva decât să încerce să dea jos noroiul pe care îl aruncă pe el președintele tuturor românilor corupți. USL, Ponta sau Antonescu nu vor avea timp să își schimbe măcar cravata că se vor trezi din nou împroșcați, creându-se astfel impresia că asta este ținuta lor zilnică. Bineînțeles că scopul aceste campanii este cunoscut și va avea efectul scontat chiar și pentru un segment minor de populație sau presă internațională dar ce este mai important va crea un stress permanent și tot mai acutizat care  le va distrage atenția celor doi copreședinți de la activitățile de campanie dar mai ales de la activitățile zilnice, dar și de la activitățile PDL.
A folosit Băsescu până acum serviciile secrete și justiția pentru urmărirea, denigrarea, șantajarea adversarilor politici ? A folosit. Păi ce îl va opri să facă același lucru și în continuare ? Nimeni și nimic. Primul pas a fost făcut, prin ”marele scandal” din CSM cu doi procurori cercetați pentru încercare de negociere a unor funcții, cu cine altcineva decât Victor Ponta. Mai miră pe cineva? Că ar fi sau nu ceva adevărat din toate aceste acuzații nu mai interesează pe nimeni, când se va termina sau cum ancheta nu mai contează, bomba a explodat, presa care ieri se repezea la apă și fructe, azi   se hrănește cu subiecte de doi bani ”de la Băsescu”, Ponta are de dat explicații în plus la Bruxelles, scopul e atins. Se mai gândește cineva de la USL la campania pentru referendum? Bineînțeles că nu o să aibă timp nici să respire, dar să mai gândească.
A folosit Băsescu și PDL la alegerile precedente regiile,  mijloacele de transport ale clienților de partid pentru turiștii electorali? Daaaaaaaaaaaaaaa, lucru dovedit dar rămas încă nepedepsit. De data asta, cum ordinul este să se stea acasă și mașinile vor fi declarate inoperabile și lăsate pe butuci în caz că îi dă cuiva prin gând să le închirieze pentru plimbări.
Acum nu ar fi exclus să apară în week-end-ul referendumului niște oferte extraordinare pentru pensionari și tinerii absolvenți de liceu, ale unor ”anumite firme de turism” sponsorizate de ”oameni de bine” care vor acorda minivacanțe de vis prin zone ”sălbatice” la munte, pentru a scăpa lumea atât de încercată de caniculă. Bineînțeles că locurile vor fi alese cu grijă cât mai departe secții de votare, cu programe atât de încărcate și captivante încât te vor face să uiți de referendum. Nimic nu este uitat când e vorba de scaunul prezidențial.
Toate aceste subiecte, gunoaie, cercetări ale DNA, plagiat, ANI, vor ține USL ocupat și nu vor mai avea timp să se ocupe și de guvernare. În plus, neavând acces la organele juridice controlate total de Băsescu, nu pot scoate pe piață nici un caz, chiar dacă PDL colcăie de corupți și corupție și sub acest aspect sunt total inofensivi. Mai scoate Antena 3 câte un caz de folosire a fondurilor de fosta guvernare, dar este doar ”un subiect de presă al mogulilor” nu ”un caz cercetat de DNA,” nu are același efect nici asupra populației, nici asupra celui luat în vizor. Una e să citești sau să vezi la tv că nu știu care directoraș client dovedit PDL a furat 200 miliarde Euro din tranzacții cu statul lui Boc și alta să citești că nu știu care procuror este cercetat  de DNA, indiferent pentru ce. Românul, ca și Europa consideră că ceea ce spune media nesupusă lui Băsescu este doar răutate și campanie, dar ce spune Kovesi, Macovei sau DNA aflate la mâna lui Băsescu, este adevărat. Europa plânge că USL vrea să preia controlul justiției din mâna lui Băsescu dar nu se întreabă ce caută mâna lui Băsescu acolo.
De fapt de ce ne mai mirăm, un jurnalist american bine ”intenționat” a găsit prin Kenia un frate al președintelui Obama și a fugit să îi ia un interviu, să arate lumii cât de rău e Obama că își lasă fratele să sufere prin Kenia. Spre surprinderea sa, cu toate insistențele, fratele președintelui, deși neajutat de cel mai puternic om al lumii, nu a dat cu noroi în el ci a spus simplu că Obama are alte probleme mai importante decât să îl ajute pe el. Toate insistențele reporterului de a scoate ceva scandalos din acest reportaj au eșuat. De unde se vede că metodele sunt aceleași peste tot, doar oamenii diferă. La noi, dacă inamicul nu are frați tot se găsește câte un fost coleg de grădiniță care să povestească cât de rău era acesta când era mic si cum i-a luat felia de pâine cu marmeladă de pe bancă.
Pe cine mai interesează strategia de campanie a lui Băsescu ? Ceea ce poate fi nou este doar numele celor pe care îi va găsi agățați de USL și eventual ce motive le va găsi. Unii vor fi dovediți violatori, alții corupți, alții nu și-au plătit impozitul sau pensia alimentară, alții nu și-au declarat verighetele la declarațiile de avere, alții au bătut un câine vagabond când veneau de la serviciu, alții au parcat mașina pe diagonală,dar toți vor avea un punct comun, vor fi legați de USL toți vor reprezenta RĂUL ABSOLUT. Nu m-ar mira să ne trezim învinuiți de nu știu care reprezentant UE, manevrat de ICR sau Monica, că în România canicula a fost adusă de USL și atacă statul de drept. Statul de drept și justiția care nu se sesizează de declarațiile mincinoase și defăimătoare ale europarlamentarului Macovei care în orice stat european ar fi suficiente pentru retragerea mandatului, dar la noi, cine să se sesizeze, justiția lui Băsescu? Nu întră în strategia de campanie.

4 comentarii:

  1. Din pacate oricum am lua situatia si orice am comenta acesti avizi de ,,ciolan" care nu stiu ce sa mai faca pentru a acapara tara gen ponta nu merita sub nici o forma sa ne reprezinte.Mai bine Basescu decat acesti pacalici !!!cat despre strategiile de campanie ale lui Basescu prea putin ne intereseaza pe noi ca si cetateni de rand.
    Cu stima
    Alexandru Stanciu

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Stanciu,
    Ce pot sa spun, e optiunea dumneavaostra, dar daca toti romanii ar fi gandit la fel si in 89, ati fi stat si acuma privind un singur canal tv.
    Aplicati politica stiti cui care participa dar nu se baga.Eu va spun un singur lucru. Cum e sub Basescu ati vazut. Hai sa vedem cum e fara el pana la alegeri macar. Apoi, daca nu e bine , aveti ocazia sa va revansati la parlamentare. Ce spuneti? MERITA O INCERCARE DE CATEVA LUNI, SAU VRETI UN CHIN DE INCA DOI ANI ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cezare, sa vorbesti asa cu comentatorii de pe blogul tau, nu aici .

      Ștergere

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating