duminică, 30 ianuarie 2011

De ce face Basescu greseli ?

 
  Despre Traian Basecu poţi spune orice . Aproape orice. 
 
 Poţi spune că e parşiv, că te înjunghie cu un ochi şi cu celălalt plânge. Stolojan ştie de ce.
  Poţi spune că e diabolic. Geoană ştie de ce. 
  Poţi spune că e răzbunător. Militarii ştiu de ce. 
  Poţi spune că e tiranic.Boc ştie  de ce.
  Poţi spune că e mitocan. “Ţiganca imputita” ştie de ce.
 Poţi spune că e rapid în mişcări. Copii ştiu de ce.
  Poţi spune că e iubitor de familie.Mircea  Eba şi Falcă ştiu de ce. 
  Poţi spune că nu e uituc. Becali ştie de ce. 
   Poţi spune că e umil, Sarkozy ştie de ce.
 
 Poţi spune .. aproape orice vrei, e imposibil să nu găseşti şi dovezile. Un singur lucru nu poţi spune : Nu poţi spune că e prost. Sub Nici o formă. Omul asta ştie ce vrea , ştie şi cum să obţină ceea ce vrea, ştie cum să manevreze nu un om , o ţara întreagă şi nu numai oameni simpli. A aburit şi a avut consilieri oameni recunoscuţi până atunci ca oameni doxati. Cum a reuşit să-i îmbrobodească pe unii oameni de cultură şi să-i atraga? E clar că are stil, ştie ce să facă. 
 
  Şi atunci, de unde toate greşelile pe care le face în ultimul timp ? S-a prostit? Greu de crezut. Nu mai are consilieri pricepuţi? Chiar dacă unii au plecat, nu şi-a ales el oameni fără expertiză în domeniu, sunt sigur. Atunci cum se explică gafa cu anunţul din parcare  şi cu mesajul plin de venin lansat ieri seară? Nu e informat ? Doamne fereşte ! Jar ar mânca cine ar îndrăzni să îl ţină neinformat. Este clar că modul în care şi-a expus punctul de vedere cu privire la rezolvarea  problemei pensiilor militare îi este propriu şi îl repreznta 1000%. Nu are nimeni nici un dubiu că este un document sau o concepţie Băsescu şi chiar şi modul pătimaş, plin de venin cu care l-a prezentat, cu ironii şi satisfacţii neascunse acolo unde era cazul, îi sunt caracteristice, îl reprezintă fidel. 
 
       Ei bine, care e problema? Ce se întâmplă  de ce rateurile astea , pentru că în nici un caz  nu avea nevoie de ura concetăţenilor mai ales în preajma unei iminente băi de mulţime ? Care este explicaţia ? Apropiaţii, serviciile secrete nu l-au informat cu simpatia de care se bucură din partea oamenilor? Eu  cred că îl informează. Eu cred că i se spun până la amănunt toate punctele de vedere ale oamenilor, declaraţiile din presă, de la tv , de pe stradă. Şi reacţia lui arată că ştie. Şi privind mai atent, încep să cred chiar că ura împotrivă oamenilor îi este alimentată prin informările acestea şi nimeni nu îi mai spune că nu e bine să reacţioneze dur sau să îşi tempereze ura  tot mai greu de disimulat. Ba eu cred chiar că i se spune că are dreptate şi „ aşa le trebuie tovarăşe comandant, spuneţi-le de la obraz, cine sunt ei să va tragă la răspundere?” Îmi aduc aminte că şi Ceauşescu a fost lăsat de consilierii săi să plece în Iran, când situaţia cerea prezenţa lui în ţara. Inconstientza a securităţii ? 
 
 

Un comentariu:

  1. Intrebarea cred se vrea retorica. Raspunsul este la Paris. Acset om este presedintele tuturor romanilor, ales democratic la PARIS.
    Acum, avand in vedere ca in tara a pierdut dezastruos, intelegem si de ce are o ura murdara impotriva a tot ce este in tara asta. Romania este singura tara din lume unde veniturile au fost diminuate drastic, au fost imprumutati bani cu vaporul si unii gen Tanasescu de la FMI mai vrea ca economia sa mearga. Pai cu ce sa mearga daca veniturile scad. Si mai vine un dobitoc si spune ca romanii nu trebuie sa mai tina banii la ciorap. Bai nene cineva trebuie sa/i readuca pe astia in actualitate. Cat rau au facut portocaliii acestei tarisoare, nici Ceausescu saracul nu mai poate repara.
    Si ca sa fie totul roz, urmeaza ca o serie de spitale sa fie desfiintate . La Hateg se desfiinteaza spitalul si vor mai avea un spital pe 90km. In caz de infarct in cat timp ajunge ambulanta ? Sau vine de la unguri ?
    Ca tacamul sa fie complet este posibil ca in viitor cetatea de la Sarmizegetusa sa fie transformata in WC public ? Ca pentru o mana in parlament sunt in stare de orice .
    Viszontlátásra

    RăspundețiȘtergere

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating