duminică, 22 ianuarie 2012

Mitingul rezerviştilor din Craiova, un alt mesaj

Sâmbătă, 21.01.2012 la Craiova a avut loc primul miting autorizat al unui sindicat, după declanşarea protestelor  din Piaţa Universităţii şi primul pe anul 2012. Sindicatul militarilor în rezervă, un sindicat care în Craiova numără cam 800 de militari rezervişti a avut curajul să ceară autorizaţie de organizare şi să se manifeste vizavi de protestele care au cuprins întreaga ţară. După mitingul organizat de PNL în Bucureşti acesta este al doilea miting autorizat, asumat şi dus la capăt fără incidente.
La miting, care a început cu un marş având ca punct de plecare Clubul Electroputere şi punct terminus Piaţa Prefecturii, au participat după aprecieri unanime în jur de 1000 de oameni, din care jumătate rezervişti militari. Spun din primele rânduri că a fost un miting paşnic, decent fără nici un incident cât de mic, deşi participanţii au fost de toate categoriile şi aproape toate partidele. În traseul lor de marş, demonstranţii au trecut pe lângă o biserică, unde au făcut o haltă , ca să folosesc un termen consacrat marşurilor militare pentru a se ruga pentru binele acestei naţii. Au rostit tatăl nostru odată cu Învăţătoarea Noastră, doamna Cristiana Anghel, primul membru de onoare al sindicatului, cea care a dat prima lecţie de demnitate prin protestul fără egal de acum mai bine de un an .
Ce a avut deosebit acest miting ?
1.       Organizarea fără cusur;
2.       Diversitate ca participare, omogenitate ca manifestare;
3.       Cuvântul de ordine a fost respectul ;
La miting, după cum am spus au participat nu numai militarii rezervişti, jumătate din participanţi nu făceau parte  din sindicat, reprezentau populaţia Craiovei. Deşi invitate să participe şi alte sindicate, nici unul nu a dorit să îşi treacă numele printre organizatori. Nu comentez refuzul  şi nici nu interpretez sau insinuez o eventuală motivaţie. Singurul sindicat care şi-a făcut publică prezenţa la manifestaţie, în piaţa prefecturii, a fost sindicatul din învăţământ.
Dar ceea ce a fost cu adevărat nou şi merită evidenţiat la acest miting este ideea care a fost menţionată încă din primul minut al manifestaţiei şi trecut de asemenea în obiectivele mişcării de protest, şi anume faptul că MITINGUL NU S-A DORIT UN MITING AL REZERVIŞTILOR  PENTRU APĂRAREA DREPTURILOR LOR CI O TRIBUNĂ A DEMOCRAŢIEI , O POSIBILITATE ŞI INVITAŢIE ADRESATĂ ÎNTREGII SOCIETĂŢI, DE A ÎŞI MANIFESTA OPINIILE INDIFERENT DE ORIENTAREA SAU CULOAREA POLITICĂ, ORGANIZAŢUIA DIN CARE FACE PARTE, NEMULŢUMIRILE PE CARE LE ARE. Aceeaşi idee a reieşit şi din cuvântul doamnei Cristiana Anghel.  Au fost invitaţi să ia cuvântul toţi cei care au dorit să spună ceva , şi au fost ascultaţi  cu respect chiar dacă în alte părţi , la alte proteste, unii oameni politici nu au fost acceptaţi nici ca apariţie. Este o lecţie de democraţie pe care Craiova, rezerviştii din Craiova o dau protestanţilor din întreaga ţară,  o invitaţie la înţelepciune şi realism, o eventuală soluţie la ieşirea din dilema cetăţeanului turmentat.



Îndemnul adresat de preşedintele filialei din Craiova a SCMD, de a căuta împreună soluţii, de a da voie tuturor să se exprime, de a realiza o purificare a societăţii incluzând aici partidele politice fără de care nu poate exista o viaţă politică, a găsit ecou şi manifestanţii au ascultat cu acelaşi respect şi înţelegere atât cuvintele reprezentanţilor sindicatului, generali , colonei sau subofiţeri, cât şi ale reprezentanţilor sindicatelor din învăţământ, ale studenţilor sau partidelor politice, PSD, PNL SAU PC. Au fost invitaţi să ia cuvântul chiar şi membri ai PDL dacă s-ar fi găsit printre demonstranţi şi sunt convins că ar fi fost ascultaţi cu aceeaşi linişte, chiar dacă nu cu aceeaşi plăcere, dar ar fi fost respectaţi ca orice vorbitor. Aceasta este lecţia pe care Rezerviştii Craioveni fie ei Militari, Poliţişti,  sau SRI-şti o predau protestanţilor din întreaga ţară.
 

Cuvântul domnului Senator Mario Oprea- nici nu mai nominalizez partidul, e lipsit de importanţă- arată că mesajul sindicatului este perceput şi de oameni din actuala clasă politică, care cel puţin conform declaraţiei au înţeles că acest popor nu mai admite şi nu mai doreşte să fie condus de politicieni vânduţi propriilor interese, şi că a venit timpul ca partidele politice, dacă doresc să mai fie acceptate şi apoi votate, trebuie să treacă la curăţenie şi să schimbe atitudinea faţă de alegători, că e necesară o schimbare de mentalitate. Protestele care au loc în ţară, primirile de care au avut parte politicienii în Piaţa Universităţii unele mesaje –nu cele care rămâneau în picioare şi după trecerea în forţă a jandarmilor - transmise oral sau scris clasei politice din România au fost –dacă este să ne luăm după spusele domnului senator - înţelese de unii oameni politici.

Toţi strigă peste tot UNITATE, dar nimeni nu o doreşte cu adevărat, toţi trag precum în fabula cu racul broasca şi ştiuca în câte o direcţie, iar sacul rămâne pe,loc, pe scaunul din Cotroceni, pentru că oamenii sunt manipulaţi diabolic. Este adevărat că toate partidele politice sunt îmbâcsite de corupţi şi interese meschine, dar nu pot fi desfiinţate acum. Cine îmi garantează acum că un nou partid nu va fi căpuşat de alţi indivizi veroşi, dornici de răzbunare şi înavuţire, care vor avea în plus faţă de cei deja existenţi doar o foame teribilă şi o lipsă de experienţă care nu e de nici un ajutor stării economice şi politice actuale. Soluţia ar fi o curăţenie şi o primenire în rândul partidelor existente iar cel care va reuşi să o facă într-un mod cât mai real şi mai credibil, va avea de câştigat la alegeri. Sunt binevenite şi eventuale partide noi, dar vor avea handicapul dar poate şi avantajul necunoscutului. Cred că alegătorul din 2012 nu va mai vota ca orbul.
De aceea este urgent necesar ca partidele politice să înceapă curăţenia în interior, pentru a recâştiga încrederea şi respectul societăţii. Nu se poate vorbi de anticipate, nu se poate vorbi de apropierea de societate până nu apar primele semne ale purificării morale a partidelor politice. Cel care va înţelege şi va începe acest lucru primul, va avea numai de câştigat. Acesta cred că este mesajul sindicaliştilor militari din Craiova. Unitate, moralitate, respect, toleranţă faţă de ceilalţi membri de dialog, dar şi toleranţă ZERO faţă de corupţie, minciună, dictatură, trădare, manipulare.

Un amănunt nu lipsit de importanţă: Românii din diaspora se manifestă din ce în ce mai mult împotriva dictaturii Băsescu. Ce este de remarcat este vârsta acestora. SUNT  TINERI IAR ASTA SPUNE CĂ DACĂ BĂSESCU MAI ARE TOTUŞI PREZENT, NU MAI ARE NICI UN VIITOR.
După Anglia, Franţa, Danemarca, Portugalia, Spania,tinerii din Canada protestează. http://www.zigzag-online.ro/index.php?page=vezi_articol&idArticol=1323&titlu=Miting+Montreal#.Txrmj0RN8SZ.facebook
AVEM UN VIITOR, MERITĂ SĂ LUPTĂM PENTRU EL!

Craiovenii au mai arătat că şi mitingurile au frumuseţea loc .

3 comentarii:

  1. de la varu!
    Bravo Marine! Ma mandresc cu voi. Urmam si noi pe 24 ianuarie. Am fost si in zilele astea alaturi de clujeni. Nu are nimeni treaba cu noi. Le pare rau ca s-au desteptat tarziu. Anul trecut incercam sa le spunem ca fiecare zi cu boc si base va fi un pas inapoi pentru fiecare din noi. S-a adeverit. Drumul acesta (de pana acum ) S-A INFUNDAT. TREBUIE SA O LUAM PE AUTOSTRADA DEMNITATII SI A BUNULUI SIMT. O DUMINICA SI O SAPTAMANA CU REZULTATELE PE CARE LE VREM. FELICITARI TUTUROR CATANELOR DIN OLTENIA( Nicu din Ardeal )

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar şi numai văzând imaginile, am fost impresionat. Bănuiesc ce sentimente au trăit cei prezenţi.
    S-auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. LAS CA V-O TRAGE FIURERUL,caCI ATI ESIT FARA APROBAREA DOMNIEI SALE !! SUNTETI CA SI DESFIINTATI!!

      Ștergere

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating