luni, 20 mai 2013

Leapșa ca sport instituțional


leapsa

Gata, s-a dat startul la leapșa. De acum să te ții dosare și justiție chioară. La noi justiția este oarbă numai acolo unde trebuie,adică nu vede nici cum dispar vapoarele, nici cum se repartizează  casele, nici cum se fac afacerile cu Alro. Uneori mai deschide cate un ochi, așa șmecherește cât să amintească celor care o cred adormită de tot, că e cu un ochi pe ei și uite așa mai apare câte un dosar cu niște generali  cu case, cu mașini recuperate,  dar îi închide la loc când e vorba de alți generali, de audit, de modul de calculare a pensiilor. Bineînțeles între dosarul cu casele și pensiile calculate după interese de partid, nu este nici o legătură.
Până una alta, România nu se dezminte, este în continuă transformare. Cel care nu era bun ieri este excepțional azi, mai ales că înainte de a semna numirea  Procurorului  Șef, președintele este informat cu nominalizarea și îi dă ok, nu pentru că așa ar cere legea sau procedura de numire, care oricum nu se respectă, ci pentru că așa cere protocolul de supunere semnat de premier. ”Propui pe cine vrei, dar dacă nu mă întrebi mai întâi pe mine,, rămâi cu propusul .”Asta spune în acordul de coabitare. Așa că domnul Ponta, ”de dragul coabitării” încalcă procedurile  și cere aprobare privind nominalizările înainte chiar de a ști chiar și el pe cine va nominaliza. Nu spun eu asta, a spus-o cu subiect și predicat președintele, râzând cu gura până la urechi arătând astfel lumii întregi inclusiv celor 7,4 milioane că au făcut foarte bine că l-au votat pe Ponta,puteau să voteze pe oricine, țara o conduce tot el.
Și ca să arate și că nu îi pasă de nimic, la ”caterincă” mai dă și sarcini procurorilor pe care îi numește, arătând astfel că ”respectă separarea puterilor în stat” și nu are nici un amestec în justiție. O mai mare demonstrație de nesimțire greu se putea face. Dar nu e numai nesimțire e și un joc de leapșa pe furate pe care domnul președinte îl joacă cu Ponta iar acesta ori e inconștient, ori îi cade în plasă fiind convins că e destul de puternic c să rupă plasa  când va dori. Cam pe acest calcul merge Ponta când înghite și tot înghite, în numele ”coabitării” pierzând nu numai imagine ci și susținere, ”pentru binețe țării”.Aiurea! Ca și Antonescu tot ce îl interesează este puterea și are impresia că semnând contractul cu Mefisto, atunci când va dori și va fi suficient de puternic, va putea să se dezlipească și să dea cu Traian de pământ. Proastă socoteală.
Pe ce se bazează Ponta? Pe faptul că acum are și el o televiziune, a lui Ghiță securistu, care face ce vrea el și o poate folosi împotriva cui vrea el, inclusiv a colegilor de coaliție a membrilor de partid din PNL și PC, pe care el a ajuns să îi scoată din partid. Dacă Antonescu –de dragul unui post prea îndepărtat va face greșeala să își lovească proprii oameni de dragul lui Ponta, se va trezi că nici măcar partidul nu îl va mai susține la prezidențiale.  Ghiță i-a pus lui Ponta televiziunea cu oameni cu tot la dispoziție nu din convingere, nici din dragoste ci din interes. Ceea ce îi oferă Ponta îi poate oferi oricine e la putere și atunci dragostea lui Ghiță va ține cât este Ponta premier. Să te ții șuturi când va pierde teren.
Pe ce mai contează Ponta ? Pe relația specială cu Maior. Păi cât de prost să fii să crezi că un om ca Maior are sentimente față de tine, indiferent de relație. Maior a fost numit acolo unde e de Băsescu iar Băsescu nu l-ar fi numit dacă nu ar fi fost convins că are cu ce să îl strunească. Și atunci pe ce contează Ponta? Pe faptul că Băsescu nu va mai fi președinte în 2014 iar el va putea face ce vrea pentru că Maior nu va mai fi ținut de Băsescu iar el va deveni number one ? Proastă socoteală, Cine a intrat în horă cu Băsescu nu mai poate avea liniște toată viața. Să nu uite Victoraș că și naș Oprea i-a jurat credință veșnică, i-a promis înainte de alegeri că la Congresul PSD va fuziona  cu oamenii lui cu tot, formând un mare partid al clasei muncitoare. Au fost alegerile, Ponta a dat locuri eligibile candidaților UNPR, pe care USL le putea considera ale lor, și uite că naș Oprea s-a răzgândit între timp, pentru că Naș Traian nu a dat ok iar Oprea a priceput sau a știut dinainte că fără UNPR este victimă sigură și îl papă DNA-ul . Singura lui șansă să nu i se pună dosarele pe masa procurorilor este un partid mic cu care să se mențină în sfera șantajiștilor. Asta trebuia să știe și Ponta înainte de a anunța că UNPR va fuziona cu PSD. Leapșa!
Pe ce mai contează Ponta? Pe sprijinul PNL. Care PNL, când face tot posibilul să scape de ei? Singurul pe care poate conta din PNL este Antonescu, un alt visător care orb, surd și mut la tot ce se întâmplă în viața politică, nu vede în față decât văcuța Milka, cea care îl împinge cu botul spre Ponta. Ca și consortul Ponta, Antonescu visează, și visează, și visează, cam cum face el de când  este la Senat. Este singurul român care împotriva șicanelor și atacurilor oamenilor lui Ponta, împotriva sondajelor de opinie, împotriva logicii, mai crede la ora asta că Antonescu va fi președinte. Spune și asta ceva. Ponta încearcă limitele lui Antonescu, îl tot provoacă știind că acesta nu poate renunța la visul său și va face tot ce îi cere el, de dragul Cotrocenilor. Ponta nu vede PNL-ul ca un partid, îl confundă cu Antonescu și îl privește  ca fiind un ahtiat după președinție și  MERGÂND PE ACEST CALCUL ÎȘI PERMITE SĂ PROPUNĂ EXCLUDERI din PNL ca și cum e datoria lui de premier să pună ordine în partidele altora.   Leapșa.
Pe ce mai contează Ponta? Pe spargerea PPDD și atragerea unul mare număr de parlamentari ai caracaleanului, în PSD. Visul era chiar să i se realizeze, recent, dar tatăl Elodiei a prins șpilul și și-a adus oamenii la borcan. Ce socoteli își făcuse Ponta? Păi știa că un partid format din oameni morți de foame ca Barbu, sau plini de păduchi judiciari ca Nețoiu și Solomon, vor veni repede la el în partid de dragul unui os de ros sau unei sentințe cu suspendare sau chiar achitare cel puțin 4 ani de mandat. Socoteala ar fi fost bună, dar a uitat domnia sa că ceea ce știa el despre respectivii, știa și speculase și DD  când i-a pus pe listele de partid și în plus  DD mai are și unele date pe care el nu le are, chiar dacă le știe. Și nu  socotise Ponta faptul că DD este totuși jucat de Băsescu. A crezut că îi poate scoate pe domni din joc unul câte unul.  DD i-a convins (așa cum s-a convins și Oprea) că singuri, sau membri în PSD, nu vor avea nici o valoare și nu vor fi scutiți de neplăceri, ei au forță doar dacă formează o formațiune, oricât de mică ar fi. Ponta  ca și Antonescu este interesat de putere   și are impresia că semnând contractul cu Mefisto,  va putea să încline balanța atunci când PSD se va rupe oficial de PNL, prin parlamentarii furaţi de la PPDD.  O fi vrut el să îi păcălească și o fi promis el marea cu sarea și funcții prin AGA, dar nimic nu este mai scump decât libertatea, iar libertatea se asigură prin șantaj. Așa că deocamdată, leapșa.
Până una alta, Băsescu îi mai dă o leapșă două. Prima prin sarcinile pe care le-a trasat la investire noului procuror general, ”omul lui Ponta”. Din prima secundă de la investire, Băsescu a ținut să arate că indiferent cine l-a propus, domnul Nițu i se subordonează și primește sarcini de la el. CA SĂ FIE CLAR PENTRU TOATĂ LUMEA! La Bruxelles se aude ? Acum dacă ne uităm și la sarcina pe care a primit-o mister Nițu, îți dai seama că e o leapșă de proporții. Păi la prima vedere, deschiderea dosarelor revoluției pentru a afla cine a dat ordin armatei să iasă cu muniție pe străzi este o problemă de care românii nu mai pot să doarmă. Toată lumea știe cine a dat ordin și la prima vedere ar părea că Băsescu vrea să îl bage la pârnaie pe Iliescu fie de dragul adevărului fie pentru că îi stă în gât. Aiurea, nimic adevărat aici, nici nu îl doare pe el de adevăr, nici nu are nimic cu Iliescu. Pe el îl interesează altceva, și anume să il oblige pe Ponta să lovească în Iliescu, prin Nițu, deci să provoace sciziuni și scandal în PSD. După ce l-a pus pe Rus să îl ”scape ”pe Năstase deci un alt greu din PSD lovit de un pesedist, Băsescu îl îmbârligă pe Ponta prin Nițu împotriva lui Iliescu și a tuturor celor care îl văd pe Iliescu tatăl PSD. Aici Băsescu a gândit (dacă e din capul lui) genial. Prima leapșă.  Până să trec la a doua aș vrea să îl întreb pe domnul președinte de ce nu i-a dat ordin lui Nițu să învestigheze și cine a dat ordin armatei să iasă cu armament si muniție împotriva populației, în Ianuarie 1999. Sau atunci domnia sa făcea parte din guvern și nu se pune ? A doua leapșă a zilei a venit prin desemnarea lui Ponta de a reprezenta România la Consiliul Europei. Mare chitră Băsescu acesta. În primul rând pentru că aparent ( pentru cei care nu iubesc coabitarea) arată că se înțelege perfect cu Ponta, (iar momentul a fost ales magistral, cu ocazia împărțirii procurorilor)ba chiar îi face cadouri, lăsându-l  pe el să reprezinte România, cu mandat de la Boss. A doua lovitură aici este cea de imagine externă, unde această  favoare arată că Băsescu nu este orgolios și știe să renunțe ”spre binele țării”. A treia lovitură este cea dată lui Ponta arătându-i că  va reprezenta România numai când dorește  Băsescu și numai cu mandat de la el, PRECEDENTUL A FOST CREAT, PONTA A ACCEPTAT SUVERANITATEA PRIN ACEST ACT. Și în sfârșit, ultima lovitură i-o dă prin desemnarea lui Ponta de a susține cauza Chevron și a gazelor de șist, ”cu care Ponta este de acord” așa cum a subliniat chiar Băsescu și nu întâmplător în discursul său. Păi făcând acest lucru Ponta dovedește două lucruri: unul că și-a mințit propriul electorat acum un an când susținea că nu va sprijini niciodată otrăvirea propriei populații și a doua, când va arăta lumii întregi, inclusiv celei externe, că de dragul împrumuturilor de la FMI, a sprijinului politic și financiar și a păstrării scaunului de premier este gata să accepte orice compromis, chiar și împotriva intereselor propriilor cetățeni,chiar –eventual-împotriva  propriilor convingeri . Iar domnul Ponta a primit acest anunț cu bucurie. Leapșă.
Uite așa domnul Ponta anunță oficial și pe toate canalele că s-a lăsat de ping- pong, nu îl mai pasionează, la modă este leapșa, ca sport instituțional.
Leapșa ca sport instituțional

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating