marți, 31 ianuarie 2012

La revedere porumbel Antonescu


Când porumbelul  Crin Antonescu a adus prima oară vorba de demisia parlamentarilor opoziţiei am râs ca de o glumă bună ştiind că numărul celor care ar accepta această variantă este mult sub numărul celor ce nu şi-ar lăsa privilegiile si poziţiile de dragul unor idealuri. În plus mai era în ecuaţie şi PSD-ul, care este plin de oportunişti, parlamentari fără mamă fără tată care trec peste interesele de partid pentru obţinerea unor contracte de grup în care culoarea politică este lipsită de importanţă.
Porumbel inainte de alegeri
Această specie, parlamentarul este aşa cum spunea cineva, ca porumbeii din pieţele publice  care îţi ciugulesc din palmă când sunt jos şi te umplu de găinaţ când şi-au luat zborul .Şi odată ajunşi sus  se rotesc în stoluri eterogene indiferent de culoarea  politică, având un singur scop: umplerea guşilor proprii. Şi atunci cine e nebun să creadă că vor coborâ de bună voie jos, la mila muritorilor de rând lăsând aerele din înalt ?
Dupa alegeri

Recunosc, eu aproape mă păcălisem acum 10 zile, când domnul Antonescu anunţa- a doua oară- cu surle şi trâmbiţe că membrii PNL au discutat în Biroul Permanent şi au decis să facă acest pas. Atunci chiar credeam că PNL-ul este gata să facă acest lucru. Câtă naivitate, să crezi că Porumbeii PNL sunt altfel decât cei USL. Îmi puneam pe atunci problema unei ruperi destul de serioase între PNL şi PSD datorită unui eventual refuz al porumbeilor PSD de a demisiona din cuibul parlamentar. Vise. Acuma m-am liniştit, domnul Crin a anunţat că au adoptat „altă tactică”.Adică mai pe româneşte, atracţia ciolanului a fost mai mare decât onoarea respectării  unui cuvânt sau promisiuni sau declaraţii. Bun aşa, acum cetăţenii pot sta liniştiţi. Porumbeii nu pleacă, decât fac aşa demonstrativ câte o grevă mică, sau mai bine spus refuz de a lucra, atunci când interesele personale nu le permit să  stea în cuib, pardon, Parlament.  Deci ce vom vedea? Vom vedea parlamentarii opoziţiei oriunde vor ei, numai acolo unde trebuie nu, pentru că de fapt nu îi interesează amărâtul de salariu de parlamentar, ăla e mezelic, ei trăiesc de pe urma  afacerilor transcârduri, adică al porumbeilor din toate cârdurile, fără discriminări de culoare politică, cu ajutorul cărora îşi păstrează contractele indiferent cine vine la putere. Adică prin teritoriu domnii porumbei au afaceri îmbârligate cu acţionari atât din opoziţie cât şi din coaliţia la putere şi uite aşa indiferent cine e la putere, afacerile merg. Bună lucrare. Nici nu mai contează care sunt argumentele cu care vin acum pentru a-şi justifica întoarcerea, oricare ar  fi, rezultatul e acelaşi iar concluzia este una :PORUMBEII, ORICE CULOARE AR AVEA, TOT PORUMBEI RĂMÂN. Nici un porumbel nu lasă înaltul cerului pentru o colivie oricât de frumoasă ar fi. Deci nu cereţi politicienilor indiferent din ce partid ar fi să îşi respecte promisiunile, declaraţiile, cuvântul. Nu intră în fişa postului !
Fly Tony Fly


8 comentarii:

  1. Salut marine! Cam dură analiza ta. Pe principiul ăsta, cum că toţi politicienii sunt o apă şi-un pământ, nu ne mai râmâne decât să-i rugăm pe ăştia să mai rămână la ciolane, că mai rău de atât, nu se poate. Eu spun că greva parlamentară, declanşată de opoziţie, rămâne soluţia corectă. Mai ales dacă, într-o zi, UDMR-ul zice că vrea alegeri anticipate, şi că susţine declanşarea procedurilor, pentru suspendarea preşedintelui. De unde cvorum, dacă opoziţia şi-ar da demisia? Părerea mea! (Nenea Iancu să trăiască!)

    RăspundețiȘtergere
  2. Victore,
    Te rog sa ma crezi ca am fost bland. Iar tu, trebuie sa recunosti ca am dreptate. Eu nu vorbesc despre faptul ca era mai bine sau mai rau sa demisioneze ci de faptul ca a promis sau s-a laudat in doua randuri ca vor demisuiona si de doua ori s-au " razgandit" Asta inseamna fie ca au facut declaratii fara sa gandeasca la consecinte, fie ca domnul Antonescu a vorbit fara sa consulte filialele sau pe marea majoritate a parlamentarilor.Asta in cadrul PNL. Dar la ultima declaratie anunta cu surle si trambite ca au discutat acest lucru in consiliul largit si cazusera de acord, ma mai mult, PC a decClarat si el ca ai lor sunt de acord. Inseamna ca PSD-ul nu a fost de acord.De aici concluzia ca nu s-au pus de acord inauntrul aliantei si atunci iarasi declaratiile domnului Antonescu sunt cel putin iresponsabile. Nu te lauuzi cu ceva ce nu poti face. Spune-mi ca nu am dreptate si unde gresesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e vorba de declaraţii date fără o analiză serioasă a consecinţelor unei eventuale demisii. Bine că şi-au dat seama în ceasul al 12-lea.

      Ștergere
    2. Nu cred ca e vorba de dat sema ci de diferemnte de opinii majore in cadul aliantei.Ci de faptul ca aceste diferente erau majore si pe cazul in speta ar fi dus la spargerea alinantei, iar PNL se teme ca singur nu poate obtine majoritatea. Despre asta e vorba. Despre faptul ca baronii PSD nu au fost de acord si au fortat mana PNL asa cum au facut si in cazul Geoana, cand o declaratie facuta la ambitie a lui Ponta , a dus la pierderea sefiei senatului, iar acuma senatorii PSD se plang ca nu au posibilitatea sa isi sustina interpelarile si motiunile in cadrul senatului. Si atunci, Victoras, despre ce vorbim , despre principii si primenirea clasei politice, cum spunea domnul Antonescu acum 10 zile sau despre cloaca baronilor ?

      Ștergere
  3. In timp ce SCMD este incrancenat in lupta (inegala) cu Puterea si incearca sa coalizeze in acesta lupta si societatea civila romaneasca, Basescu indicandu-l pe “fostul colonel Dogaru” si rezevistii militari din sindicat drept instigatori, propagandisti, colonei de munci agricole, etc, in timp ce toate esaloanele sindicatului se lupta cu mercenarii propagandisti ai Puterii, care ne lovesc din toate partile - ex. cititi articolul de azi din “Vocea Brailei” http://manifestscmd.blogspot.com/p/puterea-contraataca.html, cititi ziarul Adevarul, care-l descrie paranoic sau nebun pe lt Alexandru doar pe baza unui comunicat mincinos al MApN, in timp ce filialele sunt covarsite de problemele legate de sediile de lucru, de procesele juridice, de probleme organizatorice, Neacsu, incearca sa ne abureasca si sa ne convinga ca este trup si suflet alaturi de sindicat, dar, in loc sa contribuie si el la acest efort al tuturor, in fapt “lupta” din greu impotriva presedintelui SCMD, impotriva Col. Pricina, Col Tudor, Col. Caloian, impotriva presedintilor de filiale “aserviti” lui Dogaru sau lenesi, in opinia dumnealui, pt. ca nu iau atitudine (evident, impotriva lui Dogaru), lupta impotriva Statutului SCMD, impotriva ROF, impotriva manifestatiilor publice organizate, etc. Acum este randul lui Rinciog pentru a fi pus la stalpul infamiei.
    Cine va urma sau cand va relua Neacsu acest ciclu al calomniei, al perversitatii si al urii viscerale fata de toti cei care nu-i vad si nu-I preamaresc meritele, intelepciunea si talentele sale mutiple?
    Neacsule, iti redau si eu, mai jos, o definitie din DEX. Esti sigur ca ai bani, in situatia in care vei pierde procesul de calomnie pe care il voi demara impotriva ta? Daca nu ai bani de pierdut, atunci sterge repede din postarile tale toate acuzatiile la adresa mea, pentru care nu detii dovezi.
    CALOMNÍE, calomnii, s. f. Afirmație mincinoasă și tendențioasă făcută cu scopul de a discredita onoarea sau reputația cuiva; defăimare, clevetire. – Din fr. calomnie, lat. calumnia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Rinciog
      1. Nu mai semna sau scrie in numele sindicatului. Este uzurpare de identitate, ca sa nu spun ca poti fi etichetat paranoic.
      2. Nu mai folosi drapelul Romaniei pentru toate ineptiile pe care le sustii. Faci de ras acest drapel sfant. DRAPELUL ACELA REPREZINTA ROMANIA, NU NUMELE DUMITALE.
      3. Subiectul acestui articol este cu totul altul nu persoana dumitale sau sindicatul Da dovada de un minim de decenta, nu te mai exhiba peste tot cu plangerile dumitale bolnavicioase.
      4. Nu iti dai seama cat esti de ridicol ?
      5. Cei care intra pe acest blog, ca si pe celalalt, ma cunosc prea bine ca sa le trezeasca macar interesul plangerile dumitale.
      6. Eu credeam, ca o sa raspunzi la intrebare, ca un barbat, nu o sa plangi ca o femeie.

      Ștergere
  4. Ma neacsule, daca pica basescu, Craiova o sa fie prea mica pentru tine si va trebui sa-ti gasesti un spatiu confortabil, ferit de "mania proletara" prin gratii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar tu o sa fii proletarul?
      Este interesant ce fel de specimene se gasesc in randul USL cei care vor sa reformeze tara. Daca astfel de oameni vor veni la putere, inseamna ca am am avut dreptate. Practic imi confirmi teoria. Nici o deosebire intre unii si altii .

      Ștergere

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating