miercuri, 2 noiembrie 2011

Elena Udrea o simplă misogină narcisistă?

Lui Elena Udrea i-au murit lăudătorii. Şi? Nu e singura. A început să se laude singură. Si? Nu e prima .
 A început să creadă că e singura ştie ce e de făcut şi şi poate să facă ceva . Si ? Nu e adevărat. Da, nu e adevărat, dar ea nu ştie.
Asta ar fi cea mai fericită variantă din câte pot explica ceea ce se întâmplă cu explozia Udrea- Udrea -Udrea din toată media. Că o laudă sau o denigrează, toată presa nu mai vede altceva decât formele doamnei cocoş -Udrea. Am spus cocoş nu prin prisma numelui  adiacent de pe actul de căsătorie ci legat de funcţia pe care şi-o doreşte şi ideea pe care încearcă să o înşurubeze în minţile românilor. Aceea că România, după monumentul Traian Băsescu , nu mai poate fi condusă de un bărbat, pentru că el e unicul. Şi pentru că nu e nici unul din colegii pe partid  suficient de ductil pentru a nu ieşi din cuvântul virilului Traian, dar nici suficient de dur ca să duce la bun sfârşit ideile măreţe ale matelotului s-a stabilit ca următorul ocupant al scaunului papal să fie ..EA.Şi aşa s-a ajuns la concluzia( pe acolo, pe undeva printre paharele golite prin, pe, sub, biroul oval, ) că urmaşul la tronul prezidenţial sau de prim ministru măcar,  să fie o cocoaşă. Slavă Domnului, în Constituţie nu este prevăzut nimic referitor la Legea Salică, aşa cum e în cazul tronului regal, şi nici nu există condiţia ca cineva să numere ouăle ca în cazul scaunului papal. Deci liber la … Cocoaşă, cum ar spune un ceferist de manevră.
Scenariul a apărut de mult, de pe când se potcovea puricele cu funcţii de consilier şi povestea despre Cenuşărese . Nu a sesizat nimeni atunci, de ce Cenuşăreasa , şi nu Făt Frumos.
Apoi a urmat povestea Reginei Ostrohoţilor  din vămile prin care sunt vă muiţi românii . Nimeni nu s-a întrebat nici atunci, de ce regină şi nu rege.
A urmat pasul 3, o mică scăpare a matelotului care dorea să importe Margarete  la conducerea României. De ce nu, spunea dânsul şi toată lumea a luat-o ca pe o glumă, sau ca pe o încercare de a ridica un pic mingea la fileu, nou născutei Mişcări Populare. Chiar se punea atunci întrebarea pentru cine bat clopotele.
Ei bine, uite că încet încet se ridică ceaţa. Găina s-a săturat să mai fie găină, se vrea cocoş şi nu se dă în lături să revendice tronul, lăsând cuibarul gol.
Nu am să fac aprecieri vizavi de priceperea sau nepriceperea doamnei Udrea nici ca ministru, nici ca membru de partid, nici ca soţie, nici ca …nu mă interesează . Dar nu pot să nu observ cât de misogină este când afirmă că este singura capabilă să salveze această ţară, că ar fi cel mai potrivit preşedinte. Şi pentru a ne convinge , vine cu tot felul de .. argumente, care mai de care mai neconcludente:
1.       Ne spune ca în lume există 9 preşedinţi femei , deci uite că se poate . Da, dar uită să ne spună ce performanţe au, şi prin ce s-au făcut remarcate . În plus , aş putea spune că în lume există zeci de milioane de nebuni, dar asta nu înseamnă că trebuie să îi alegem preşedinţi numai pentru că există. Au fost şi nebuni printre conducătorii de imperii, Nero este numai unul din cazuri, dar asta nu înseamnă că trebuie să alegem un nebun numai pentru că există un precedent.
2.       Nu prea am înţeles ce vrea să spună cu femeile –iconice, probabil un alt termen ELENIC dar nu face nimic, mâine se va vota în camera deputaţilor , cu ajutorul  iconicei Roberta, o lege privind apariţia femeii- iconice în România şi drepturile ei.
3.       Ni se spune  că nu e nevoie să fii o ţară sub sau superdezvoltată, ca să te procopseşti cu o femeie preşedinte. Aşa e, nu gradul de dezvoltare stabileşte regulile, ci democraţia. Ori la noi DEMOCRAŢIA locuieşte la Cotroceni.
4.       Maglena  Kuneva, în Bulgaria a obţinut locul 3 la prezidenţiale, deci de ce nu ar încerca şi Udrea la noi? Da , dar la noi, Geoană a obţinut locul 2 la mustaţă  deci e mult mai îndreptăţit să încerce şi totuşi lumea îl ceartă că a plecat la americani. Ca să nu mai vorbim de săracul Vadim care a făcut potecă pe lângă podiumul de premiere.
5.       Mi-aş dori să văd că şi în România, unul din partidele mari e suficient de deschis să propună o femeie curajoasă şi pricepută la cea mai importantă funcţie în stat „ . A uitat să specifice că trebuie să se numească  Elena Udrea. Doamne, câtă ipocrizie, câtă lipsă de bun simţ şi modestie. Să te milogeşti propunându-te singur preşedinte. Este jalnic. Da doamnă Udrea, am să fac totuşi dovada faptului că sunt deschis şi am să propun din cadrul unui partid mare, o femeie la funcţia supremă în stat. Va dau chiar şansa de a alege: cine v-ar aranja, Alina Gorghiu, sau Olguţa Vasilescu ?
6.       Aţi făcut bine că nu aţi vorbit despre faptul că sunteţi o femeie în politică. Pentru că nu sunteţi. Sunteţi doar prin politică, prin politica altora, o marionetă. Nu vorbiţi de rezultatele pe care le-aţi obţinut în fruntea unor ministere căptuşite cu bani aruncaţi pe săli de sport , patinoare, bazine de înot şi frunze trase la xerox. Nu există aceste rezultate. Turismul românesc nu se face printr-o gondolă.
7.       Nu aveţi nici un complex să militaţi pentru promovarea femeii ?  Iarăşi încurcaţi termenii. Se spune  “ nu am nici o ruşine să mă autopromovez“.
Aţi pozat în cinci din cele mai puternice personalităţi feminine din istorie? De ce doamnă Udrea, credeaţi că aşa se prinde ceva şi de dumneavoastră? Nici o şansă. Unii au stat lângă ele  toată viaţa şi tot nu s-a prins nimic. Nu se ia aşa prin simplă apropiere . Dar în încercarea de a vă promova imaginea pe spinarea lor, nu v-aţi gândit şi la imaginea lor? Nu vă e teamă că vă poate da în judecată cineva din familia acelor persoane , sau chiar cele care mai sunt în viaţă, pentru că le-ati adus atingere imaginii? Nici chiar Madonna nu cred că ar fi bucuroasă de apropiere  şi nu prea  fost uşă de biserică. Dar dacă doriţi, vă dau eu nişte eroine, care s-ar bucura dacă le-ati face puţină reclamă . Luaţi de aici : Regina Maria I a Angliei, Elizabeth Bathory, Mary Ann Cotton, Belle Gunness, Vera Renczi, Bonnie Parker, Irma Grese, Aileen Wuornos, Beverly Gail Allitt, Karla Homolka. Le găsiţi pozele pe http://www.apropo.ro/apropouri/top-10-criminale-faimoase-7916076
 Şi pentru că suntem în România, să nu uitam de o altă Elenă celebră, Elena Ceauşescu. Ce ziceţi de un pictorial în toaleta şi mai ales ultimele moment ale colegei de .. vise măreţe. Şi sus numita  a luptat pentru promovarea femeii, tot dintr-un partid mare. Bănuiesc că ea v-a inspirat.
Agresivitatea cu care doamna Udrea îşi promovează imaginea obligând populaţia României să îi suporte fiţele şi mofturile ministeriale, nu poate rămâne netaxată căci somnul raţiunii naşte monştri. Cine trece indiferent pe lângă astfel  de absurdităţi va fi inghiţit de ele.

4 comentarii:

  1. Imi pare rau dar esti la fel ca cei pe care ii critici,Tu de ce scri despre ea va e frica de o femeie,altfel nu inteleg ce va tot loati de ea?Cind ai spus de femei care conduc ca nu au rezultate,ai omis ,poate nu intimplatorMerkel sau regina Angliei,sau tacherin An glia,asa ca nu mai batjocorii femeile ca nu ai dreptate.mai bine ati lasa-o in pace si ar disparea singura,voi o tineti astia care aveti treaba cu ea toata ziuasi nu va dati seama ca unele locruri le face intentionat ca voi sa o criticati.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc .
    Multumesc pentru ca mi-ai dat dreptate. Daca eu sunt la fel ca cei pe care ii critic, iar tu ma critici pe mine, inseamna ca am avut dreptate sa ii critic, deci esti de acord cu mine . Ca eu as fi sau nu la fel, este mai putin important, eu nu conduc destinele acestei tari, deci pacatul meu este minor.Vizavi de femeile care conduc si nu au rezultate , mai citeste odata ce am scris. Eu m-am referit la cele 9 femei presedinte la care facuse trimitere doamna udrea, si atat. Nimic mai mult. Eu nu am nimic impotriva femeilor. Am fost nascut de o femeie, traiesc cu o femeie care ma tine in viata, nu am cum sa nu respect femeia.Pana si doamna Udrea, ca femeie nu e chiar asa de rea, dar ca ministru, sau presedinte, sa ma ierte Dumnezeu, nu face obiectul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine zis domnule Neacsu ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut, Marine! Las-o pe Udrea in pace ca fiecare pasarica, pe limba ei piere. Pregateste-te mai bine, pentru marea sarbatoare prin care maine,poporul isi va omagia conducatorul iubit, cu ocazia implinirii a 60 de ani de viata, si 50 de ani de activitate revolutionara.
    Stai sa vezi!

    RăspundețiȘtergere

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating