sâmbătă, 15 ianuarie 2011

DE CE NE IUBESC TELEVIZIUNILE ?

DE CE NE IUBESC TELEVIZIUNILE?

De trei zile incoace, pe toate televiziunile nu vezi altceva decat realizatori indurerati, mai ceva ca in cazul Sobaru, plangand pe umarul bietilor pensionari militari carora guvernul le-a luat coniacul de la gura copiilor, ca sa ma exprim in termenii arhicunoscuti noua, celor ce ne-am vazut castrati acuma. Departe de a lua peste picior drama celor care ca si mine s-au vazut ciuntiti de un drept  legitim si intangibil in orice tara democrata, vreau sa scot in evidenta alt aspect.

           Nici cand s-a pus in discutie acest subiect, acum aproape un an, nici cand s-a votat nici cand s-a respins si nici cand s-a revotat iarasi aceasta lege “ne-anti-constitutionala”  nu s-a facut atata tapaj si nu s-a “revoltat” atata presa, televiziunile. De ce ? “Ce ii mana pe ei in lupta “ ?  De ce acuma si nu atunci ?

        Am urmarit emisiunile   si am vazut ca in ciuda campaniei, daca stai sa tragi concluziile, la sfarsitul zilei, dupa ultima emisiune, am obtinut .. nimic . Cei ce sunt invitati din partea armatei, vrand nevrand, fac jocul guvernantilor. Cum ? Fie intrand intr-o mocirla si baltoaca verbala cum a facut domnul Pricina cu domnul Voicu, fie facandu-se de ras printr-un comentariu anost si lipsit de coerenta cum a facut domnul general Petcu, fie aducand  ca argumente  dovezi care in sfarsit devin contraargumente, si in loc sa ne intareasca pozitia, fac dovada celor susutinute de Guvern, care “a avut dreptate “ Si ceea ce nu a reusit Boc, isi fac singuri militarii, aducand pe post decizii de pensii si fluturasi care “ dovedesc “ ca fata de civili, am avut pensii frumoase. Nu este o crima sa recunosti asta, nici sa ascunzi nu este bine, dar nu era momentul sa facem ce nu a putut sa faca Boc. Daca pana acuma era legat de maini si nu putea spune nimic vizavi de pensiile noastre pentru ca ar fi incalcat confidentialitatea, uite ca acuma  a reusit, cu ajutorul televiziunilor” binevoitoare “ sa  ne faca pe noi sa le dam apa la moara. Ce vor spune civilii acuma ? Pai cam asa : “ Uite domnule, ca avea dreptate  Boc, ia uite ce pensii aveau astia  si acuma fac scandal ca le-au miscorat. Ce mai vor domnule, oricum le au mai mari ca ale noastre ? Noi cum am trait cu pensii sau salarii de 6-7 milioane atatia ani ? Pai de aia nu aveam domnule noi bani, ca aveau ei pensii de 30-40 milioane . Asa le trebuie, ce se mai plang ? “

        Sa imi fie cu iertare, dar asta este impresia cu care pleaca civilii seara de la tv, cu ajutorul nostru. Si cand la sfarsitul serii, in emisiune ramane Pora , sau mai stiu eu care PDL-ist care stie unde sa apese pedala , ziua se termina negru pentru militari. Pacat de atata strategie si tactica invatata prin scoli miltare, cand vine un amarastean ca Boc sa ne dea lectii de disimulare si tehnica dezinformarii. Norocul nostru mai este cate un Mircea Diaconu, si Marica, civili neinstruiti care mai repara gafele noastre si stiu unde sa puncteze. Interesant si dureros de adevarat ultimul cuvant al lui Marica, un sindicalist care cat a fost in armata a invatat “ sa se fereasca de generali “ . De ce ?A spus-o in emisiune, pentru ca marea majoritate si-au castigat gradele politc. Asa cum – as adauga eu- si multi din marii conducatori de sindicate , centrale si conglomerate sindicale urmaresc scopuri politice. Intotdeauna pestii se imput de la cap indiferent de apele in care se scalda.

          Asa ca dragi colegi, nu va mai repeziti la Realitatea TV precum la Mecca , fluturandu-va pensiile, ca s-ar putea sa dati apa la moara bolovanilor care atat asteapta. Sa va macine  bob cu bob.

 Si de aia ma intreb eu acuma, de ce asa brusc ne iubesc televiziunile si ne tot cheama  cu fluturasii pe post ? Ale cui interese le apara ? Dar noi ?
        Nu pensiile trebuies aratate pe post, ci statutul militarilor. De ce nu vorbeste nimeni de schimbarea legii 80  si nerespectarea legii privind asistenta medicala ? De ce nu vorbeste nimeni de disparitia categoriei de rezervist, pensie militara,  sau a drepturilor militarilor activi si in rezerva, despre disparitia spitalelor militare, despre disparitia proprietatilor armatei, despre inzestrarea armatei sau cosciugele care se inmultesc pe aeroporturile militare?

2 comentarii:

  1. Nimic mai adevarat. Iata ca mai gandesc unii oameni. Bravo !

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru a fi castrat trebuie sa ai...ceva legat de...aia ,ce ne mai dau astia in loc . Legat de L 80 ,cine-si mai aminteste de statut ?

    RăspundețiȘtergere

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating