joi, 30 decembrie 2010

A PLECAT PRIMUL GENERAL

NOUL SEF AL SMG

S-a decis: noul sef al SMG  este Generalul maior Dănilă Ştefan. CV-ul sau poate fi vazut pe Info Mondo Militar.
 Cel care il cunosc, pot spune sau comenta. Eu necunoscandu-l astept sa vad  si sa aud.
         Ma intreb insa ce o fi stat in balanta cand a fost ales . Sa fie oare principiul rotatiei categoriilor la conducerea SMG stabilit acuma ceva ani ? Daca ar fi asa, chiar daca pentru unii poate parea fair, mie mi se pare o prostie. Tara si armata  nu ar trebui sa se  conduca dupa principii rotative de „ echitate prost inteleasa”, ci dupa competente . Daca insa in ceea ce priveste alesii neamului  nu prea avem ce face, ca ii alege „ prostimea „ in ceea  ce priveste guvernul  si functiile care se numesc, acesteia ar trebui numiti pe principii de competenta , nu pe principiu, azi tu, maine au, poimaine el. Sistemul asta e falimentar, clientelar si ne productiv. De acuma, marinarii isi pot face de cap, pana le vine lor randul sa se bata pentru functie, sunt 8 ani si nu o sa-i intrebe nimeni de nimic, asa ca isi pot face  mendrele. Peste 7  ani intra in colimator, atunci vor trebui sa fie cuminti si „sa faca frumos”  la stapanire. Bine, unii mai intelepti incep mai devreme sa „miste„ ca sa aibe vechime nu ?
   
        Si uite ca dupa ce Generalul  Ioan Sorin parea sa fie favorit, a pierdut „ la mustata.” Nu stiu daca ar fi fost mai bun, dar asta e. Nu conteaza cine a fost ales ci de ce. Spuneam intr-un alt articol ca nu va fi ales unul care sa nu aibe macar o reclamatie pe la asociatia de locatari sau o amenda  pentru depasire de viteza. Oamenii in astfel de functii trebuie sa fie daca nu controlati in momentul numirii, cel putin controlabili. Traian BASESCU NU SE INCONJOARA DE OAMENI PE CARE SA NU II POATA CONDUCE SI NU LASA ARMATA , MAI ALES ACUMA CU SCANDALURILE LEGILOR SALARIZARII SI PENSIEI, LA MANA UNUIA CARE SA II ADANCEASCA CONDFLICTELE. Tare imi e teama ca am dreptate. Ce va fi, vom vedea, poate unii vor avea parte de surprize, poate unii din cei ce spun ca il cunosc, vor realiza ca nu l-au cunoscut.Poate Traian Basescu  va fi cel care  isi va da seama ca nu l-a cunoscut. Cine stie ?  Oricum ar fi, cata vreme ne conduce marinarul nu avem nici o sansa  sa traim bine  indiferent ce ne-a urat el. Dar avem toate sansele sa fim ciuruiti in continuare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating