vineri, 22 iunie 2012

Olguţa Vasilescu prima declaraţie ca primar


Vineri 21.06.20102 la Craiova a avut loc ceremonia de investire a noului primar al Craiovei, prima femeie primar al unei reşedinţe de judeţ. Sala de şedinţe a consiliului s-a dovedit neîncăpătoare pentru mulţimea de oameni care a venit să vadă şi să se vadă la ceremonie. La ceremonie au participat pe lângă oficialităţile locale, prefect, Preşedintele Consiliului Judeţean, cler, şefi locali de partide şi reprezentanţi ai guvernului  şi anume domnul Ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri ,Daniel Chiţoiu şi domnul Mihai Fifor, Ministru Secretar de stat în Ministerul  de Interne şi al Administraţiei. Activitatea a început cu alegerea comisiei de validare apoi validarea consilierilor locali. S-a constatat şi validat astfel retragerea domnului Antonie Solomon , care a reuşit să treaca peste ruşinea de a se fi plimbat în cerc prin curtea arestului preventiv şi să revină pe scaunul de primar, dar nu a putut suporta înfrângerea la alegeri pentru a se aşeza pe un scaun de consilier local. Fiecare cu angoasele lui. Dacă Năstase a trecut peste două înfrângeri,  la şefia partidului şi preşedinţia statului dar nu a suportat gândul uşii cu vizor, domnul Solomon  s-a împăcat cu temnicerii, dar nu se poate împăca cu idea că e ţinut în bancă de Olguţa. Cu atât mai bine lui, Craiovei cu atât mai bine .
După rezolvarea problemelor organizatorice şi alegerea comisiei de validare şi după depunerea jurâmântului de către consilieri şi primar,  până la alegerea celor doi viceprimari, au avut loc alocuţiunile invitaţilor şi cuvântul primăriţei. Domnii Chiţoiu şi Fifor au transmis amândoi acelaţi mesaj, şi anume hotărârea şi sprijinul guvernului pentru obiectivele şi proiectele pe care le va iniţia Primăria Craiova, pentru a aduce acest oraş pe locuri fruntaşe în ceea ce priveşte dezvoltarea şi nivelul de trai. Domnul Prioteasa la rândul său a menţionat faptul că va acorda tot sprijinul primăriei şi că speră ca Dojljul, Craiova să piardă lucul pe care îl deţin  în ceea ce priveşte şomajul.
A urmat discursul doamnei Olguţa Vasilescu, aşteptat şi mai ales aplaudat de toţi cei prezenţi, cărora le-a făcut o surpriză care va fi probabil bine primită de locuitorii Craiovei : “vreau să anunţ pe acestă cale că de luna viitoare facturile craiovenilor  vor scădea cu 10%.Mai mult decât atât, penalităţile vor fi şterse la datoriile craiovenilor pentru că vrem să pornim altfel ăn acest mandat.Prioritate zero , este aşa cum am promis în campania electorală, cea a asigurării locurilor de muncă!”
Aşa să o ajute Dumnezeu!
Cum orice activitate, oricât de serioasă ar fi ea are şi momentele ei de haz fără de care ar deveni plictisitoare şi această festivitate a avut perla sa, aruncată de cel care responsabil cu împărţitul florilor pentru doamnele din prezidiu-îl nominalizez aici pe domnul consilier vechi şi nou Nedelescu-, în momentul depunerii jurământului nu s-a abţinut şi încercând să fie ceea ce nu este de obicei, adică spiritual, a dat cu băţul în baltă afirmând vizacvi de rezultatul alegerilor, că “se putea mai bine !”. Acuma ce a vrut să spună domnul Nedelescu, numai domnia sa ar putea să  ştie. Eu nu pot decât să bănuiesc că fie a rămas setat pe  discursul din timpul campaniei, fie a încurcat discursul său cu cel a lui Solomon. Dar trebuie să admit că perla sa a avut concurenţă puternică în cea lansată de decanul de vârstă al consilierilor, care conducând şedinţa în prima sa parte, la un moment dat citind  şi citând prima hotărâre a consiliului local  s-a plictisit să tot citească formule alambicate care îi răpeau timpul şi a dat-o pe :” şi aşa mai departe “ . Citez: “consiliul local al municipiului Craiova întrunit în şedinţă de constituire în temeiul art,31 alineatul 1.. reprezentată .. şi aşa mai departe, hotărăşte: …”. Acuma ştim şi noi cum şi în ce temei se votează hotărârile Consiliilor Locale. Departe de a critica pe cei doi pescuitori de perle naturale,  am dorit să arăt că şedinţele consiliilor locale nu sunt deloc plictisitoare şi conţin momentele lor de bună dispoziţie. Este o invitaţie la participare pentru cei cu moralul scăzut.  



 Să urăm noului primar al Craiovei şi consilierilor săi spor în activitate şi cât mai multe realizări în proiecte  avantajoase pentru locuitorii Craiovei, nu pentru firmele prietenilor .


3 comentarii:

  1. Neacsule, probabil Nedelescu inca nu a realizat ca nu Solomon a castigat alegerile. El se astepta sa castige Solomon, si si-a facut discursul crezand ca Solomon este primar.Nu s-a trezit din betie dupa ce a vazut ca inca mai e consilier.Ca pe vremea cand primea cate o prima si o bea prin magaziile unitatii.

    RăspundețiȘtergere
  2. PRELUARE DE PE MHblogonlain

    TPM
    24 iunie 2012, 13:10

    Domnu' Neacsu, un singur advertisment iti dau !
    Inca o data mai leaga-te de mine, pe blogurile tale, ori pe aiurea si tandari te fac!
    Ce te tot fute grija de mine ? Pastreaza-ti parerile despre ce, cum si cat as avea eu de spus.
    Pe data de 20 iunie 2012, 22:17, m-am retras cu comentariile de pe acest blog si, inclusiv, de pe "Lincurile reciproce"-acest lucru incluzand si blogurile tale de "succes" sau comentariile de cacat pe care le tot imprastii pe unde vezi ca audienta e mai buna.
    Lasa-ma sa-mi tin promisiunea si nu te mai scarpina in cur de dorul meu !
    Ai grija ca nu stau prea bine cu autocontrolul. Nu ma pune la incercare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Regret ca am scris ce am scris acolo, nu meritai. Sa fii sanatos!

      Ștergere

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating