duminică, 17 aprilie 2011

MISIUNI LA AMBIŢIE

Timp de aproape 10 zile am cam luat pauză competiţională şi m-am retras la moşie cum îmi place mie să mă laud, să îmi văd de grădină. După ce am rezolvat cu gropile, am trecut la răsaduri şi alte nimicuri de ţăran întors la origini. Mai vin pe acasă doar să văd ce a mai gătit nevastă-mea. Ce să-i fac, daca nu a invăţat carte, merge la lucru, nu stă la pensile ca mine.Ajuns acasă, mai imi arunc ochii pe presă si îmi mai fac de lucru pe la calculator. Si uite aşa mai aflu ce se mai întâmplă în lume, în lumea cea mare, nu în lumea mea ozonată. Citesc cu stupoare că NATO a rămas fără muniţie în Libia, asta „după ce SUA au refuzat joi să revină în prima linie a luptelor din Libia, după ce şi-au restras avioanele de vânătoare din operaţiuni”. Citesc si mă crucesc . Ori NATO şi-a tras consilier de pe malul Damboviţei, ori criza asta mondială a luat minţile tutulol.
Cum a rămas NATO fără munitie ? Păi ce NATO are depozitul de muniţie la Ciorogârla ? Păi ce NATO e Românica? Hai să fim seriosi. Si mai e ceva ciudat. Muniţia le lipseste inglejilor si franţujilor, dar ştirea e data pe surse de unchiul Sam. Merdre ar spune Napoleon, Bloody Bastards, ar injura lordul John, cum puii mei, ar spune Bendeac ?!

Iote aşa, marile imperii, rămasera in pană de boambe de inaltă preţizie. Cat de inaltă? Cam cat ambiţiile normandezilor dornici de a arata lumii că şi ei e in stare să faca linişte în tribune şi fără unchiul Sam.Şi fără să vreau din ambitie in ambitie, îmi amintesc de marea Operatiune Alba, o altă ambiţie Europeană, o altă misiune pe care Europeii au ţinut să o conducă sub mandat ONU, dar cu forţe proprii. Si uite asa, italienii au condus ostiliţile exact in zonele în care aveau de recuperat cate vreo conservă, grecii trimiteau ajutoare de care nu avea nimeni nevoie, dar le repartizau doar celor ce susţineau partidul sprijinit de ei, Catinca Luminoasa se plimba cu elicopterul si escortă aeriană mai ceva ca aliatii pe Omaha, forţele trimise in Albania, nu aveau treabă nici nu bandele care terorizau localnicii, nici nu armamentul şi muniţia aflate pe toate drumurile ca în Decembrie 89, nici cu protecţia sărmanilor copii care erau opriti pe drum de la scoala şi jefuiţi. Misiunea primită de bunătate de trupe dislocate acolo era să ofere protectie personalului care urma să vină să organizeze si să asiste la alegeri. Aşa se întâmplă când se organizează misiuni la ambiţie.

Si uite aşa, in Libia, rămăseră colonialistii fără muniţie, iar americanii isi râd in barbă. Pentru că în nici un caz nu NATO a rămas fără muniţie, ci ştim noi cine. Americanii când organizează o interventie, chiar şi când joacă pituluşul cu Osama,au munitie pentru 10 ani, că ei nu se incurcă cu misiuni de două luni decat pe hartie. Declară ca va fi de durată scurtă, că va fi o plimbare de voie, dar isi pregatesc oamenii si logistica pentru o neverending story.Bin Laden ştie de ce. Ce vrei, alt stil, altă concepţie, alte prinţipii. Şi acuma aşteaptă ca domnii colonialişti să facă sluj frumos şi să le ceară ajutorul, cam cum le cerură şi ăn al doilea. Din păcate Barack s-a juruit că nu se amestecă, şi este cam strâns cu usa. Vom avea un mic Pearl Harbour care sa dea verde la nuntă ? Cine stie. Oricum, americanii le-au mai dat cândva o lecţie pe undeva prin Falkland . Unii nu invaţă niciodată.

Între timp, lucrurile se precipită si prin alte zone, de parcă a dat strechea în lumea arabă, unii vorbesc de 2012, de Biblie, de Vanga, alţii de Illuminati, de Noua Ordine Mondială, fiecare cum i-a cantat cucul. Oricum ar fi, trăim vremuri ciudate, tare ciudate. Se plătesc polite, se fac bezele, preşedinţii şi guvernele isi scot limba unii la alţii, iar amarăţii plătesc.

Un comentariu:

  1. Sarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului sa reverse asupra ta si celor dragi sanatate, belsug sufletesc si bucurii, iar Lumina din Noaptea Sfanta sa va ridice sufletele spre noi trepte spirituale si sa va insoteasca pasii pe drumul vietii. Fie ca Lumina Sfanta a acestei mari sarbatori sa va calauzeasca pasii, sa va aduca sanatate si fericire care sa dainuie vesnic in VOI/NOI caci toti UNUL suntem ! Vasile Burcu

    RăspundețiȘtergere

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating