miercuri, 30 noiembrie 2011

NISTE STUDENTI


Un grup de studenţi de la Facultatea de Istorie din Bucureşti au început pe data de 24.11.2011 un protest împotriva celor ce au distrus şi continuă să distrugă  ţara , inclusiv viitorul acesteia, prin acordarea unui buget nu de criză  ci de sacrificiu sau mai bine zis de sacrificare a învăţământului.
Bineînţeles, că oportuniştii nu puteau să lipsească, dar nici cârcotaşii. Domnul Petre Roman, minte limpede , a sesizat imediat oportunitatea relansării politice pe spatele tinerei generaţii şi s-a înfiinţat de urgenţă la locul protestului încercând să confişte mişcarea acestora, aşa cum a confiscat –împreună cu prietenul Iliescu – şi  mişcarea din Decembrie 89.Sunt curios dacă s-a dus tot în pullover sau a fost îmbrăcat mai formal. A confundat oare Facultatea de Istorie cu  Apaca ? Cine ştie . Cert este însă că nu a avut succesul pe care îl dorea  ba a mai şi  fost invitat politicos să îşi vadă de treabă.
S-au găsit şi se găsesc şi voci care să spună că totul este o manevră a nu ştiu cui, ba a rectorilor, ba a nu ştiu cărui partid, ba a unor tipi care nu vor să mai înveţe, ba că studenţii ar trebui să stea în banca lor că şi aşa ne mănâncă banii de pomană. Bineînţeles, toţi cei care vorbesc se referă fiecare la sectorul de studenţime care le convine, generalizează şi aplică o etichetă care se poate pune asupra unui segment de studenţime, pe întreaga studenţime sau pe cei care au iniţiat acest protest. Nu am văzut nici un ziar, nici un post de televiziune care să se aplece mai adânc spre acest protest, să vadă ce doresc, să analizeze cererile lor şi să cântărească cât la sută din ceea ce susţin merită discutat. Aşa că fiecare dă cu piatra arătând cu degetul ceea ce vrea. Este interesant acest mod de a da cu piatra la grămadă, spunând uite hoţul, în speranţa că spiritul de turmă işi va face efectul şi toţi vor începe să dea cu piatra. Doar aşa ai ocazia să te afirmi şi să scapi şi de cel care la grădiniţă  stătea în banca întâi , iar tu erai pe ultimul rând. 
Cine sunt cei care îi blamează acum pe cei care nu cer altceva decât respectarea legilor şi angajamentelor, a proiectelor şi iniţiativelor semnate, parafate şi adoptate de către toate partidele care compun tagma legiuitorilor nelegiuiţi. Ce e rău în asta?  Ce e rău în faptul că studenţii, cer de fapt ceea ce cereau şi profesorii cărora nu li s-au acordat drepturile promise prin lege, cer ce de fapt ceea  cerea şi doamna Irina Anghel în protestul ei de 70 de zile, cer de fapt ceea ce ar trebui să ceară întreaga ţară, şi anume respectarea legilor.  
Cine  a sesizat dintre sindicate  faptul că aceşti studenţi au dreptate şi fac ceea ce ar fi trebuit să facă ele?A luat vreun sindicat poziţie? S-a aliat cineva la protestele studenţilor? S-a trimis măcar un mesaj de protest sau încurajare din partea vreunui sindicat ? NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!! Nici măcar cel al învăţământului ? Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Nici măcar al domnului Dogaru, cel care vrea să coalizeze mişcarea civică din România ? Nu. De ce ? De ce domnii sindicalişti nu vă manifestaţi măcar poziţia dacă nu şi simpatia sau sprijinul faţă de acest protest ? Să vă spun eu ? Pentru că nu este .. comandat, nu este planificat, sau nu este iniţiat de voi. Pentru că de cele mai multe ori, marile federaţii sindicale execută greve la comandă, iniţiate de partidele cărora şefii de sindicate le sunt devotaţi. Ar putea să spună câte ceva despre asta  domnii Mitrea, Ciorbea, Băsescu,Radu Vasile, Cozma şi alţii  care sunt în plată acum pe  listele sindicale şi de partid. Pentru că  nu este un protest iniţiat de ei şi unii suferă enorm când nu apar în faţa televiziunilor ca iniţiatori, şi salvatori ai patriei. Nici o ideea, nici un protest nu este bun dacă nu este iniţiat şi nu pleacă din direcţia noastră. Unii şefi de sindicat pun mai mult preţ pe imaginea personală decât pe interesele celor pe care îi reprezintă.
Din această cauză, protestul studenţilor până la această oră este  izolat şi nimeni nu s-a gândit – în afară de domnul Roman- să  trimită măcar un mesaj de încurajare şi de sprijin protestatarilor. Din cauza aceasta, România continuă să se înfunde în mocirlă şi toată Europa se miră cum de românii, cei mai oropsiţi dintre europeni, continuă să tacă şi nu apar mişcări aşa cum sunt în celelalte ţări europene. Şi din cauza asta suntem priviţi cu atât dispreţ de Europa. Nu s-a gândit nimeni să fie lângă ei, dar uite că artiştii şi oamenii din sport iniţiază un protest împotriva eutanasierii câinilor comunitari. Sunt de acord, susţin iniţiativa lor, iubesc şi eu animalele, dar nu ar putea domnii ca după ce termină protestul la Cotroceni să dea o talpă şi până la Facultatea de istorie ? Lumea priveşte ştirile la tv, şi spune ce e acolo? A, nişte studenţi, nu vor să mai meargă la şcoală. Doar Uniunea Naţională a Studenţilor Români a luat atitudine. Ceilalţi, sindicate, ONG –uri, societate civilă, politicieni, oameni de afaceri, nu au nici o reacţie.
Ce mai aşteptaţi ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating