duminică, 25 decembrie 2011

Armata din nou umilită


Hai să uneperizăm!
Acum câteva zile, în şedinţa de guvern, premierul a cerut tăierea ordinului M-50 de la miltari.
Toată  lumea  fost de acord, mai puţin ministrul Oprea. Se spune că s-a încercat impunerea măsurii, iar Oprea a ameninţat că dacă se va lua această măsură, el va pleca din guvern şi din coaliţie cu partid cu tot. Până la urmă s-a căzut la pace.Poate fi adevărat sau poate fi doar un zvon aruncat ca să întâmpine eventualele nemulţumiri ale militarilor, faţă de ministrul lor, mişcare inteligentă de altfel. Indiferent care ar fi adevărul, Ordinul a rămas,  dar se impozitează cu 16%. Acuma  efectul  psihologic este bine gândit. Militarii nu vor mai face scandal, ştiind că le-a trecut glonţul pe lângă ureche şi ( dacă legenda cu opoziţia lui Oprea se adevereşte) că au în ministrul Oprea un om care îi mai protejează cât de cât. Totul e bine gândit. Chiar dacă nu a fost vorba de anularea ordinului, zvonul cu anularea şi intervenţia lui Oprea e suficient ca să îi facă să accepte impozitarea, pentru că  până la urmă tot sunt taxaţi militarii. Nu mai contează faptul că acest ordin sau această compensare  în bani  a normei de  hrană nu reprezină un venit ci o compensaţie. Atâta vreme cât se acordă în bani, BOC taie. Bunicul lui a fost tăietor de lemne, el e tăietor de salarii, pensii, indemnizaţii, ajutoare, compensaţii adică tot ce poate umple bugetul special al Guvernului, ca să poată fi folosit în caz de “calamitate “ la alegeri. Uşor uşor, vor dispărea toate drepturile, toate compensaţiile şi culmea, oamenii nici nu vor şti când le-au pierdut nici  dacă le-au avut vreodată.
Şi ca să fie Crăciunul militarilor fericit, au primit un ordin prin care sunt obligaţi să servească gustarea în cazărmi, (prin firme  de partid, care vor câştiga  dacă nu au câştigat deja” licitatiile”) un fel de cornul şi laptele, dar nu gratuit ca la elevi ci contra a 150-200 de lei pe luna. Deci „VOLENS NOLENS, AGHIASMULS GREGORIUS  BIBET”. Sau îţi place sau nu, domnule militar, serveşti masa cum vrem noi, când vrem noi, de la cine vrem noi, indiferent dacă îţi place sau nu. A spus cineva ceva de dictatură? Unde, când, cum ?
Militarii pierd dintr-un condei cam vre-o 200 lei pe lună  care intră în buzunarele PDL sau UNPR, iar prin Ardeal şi UDMR  pentru că firmele care vor câştiga licitaţiile de hrănire sunt firme de casă, başca impozitarea normei de hrană. Bucuraţi-vă! Aşa sunt atraşi tinerii să îmbrăţişeze haina militară o haină care nu se mai dă, se cumpără, o haină care nu mai oferă prestanţă şi respect pentru că o poartă şi primari care nu au făcut nici măcar armata .. dar o fac acuma .. de râs,   o meserie care înseamnă numai privaţiuni, obligaţii, iar drepturi  pauză.  Regulamentele militare, cum ar fi Regulamentul Serviciului Interior au devenit de mult secrete de serviciu, militarii nu le pot studia pentru ca nu prea există, cunosc din ele doar ceea ce li se spune şi li se spun doar obligaţiile, mulţi habar nu au ce drepturi au, sau că ar exista aşa ceva prin armată.
 CINE DĂ DREPTUL UNUI OM, SĂ FOŢEZE ALT OM SĂ MĂNÂNCE CE VREA EL ŞI DE UNDE VREA EL, LA PREŢUL LA CARE VREA EL? Nici mâncarea nu au voie să şi-o mai aleagă militarii? A AUZIT CINEVA PRIN ARMATĂ DE DECLARAŢIA UNIVERSALĂ A DREPTUTILOR OMULUI ? DAR DOMNUL GENERAL DE JUSTIŢIE ? DAR EXPERTUL ÎN DREPT CONSTITUŢIONAL ? Comandanţii de unităţi care vor pune în aplicare acest ordin , să nu uite articolul art.8, alin. 1 b,  din Legea 80, care stipuleaza : “Cadrelor militare nu li se poate ordona si le este interzis sa execute acte contrare legii, obiceiurilor razboiului si conventiilor internationale la care Romania este parte; neexecutarea ordinelor in aceste conditii nu atrage raspunderea penala si civila a subordonatilor;”
Ceauşescu ne obliga să mâncăm peşte şi noi îl înjuram, deşi acum toţi nutriţioniştii recomandă, soia şi peşte. Băsescu , impune acum dieta celor ce nu au posibilitatea să spună nu, numai şi numai ca să le mai scoată ceva din buzunar.  Firmele care vor aproviziona unităţile militare vor proceda cum au precedat şi cele care au cumpărat tehnică „dezmembrată contra cauciucuri, sau cele care au livrat carburanţi sau cele care au făcut cămăşi pentru armată. Peste 5 ani, o să mai fie un şef de serviciu sau direcţie judecat şi va plăti contractele care se fac acum, dar până atunci, se vor îngrăşa toţi şi vor pune deoparte bani negri pentru amenzi albe pentru că oricum o condamnare cu suspendare  se prescrie repede.
Toate aste, se întâmplă în timp ce militarii plecaţi din ţară sunt puşi să facă frumos în faţa camerelor de luat vederi, să cânte O brad Frumos ca să vadă toată lumea ce fericiţi sunt ei şi cum întâmpină Sărbătorile de iarnă  cu bucurie, ca şi cum ar fi mine improvizate. Ce mai improvizează Guvernul anul viitor  pentru militari?
Unii spun că în timp ce militarii de acasă sunt obligaţi să mănânce ce le dau firmele de partid, cei din misiuni, pleacă la misiune câte două zile cu 2 l de apă de persoană şi mâncare pentru o jumătate de zi. Astă înseamnă legea compensaţiei în varianta Boc. Şi ca să nu se simtă discriminaţi, unii spun că li s-a înjumătăţit misia.
Acum civilii pot striga bucuroşi, ARMATA E SUB NOI !
Nu face nimic, nimeni nu e veşnic. Se schimbă ei polii pământului dar un amărât de guvern.
Urez pe această cale tuturor prietenilor, cunoştinţelor, foştilor colegi şi întregii armate române Un An Mai Bun, sănătate, cei plecaţi în misiuni oriunde ar fi ei, să se întoarcă sănătoşi şi întregi acasă şi să îşi păstreze verticalitatea şi încrederea!
LA MULŢI ANI MILITARI ROMÂNI !
P.S. Ce deosebire este între o mină afgană şi Boc ? Peste mină ai trecut, a făcut poc şi poţi scăpa. Peste Boc dacă treci odată, nu ai scăpat, mai face Boc de 3 ori de fiecare dată mai tare.

6 comentarii:

  1. Mare dreptate ai din nou.Dar sunt putini si cei ce inteleg ce li se intampla,si mai putini cei ce pot face ceva.Din pacate generatia noastra n-a facut ce trebuia si cand trebuia.Fostu ne-a lumea pe mana,spunea cantecul.Pacat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu cine a gindit scenariul cu ,,maresalul'' armatei,dar cred ca multi vor cadea in capcana.Sau in ,,A treia teapa!''

    Sarbatori fericite,
    Sanatate,

    La multi ani !

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca fost militar bine-nteles ca nu pot fi de acord cu taierea Ordinului 50 pentru gustarea militarilor de toate gradele si nici a primelor sau recompenselor acordate militarilor activi. in retragere sau in rezerva. Toate acestea au constituit si trebuie sa constituie grija statului si atentia care trebuie acordata acestor categorii de slujbasi ai tarii. Aici sunt der acord si respect atitudinea si pozitia ministrului apararii.
    Pentru cei ce ma cunosc, stiu ca am slujit o viata interesele armatei si, mai ales interesele statului si poporului roman, aplicand regulile milirare si interesul creator a cetatenilor Romaniei din care am facut si continuu sa fac parte, chiar daca au trecut peste 15 ani decand am dezbracat haina militara. Noapte-zi, frig sau ger, am fost mereu la datorie, in slujba intereselor armatei si a militarilor de toate categoriile. Toti ce-i ce m-au cunoscut, stiu ca din cauza multiplelor sarcini de serviciu sau a cumulului de functii, ma gaseam in cazarma pana la ore tarziu si, de cele mai multe ori ma prindea orele 23-24, urmand ca la ora 07,3o sa fiu din nou in cazarma. Acesta-i efortul de care vroiam sa fa spun si, Guvernul vrea sa taie anumite drepturi lasate mostenire de toate guvernarile de dupa cel de al Doilea Razboi Mondial? Unde esti d-le general Ion Coman, cel care spunea ca ,,tara nu va precupeti nici efort cand e vorba de armata si nevoile acesteia,,. Da, stiu, noua administratie de la Cotroceni de dupa Lovitura de Stat din Decembrie 1989, va pus in carca crime si actiuni pe care nu le-ati comis.
    Pentru pensionari, rog pe cei ce se ocupa de recalcularea pensiilor sa fie corecti si impartiali. Mare grije la selectarea cadrelor ce se ocupa de acest aspect, deoarece activitatea noastra a pensionarilor a fost grea si anevoioasa, dar necesara.
    Inchei si urez tuturor militarilor sa petreaca cu bine acest an si, anul ce vine sa le aduca numai bucurii.
    LA MULTI ANI DRAGI PENSIONARI, LA MULTI ANI ARMATA A ROMANIEI.
    LA MULTI ANI DRAGI FOSTI COLEGI DE PRIN LOCURILE DE MUNCA.
    Ioan Danila - Norsborg Suedia.
    PS. Aceste sarbatori le-am petrecut si le petrec cu ce-i trei copii ai mei si familiile lor in Suedia, de unde ma voi intoarce in Romania pe la sfarsitul lunii Ianuarie. Sanatate si la Multi Ani.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca fost militar bine-nteles ca nu pot fi de acord cu taierea Ordinului 50 pentru gustarea militarilor de toate gradele si nici a primelor sau recompenselor acordate militarilor activi. in retragere sau in rezerva. Toate acestea au constituit si trebuie sa constituie grija statului si atentia care trebuie acordata acestor categorii de slujbasi ai tarii. Aici sunt der acord si respect atitudinea si pozitia ministrului apararii.
    Pentru cei ce ma cunosc, stiu ca am slujit o viata interesele armatei si, mai ales interesele statului si poporului roman, aplicand regulile milirare si interesul creator a cetatenilor Romaniei din care am facut si continuu sa fac parte, chiar daca au trecut peste 15 ani decand am dezbracat haina militara. Noapte-zi, frig sau ger, am fost mereu la datorie, in slujba intereselor armatei si a militarilor de toate categoriile. Toti ce-i ce m-au cunoscut, stiu ca din cauza multiplelor sarcini de serviciu sau a cumulului de functii, ma gaseam in cazarma pana la ore tarziu si, de cele mai multe ori ma prindea orele 23-24, urmand ca la ora 07,3o sa fiu din nou in cazarma. Acesta-i efortul de care vroiam sa fa spun si, Guvernul vrea sa taie anumite drepturi lasate mostenire de toate guvernarile de dupa cel de al Doilea Razboi Mondial? Unde esti d-le general Ion Coman, cel care spunea ca ,,tara nu va precupeti nici efort cand e vorba de armata si nevoile acesteia,,. Da, stiu, noua administratie de la Cotroceni de dupa Lovitura de Stat din Decembrie 1989, va pus in carca crime si actiuni pe care nu le-ati comis.
    Pentru pensionari, rog pe cei ce se ocupa de recalcularea pensiilor sa fie corecti si impartiali. Mare grije la selectarea cadrelor ce se ocupa de acest aspect, deoarece activitatea noastra a pensionarilor a fost grea si anevoioasa, dar necesara.
    Inchei si urez tuturor militarilor sa petreaca cu bine acest an si, anul ce vine sa le aduca numai bucurii.
    LA MULTI ANI DRAGI PENSIONARI, LA MULTI ANI ARMATA A ROMANIEI.
    LA MULTI ANI DRAGI FOSTI COLEGI DE PRIN LOCURILE DE MUNCA.
    Ioan Danila - Norsborg Suedia.
    PS. Aceste sarbatori le-am petrecut si le petrec cu ce-i trei copii ai mei si familiile lor in Suedia, de unde ma voi intoarce in Romania pe la sfarsitul lunii Ianuarie. Sanatate si la Multi Ani.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aici, scriu doar nostalgicii si fosilele armatei.Voi habar nu aveti cu ce probleme se confrunta cei care lucreaza in armata acum(activi)si ce probleme are armata in general.O dati cu lozinci de activisti si cu cat v-ati rupt voi prin armata in urma cu .... ani.Din pacate s-au schimbat multe in armata si multe in rau,am prins si eu vremuri bune.Propagandistii sa ne lase in pace si sa mearga la "clubul lor de papagali" pt.ca noi avem alte probleme decat povestile lor.O problema ar fi SUPRAVIETUIREA IN ARMATA.

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim 21.24
    Ai impresia ca daca suntem rezervisti, (cat mai suntem )ne-am rupt definitiv de situatia din armata ? Poate ne explici tu care sunt problemele cu care se confrunta armata . Ca ti le spun si eu , dar nu este in avantajul celor care inca mai sunt in armata. Nu despre supravietuirea in armata trebuie discutat ci despre armata. si supravietuirea armatei. Te bagi ?

    RăspundețiȘtergere

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating