luni, 22 august 2011

PERSPECTIVE- II

Cine vrea să câstige alegerile in 2012?


Au început alegerile. De fapt antrenamentele pentru alegerile din 2012. Pentru că nu e aşa, cum altfel putem numi alegerile de Duminică din cele două colegii din Maramureş şi Neamţ ?
Rezultatele nu se ştiu încă, sau nu se ştiu de toţi. Ce ştim însă? Păi ştim că domnul Ponta şi-a pregătit terenul şi a strigat hoţii înainte de a fi călcat de hoţi. Ca în bancul care urmează mai jos pe care îl voi scrie pentru că strigătul domnului Ponta pare a fi o stratagema ca a celui din anecdotă, dar cu un final diferit.

Un cetăţean dă telefon la poliţie şi cere ajutor, spunând că cineva dă târcoale casei sale. E întrebat dacă a fost agresat sau s-a întâmplat ceva şi raspunde ca nu. Atunci e ok, -i se răspunde, -nu putem veni, nu avem efective.
După o jumătate de minut, tipul sună din nou la poliţie si anunţă să nu mai trimită pe nimeni că l-a împuşcat pe tip în timp ce încerca să intre in casă.
Dupa un minut sosesc 5 maşini ale politiei, salvarea , smurdul, pompierii, procuratura şi un judecator... şi îl surprind pe hoţ în flagrant încercând să intre în casa omului.
Şeful politiei locale, prezent şi el îl întreaba pe tipul care sunase, de ce a mai sunat a doua oară şi tipul spune: Eram curios să văd cate efective aveţi disponibile !
Dacă Ponta a anunţat furtul alegerilor în speranţa că va veni cineva să verifice, a luat ţeapă. Dacă a facut-o din obişnuinţă, sau aşa ca să se facă că lucrează, o să păţească precum Petrică cu lupul.
Una peste alta , alegerile indiferent de rezultat confirmă cele ce le scriam acum ceva timp în PERSPECTIVE.
Ce date avem până la aceasta oră ? Nimic sigur, doar declaraţii contradictorii. Fiecare parte dă cifre in favoarea sa . Până şi participarea la vot diferă de la o sursă la alta. La Neamţ se pare că totuşi nici PNL nu poate infirma victoria PDL. Problema se pune la Maramu, unde era fieful PNL iar rezultatele diferă de la sursă la sursă.
Să facem socoteala :
1. În Moldova lui Pinalti, unde PDL-ul este majoritar, mobilizarea la urne se pare că a depăşit 50%, deci se confirmă ceea ce spuneam în primul articol punctul 5.
2. În Maramureş, zonă neportocalizată , prezenţa la vot sub 30%, PDL a mobilizat cît a putut, dar efectivele lor sunt mici . USL în schimb nu a reuşit să-şi aducă oamenii la urne , confirmând astfel cele spune la punctul 1, 2 şi 4. Aşa că rezultatele vor fi aceleaşi ca şi la alegerile din 2012.Mai ales dacă se aplică şi punctul 9.
Cred că şi în Mramureş va căştiga tot PDL-ul, pentru că absenteismul la vot îi avantajează la numărarea voturilor. Eu nu mai cred de mult în exit pool-uri. De la scena penibilă cu Mihaela, nu mă mai uit la sondaje şi păreri .
Oricare ar fi însă rezultatele finale, important este că în zonele colorate portocaliu prezenţa la vot este mai ridicată decât în cele ale USL. Acesta este un mare semnal de alarmă pentru opoziţie şi dacă nu este băgat în seamă iar USL se va declara multumit de alegeri, în 2012 nu are nici o şansă.
De fapt problema este alta.
Eu stau şi mă întreb dacă USL vrea să căştige alegerile cu adevărat. Am serioase îndoieli că ar vrea cu edavărat. Situaţia din 2012 va fi aşa de dezastruoasă încât a intra la guvernare, ar fi sinucidere curată. Viitorul guvern la pleca la drum cu :
1.Datorii imense la FMI Banca Mondială, plus dobânzile de rigoare;
2. Restanţe de 4 ani la plata salariilor profesorilor, câştigate în instanţă şi neacordate;
3. Revenirea la salariile din 2009 pentru bugetari, salarii care (conform legii )au fost micşorate temporar, dar încă nu s-a revenit la cele dinainte , iar USL militeză pentru revenire;
4. Revizuirea pensiilor celor din Sistemul Naţional de Apărare , revizuire contestată pe care USL acuma “luptă “să o anuleze cel puţin la nivel declarativ;
5. Ajutoare pentru handicapaţi, mame, copii, elevi, revoluţionari,şi alte categorii sociale şi profesionale micşorate , revizuite, anulate , modificări cu care USL “nu este de acord” ;

Toată această “zestre” va intra în sarcina celor ce vor lua puterea în 2012. Dacă alegerile vor fi câştigate de PDL, lucrurile vor merge mai departe ca şi până acuma , guguştruţii vor păstra capul în nisip, convinşi pe deplin că nu mai au ce face, ăsta le e destinul. Dacă alegerile vor fi căştigate de USL, nu va trece anul şi vor fi mişcări mari dar înainte de asta, uniunea se va sparge, pentru că nu îşi vor putea onora promisiunile făcute în 2011 sau cele din preajma alegerilor, pentru că va fi IMPOSIBIL . Nici un guvern nu va fi în stare să rezolve aceste probleme pentru că România este terminată financiar.
Acest lucru este ştiut şi de partidele care se luptă pentru putere. Şi mai miră pe cineva acuma , de ce moţiunile de cenzură au fost făcute în dorul lelii, de ce opoziţia a lasat-o moale iar şefii de sindicate ( la indicaţiile primate din umbră) în loc să organizeze nunţi au organizat zile onomastice, adică în loc să cheme oamenii, au lăsat să vină doar cei care au vrut. Păi cine e nebun să intre la guvernare cu o astfel de perspectivă ?

Aşa că ceea ce urmăresc partidele la viitoarele alegeri este un număr cat mai mare de reprezentanţi în parlament, suficient de mare pentru a conta în orice coaliţie, dar nu destul pentru a forma o majoritate. Cine crede că politicienii actuali vor cu adevărat să conducă ţara asta spre bunăstare, visează. Tot ce doresc este să ajungă în parlament, căci se pot obţine contracte cu statul şi de pe poziţia de parlamentar în opoziţie, pot face parte din AGA indiferent din care partid fac parte, au facilităţi şi avantaje indiferent de culoarea politică, pot face matrapazlâcuri sub ocrotirea imunităţii fără discriminare pentru că nu sunt atât de proşti încât să se bage singuri în puşcarie pe ei sau copii lor.

Aşa că eu stau şi mă întreb de ce ar vrea Opoziţia să vină la putere? Nu e mai bine cum a propus Băsescu? Cînd Băsescu a spus că dacă USL va cîştiga alegerile nu e obligatoriu să formeze guvernul, nu a fost o ameninţare, ci o sugestie, sau cum se spune în lumea afacerilor o propunere de nerefuzat. Ar fi soluţia reciproc avantajoasă, o majoritate parlamentara a opoziţiei cu un guvern PDL. În felul acesta opoziţia nu va fi nevoită să se ţină de promisiuni faţă de alegători dar va putea să voteze doar legile care îi convin sau le convin ca parlamentari, Băsescu îşi va păstra postul şi guvernul deci puterea executivă şi va putea pregăti alegerile prezidenţiale. Pare o aberaţie dar nu e. O astfel de situaţie este posibilă, Băsescu a propus-o, este interesant de ştiut dacă nu cumva şefii de partid au căzut sau vor cădea de acord, poate chiar fără să ştie guguştruţii. Clasa politică actuală este în stare de aşa ceva. Şi unde mai pui că în felul acesta PDL scapă de şantajul UDMR.
Aşa că rămâne intrebarea, cine vrea să câştige alegerile în 2012?


Ştiţi pe cineva ?

2 comentarii:

  1. @ Marin de la nicu
    varule iar trebuie sa-ti dau dreptate in cea mai mare parte.Imi pare rau dar USLASII SUNT APATICI TOTAL. PAI PONTA SI CRIN CRED CA SA SE VOR CASTIGA ALEGERILE?In fiecare zi ies la Tv ,se plang cu lacrimi de crocodil ca Base le face si drege SI ...."MAI NIMIC' (cum spune cucoana di reclama). vARLE AM IMPRESIA (60% sigur)ca uslasii nu vor sa vina la putere. Base stie totul din interiorul lor SI DE ACEEA STERGE CU EI PE JOS. EI SPERA CA PROSTITUL POPOR SA IASA CU MIC CU MARE LA ANUL LA VOT SI...ATUNCI TRAI PE VATRAI. Se inseala amarnic. Vremea teoriei a trecut(iar uslasii sunt asi in materie). Romanului ii trebuiesc fapte concrete. Nu vreau sa-i jignesc pe cei de la tara(si eu provin din acelasi mediu si sunt legat de originea mea)DAR NU-L PRICEP DE LOC PE CRIN CU VORBELE MESTESUGITE SAU PE PONTA CU "FLUTURASII SCAPATI AIUREA DIN GURa". Deaceea Bashe sterge cu ei pe jos in fiecare zi. E drept ca el face lucrul acesta pe un post tv. in care nimeni nu are curajul sa-l intepe . Sunt sigur vere CA SI LUI BASE II "TRECE CEVA PE LA URECHI". dIN UNELE SURSE ALE MELE SE PARE CA A CAM INTRAT FRICA IN EL .CEEA CE ARUNCA PE PIATA MAI TINE LA CEI DEZINFORMATI. Oricare din noi stie ca daca uslasii castiga in 2 saptamani Base e suspendat. dar el se da mare acolo unde nu e nimen i sa-l contrenteze.rau e ca uslasii la nivel organizatoric de baza DORM VARULE. ACUM SE FAC CARTILE SI TOT FELUL DE ARANJAMENTE DE CRUCESTI.hAI ..PA!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vere Nicule,
    Basescu ii are la mana pe tot, PSD-isti, PNL-isti, UDMR-isti . Cum s euita unul prin uluci, cum ii arunca pisica peste gard , ba lui Borbely, ba lui Ponta si Sova , nu este nici unul nesantajabil sau necontrolabil,dintre cei de de sus . Pot fi si curati printre ei, cum cred ca este Mircea Diaconu, dar sunt putini, luati de paravan , ca sa le faca imagine . Deciziile insa le iau cei cu bube in cap.Dn cauza asta nu se va intampla nimic real si nu da nimeni de pamant cu Basescu. Serviciile secrete si justitia sunt ale lui, cu ea ii manevreaza pe toti . Motive are slava domnului .
    Deci vere , in acest moment eu sunt gata sa pun pariu ca va castiga Basescu.Din pacate nu exista omul care sa nu se teama de Basescu si sa ii ia locul. Toti sefii de partide sunt manipulati si tinuti sub papuc.

    RăspundețiȘtergere

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating