miercuri, 12 octombrie 2011

SECRETELE LUI ATANASIE STĂNCULESCU

Un tip se aşează la o masă la restaurant. Chelnerul, se apropie şi întreabă plin de solicitudine: ce serveşte domnul ? La care domnul mucalit îi răspunde:Eu nu servesc, eu sunt servit !

Generalul Gips cum i se mai spune, este fără îndoială unul din cei mai, dacă nu cel mai, controversat fost general al armatei Române din toate timpurile. Nici Milea nu are atâtea semne de întrebare şi necunoscute.
Unii spun despre Stănculescu că ar fi fost copilul de casă al soţilor Ceauşescu, de aici şi celebra replică a Elenei:” Victoraş, să ai grijă de copii noştri“.

Alţii spun că dimpotrivă, a fost un anticeauşist convins şi din cauza asta şi-a pus piciorul în ghips, pentru a nu le executa ordinele criminale. El însuşi spune că nu a fost niciodată un apropiat al familiei, că nu a participat niciodată la jocuri de societate cu familia prezidenţială.
Unii spun că a fost salvatorul armatei şi al României când la 16 Februarie 1990 a luat locul generalului Militaru la conducerea Ministerului Apărării Naţionale, minister pe care îl mai condusese o perioadă şi imediat după asasinarea soţilor Ceauşescu asasinare unde are un rol deloc de neglijat, acela de a da soţilor Ceauşescu impresia ca totul este OK şi nu e cazul să facă prea mare scandal, pe de o parte, şi de a reprezenta Armata la acel proces sui generis ţinut într-o unitate militară. Sunt mulţi cei care susţin că astfel armata română şi serviciile secrete militare au scăpat de riscul de a fi penetrate de GRU.

Alţii susţin însă că l-a asasinat pe generalul Vasile MILEA, pentru a putea deschide calea Directiei a IX-a a KGB spre locaţia si arhivele UM 0110. Este suspectat, de către ofiteri superiori ai Armatei Române, şi de implicare în decesul suspect al generalului Stefan GUŞĂ. Se mai spune că în timpul “revoluţiei”, a fost prins in flagrant, de către generalul Iulian VLAD şi colonelul Dumitru PRICHICI, când tăia legăturile telefonice ale acestora, din Comitetul Central căci el se afla, în data de 22 decembrie 1989, la pupitrul de control al telefoanelor ale CC şi a împiedicat convorbirile generalului VLAD, şeful Securitaţii Statului, cu şefii inspectoratelor DSS din Bucureşti şi din ţară.

Unii spun că în funcţia pe care o avea la revoluţie de prin adjunct al ministrului apărării naţionale, coordona şi activitatea Direcției economice a Ministerului Apărării Naționale şi avea acces la conturile acesteia ca şi la toate afacerile cu armament ale statutului român.
Şi pe când chiar marele guru Gelu Voican Voiculescu a afirmat că nu au existat conturi secrete ale Ceauşeştilor, nimeni nu spune ce s-a întâmplat cu conturile firmelor de comerţ exterior speciale, cele care derulau comerţul cu armament.

Nu mai pomenesc de serviciile speciale de efectuate în contul soţilor Ceauşescu, la Timişoara. De fapt, nu ştiu dacă nu cumva a făcut unele oficii şi pastorului Tokeş, cunoscut de la acea vreme ca agent al Budapestei, lucru confirmat în faţa unei comisii a Senatului de Generalul Nicolicioiu fostul şef al UM 0110.Spun asta, pentru că acelaşi Nicolicioiu susţine că Stănculescu s-a întâlnit în septembrie 1989 cu ataşatul militar Ungar de la Ambasada Ungariei la Bucureşti pe care îl simpatiza, după cum singur recunoaşte: “Aradi vorbea româneşte perfect, am discutat cu el de câteva ori, mi-a povestit cum a trăit în România şi cum a ajuns apoi în Ungaria. L-am simpatizat. Mi-am dat seama că vrea să afle mai mult despre noi, ştiam că are nevoie să obţină anumite informaţii, i-am dat exact ce ştiam că avea nevoie să obţină, nu i-am dat nimic în plus, care să penetreze în interior. Aveam destule variante pentru străini, să le dau ce voiam eu, nu ce voiau ei“

Nici nu mai ştii ce să mai crezi. Pe cine a servit cu adevărat Atanasie Stănculescu ?
Pe Ceauşescu, pe Iliescu, pe ruşi, pe maghiari, Armata română? Dar mai ales, pe cine il va ”servi” Stănculescu acuma ? De câteva zile şi-a făcut apariţia pe posturiile TV. Două emisiuni, două declaraţii total opuse. La penultima, pe Realitatea Tv acuma o săptămână parcă, , a fost întrebat de moderatoare când va face publice cele 10 casete cu secrete pe care le ţine într-un cont secret. Atunci a răspuns că nici nu mai ştie pe unde sunt, nu neapărat prin Elveţia, efectiv nu îşi mai aminteşte unde sunt pentru că le-a schimbat ascunzătoarea de mai multe ori. Asta, deşi în Mai 2009, afirma că acestea au fost distruse, de către soţie, la rugămintea sa, pentru a nu face rău României.

Marţi 11 Octombrie însă la o emisiune a tabacherei Cristoiu, întrebat despre aceleaşi casete, sau înregistrări, domnul Stănculescu pur şi simplu neagă că ar exista sau ar fi existat vreodată aşa ceva.
Nu poţi să nu te întrebi, nu dacă există sau nu în primul rând, ci de ce au fost pomenite şi acuma nu mai sunt. Nu poţi să nu te întrebi de ce au tot fost menţionate atâţia ani ca un” semn de carte” pentru cei ce îl tot băgau şi scoteau din puşcărie, şi de ce acum, când a primit 15 ani, pur şi simplu renunţă să mai facă trimitere la ele.
Ar fi două variante :
1. Nu au existat niciodată;
2. Nu mai are rost să arate pisica acuma, zarurile au fost aruncate, 15 ani de puşcărie înseamnă pentru un om de 85 de ani că va elibera celula pe cale naturală, ca să folosim o expresie dragă domnului Boc.
În aceste condiţii, arătatul pisicii nu mai este de efect, dacă acele înregistrări există, trebuie făcut ceva cu ele şi e bine să liniştească pe cei ce îi urmăresc mişcările, ca să poată face ceea ce şi-a propus. Iar dacă nu au existat şi a fost o cacealma, asta e;

Părerea mea este că nu a fost o cacealma, Stănculescu a fost în miezul problemelor şi aşa cum a fost inspirat să îşi pună piciorul în gips pentru a scăpa de ceea ce nu îi convenea din ordinele Ceauşeştilor, sau ale altora,pentru că pe atunci juca la mai multe capete, sunt convins că a fost destul de isteţ să îşi acopere şi să se acopere cu documente, înregistrări, poate chiar fotografii, filmări în toate ordinele executate din 89 şi până în prezent. Avea şi mintea şi mai ales şi mijloacele tehnice la dispoziţie.
Ce va face cu ele şi când, asta o ştie doar el.

Am auzit tot la acea emisiune că a făcut apel la preşedintele ţării pentru a fi graţiat, având în vedere vârsta înaintată. Mi s-ar părea un gest “nobil “ să i se aprobe cererea, mai ales dacă a fost întocmită cu argumente solide.
PS. Doamne, ce bine ar mai fi prins acele casete( dacă ar fi existat) acum la alegeri. Bine că totul a fost doar o perdea de fum.

10 comentarii:

  1. @neacsu de la nicu
    varule EU CRED CA LE-A "AVUT". Acum dupa ce a fost "spalat", incet ,incet VA AVNSA SPRE IESIREA DIN PUSCARIE. Mosul stie multe si vreau sa cred ca poate vor aparea ceva 'stiri'. In rest sunt de acord cu tot ce ai scris. Cu Tokes a defilat la brat. PACAT CA A AVUT PUTEREA TARII IN MANA SI I-A DATO LUI ILIESCU CA PE UN MAR PUTREZIT. Zarurile s-au aruncat in seara de 22 dec. la MAPN> Am fost pe acolo , am trait momentele grele si am vazut "BULIBASEALA " CREATA CRED DE CEI DE LA INFORMATII EXTERNE. ATUNCI SECURITATEA "INTERNA' A FOST BATUTA PENTRU PRIMA DATA. CE ZICI?Mi-e scarba ca mosul ne-a vandut pentru un pumn de techini.De la el a pornit TOATA MASCARADA CU ASA-ZISA RESTRUCTURARE A ARMATEI SI CONTINUATA CU SARG DE BABIUC, POPESCU, MELESCANU, PASU, ETC.. DUPA EL NE-A"luat civilii' la impins vagoane. Cat de creduli am fost!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut, Marine!
    Mi-e greu sa vorbesc despre un OM exceptional! Un om care m-a onorat cu niste sentimente aproape prietenesti. Un OM care, atunci cand credeam ca-mi fuge pamantul de sub picioare, mi-a intins o mana salvatoare. Un OM care m-a primit la el in cabinet (era prim -adjuct al ministrului Apararii Nationale)si mi-a ascultat disperarea pricinuita de nedreptatea pe care o induram, pentru ca pastrasem coloana neindoita in disputa cu un colonel (eu fiind doar locotenent major), si care, dupa ce m-a ascultat, a dat ordin sa mi se faca dreptate.
    Un OM, care, imediat dupa revolutie, a ordonat sa li se faca dreptate tuturor militarilor nedreptatiti pe timpul dictaturii.
    Numai eu stiu cati m-au rugat sa le facilitez accesul la raport catre domnia sa, cand era ministrul apararii. Niciunul n-a iesit din cabinet, fara sa i se fi rezolvat problema.
    Un OM, fara de care, nu se stie cum ar fi evoluat evenimentele din decembrie 1989.
    Un OM urmarit la orice pas de securitatea comunista. As spune atatea, dar ma tem de lipsa de obiectivitate, avand in vedere relatiile speciale pe care le-am avut cu dansul. Si nu i-am fost nici aghiotant, nici sef de cabinet, cum s-ar putea crede. Un OM, care, ministrul apararii fiind, nu se supara ca-l deranjeaza un ofiter, sunandu-l pe firul "Scurt" la 6 dimineata. Am mai spus-o: daca gasesti un singur ofiter, care sa sustina ca a avut de suferit efectiv, de pe urma actiunilor generalului Stanculescu, eu nu mai zic nimic.
    Poate, ofiterii judecatori care au dat sentinta de condamnare, nu l-au cunoscut si ca OM. Nu cred ca merita asa ceva. Merita statuie, cand l-o chema Dmnezeu. Asta da!

    RăspundețiȘtergere
  3. Victoras
    Nu contest, si nici nu afirm ca ai minti cu ceva. Cred ceea ce spui. Si Basescu, daca ai fi lucra pe langa el, ar fi un baiat exceptional. E vesel glumet, jovial, popular, nue cu nasul pe sus, te invita la una mica, te ajuta cu tot ce vrei. Totul e sa ajungi sa lucrezi pe langa el. Asa sunt toti, asa era si Ceausescu, asa era si Iliescu si Constantinescu pentru cei fata de care era apropiat sau cu care aveau relatii de serviciu. Si pe Gaddafi il regreta cei din cercul lui de prieteni. Ai citit ce scraiu despre Hitler cei din anturajul lui ? E induiosator. Era un sensibil un patriot, un tip care aprecia adevaratele valori, ale germaniei.
    Asta insa nu scoate din ecuatie alte calitati mai putin apreciate de cei din afara germaniei.
    Ce vreau sa spun, fara a te contrazice este ca un om poate fi considerat bun, de cineva si mai putin bun de altcineva , depinde din ce perspectiva sau sistem de referinte il privesti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Victor
    Si ca sa inchei cu o anecdota, uite iti propun un test. Promite sa raspunzi sincer. Raspunsul meu il vei primi tot aici, dupa ce raspunzi la intrebarile mele.
    Sa presupunem ca stii o femeie insarcinata care deja are 8 copii. Trei
    dintre ei sunt surzi, doi sunt orbi si unul este dezechilibret mintal.
    Femeia are sifilis.
    Ai sfatui-o sa faca un avort?

    2. A doua intrebare :

    Este momentul alegerii presedintelui lumii si votul tau va determina
    cine este alesul!
    Iata-i pe cei trei candidati:

    Candidatul A are legaturi cu politicieni corupti si crede in
    astrologie. A avut doua amante. Fumeaza ca o locomotiva si bea 8 pana la 10 pahare pe zi.

    Candidatul B a fost concediat de doua ori, doarme pana dupa pranz, in
    facultate se droga si bea un sfert de litru de whisky in fiecare noapte.

    Candidatul C este un medaliat si un erou de razboi. Este un vegetarian
    convins, consuma doar bere si asta ocazional si nu a avut nici o data
    legaturi extraconjugale.

    Dintre acesti trei candidati, pe care l-ai alege (sincer)?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai probleme la postari comentarii. Scrisesem un pomelnic si n-am salvat. Asa ca, ma limitez la strictul necesar.
    1. N-am lucrat in "anturajul" generalului Stanculescu". Daca il sunam acasa pe "scurt", o faceam ca si cum apelam la un "prieten" (exagerez un pic), si numai pentru probleme personale.
    2. Recunosc ca am primit si eu acest e-mail si ca l-am "ales" din start pe Hitler.
    Avortul, se intelegea de la sine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Victor,
    1.Nu e vina mea , se intampla la mai multi problemele cu postari, probabil e de la platforma sau cine stie, baietii lucreaza. Inainte de a posta comentariul , logheaza-te si pentru orice eventualitate da un copy pana apare comentariul postat.
    2. Inca un aspect pe care nu il trecusem in comentariu este faptul ca si cei mai mari criminali din istorie, au avut o familie, parainti, sotii, copuii , frati care ii iubeau si ii considerau oameni bun.
    Nu spun ca e neaparat cazul lui Stanculescu de a fi incadrat in aceasta categorie. Spun doar ca totul e relativ si depinde unde te pozitionezi fata de o persoana asau alta .
    3. In cazul cu alegerile.. candidatilor, nu esti singurul care a luat teapa . Asta este viata , niciodata nu le stii pe toate, aparentele inseala, un om poate avea mai multe fete, sau daca vrei sa cunosti un fenomen , din cand in cand schimba-ti pozitia si unghiul de vizualizare. Nici luna nu ne arata decat o singura fata . Cine stie ce pe partea cealalta ?
    Iti doresc o zi buna , un weekend placut !

    RăspundețiȘtergere
  7. Marine, eu zic ca l-am descris sincer pe generalul Stanculescu, pentru ca l-am cunoscut personal. Cei care scriu despre el tot felul de tampenii, scriu "din carti".
    Eram logat altfel, as fi fost precaut.
    Multumesc, weeekend placut tie, si celor care citesc pe aici!

    RăspundețiȘtergere
  8. @ marin de la nicu
    Varule ,ce faci ? Te-ai suparat pe mine de nu vrei sa-mi raspunzi/? Ia citeste primul comentariu si o sa-ri spun mai multe. idolul tau a fost acum vreo lunae la Cluj. Nu vreau sa-ti spun ce si-a auzit. Ardelenismul molcom A SARIT PARLEAZUL. DOMNUL PRIN STILUL SAU DE COMUNICARE NU NE REPREZINTA...SINDICATUL VA TREBUII SA NE REPREZINTE.

    RăspundețiȘtergere
  9. Victor.
    Eu nu te-am contrazis, dar nu pot contrazice nici istoria. Iar faptul ca tot ameninta cu acele casete in loc sa spuna(daca are ceva de spus si parerea mea este ca are)tot ce stie, spune ceva despre caracter. Pe el nu adevarul il intereseaza ci soarta proprie. Asa ca sa nu imi vorbeasca despre morala si adevar. Altfel este posibil sa fi facut mult bine la oameni, asa in particular, sa fi fost un od deosebit, un om respectuos, un comandant corect, un tip dotat intelectual. Activitatea la Timisoara, cea de dupa revolutie, asasinarea lui Ceausescu, sunt lucruri de care se face vinovat alaturi de altii . El spune ca nu are nici o vina si nu regreta nimic din ce a facut. Atunci sa isi duca crucea mai departe si sa taca. Nu e cu nimic mai bun decat cei ce l-au condamnat atata vreme cat se preteaza la astfel de jocuri.Ceea ce face el este santaj nu dreptate. Inca odata spun, iti respect punctul de vedere. De fapt vorbim de fapt de lucruri diferite. Tu despre el ca om , care a ajutat oameni dezinteresat si corect, iar eu despre activitatea lui ca om politic, amestecat in politica si executant sau subordonat al politicienilor.
    Sa auzim de bine !

    RăspundețiȘtergere
  10. Vere
    Nu am draga nimic, nu sunt suparat pe tine .
    Tia-m citit comentariul este corect, practic nu am avut ce comenta la el. Iti impartasesc opiniile. Ma scuzi daca am considerat ca .. tacerea mea dovedeste faptul ca sunt de acord cu tine .
    Despre care idol vorbesti ca a fost la Cluj ? Eu nu am idoli. Daca inteleg eu insa bine la cine te referi, ar fi vorba de seful sindicatului ? Nu stiu ce i-au spus ardelenii, dar probabil ca nu va uita si va va cataloga si pe voi vanduti si portocalii si cersetori cu mana intinsa. Din pacate CNR va consfinti dictatura lui Dogaru in sindicat si odata cu asta si distrugerea sindicatului.
    Om trai si om vedea.
    Weekend placut si tie !

    RăspundețiȘtergere

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating