luni, 2 mai 2011

Coincidente

Regele a murit, trăiască regele !

De când lumea şi pământul întotdeauna evenimentele deosebite au fost însoţite de semne sau coincidenţe care le-au sporit farmecul sau mărit popularitatea.

Asasinarea lui JFK şi a lui Licoln sunt pline de coincidenţe stranii. Intervenţia americană în Panama în 89 a coincis cu revoluţia romană, şi astfel a trecut neobservată şi nepuricată de lumea internaţională la vremea respectivă. Când s-au trezit oamenii, faptul era împlinit, nu mai merita nici comentat pe lângă cei 60000 de morţi „ planificaţi” în România. Astea sunt numai două din evenimentele care coincid fericit pentru unii. Acuma, nici nu a căzut bine bomba cu ultimele asasinate din Libia,( pentru că orice ar spune lumea bombardarea unei proprietăţi private indiferent cui aparţine, este asasinat şi nu război sau acţiune de salvare a poporului Libian), că uite că altă ştire de senzaţie cade tot ca o bombă. Bombardarea casei lui Gaddafi într-o încercare nereuşită de a-l suprima şi uciderea unor membri ai familei este un act la fel de just şi de drept ca şi atacul de la 11 Septembrie. Se poate supăra întreaga lume, acesta este un adevăr care nu poate fi contestat. Şi coincidenţă, exact când lumea se pregătea să comenteze, unii chiar să blameze această acţiune, vine brusc ştirea bombă că a fost ucis Osama Bin Laden. Asta da ştire, pe lângă care asasinarea lui Seif al-Arab, şi a trei dintre copiii săi trece neobservată. Trebuia ceva de forţă ca să contrabalanseze interesul lumii sau mai bine zis să îl deturneze de la odioasa crimă planificată şi executată de fraţii de peste ocean. Şi a apărut la timp. Cui îi mai arde acuma de vieţile unor amărâţi de copii arabi ? Şi cui îi mai arde acuma de urmările acestei crime şi atentatele care au început şi vor continua ca represalii ? Nimănui. Ce mai contează nişte atentate cu bombe pe la ambasadele unor ţări şi eventualele victime colaterale? Vor fi toţi declaraţi eroi ai neamului, iar moartea lor va justifica ceea ce va urma şi contramăsurile civilizatilor. A dispărut un monstru. Nici o problemă, este altul care să ţină capul de afiş al războaielor sfinte. America nu a dus niciodată lipsă de un Bau a€“Bau asupra căruia să fie aţintit interesul gugulanilor şi al industriei de armament, fie că s-a numit Hitler, Stalin, Castro, Hussein, Bin Laden, sau Gaddafi. Pericole la adresa măreţei naţiuni civilizatoare vor exista întotdeauna şi aşa cum spunea şi Sorescu, trebuie să poarte un nume.
Intrebare: unde sunt pozele cu Osama ucis? Că atunci cand l-au prins pe Sadam au şi apărut pozele cu el prins. Acuma de ce nu a fost insoţit anunţul ş de pozele doveditoare?
Si inca o intrebare?De ce agenţiile de presa anunţă „Osama Bin Laden is dead”şi nu Osama Ben Laden has been killed?” E o chestie de nuanţă foarte importantă. Anunţul că fost ucis a fost făcut de cei care au atacat vizuina si spun ca l-au recunoscut ca ar fi el. Regele a murit, trăiască regele!

Un comentariu:

  1. poate par dus cu pluta dar pentru mine acest personaj este o poveste sf. un militar nu arunca in mare o asemenea captura, nu cred in teoristul haituit 10 ani de o lume intreaga si sa nu fie prins, mai mult avea domiciliul langa o baza militara fie ea si pakistaneza. SUA aprinde un fitil sa vedem ce mutari vor face mai departe. toata lumea stie ca ei si-au dar turnurile gemene jos, mai mult domiciliul asa zisului bin laden este la cativa zeci de metri de pentagon, si are numeroase afaceri cu familia bush.restul e cancan

    RăspundețiȘtergere

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating