joi, 12 decembrie 2013

Pungeşti : Cine şi cu ce scop manipulează?


jandarmii in tailanda
Lupta pentru gazele de şist începe să ia turnuri specifice. După ce păstrarea sub tăcere a importanţei  procedurii nu maidă dă roade s-a trecut la măsuri în forţă atât de o parte cât şi de alta. Adversarii manipulaţi  sau manipulatori mai bine spus ai exploatării gazelor de şist, sau adversarii Chevron, căci sunt şi din aceştia printre cei care protestează  fără a fi împinşi de la spate, au trecut la acţiuni ofensive atacând  forţele de ordine şi distrugând. Nu este exclus ca la astfel de acţiuni să se fi dedat şi oameni infiltraţi  de către apărătorii exploatării, tocmai pentru a da ocazia şi dreptul intervenţiei în forţă a jandarmilor.  La rândul lor jandarmii  au trebuit “să răspundă acestor provocări” iar dacă au făcut-o cu prea mult zel şi uneori au uitat de principiul echilibrului de forţe, pentru ei este scuzabil, pentru protestanţi este palpabil. Bineînţeles jandarmii pot prezenta presei şi instanţelor  şi săbii şi bombe şi rachete cu rază medie de acţiune dacă vor, spunând că au fost confiscate de la protestanţi, nimeni nu poate dovedi dacă acestea nu au fost scoase din recuzita sau depozitul de “probe” de la meciurile dintre galeriile de fotbal sau de la fraţii ucrainieni sau moldoveni sau au aparţinut unor  “infiltraţi” cu bună ştiinţă printre prostestanţi. Neputând dovedi nimeni cu adevărat de unde sunt, în faţa judecătorilor, a presei şi a celor care privesc, dovada e dovadă nu ?  Între unii şi alţii adică între jandarmi,  politicieni manipulatori, de oricare parte  ar fi ei între cei  plătiţi, stau  din păcate cei care protestează paşnic, fără a fi plătiţi sau  stimulaţi de unii sau alţii şi în ultimă instanţă populaţia încă indecisă care nu ştie ce să mai creadă,  în ale căror capete se sparg toate oalele.  Dar pentru că folosirea forţei nu este bine văzută şi taberele se învinuiesc una pe alta, s-a trecut la acţiuni de intoxicare,  la ascunderea urmărilor şi prezentarea acestora sub legende specifice, unele din ele penibile.
Pe internet a început să circule un material despre generalul de jandarmi  în rezervă Constantin Ion de la Brigada Mobilă din Craiova. Iată ce se spune pe net:
“La Pungesti va iesi macel , mii de jandarmi au fost mobilizati pentru a pleca spre tabara . Doar un ADEVARAT comandant , general de brigada , sef al Jandarmeriei din Craiova (un OM pe care-l cunosc de o viata si care l-a fugarit cu ditamai cutitul pe Ioan Rus cand acesta era ministru de Interne si l-a scuipat in cap , la propriu , si pe Blaga cand era ministru de interne) , S-A OPUS ORDINULUI , ba l-a mai si injurat pe Stroe ! Asa ca azi , cand Stroe a dat ordin ca brigazile mobile din tara sa fie mobilizate la Pungesti , i-a tunat la telefon ministrului , apoi sefului jandarmeriei : “Tu sa ordoni lui ma-ta sa incalce legea , MIE nu ! Du-te ba , tu cu castravetii tai din minister , ca baietii MEI au treaba : sa PRINDA INFRACTORI , nu sa bata cetateni nevinovati ! Dar daca insisti , imi pot trimite baietii , dar nu la Pungesti , ci la tine in minister , ca sa te lege de scaunul din birou , sau sa-ti puna un calus in gura !” . ACESTA ESTE OMUL CARE INTR-ADEVAR AR MERITA SA FIE MINISTRU DE INTERNE : GENERALUL DE BRIGADA ION CONSTANTIN , PRIVITI-L “
La acest material este ataşată şi o fotografie cu domnul  colonel Constantin Ion. Pentru cei care vor să afle adevărul  nu doar să se lase manipulaţi pot să anunţ că domnul general de brigadă Constantin Ion este pensionar de două luni de zile, Brigada Mobilă de Jandarmi  Craiova are alt comandant,  deci informarea care circulă  este o manipulare grosolană.
 Am încercat să îl contactez telefonic pe domnul general dar nu am putut. Cert este că nu putea primi ordin să se prezinte la Pungeşti atâta vreme cât NU MAI ESTE COMANDANT  ci pensionar. Nu pot confirma sau infirma dacă cuvintele care i se atribuie şi atitudinea faţă de unii miniştri de interne ar fi reale, dar din câte îl cunosc, un astfel de limbaj nu îi caracterizează şi atunci se pune întrebarea cine, de ce şi ce interese urmăreşte cu asemenea dezinformări şi manipulări? Nu ştiu, dar ştiu că fac parte din genul de război psihologic prin care oamenii, cei care privesc de pe margine pot fi determinaţi să susţină o tabără sau alta. Oricine ar fi la baza acestor dezinformări numai de bune intenţii nu poate fi învinuit.
O altă încercare de manipulare, dar mult mai subtilă şi mult mai mascată o face renumitul ziar DC News, dacă nu cumva este vorba pur şi simplu de  un material al unui amator în ale jurnalisticii.
Redau şi aici informaţia aşa cum a fost postată pe internet:
 Tânărul originar din  Braşov, care i-a acuzat pe jandarmi că l-ar fi lovit la Pungeşti, a fugit din spital imediat după ce i s-a făcut radiografie şi medicii au constatat că nu suferise leziuni. Potrivit medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, tânărul din Braşov care a ajuns la unitatea medicală în urma confruntărilor cu jandarmii de la Pungeşti a fost diagnosticat, în urma consultului de specialitate şi pe baza propriilor declaraţii, cu traumatism toracic minor.
 Imediat după investigaţiile medicale făcute la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), braşoveanul a fost direcţionat către un alt specialist, pentru efectuarea unei radiografii prin care să se constate dacă are probleme la torace.
 ”Pacientul trebuia să revină la UPU pentru a fi analizat rezultatul radiografiei, ceea ce nu s-a mai întâmplat. Ulterior, am constatat că, de fapt, tânărul a fugit din spital. Oricum, în urma radiografiei făcută, s-a observat că nu are nicio leziune, fiind vorba doar de un traumatism toracic minor”, a declarat, duminică, şeful UPU Vaslui, Carmina Piseru, conform Mediafax.”
Ce aflăm de aici ? Aflăm că persoana care a fost lovită la Pungeşti a refuzat să mai stea în spital şi că rănile sau traumatismul sunt minore. Dar titlul şi modul în care este prezentată ştirea, anume că tânărul “a fugit din spital” şi că “nu are nicio leziune” arată că de fapt informaţia care se doreşte transmisă este că tânărul este un mincinos, că a fugit la propriu din spital, deci de răspundere, că ar avea ceva de ascuns sau că a minţit cumva. Dar probabil ziariştii de la DC News ar fi vrut să mai vadă pe cineva cu piciorul rupt ca să poată spune şi ei că tânărul are leziuni. În încercarea de a manipula sau în prostia autorului articolului, oricine ar fi el,  acesta îşi dă cu stângul în dreptul când declară că “s-a observat că nu are nicio leziune” dar în continuare declară că e vorba de “un traumatism toracic minor”. Păi stimaţi ziarişti de la DC News, ori nu este nici o leziune, ori este un traumatism toracic, fie el şi minor, trebuie să vă decideţi. Dacă pentru domnii de la DC News traumatismul toracic nu este o leziune atunci le doresc numai traumatisme toracice minore la fiecare 5 minute, că nu e nici o problemă pot fugi, pot face sport în continuare. În plus, la cum sunt trataţi bolnavii în spitale şi bolile cu care pleacă acasă după internare, nici cei grav bolnavi nu prea stau prin spitale. Nu vreţi să vă convingeţi? Mergeţi la Ploieşti.
 Până să decidă DC News care este problema cu traumatismele toracice, să sperăm că cei ce citesc astfel de “ştiri” să fie suficient de înţelepţi să sesizeze manipularea.
Pentru cei cu informaţia cu domnul general Constantin Ion, le recomand ca data viitoare când mai vin cu astfel de ştiri, în loc de fotografii cu generali de jandarmi cu grade de colonel,  comandanţi ieşiţi la pensie, să vină cu fotografii de genul celor din Thailanda, unde jandarmii au refuzat să facă ce au făcut jandarmii la Pungeşti şi şi-au depus echipamentul pe şosea, în semn de solidaritate cu protestanţii. Pe când o astfel de fotografie şi la noi, că de manipulări suntem sătui.
JANADARMI ÎN THAILANDA


http://www.dcnews.ro/2013/12/tanarul-care-a-acuzat-jandarmii-ca-l-a-lovit-la-pungesti-a-fugit-din-spital/
Pungeşti : Cine şi cu ce scop manipulează?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating