joi, 29 martie 2012

Hai hai, gata cu fotosinteza


Nici daca aş avea trei- patru televizoare în casă, nu aş putea ţine pasul cu evenimentele, tot aş pierde ceva . În ultimul timp  nici nu apuci să te dezmeticeşti bine după croşeu că te trezeşti cu un upper-cut de îţi stinge lumina. Dacă vom continua aşa, în  curând se va putea spune că în România, minunile nu mai ţin 3 zile. Unele dispar după 3 ore iar altele nici nu apucă să mai fie minuni. Aşa se întâmplă că povestea parlamentarului plecat în safari în Kenia în timp ce mascaţii îl colindau  pe acasă, a trecut repede pe locul doi, nici nu au apucat maşinile reporterilor avizi de senzaţional de doi bani să se întoarcă de la aeroport unde îl aşteptaseră pe Zorro, că vine lovitura de graţie. Prim-vicepreşedintele PDL, domnul Frunzăverde, s-a săturat să livreze clorofilă partidului-stat şi trece la PNL. Ştirea nu e prezentată direct de împricinat, ci aşa cum stă bine unui ins care se vrea căutat, băgat în seamă şi curtat de presa de Dâmboviţa, pune pe altul să arunce bomba, sunt destui bursuci în viaţa politică, el anunţă doar că va da un comunicat a doua zi. De ce nu atunci când a transpirat ştirea ? Asta o ştie domnul clorofilă. Pe lângă ştirea asta, la pachet, mai apar 30-40 de primari PDL anunţaţi ca bonus. Numai reporter să nu fi fost marţi. La câte ştiri apăreau pe secundă, cu demisii care mai de care mai răsunătoare, nici nu ştiai la care uşă să te postezi pe cine să intervievezi, pe cine să cauţi. După Frunzăverde, parcă într-un concurs al absurdităţilor,apar pe benzile de ştiri nume din ce în ce mai mari. Ei bine, să crezi că 40 de primari pleacă aşa dintr-o dată din PDL, parcă parcă ar mai merge, dar să spui că Broscoiul pleacă din PDL sau Roberta, sau madam Cocoş, este chiar ceva ce nu puteai să crezi nici dacă vedeai. Păi dacă plecarea lui Olteanu, parcă mai mergea dacă o legam de dosarul în care nişte amici personali dau cu subsemnatul, nu văd de ce ar fi plecat fetele marinarului, care slavă domnului nu simt nimic deasupra capului - şi unii răutăcioşi spun că nici în cap - dar oricum ele încă sunt sub aripa bufniţei din Cotroceni. Atunci de unde şi de ce au apărut aceste zvonuri şi mai ales cine a avut interes să le arunce pe piaţă ?Nimeni nu şi-a pus această întrebare , televiziunile, presa scrisă sau on line  au comentat doar ştirea, hazardându-se în speculaţii care mai de care mai fanteziste, dar nimeni nu s-a întrebat de ce şi cine a lansat aceste zvonuri aiuristice.
Să fie USL-ul? Unii aşa ar fi tentaţi să creadă şi ar explica-o prin dorinţa de a crea panică în rândul parlamentarilor PDL şi a-i determina să îl urmeze pe Frunzăverde şi pe ceilalţi mari „presupuşi” că ar mai demisiona. Nu ţine . Nu ţine, pentru că PDL-iştii aveau posibilitatea să se informeze de la sursă  şi greu de crezut că ar fi sărit cineva în altă barcă numai pentru că a auzit în presă că Madam Cocoş –Udrea ar pleca din partid. Păi eu zic că dacă ar fi auzit o astfel de veste, toţi PDL-iştii s-ar fi bucurat şi ar fi pus de un picnic ad-hoc cu toate riscurile unei amenzi pentru că o asemenea veste ar fi avut darul să îi facă să se mai înscrie odată în PDL, nu să iasă. Deci USL-ul nu putea lansa o asemenea ştire şi în nici un caz cu scopul de a deruta parlamentarii  PDL. Atunci cine a lansat zvonul şi pentru cine ? Pentru presă?Pentru Gugulani ? Poate, dar cine şi de ce ? De ce să lansezi astfel de zvonuri absurde ? Cum poţi crede că va apleca cineva urechea la asemenea ştiri ? Totuşi, trebuie să admitem că unele posturi au răspândit ştirile fără să realizeze absurdul. Sau au făcut jocul cuiva? Al cui? Cine avea interes să ţină media ocupată cu aceste ştiri? Nu ştiu.
Undeva mai jos, undeva prin fundul sertarului dacă te uiţi mai atent, vezi o ştire mică mică despre Cupru Min şi o cifră la fel de mică mică mică, adică 200 milioane Euro cu care Roman Cooper Corp. a pus silaba pe 60% din rezervele naţionale de cupru ale României. Să îmi fie cu iertare, citind ştirea  am avut senzaţia că e ceva greşit pe acolo,eu cred că au vrut să spună că acesta a fost comisionul pentru cel care a facilitat tranzacţia şi a semnat actele. Eu ştiam că anumite rezerve strategice nu se pot vinde mai ales dacă vorbim de procente care oferă controlul. Mai ştiam şi că toate aspectele legate de rezervele strategice se discută în CSAT.   Întrebare: Când s-a discutat acest subiect în CSAT, cine a propus afacerea cine a tras sforile şi mai ales care a fost avizul dat pe subiect şi cum de nu s-a sesizat nici unul din cei ce stau în jurul mesei rotunde că sunt lucruri care parcă totuşi nu se fac?

Întrebarea 2: Cine este atât de mare amator de tomate ? E cineva care am auzit eu cândva că nu mai cumpără zarzavaturi de la străini din simţ patrihoţic. Păi atunci, înseamnă că îi plac aşa de mult tomatele, probabil din soiul inimă de bou, încât şi-a propus să mănânce pe pâine toate roşiile româneşti. A început cu Roşia Poeni, urmează Roşia Montana. Aşa da patriotism. Parcă văd reclama :” Români, ajutaţi agricultura românească. Mâncaţi  roşiile româneşti. În felul acesta, încurajaţi producţia românească şi umpleţi buzunarele exportatorilor de roşii.” Bineînţeles, această ştire mică mică nu are nici o legătură cu  demisia Elenei Udrea, a lui Oltean sau Roberta Anastase. Adevăratele ştiri de importanţă deosebite pentru ţară, sunt cele legate de plecarea  coanei Elena din PDL şi infuzia de clorofilă din PNL. Uite cum îmi umblă prin faţa ochilor reclama aia cu copilul care nu ştie de ce nu îi cade frunza. Răspuns: Pentru că nu este membru PDL. Interesantă şi intervenţia mamei  care îi trimite pe toţi la culcare, cerându-le  să lase fotosinteza. Se aude?Dar la fel de interesant este şi finalul. Copilul îi aminteşte tatălui că a uitat să stingă lumina. Întrebare : când să o stingă, când iese din Cotroceni, sau după ce a terminat de mâncat roşiile?
Să conchidem: În timp ce ţara arde  de grija frunzei Elenei, Băsescu mănâncă roşii.  
Apropo de întrebări, Nerro, spanielul meu tibetan, cel cu scrisoarea către parlamentari, protestatarul supărat că alţii i-au furat ciolanul, privind la tv aşa într-o doară mă întreabă peste umăr : „Ia zi-mi  tu colega, ce legătură este între Frunzăverde  şi Udrea?” M-am chinuit să caut un răspuns corect, dar nu am găsit. Hâtru,Nerro  îmi spune : Nu mai e nici una Mărine, nici una !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating