marți, 28 decembrie 2010

DE CINE SE TEM CAPII ARMATEI ?


Anul 2011 va aduce schimbari in Ministerul Apararii Nationale. Se stia ca va pleca Seful statului Major General, era de mult pe picior de plecare, dar a mai lungit-o cat a putut . Cine ii va lua locul ? Se vehiculeaza tot felul de nume ba de aviatori ba de terestri. Cert este ca marinar nu mai poate fi. Ajunge un par la un car de oale. Daca stam sa ne gandim a fost cel mai sters Sef al Statului Major pe care l-a avut armata vreodata . Si La cate scandaluri si probleme a avut armata sub guvernarea Boc, domnul Marin(ar) nu a scos un cuvintel, de parca i-ar fi intrat apa in gura daca o deschidea. Salarii micsorate, sporuri taiate, vieti sacrificate, pensii furate, regulamente modificate, toate facute sub o tacere mormantala. Si bomba daca ar fi cazut langa Amiral, nu cred ca ar fi miscat un deget. De ce ? Pai de frica. Cum sa miste in front ? Cum sa ia apararaea oropositilor din armata care s-au vazut despuitati si batjocoriti cum nu a mai fost nniciodata armata ROMANA ? In noul an nu mai au drepturi, nu mai au statut, nu mai au nici onoare, le-a fost data de ministrul Oprea intr-un gest de slugarnicie fata de demolatorul Boc. Sa dai “Onoarea Armatei Romane” celui ce a ingropat-o prin legile lui, este dezonoarea suprema pe care tandemul Oprea-Marin a infaptuit-o, fapt pentru care vor ramane in istorie drept cei mai detestati conducatori ai armatei.

Marin pleca oricum Se aude ca odata cu el pleaca si doamna LUPU, sefa Directiei Financiar Contabila a M.Ap.N, cea care a implementat legile lui Boc si Ordinele lui Oprea privind decimarea pensionarilor militari. De ce oare ? Se aude ca juristul Directiei nu mai stie pe unde sa ascunda instiintarile cu privire la trimiteri in judecata ale doamnei gheneral si le tot treneaza pana la iesirea la pensie, ca sa ramana fara obiect.Daca aplicarea legii pensiilor o prinde in functie, e groasa. Asa ca cel mai bine e sa plece putin, ca sa lase samarul pe spatele celui ce ii va urma. Interesanta incercare, si de loc singulara . Se aude ca si domnul Oprea va pleca de la conducerea Ministerului . Si domnia sa are cateva instiintari si avertizari pe cont, si daca se pun in aplicare, o sa-l cam stranga cizmele. Astea nu sunt dosare pitite, sunt probleme care nu se pot “piti” prin sertarul vreunui judecator si sunt prea multe. Asa ca cel mai bun lucru e sa se cazeze in alt hotel. Atentie, corabia se scufunda, iar capitanii ei pleaca inainte de a intra prima picatura de apa peste bord.

Asta e strategia Boc. Stai pana se poate. Cand incepe sa prinda miros, tira ! Asa va face si guvernul demolator . Face datorii peste datorii, pierde procese, esaloneaza datorii acumulate prin legi ilegale, le trece in contul anilor ce vin, cand el oricum nu va mai fi acolo sa dea socoteala. Si uite asa a trecut hopul, si daca domnul e destul de ingaduitor cu romanii si mai raman cativa in viata dupa anul 2012, se vor razboi cu ei cei ce vor veni la guvernare atunci si cine stie, poate vor pierde ca nu vor mai avea bani sa dea la sindicalisti ca sa faca liniste, nici sa isi plateasca sustinatorii prin presa scrisa sau virtuala si PDL-ul va scoate iarasi capul la suprafata.

Pana una alta, vor avea loc miscari de trupe importante in 2011 si stiti cum se spune, schimbarea regilor, bucuria nebunilor. De ce ne-am bucura ? Ca vine altul ? Altul mai cum ? Mai bun ? Da de unde ? Trupetii deja fac pariu pe cel care va veni la sefia Statului Major General. Nu stiu cine va veni, dar un lucru stiu sigur . Va fi trestie in vant, oricare va fi el, fara nici un cuvant sau replica in fata matelotului suprem. Nici nu va fi numit daca nu a facut sau nu va face dovada “atasamentului“ fata de conducerea de partid si de stat. Nici nu va fi numit, daca nu are cel putin o reclamatie, fie ea si de la Asociatia de Locatari, cu care sa fie amenintat si tinut in lesa. Asa ca, stati linistiti, ca si ei stau.Oricine va fi, cat este la putere cel ce ii numeste, nu se tem de procese penale . E mai dficil cu cele administrative. Nici marele Al Capone nu a fost arestat pentru crime . L-au prins cu niste amarate de hartii. Asta e, hartiile, noile amenintari cu trimiterea in judecata ale pensionarilor militari, se pare ca provoaca fiori pe anumite spinari incovoiate de grade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating