miercuri, 25 septembrie 2013

Câinii şi urşii României

ursul impuscat si raspunsul vanatorului
„Câinii mor, ursul trece”. Parcă aşa spune un proverb românesc nu? Sau „nu latră câinii când vor caii.” Înţelept popor avem, cum le ştie el pe toate dinainte de a se întâmpla. Cu mii de ani înainte. Nostradamus a fost sugaci pe lângă izvorul de înţelepciune al românilor .De unde au ştiut străbunii noştri că săptămâna asta , zilele astea cele două proverbe se vor adeveri, că câinii vor muri, caii vor lătra iar urşii vor trece şi ei care din munţi pe străzi ca să aibă câinii la cine lătra, care pe lumea cealaltă.
După ce timp de trei săptămâni televizuinile leşinate după senzaţional şi degrabă prezentatoare  de sânge ne-au invadat urechile şi ochii cu drama lui Ionuţ, un copil care nu va şti niciodată ce patimi a dezlănţuit în această lume sălbatecă prin dispariţia sa. Uneori e de ajuns o scânteie ca să arunce în aer un depozit de muniţie. Se pare că cineva, poate televiziunile, poate unii politicieni poate dorinţa de sânge a unor exaltaţi abia a aşteptat un motiv pentru a-şi satisface instinctele primare dar nu în prezenţa unei Sharon Stone cu picioarele desfăcute provocator ci a unor animale care au singura vină că trăiesc în apropierea unor alte animale, cu două picioare pe care ei le consideră prietene. Deşi ancheta nu se finalizase, deşi practic aceasta nici nu începuse, televiziunile s-au isterizat aruncând cu piatra deşi nici una din ele nu era fără păcat. Şi aşa profitând de o clasă politică laşă, slabă şi condusă prin sfori şi lovituri de imagine au scos de la naftalină şi au dat cep unei legi pe care de fapt nici ei nu ştiu dacă o acceptă sau nu pentru că cei care ieri au propus-o, azi o contestă, iar cei care ieri au contestat-o, azi o susţin. Din nou este chemată CCR să îşi dea cu presupusul pe o lege pe care a mai analizat-o odată, dar pot pune pariu că de data asta verdictul va fi opus celuilalt pentru că aşa curge mierea acum.
În timpul acesta, primarii din diferite localităţi au trecut la curăţenie pretinzând că respectă o lege care încă nu a fost promulgată şi care este contestată la CCR deci practic nu a apărut în monitorul oficial, nu este aplicabilă. Cui îi mai pasă, când reţelele de internet şi televiziunile abundă de susţinători care cer crimă. Ce mi-au văzut ochii depăşeşte orice închipuire a unui om civilizat: câini otrăviţi prin parcurile oraşelor, sau grupări de 10 -20 de oameni fiecare cu câte două pancarde în mâini, ca să pară mai mulţi şi dotaţi cu vuvuzele şi claxoane ca să facă mai multă gălăgie şi să creeze impresia de mulţime, strigau, urlau cu ochii ieşiţi din orbite ca drogaţii că vor moarte. Indiferent ce s-a întâmplat, aşa ceva este inadmisibil. Şi culmea în loc ca aceşti oameni să se revolte împotriva celor care au creat această stare de lucruri, oficialităţile şi unele ONG-uri care au păpat banii destinaţi rezolvării problemei câinilor de pe străzi, ei, aceşti descreieraţi cu ochi injectaţi cer omorârea tuturor câinilor, de parcă maidanezii au făcut legile, ei le-au încălcat, ei au ţinut legea ascunsă prin sertarele parlamentului, ei au deturnat fondurile destinate adăposturilor. Doamne, românii şi-au pierdut minţile? Primarul capitalei se face că plânge, primarul de sector se face că nu mai are limbă, în timpul acesta câinii mor. Acum în sfârşit, presaţi de dovezile care apar la suprafaţă, procurorii încep să umble după martori, să verifice înregistrările filmate din parc, să perieze parcul şi să culeagă câinii de luptă găsiţi morţi prin parc. Dar nimeni nu vrea să îl caute pe proprietarul restaurantului despre care unii afirmă că ar avea câini de lupţă în dotare, nimeni nu verifică această pistă. Ba mai mult, un procuror cu ceafa groasă iese pe post şi se antepronunţă spunând că în opinia lui nu este nici o legătură între moartea lui Ionuţ şi luptele de câini din zonă. Nu e aşa că ancheta este canalizată pe un drum bun? Ce spune CSM?
Protestatarii cu mesaje „optimiste” merg mai departe şi se adresează direct parlamentului şi CCR, cerând să aprobe legea eutanasierii. Unde eşti coană Aspazia să te înfricoşezi şi să plângi că eşti stresată şi că te simţi ameninţată de presiunea străzii? Ce faci vere Zegrean, nu mai scrii Comisiei de la Viena că se fac presiuni asupra instituţiilor statului de drept? Nu? Nu e voie, nu e aşa, nu e ordin. Pot pune pariu că din nou CCR o va da în bară dând o altă decizie contrară primei decizii deşi speţa e aceeaşi.
În timpul acesta urşii au ieşit pe străzi pe unde nu au mai fost văzuţi, atacă oamenii şi sunt izgoniţi de .. câini. Să nu îţi vină să mori ? Aceiaşi câini aceleaşi animale pe care unii vor să îi omoare şi îi otrăvesc, îşi scapă prietenii, stăpânii de ursoaica înfometată şi disperată la fel ca minerii din Roşia Montana, pentru că nici ei nu mai au ce da de mâncare copiilor lor, au rămas fără casă, fără hrană şi vine iarna, una din cele mai grele din ultimii ani, Deci câinii salvează oamenii, în timp ce oamenii otrăvesc şi eutanasiază câinii. Cine-om şi cine-i câine?
Lumea deja începe să discute, televiziunile prevăd un nou boom mediatic, au ce rumega din nou, fraierii vor sta cu ochii lipiţi pe televizoare să vadă ce se va întâmpla cu urşii, vor fi omorâţi sau nu. Aici situaţia e  puţin mai complicată, nu îi putem eutanasia, mai sunt nişte legi „tâmpite” care cică ar proteja unele animale în defavoarea animalului suprem. Nu-i nimic, se va schimba şi legea asta, aşa cum s-au schimbat şi legile naturii. Înainte toată lumea ştia, munţii şi pădurile sunt ale animalelor, noi mai luăm câte ceva, dar nu le distrugem habitatul. Legea  asta a căzut, cei care au făcut legile astea nu ştiau că vor veni nişte jivine în două picioare la putere la mediu şi vor lua toate pădurile în custodie. Acum televiziunile prezintă oripilate munţii pleşuvi din Bihor iar miniştrii de resort şi politicienii se fac că nu ştiu ce s-a întâmplat, cum s-a ajuns aici,  de parcă nu ar şti cine este regele cherestelei şi pădurilor în România. Ioi Ioi Iştenem!
Lumea caută posibili vinovaţi pentru urşii care coboară din fostele păduri în căutare de mâncare şi nu m-ar mira să li se dea drept hrană câinii de pe străzi, sau să se încingă o bătaie la ghenele de gunoi între maidanezi şi urşi în timp ce bravii cetăţeni români vor sta cu telefoanele performante pe ei să filmeze, să posteze pe Facebook şi să prindă şi ei 15000 de likuri, ca Băsescu. Ce spuneţi, vi se pare absurd? Nimeni însă nu se va obosi să caute adevăraţii vinovaţi, această haită de şacali în două picioare care au împânzit toată ţara, păduri, ape, subsol, aer, pe care acum vor să îl îmbâcsească cu un avion special care să le care trupurile putrede de corupţie şi nesimţire pe sus, deasupra pământului pe care l-au mânjit şi spurcat cu prezenţa şi activitatea lor. Această  vietate cu două picioare, căci omul,  şi în mod deosebit politicianul român asta este, distruge tot, omoară tot, otrăveşte tot chiar şi apa pe care o bea dar de fiecare dată dă vina pe câte cineva, altcineva decât cei vinovaţi cu adevărat, din cei care nu cuvântă, fie ei oameni sau şoareci, câini sau urşi, cai sau lupi. Nu mai comentez incompetenţa şi lipsa de profesionalism a organelor de anchetă, în cazul lui Ionuţ, sunt deja proverbiale, cazul autobuzul le-a arătat în toată splendoarea.
În acelaşi timp, un englez, întrebat de o româncă de ce vine şi ne împuşcă urşii, ne spune clar şi răspicat fără echivoc, de ce România nu merită respectul Europei, iar urşii, păsările, frumuseţile din România trebuie să dispară. Cuvintele sale sunt dure,nemiloase  dar sunt atât de adevărate încât te lasă fără replică: “Da, vom ucide toţi urşii voştri, toate păsările voastre din Delta Dunării, toţi cocoşii de munte, toţi mistreţii şi toţi cerbi. Sunteţi o ţară ieftină, cu conducători ieftini, politicieni corupţi şi asta meritaţi!”
Asta e imaginea României, asta se întâmplă în România şi nu e vina altora că au ochi să vadă.Păcat de natură, păcat de păsări, animale faună şi floră, nu au absolut nici o vină.

Nu câinii sunt de vina pentru că stau pe străzi, nu urşii sunt de vină că sunt nevoiţi să coboare din munţii rămaşi fără păduri, nu englezii sunt de vină că autorităţile primesc bani ca să îi lase să vâneze.

Câinii şi urşii României

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating