luni, 9 decembrie 2013

De ce nu râde vaca


la vache qui rit
La vache qui rit este o marcă de brânză topită franţuzească parcă. Dar pe lângă asta este un nonsens. Este un non sens pentru că nu ştiu dacă a văzut cineva o vacă râzând.  De ce or fi găsit francezii  numele ăsta  pentru brânză nu ştiu. Poate tocmai pentru că ştiau că vacile care râd sunt foarte rare, dacă nu chiar imposibil de găsit şi atunci ca să facă lumea să creadă că ei au ceea ce nu are nimeni, au decis să dea numele acesta acelei mărci de brânză.
Pe vremuri exista o întrebare, ceva gen Radio Erevan: De ce nu râde vaca ? Răspunsul era simplu, cădea ca un trăznet şi te lăsa fără replică, sau te pufnea râsul: „ păi tu dacă ai face sex odată pe an şi ai fi muls în fiecare zi ai avea chef de râs?” Ce să mai spui în faţa unui asemenea argument?
Am observat în ultimul timp că românii nu mai spun bancuri, nu mai fac bancuri, când se întâlnesc se ocolesc, ţin privirea în jos, răspund grăbiţi la întrebări, nu mai merg la chefuri  chiar dacă  se mai găsesc ceva bani, nici la revelioane nu se mai distrează ca altă dată. Merg la masă, bagă nasul în farfurie, se apucă să caute prin farfurie să găsească defecte şi noduri în papură pentru a putea să spună că din cauza aia nu are chef sau nu i-a plăcut revelionul, iese cu nevasta la dans, dansează ca să nu zică lumea că nu se înţelege cu nevasta, apoi vine la masă şi începe să se uite la ceilalţi. Aruncă câte un zâmbet forţat la unul  sau la altul mai pune absent în pahar, beau cu gândul la şeful care o apreciază mai mult pe fufa aia care nu face nimic decât râde şi stă cu nasul în calculator, dau paharul peste cap cu duşmănie şi apoi ies la o ţigare, sau să se răcorească sau aerisească  dacă nu fumează. Şi uite aşa trece şi noaptea de revelion, vai ce ne-am distrat.
Nu mai râdem,  nu mai avem chef de râs, nu mai avem chef de distracţii, de întâlniri, de onomastici, la sărbătorile naţionale mergem pentru fasole cârnaţi mici şi bere, sau ca să vedem cine cu cine se mai ceartă să nu pierdem evenimentul. În curând vom ajunge, dacă nu am ajuns deja să luăm locul vacii. O să inventeze tot francezii, că şi aşa ne iau la mişto de câte ori au ocazia, un nou sortiment de brânză, sau salam, sau cârnat sau iaurt, „Le rom qui rit ”. Răzbunarea e dulce nu ? Şi cum să râdă românul dacă este muls în fiecare zi şi întrebat de sănătate odată la 4 ani, nici măcar anual, ca vaca.
De ce nu râde vaca

Un comentariu:

  1. Ce tare.Cred ca aveti dreptate. Cum sa ne mai arda de ras cand am sarit din lac in put.Credeam ca o sa curga lapte si miere incontinuu si noi sa nu mai lucram ,si sa vina toate dea gata.Sarbatori fericite va dorim.

    RăspundețiȘtergere

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating